Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Koupil jsem štěně zlatého retrívra z PP za 35 000 Kč. Pejsek je z chovné stanice. Ve smlouvě o koupi je zmínka o možné kastraci. Majitel se zavázal o proplacení operace. Myslim si, že to není fér jednání. Zjistil jsem že další 2 pejci z vrhu mají ty samé problémy. Nechtěl jsem žádného ejnucha.
Pejsek je nepoužitelný k chovu.
Co s tím? Požadovat slevu? Jaký máte názor? Jsem naštvaný ne na pejska ale na chovatele.
Uživatel s deaktivovaným účtem
co presne je ve smlouve? je tam, ze pes nema spustena varlata?
napsal(a):
Koupil jsem štěně zlatého retrívra z PP za 35 000 Kč. Pejsek je z chovné stanice. Ve smlouvě o koupi je zmínka o možné kastraci. Majitel se zavázal o proplacení operace. Myslim si, že to není fér jednání. Zjistil jsem že další 2 pejci z vrhu mají ty samé problémy. Nechtěl jsem žádného ejnucha.
Pejsek je nepoužitelný k chovu.
Co s tím? Požadovat slevu? Jaký máte názor? Jsem naštvaný ne na pejska ale na chovatele.
Já tomu nerozumím. Zmínka o možné kastraci proč? Nechcete "ejnucha". Jako že se jedná o kryptorchida? A s tím jste ho kupoval?
Bral jsem si ho v 8 týdnnech.
Ve smlouvě je,že se to může stát.
Pejskovi je už 6 měsíců.
napsal(a):
Já tomu nerozumím. Zmínka o možné kastraci proč? Nechcete "ejnucha". Jako že se jedná o kryptorchida? A s tím jste ho kupoval?
Ano už jsem si o tom přečetl,je to kryptorchid.
napsal(a):
Ano už jsem si o tom přečetl,je to kryptorchid.
Pořád tomu nerozumím. Vy jste chtěl psa do chovu a vzal si kryptorchida?
napsal(a):
Osobně si myslím, že si bral štěně v 8 týdnech, chovatel mu řekl, že ještě nemá sestouplá varlata, ale že to je ještě normální a sestoupí mu. A do smlouvy napsal něco o tom, že kdyby náhodou ne, tak je to problém kupujícího se všemi následky jako náklady na zdravotní zákroky.
molok
napsal(a):
Osobně si myslím, že si bral štěně v 8 týdnech, chovatel mu řekl, že ještě nemá sestouplá varlata, ale že to je ještě normální a sestoupí mu. A do smlouvy napsal něco o tom, že kdyby náhodou ne, tak je to problém kupujícího se všemi následky jako náklady na zdravotní zákroky.
Může být. I když mi připadá, že zadavatel píše v prvním příspěvku něco jiného.
napsal(a):
Nejsem odborník,věřil jsem chovatelce.Chtěl jsem ho třeba někdy připustit.
napsal(a):
Ho? Připouští se fena, pes kryje. K věci - tak si seriózní chovatelku nepředstavuji. Váš případ budiž poučením pro jiné - když hledám psa (či jiného samce) do chovu, včas nastuduji, co by měl splňovat.
napsal(a):
Uchovnit nebo jen dělat bezpapíráky?
napsal(a):
měla by vám vrátit 50 %...to bývá obvyklý postup, protože se to může stát i při nejlepší vůli chovatele, nezná-li důkladně celé rodičovské linie ...
pokud je opravdu chovatelka (a ne pouhá množitelka s PP) a jde ji o plemeno, už by na feně NEchovala, neb by jí mělo být jasné , že je fena v daném znaku minimálně heterozygot (možná i homoz.)
Bude-li se cukat slibte jí takovou "reklamu", že už od ní nikdo nic nekoupí
napsal(a):
Může být. I když mi připadá, že zadavatel píše v prvním příspěvku něco jiného.
Ve smlouvě je psáno že případnou kastraci-operaci bude hradit chovatel-ka.A to má být ta sleva.Nezlobte se ale cena za postiženého pejska za cca 30 000 Kč je přemrštěná.Pejsek půjde podle veterináře na zákrok.
napsal(a):
Ve smlouvě je psáno že případnou kastraci-operaci bude hradit chovatel-ka.A to má být ta sleva.Nezlobte se ale cena za postiženého pejska za cca 30 000 Kč je přemrštěná.Pejsek půjde podle veterináře na zákrok.
ale nechte ho dospět
vyndat nesestouplá varlata je nutné, ale klidně stačí ve 2 letech...
napsal(a):
Tak proč jste ho za těch 30 000 (nebo 35 000?) kupoval? Mohl jste chtít slevu hned.
napsal(a):
Ho? Připouští se fena, pes kryje. K věci - tak si seriózní chovatelku nepředstavuji. Váš případ budiž poučením pro jiné - když hledám psa (či jiného samce) do chovu, včas nastuduji, co by měl splňovat.
Asi jste " chovatel " každý nemůže být všeználek.
napsal(a):
Tak proč jste ho za těch 30 000 (nebo 35 000?) kupoval? Mohl jste chtít slevu hned.
A vůbec - majitel se zavázal "o proplacení operace." Písemně? Nebo o co tady vlastně jde?
napsal(a):
Tak v úvodním příspěvku píšete: Pejsek je z chovné stanice. Ve smlouvě o koupi je zmínka o možné kastraci. Majitel se zavázal o proplacení operace.
Neboli, že byste měl kastrovat psa na své náklady. Teď je to o tom, že náklady zaplatí chovatel. Což mi přijde fér.
Pejsek není postižený, má jen drobný, řešitelný problém. I tak s vámi může strávit spokojených třeba 15 let. Když máte smlouvu jasně danou a podepsal jste ji, co se vám teď na ní nelíbí? Když jste štěně přebíral, měl obě varlata sestoupená?
Pokud jste chtěl psa na chov, měly být případné zdravotní problémy řešeny v rámci smlouvy a finančním vyrovnáním.
Tyjo, pevný nerv všem chovatelům, to musí být někdy opravdu drsný "boj".
napsal(a):
A vůbec - majitel se zavázal "o proplacení operace." Písemně? Nebo o co tady vlastně jde?
Oprava - vy jste vědomě koupil kryptorchida, chovatelka se zavázala uhradit případnou operaci (kastraci). V čem je problém?
napsal(a):
Tak v úvodním příspěvku píšete: Pejsek je z chovné stanice. Ve smlouvě o koupi je zmínka o možné kastraci. Majitel se zavázal o proplacení operace.
Neboli, že byste měl kastrovat psa na své náklady. Teď je to o tom, že náklady zaplatí chovatel. Což mi přijde fér.
Pejsek není postižený, má jen drobný, řešitelný problém. I tak s vámi může strávit spokojených třeba 15 let. Když máte smlouvu jasně danou a podepsal jste ji, co se vám teď na ní nelíbí? Když jste štěně přebíral, měl obě varlata sestoupená?
Pokud jste chtěl psa na chov, měly být případné zdravotní problémy řešeny v rámci smlouvy a finančním vyrovnáním.
Pejsek neměl při odběru varlata sestouplá.Pro mě to není ''drobný'' problém.
Evidentně, "zákazníci jsou různé", někteří chovatelé
děs.
Prodat "zmetek" za pětatřicet? A ne jeden!
A možná opakovaně.
Snad tak za 10. 000,-.
No, když si to někdo koupí ... pak nechá své zvíře
kudlat se všemi riziky.
Slyšela jsem o podobném případu u pudla,
ale zájemci "chovatelku" vyzpovídali a objevili
kromě chybějícího varlete taky vadu skusu.
Byla hodná, chtěla jim slevit 5. 000,-
napsal(a):
Koupil jste oboustranného krypťáka za plnou cenu? Operace není levná jako klasika kastrace, taková štěňata se prodávají se slevou a žádná "možná" kastrace. Jakmile je nemá dole ve standardním věku odběru, tak už je to z pohledu seriozních chovatelů krypťák a šmitec.
napsal(a):
Tak o tom, že je chovatel hovado, když mu není hanba prodat krypťáka ze 35 tis asi netřeba diskutovat.
Ale ani vědomá koupě krypťáka za 35 tis. nesvědčí zrovna o duševní svěžesti kupujícího... 🤔.
Trochu to vypadá, že jste se hledali tak dlouho, až jste na sebe zbyli🤫
napsal(a):
Mammamia, tak proč jste ho kupoval za tu cenu? Nutil vás někdo?
Nechápu, nač si teď stěžujete. Věděl jste o problému, chovatel/ka bude hradit operaci. Kdybych chtěla psa s nějakou krycí budoucností, nebudu si kupovat štěně s nesestouplými varlaty. .
A ano, je čuňárna od chovatele/lky prodávat za takovou cenu kryptorchida. Ale i takové "zboží" si zjevně kupce najde.
napsal(a):
Koupil jste oboustranného krypťáka za plnou cenu? Operace není levná jako klasika kastrace, taková štěňata se prodávají se slevou a žádná "možná" kastrace. Jakmile je nemá dole ve standardním věku odběru, tak už je to z pohledu seriozních chovatelů krypťák a šmitec.
Ano je to má chyba,měl jsem vzít sebou veterináře,špatně jsem se vyjádřil,bude to operace kryptochyrda.Podle ceníků vet. cca 10 000-15 000 Kč.Při odběru v 8 týdnech neměl sestouplá varlata.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak o tom, že je chovatel hovado, když mu není hanba prodat krypťáka ze 35 tis asi netřeba diskutovat.
Ale ani vědomá koupě krypťáka za 35 tis. nesvědčí zrovna o duševní svěžesti kupujícího... 🤔.
Trochu to vypadá, že jste se hledali tak dlouho, až jste na sebe zbyli🤫
napsal(a):
Nejsem ''odborník'' jako vy.
molok
napsal(a):
Přesně jak píšete.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.27.167
Kde xhcete nechat operovat probůh? Teta davala loni za to samy 7tis.
Jinak sleva na psa na mazla no tak ldyz operace 10-15 tak to je ta 50% sleva takze prast jako uhod ne? Problem nevidim. A řešit az na pulroce ze chcete chovnyho psa a furt nema koule. Echm... Doted to nevadilo a najednou jo?
Pokud je zvire jinak bezchybne neprijde mi nabidka zaplaceni kastrace jako neadekvatni nahrada. Kort pokud se pan původně nevyjadroval ze trva na uchovneni psa.
napsal(a):
Asi jste " chovatel " každý nemůže být všeználek.
Ne, nejsem chovatel ničeho. Ale vím, co je to kryptorchid. A myslela jsem, že to ví každý, kdo kupuje samce (savce) do chovu. Spletla jsem se.
napsal(a):
Ale to jste přece věděl!
napsal(a):
Nejsem ''odborník'' jako vy.
A když si budete kupovat auto a prodávající vám řekne, že nefunguje převodovka, tak ho taky koupíte? Boha jeho!
napsal(a):
Přesně jak píšete.
Ale vy ve včerejším příspěvku 21 21 píšete, že se prodávající zavázal případnou operaci uhradit. A ne, že bude na náklady kupujícího. Tak jak to tedy je?
A řešit az na pulroce ze chcete chovnyho psa a furt nema koule. Echm... Doted to nevadilo a najednou jo?
ale no tak
nikdo nevi vsechno - a vite kolik lidi ( i vetu ) tvrdi, ze do pul roku je na koule cas?
Tohle je trosku podraz a ne ze ne. Bohuzel, ve smlouve je to uvedene a kupujici mu nemohlo bez dalsich znalosti dojit, co podepisuje.
Jinak k te cene zakroku -to jeste muze byt "veselo" s proplacenim. Presne jak pisete - budou se handrkovat, co je adekvatni cena - citim to v kostech
operace kryptaka uplne klidne muze vylezt i a tech 35 s komplikacema - ale taky se da poridit za 7 ( i kdyz vzhledem k tomu, jak ceny u vetu rostou tomu u velkeho psa neverim uz )
vubec nevim, jak se tohle resi totiz a jestli to fakt pak chovatele proplaci a - ochotne?
Davala jsem jedno stene, kde byla treba drobna operace - ale tam znela dohoda, ze se to provede u "meho" veta a tam ze to zaplatim. jinak bych do toho nesla
Asi tak, je chovatel a "chovatel". Docela by mě zajímal název CHS, protože to silně zavání praktikami zde již hojně probírané chovky. Rychle uchovnit třeba na VD ze dvou výstav, OVVR s odřenýma ušima, žádná vyšetření nad povinný rámec a jde se množit. Vím o případu taky nesestouplych varlat v této CHS a peníze vyhádali až za pomoci právníka, který nebyl zadarmo.
Myslím, že tady už nic moc nevymyslíte. A jinak nedělejte si iluze, pokud nejste dlouholetý a zkušený chovatel, že by si váš pes po uchovnění "skočil". Chovných psů GR je hodně a velkou roli tady hrají známosti, zahraniční původ psa a vyšetření nad povinný rámec, teď je in hlavně ICT.
napsal(a):
Ale vy ve včerejším příspěvku 21 21 píšete, že se prodávající zavázal případnou operaci uhradit. A ne, že bude na náklady kupujícího. Tak jak to tedy je?
Tipnu si, že pán má bordel v pojmech chovatel a majitel.
Holky, to mě strašně zaujalo, dá se geneticky (v rámci nepovinného vyšetření) otestovat u krycího psa, jestli nepřenáší kryptorchismus?
(Jak se tu píše heterozygot/homozygot). ?
(Prosím nebijte mě, jestli se ptám jako úplnej diletant, mám prvního krycího psa a zjišťuju, na co nepovinného ho ještě případně nechat otestovat, pro případné fenky). 😉😉
Ouško4
napsal(a):
Holky, to mě strašně zaujalo, dá se geneticky (v rámci nepovinného vyšetření) otestovat u krycího psa, jestli nepřenáší kryptorchismus?
(Prosím nebijte mě, jestli se ptám jako úplnej diletant, mám prvního krycího psa a zjišťuju, na co nepovinného ho ještě případně nechat otestovat, pro případné fenky). 😉😉
nedá se to testovat.
krycí pes, pokud má obě koule a ty obě koule slezly v normálním věku, může být maximálně heterozygot.
blbý jsou feny, ty můžou být homozygoti a zjistí se to jen tak, že mají ve vrhu s heterozygotem samé kryptorchidní syny.
napsal(a):
Asi tak, je chovatel a "chovatel". Docela by mě zajímal název CHS, protože to silně zavání praktikami zde již hojně probírané chovky. Rychle uchovnit třeba na VD ze dvou výstav, OVVR s odřenýma ušima, žádná vyšetření nad povinný rámec a jde se množit. Vím o případu taky nesestouplych varlat v této CHS a peníze vyhádali až za pomoci právníka, který nebyl zadarmo.
Myslím, že tady už nic moc nevymyslíte. A jinak nedělejte si iluze, pokud nejste dlouholetý a zkušený chovatel, že by si váš pes po uchovnění "skočil". Chovných psů GR je hodně a velkou roli tady hrají známosti, zahraniční původ psa a vyšetření nad povinný rámec, teď je in hlavně ICT.
CHS je z Usteckěho kraje.
napsal(a):
nedá se to testovat.
krycí pes, pokud má obě koule a ty obě koule slezly v normálním věku, může být maximálně heterozygot.
blbý jsou feny, ty můžou být homozygoti a zjistí se to jen tak, že mají ve vrhu s heterozygotem samé kryptorchidní syny.
Děkuji za info. 😉
Ouško4
napsal(a):
pes homozygot je fenotypem krypťák (ať už jednostranný, či obou) viz zdejší zadání
pes hetero - na fenotypu nepoznáte, má obě , ale ve spojení s fenou hetero, či homo
se v potomcích už krypťáci vyskytnou
testy na to asi nejsou (není mi známo), ale myslím, že kdyby byly, už by se určitě u nějakých plemen dělali
nejhorší jsou proto feny , kde to poznáte jen na potomstvu a to už s tím nic nenaděláte
- jen nepoužívat dál v chovu, což u plemen s malou základnou je scifi
lupus4
napsal(a):
měla by vám vrátit 50 %...to bývá obvyklý postup, protože se to může stát i při nejlepší vůli chovatele, nezná-li důkladně celé rodičovské linie ...
pokud je opravdu chovatelka (a ne pouhá množitelka s PP) a jde ji o plemeno, už by na feně NEchovala, neb by jí mělo být jasné , že je fena v daném znaku minimálně heterozygot (možná i homoz.)
Bude-li se cukat slibte jí takovou "reklamu", že už od ní nikdo nic nekoupí
Dnes jsem mluvil s chovatelkou.Přiznala problémy s fenami.3 měly vrhy v pohodě.1 měla ve vrhu 2 pejsky s problémem krypt..Druhý majitel chtěl pejska vrátit,byl děsně naštvaný,domluvili se na výrazné slevě.Chtěl to dát na internet a právníkovi.Já s ní budu jednat v pondělí.
napsal(a):
Dnes jsem mluvil s chovatelkou.Přiznala problémy s fenami.3 měly vrhy v pohodě.1 měla ve vrhu 2 pejsky s problémem krypt..Druhý majitel chtěl pejska vrátit,byl děsně naštvaný,domluvili se na výrazné slevě.Chtěl to dát na internet a právníkovi.Já s ní budu jednat v pondělí.
Slevu si vybojujte. Ale pro útěchu vám můžu napsat : Měla jsem oboustranného kryptorchida. ( Byl z našeho vrhu, zůstal proto doma, na feně se víc nechovalo, varlata se odstraňovala na cca 6ti letech pro nebezpečí bujení, pod ultrazvukem, protože nebyla hmatná, tak aby se neřezalo nazdařbůh a nerozkrájel se celý pes.) - byl to miláček největší. Chtěla jsem napsat bezvadný pes. Ale brán ten výraz do důsledku - vadu měl.
A jak píše Sarah01 - šanci na krytí byste měl stejně malou.
napsal(a):
Slevu si vybojujte. Ale pro útěchu vám můžu napsat : Měla jsem oboustranného kryptorchida. ( Byl z našeho vrhu, zůstal proto doma, na feně se víc nechovalo, varlata se odstraňovala na cca 6ti letech pro nebezpečí bujení, pod ultrazvukem, protože nebyla hmatná, tak aby se neřezalo nazdařbůh a nerozkrájel se celý pes.) - byl to miláček největší. Chtěla jsem napsat bezvadný pes. Ale brán ten výraz do důsledku - vadu měl.
A jak píše Sarah01 - šanci na krytí byste měl stejně malou.
Je mi to jasný,vet.doporučuje v 1.roce,právě pro to bujení.Pejska mám rád a budu se mu věnovat.
napsal(a):
Je mi to jasný,vet.doporučuje v 1.roce,právě pro to bujení.Pejska mám rád a budu se mu věnovat.
Aspoň mu nebude x měsíců v roce hrabat a vám následně taky, pokud nebydlíte na samotě. Vím, o čem mluvím. Od včerejška mám po 3 m konečně zpátky svého psa, který se doslova vrátil "z jiného světa". Aklimatizace je složitá, než mu dojde, že nej kamarádce zlaťandě táhne na 13, tak se s ním už nebude honit tryskem a nemůže do ní třískat jak do boxovacího pytle, bude ještě chvíli trvat. Jinak je holka v kondici, chodí i sem tam kluše v pohodě, vidí, jen hůř slyší. Tak hodně štěstí a ať je ten váš zlaťák taky takový držák.
napsal(a):
Aspoň mu nebude x měsíců v roce hrabat a vám následně taky, pokud nebydlíte na samotě. Vím, o čem mluvím. Od včerejška mám po 3 m konečně zpátky svého psa, který se doslova vrátil "z jiného světa". Aklimatizace je složitá, než mu dojde, že nej kamarádce zlaťandě táhne na 13, tak se s ním už nebude honit tryskem a nemůže do ní třískat jak do boxovacího pytle, bude ještě chvíli trvat. Jinak je holka v kondici, chodí i sem tam kluše v pohodě, vidí, jen hůř slyší. Tak hodně štěstí a ať je ten váš zlaťák taky takový držák.
Děkuji i za pejska
lupus4
napsal(a):
přečtěte si tu zprávu ! (napravo nahoře druhé od konce)
Ano četl jsem.
napsal(a):
Ano je to má chyba,měl jsem vzít sebou veterináře,špatně jsem se vyjádřil,bude to operace kryptochyrda.Podle ceníků vet. cca 10 000-15 000 Kč.Při odběru v 8 týdnech neměl sestouplá varlata.
Tolik jsem neplatila ani tady v Německu :D A v Čechách u Lázničky stažení varlete 3500 Kč
PumaCZ
napsal(a):
Tolik jsem neplatila ani tady v Německu :D A v Čechách u Lázničky stažení varlete 3500 Kč
Stažení varlete není totéž co kastrace. Nebo ano?
napsal(a):
Stažení varlete není totéž co kastrace. Nebo ano?
Ne, ne, kastrace je kastrace. :-)
Stažení varlete se dělá v případě, že je semenný provazec dostatečně dlouhý a umožní doslova stažení varlete do šourku, kde je zafixováno, aby se nevracelo. Většinou ale má nesestouplá koule krátký provazec, který neumožní její úspěšné stažení.
Upřímně mě ale překvapují zde uváděné ceny. Operace kryptorchida je mnohdy poměrně složitá břišní chirurgie a různě komplikované hledání (zdaleka ne vždy se dá varle najít sonem nebo dokonce pohmatem), takže bych počítal raději se sumou cca 8 až 10 tisíc a byl případně příjemně překvapen.
rapotacka11
napsal(a):
Dnes v ČRo hovořila p. Vl. Tichá
mluvčí FCI (?).
Reklamovat lze - záruka = 24 měs.
(nejlépe s právníkem)
Paní Tichá je rozhodčí, odborník na svém místě, milá a ochotná.
https://www.cmku.cz/cz/organy-cmku-153
lil
XXX.XXX.77.238
My měli stejný problém. Pes za 25 tisíc a neslezlá varlata .Také z chovné stanice...
lil
napsal(a):
My měli stejný problém. Pes za 25 tisíc a neslezlá varlata .Také z chovné stanice...
Ono je to těžký, když někdo vědomě koupí psa s vadou za takové peníze a pak brečí.
Přitom stačí štěně nekoupit popř. požadovat slevu, pokud má pes vadu a nepllánuji chovat nebo vystavovat.