Marek_2021

XXX.XXX.73.49
Šel by někdo občas na společné venčení? Mám 10měsíční fenu KK. V okolí Prahy – Západ, Berounsko atd.
kolijka

XXX.XXX.232.179
Napište pánu, co má psa Tier Tirion MSM a Bronze z RPH (nevím, jestli se zde smí uvádět jména), nebo paní, co má Annabelle BBB, či prostě někomu přes fb.
Potom taky 30.4. a 1.5. bude v Horních Počernicích klubovka, takže klidně odpoledne přijeďte a někdo se po závěrečkách určitě najde:)
A 15.4. je v Aktiji ve Štěrboholích závod agility a jsou přihlášeny dvě kraťandy na odpoledne, takže cca okolo 15:30 určitě můžete přijet juknout, někdo se určitě najde na hrátky.
Můžu se zeptat, čistě ze zvědavosti, jak se Vaše fenka jmenuje a jak je na tom s ušíčkama? Drží, stojí; lehké, těžké?
Pokud byste chtěl, můžu Vás maličko proškolit co se týče kraťand, ale pokud by Vás zajímalo cokoliv podrobnějšího ohledně plemene (nemoci, doporučení na chs, exteriér, výstavy, chovní psi, atd.), najděte si chs Ze zámecké Zahrady - na podzim byli na speciálce při WDS v Brně, sice bez psa, ale ze čtyřech lidí, co tam byli (jedna žena a tři dcery, myslím), tak nejstarší dcera byla velmi zúčastněná, všechno věděla a dokonce i poznala psa, kterého nikdy před tím naživo neviděla (jezdím na výstavy a tuto rodinku jsem na žádné výstavě, kde byl tento pes, nikdy nepotakala). Myslím že už toto o něčem svědčí. Navíc od kamarádky vím, že se rozchází názorově se spoustou chovatelů, protože mají kravskou chovatelku feny, a spousta lidí chová na geneticky nemocných psech ("štěňátka budou po geneticky čistých psech, nepříbuzných, s dokonalou povahou a exteriérem", když jsou štěňata MDR1 -/-, ve čtvrté generaci příbuzná 6 %, na výstavě byli všeho všudy dvakrát a fena s védéčkem, a před tím pokousla prodavačku v mushgo 😑). Celkově je to dle mě velice sympatická chovka, sice jejich fena moc krásy nezdědila, ale paní se nebojí ukázat jí na veřejnosti se stojícím uchem, nebojí se dát na stránky, že párkrát dostala védéčko a dvakrát výbornou, prostě tak. Krycího psa měli zdravého, štěńátko má zkoušky z pasení. Navíc se účastní závodů agility a podle fb i běhají canicross. Podívejte se na stránky https://smoothcollie-ze-zamecke-zahrady.webnode.cz/ , tam je všemožný kontakt. Sebe Vám nedoporučím, mám dlouhosrsté kolie a jednu kratandu, které stojí usi a má blbé zuby, takze já jezdim na výstavy jen s dlouhosrstkama a s kamoškama ke kratandam.
Takze to je asi vše, budu moc ráda, když napíšete, odkud máte fenku a když dáte vědět, jestli ZZZ napíšete, protože je to prostě škoda nenapsat, jsou to dle mě úžasní lidičkové.
Omluvte mou zvědavost, hezký den a podrbejte štěňáka.
Kolijka