štěňátka německého ovčáka s PP

Prodám Německého ovčáka - nabízíme k zamluvení štěňátka německého ovčáka s...
16000 Kčkatkar
XXX.XXX.166.77
Ahojte, cca pred týždňom nášmu 11-ročnému psíkovi potvrdili nádor v brušnej dutine.
Pár týždňov predtým sme si všimli zväčšenie brucha, mysleli sme, že je to zápcha, prípadne zadržiavanie tekutiny, no na RTG nám pani doktorka povedala, že tam nič nevidí, a teda je to nádor. Operáciu nám neodporúča (vraj by to mohlo posunúť orgány), nedala nám ani žiadne lieky, máme ho nechať žiť a ak by sme videli, že je niečo zle, tak si môžeme prísť po lieky na bolesť.
Nedalo mi to, nebudem sa na neho pozerať ako pomaly umiera, tak som mu kúpila Alavis Sanicell v snahe mu aspoň trocha pomôcť, viem, že ho to nevylieči. Problém je v tom, že ani po týždni nevidím žiadne výsledky a dokonca mám pocit, že má brucho ešte viac nafúknuté a tiež mu veľmi klesla váha (aj keď mu dávam dosť jedla, nepriberá). Nižšie pripájam fotky. Prosím vás, ak ste sa s týmto stretli, na čo sa mám pripraviť? Ako mu ešte môžem pomôcť? Je to zbytočný boj? Ďakujem.
katkar
XXX.XXX.166.77
Krvné testy sa robili, podľa jej slov je všetko v poriadku (akurát je anemický). Nevidela tam nič v tom zmysle, že to bolo priesvitné, teda moč ani nič iné nezadržiava, a tak to môže byť len nádor.
Uživatel s deaktivovaným účtem
janaa
napsal(a):
RTG nám pani doktorka povedala, že tam nič nevidí, a teda je to nádor
Nějak tomu nerozumím, doktorka nic neviděla,tak řekla,že je to nádor? Sono břicha,srdce se dělalo? Krevní testy?
Aktuálně řeším u naší seniorky totéž. Dnes jsme byli na rtg a vetka mi snímek popisovala stejně. V břišní dutině se zobrazují střeva, žaludek, ledviny, močák - a pak tam je bohužel prázdný prostor ničím nevyplněný. Normálně by měl být vyplněn střevními kličkami, ale takhle je předpoklad, že tam něco roste - něco, co se na rtg nezobrazuje. Zítra se bude dělat sono k přesnějšímu potvrzení, ale také předpokládá nádor, bohužel
Krevní testy se dělaly hned na začátku a jsou rovněž v pořádku.
hele jestli to chcete zkusit léčit, zkuste jinýho veta.
vždyť nic nevíte a není tumor jako tumor. třeba je to operabilní. kdyby fakt šlo o to, že by se posunuly orgány, no tak se posunou, to jim fakt nevadí.
Jděte jina,nechte udělat kvalitní sono a od toho se odpíchněte - co to je za nádor,kde je,jak je veliký? Když to třeba bude nádor na slezině - buď odoperuju nebo psa utratím,nebudu čekat,až praskne a pes v bolestech vykrvácí dovnitř. Srdce je v pořádku? Tekutina se může v těle zadržovat i u nádorů, takže klidně nějaký diuretika nasadím,aby se psovi ulevilo. I když to nebude operabilní, je vhodný nasadit nějakou paliativní léčbu,aby měl pes co největší komfort a ne ho nechat jen tak
u nás to bylo takřka jako přes kopírák
pes by zemřel v řádu jednotek dnů
jiný vet, jiná a správná diagnóza (srdce+chylothorax), správný zásah, nasazena správná léčba a užili jsme si ještě dva roky.
tím chci říci, že ta diagnóza, která "zbyla", nemusí být ta jediná a ta správná
to je taky pravda, "to je nějakej rak pani" je taková oblíbená diagnóza určitých typů veterinářů
co "nějakej"
můj pes měl diagnózu "rakovina psa", to jako doslova......
impact
napsal(a):
Nezapomeňte ale zohlednit i to, kolik majitelů protáhne hubu v momentě, kdy zjistí, kolik by další diagnostika stála. 🤷🏻♀️
jo, samozřejmě
ale prostě udělat rtg, vidět jak se to jmenuje odborně, masa a ztráta detailu? je důvod říct teda majitelům, že je tam podezření na tumor, ale že jsou možnosti další diagnostiky, což je v tomto případě sono, odběr efuze a její analýza, případně probatorní laparotomie a teprve když protáhnou tu hubu, že sanicell stačí, tak holt stačí
ale je špatný, když se vám po světe hromadí klienti nespokojení s tím sanicellem protože mají pocit, že mohli udělat víc, ale nebylo jim to ani zmíněno, že to jde
katkar
napsal(a):
Ahojte, cca pred týždňom nášmu 11-ročnému psíkovi potvrdili nádor v brušnej dutine.
Pár týždňov predtým sme si všimli zväčšenie brucha, mysleli sme, že je to zápcha, prípadne zadržiavanie tekutiny, no na RTG nám pani doktorka povedala, že tam nič nevidí, a teda je to nádor. Operáciu nám neodporúča (vraj by to mohlo posunúť orgány), nedala nám ani žiadne lieky, máme ho nechať žiť a ak by sme videli, že je niečo zle, tak si môžeme prísť po lieky na bolesť.
Nedalo mi to, nebudem sa na neho pozerať ako pomaly umiera, tak som mu kúpila Alavis Sanicell v snahe mu aspoň trocha pomôcť, viem, že ho to nevylieči. Problém je v tom, že ani po týždni nevidím žiadne výsledky a dokonca mám pocit, že má brucho ešte viac nafúknuté a tiež mu veľmi klesla váha (aj keď mu dávam dosť jedla, nepriberá). Nižšie pripájam fotky. Prosím vás, ak ste sa s týmto stretli, na čo sa mám pripraviť? Ako mu ešte môžem pomôcť? Je to zbytočný boj? Ďakujem.
Fotky jsou na prd. Tohle chce RTG, sono a hlavně JINÉHO veterináře.
napsal(a):
jo, samozřejmě
ale prostě udělat rtg, vidět jak se to jmenuje odborně, masa a ztráta detailu? je důvod říct teda majitelům, že je tam podezření na tumor, ale že jsou možnosti další diagnostiky, což je v tomto případě sono, odběr efuze a její analýza, případně probatorní laparotomie a teprve když protáhnou tu hubu, že sanicell stačí, tak holt stačí
ale je špatný, když se vám po světe hromadí klienti nespokojení s tím sanicellem protože mají pocit, že mohli udělat víc, ale nebylo jim to ani zmíněno, že to jde
bodlinko, je tedy ten Sanicell vůbec k něčemu?
napsal(a):
bodlinko, je tedy ten Sanicell vůbec k něčemu?
ale tak na játra je ten inositol fajn.
a na všechno ostatní mají aspoň majitelé dobrý pocit.
napsal(a):
ale tak na játra je ten inositol fajn.
a na všechno ostatní mají aspoň majitelé dobrý pocit.
přemýšlím o něm pro gerontky, jen tak na přilepšenou....
napsal(a):
přemýšlím o něm pro gerontky, jen tak na přilepšenou....
Nechci vás vyloženě odrazovat, protože sama psu pořídím kde co, o čem si myslím, že by mu mohlo přilepšit, Ale pokud je na něčem napsáno, že se nachází v běžných potravinách, kterýma psa krmím, nebo klidně krmit můžu...tak to nekoupím.