Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dell

20.11.2021 20:49
Dell

XXX.XXX.160.32

Zdravím, potřebuji se někde obrátit s otázkou, která mě tíži. Asi před třemi měsíci mi přítel řekl, že jeho maminka má problémy a prosí ho, jestli bychom si vzali jejího pejska. Jelikož paní mamince už u několikrát utekl a ztratil se a můj přítel, i když byl v tu chvíli 170 km daleko, nahlásil kde se dalo, ze psa hledají. Bal se o něho a rozhodli jsme se o něj postarat. Začali jsme chodit k veterináři, kde jsme dostali očkovací průkaz atd. Psa jsme si zamilovali a teď nám maminka od přítele vyhrožuje ať ji psa vrátíme, ze jsme ji okradli atd. Prosím o radu , kdyby šlo vše k soudu , jak to funguje nebo jak byste se zachovali. Moc děkuji

20.11.2021 20:59
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Já bych ho vrátila. Vlastně bych jí ho ani nevzala.
Ale každý jsme jiný ...
Syn by se soudil s mámou?

Neregistrovaný uživatel

20.11.2021 23:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.166

Pokud pes nebyl navipovanej nebo nema pp a tetovani nedokaze ze je to zrovna on. Pochybuju ze si skovava chlupy. Kazdej soud to uzavre jako kravinu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.11.2021 23:28

Lidé jsou různé, ponejvíce blbé. Koukejte psa matce vrátit. To jestli jí uteče, ať si řeší na obci. A že se o něj váš přítel bál ? Jeho problém. Taky se sem tam bojím o vnoučata. Mám je snad mladým odebrat?

otázka

21.11.2021 07:35
otázka

XXX.XXX.230.195

Maminku vašeho přítele tu nikdo nezná. Třeba je nemocná, může mít začínající demenci a o psa už se nezvládá starat, možností je moc. Třeba původně, jak ostatně hned na začátku píšete, sama o převzetí psa do péče stála. Nepíšete ani to, jak je pejsek velký, pokud je velký a nezvládá ho proto, třeba by s nějakým malým společenským plemenem byla šťastnější. Ale pokud to byl zanedbaný chudák, bez veterinární péče - dávli jste ho očkovat, nevracela bych nic. Kdo dal čipovat a na koho je čip psaný? To je jediné v případě kříženců důležitý.

21.11.2021 08:04
Atheira

XXX.XXX.135.245

Já bych teda byla opatrná i s tou začínající demencí. Skorotchyni zadavatelky může být klidně pade, jen tak mimochodem.
Já té otázce moc nerozumím. Hodilo by se to nejdřív celé uvést na pravou míru.

21.11.2021 08:57
juhaj

XXX.XXX.164.121

No, pokud pes ani neměl očkovák a jeho útěk řešil syn někde zdaleka, tak to nevipadá na nějakou vhodnou péčí ze strany maminky.
Je to na posouzení zadavatelky, ale pokud pejsek neměl přiměřenou péčí, pak bych nevracela.
Jako že je to můj rodič( rodiče mám samozřejmě ráda a ráda jim se vším vypomůžu), nebudu mlčet k tomu, že se nevhodně chová ke zvířeti.

21.11.2021 09:03

juhaj napsal(a):
No, pokud pes ani neměl očkovák a jeho útěk řešil syn někde zdaleka, tak to nevipadá na nějakou vhodnou péčí ze strany maminky.
Je to na posouzení zadavatelky, ale pokud pejsek neměl přiměřenou péčí, pak bych nevracela.
Jako že je to můj rodič( rodiče mám samozřejmě ráda a ráda jim se vším vypomůžu), nebudu mlčet k tomu, že se nevhodně chová ke zvířeti.

Ale my nevíme, jestli se nevhodně chová ke zvířeti. Já bych teda v těchto soudech byla opatrná. To, že syn pomohl matce vytelefonovat nahlášení útěku psa (kam všude?), i když byl 170 km daleko nic neznamená, to mohl dělat klidně i z Austrálie.
Nevíme, jaké problémy maminka měla, že kývla, aby se o psa postaral syn, nevíme, jak zněla dohoda mezi nimi, jestli to nemělo být jen dočasné řešení...

21.11.2021 09:33

juhaj napsal(a):

treba jen pomohli s hledaním na internetu....

nevím, ale myslím si, že tohle je rodinná záležitost a nikdo do toho nevidíme.

21.11.2021 11:55
juhaj

XXX.XXX.164.121

Jasně, samozřejmě, nezpochybňuje, že nikdo cizi do situace nevidí a možnosti je mnoho.
Jen jsem to vzala z jedné strany, vůbec netvrdím že správné.

21.11.2021 12:52

Na tomto dotazu mě teda tak nějak neštymuje jedna věc....jako super, pokud se maminka není schopná dobře postarat o pejska, tak je bezva, že než by pes skončil v útulku, tak se o psa postará syn.
Situace je popsaná z jednoho pohledu...pohledu přítelkyně syna.

, i když byl v tu chvíli 170 km daleko, nahlásil kde se dalo, ze psa hledají

Kdyby mojí mamince utekl pes, tak první komu by volala jsem já, protože ona vlastně neví, kam by měla volat, nemá internet a ani s ním neumí, takže by byla samozřejmost, že to vykomunikuju já, i kdybych byla nevím jak daleko.

Asi před třemi měsíci mi přítel řekl, že jeho maminka má problémy a prosí ho, jestli bychom si vzali jejího pejska.

No a zase, nevíme, jaké měla maminka problémy, jestli dohoda zněla na nějaké dočasné postarání se o psa a nebo vemte si ho na věky věků ámen. I tak si myslím, že pokud by se to stalo mě osobně, tak si psa vezmu, ale pokud by maminka následně byla schopná a chtěla psa zpátky, tak proč ne.
Spíš bych se snažila analyzovat, kdy a jak pejsek utíká....na procházce?? "Mami, nepouštěj Punťu z vodítka, přeci nechceš, aby zase utekl a přejelo ho třeba auto", ze zahrady?? "No tak mamince pomůžu a zabezpečím pozemek tak, aby pejsek utíkat nemohl.
No a to očkování?? Vždyť se na něj nechodí každý den, no tak prostě pesana naložím do auta a odvezu na očkování já. Pokud to jinak s pejskem zvládne, dá mu napapat, pejsek má vodičku, dokáže ho vyvenčit a mají se rádi.....? V čem je problém??
Moje pomoc by spočívala spíš v tom, že bych brala psa na prochajdy, pokud už maminka nemůže.

No a další věc....jakého druhu byly ty problémy?? Zdravotní? V úvodním dotazu není ani slovo o pomoci mamince. Pokud není schopná postarat se o pejska, zvládá v pohodě starost o sebe?? Nepotřebuje, abych jí nakoupila?, Pomohla s domácností??
Jako dcera to beru jako samozřejmost....pejska můžu vzít sebou..."mami tady Punťu pohlídej, já zatím zajedu nakoupit a vy se můžete pomazlindat a než ti poklidím a udělám něco k jídlu, abys měla než odjedu, tak si to spolu užijete.

Kolik je mamince let, jak je na tom zdravotně??
Proč najednou říká, že jste jí ho ukradli, když sama chtěla, abyste si pejska vzali??
Takhle zjednodušeně mi to trochu zavání počínající demencí a jestli to tak je, tak spor o psa je to nejmenší neboť péče o takhle nemocného člověka, když se demence opravdu rozjede je řehole a ve finále očistec.

21.11.2021 13:31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na tomto dotazu mě teda tak nějak neštymuje jedna věc....jako super, pokud se maminka není schopná dobře postarat o pejska, tak je bezva, že než by pes skončil v útulku, tak se o psa postará syn.
Situace je popsaná z jednoho pohledu...pohledu přítelkyně syna.

, i když byl v tu chvíli 170 km daleko, nahlásil kde se dalo, ze psa hledají

Kdyby mojí mamince utekl pes, tak první komu by volala jsem já, protože ona vlastně neví, kam by měla volat, nemá internet a ani s ním neumí, takže by byla samozřejmost, že to vykomunikuju já, i kdybych byla nevím jak daleko.

Asi před třemi měsíci mi přítel řekl, že jeho maminka má problémy a prosí ho, jestli bychom si vzali jejího pejska.

No a zase, nevíme, jaké měla maminka problémy, jestli dohoda zněla na nějaké dočasné postarání se o psa a nebo vemte si ho na věky věků ámen. I tak si myslím, že pokud by se to stalo mě osobně, tak si psa vezmu, ale pokud by maminka následně byla schopná a chtěla psa zpátky, tak proč ne.
Spíš bych se snažila analyzovat, kdy a jak pejsek utíká....na procházce?? "Mami, nepouštěj Punťu z vodítka, přeci nechceš, aby zase utekl a přejelo ho třeba auto", ze zahrady?? "No tak mamince pomůžu a zabezpečím pozemek tak, aby pejsek utíkat nemohl.
No a to očkování?? Vždyť se na něj nechodí každý den, no tak prostě pesana naložím do auta a odvezu na očkování já. Pokud to jinak s pejskem zvládne, dá mu napapat, pejsek má vodičku, dokáže ho vyvenčit a mají se rádi.....? V čem je problém??
Moje pomoc by spočívala spíš v tom, že bych brala psa na prochajdy, pokud už maminka nemůže.

No a další věc....jakého druhu byly ty problémy?? Zdravotní? V úvodním dotazu není ani slovo o pomoci mamince. Pokud není schopná postarat se o pejska, zvládá v pohodě starost o sebe?? Nepotřebuje, abych jí nakoupila?, Pomohla s domácností??
Jako dcera to beru jako samozřejmost....pejska můžu vzít sebou..."mami tady Punťu pohlídej, já zatím zajedu nakoupit a vy se můžete pomazlindat a než ti poklidím a udělám něco k jídlu, abys měla než odjedu, tak si to spolu užijete.

Kolik je mamince let, jak je na tom zdravotně??
Proč najednou říká, že jste jí ho ukradli, když sama chtěla, abyste si pejska vzali??
Takhle zjednodušeně mi to trochu zavání počínající demencí a jestli to tak je, tak spor o psa je to nejmenší neboť péče o takhle nemocného člověka, když se demence opravdu rozjede je řehole a ve finále očistec.

Nejdřív bychom museli znát věk matky, klidně jí může být 50 a synovi 30.
Ale ta otázka, jestli mají šanci u soudu - ta mluví za všechno. S počínající demencí matky to nemusí mít nic společného. Také občas potřebuji psici pohlídat a žádám o to syna. Vždycky mi ji vrátí, i když ji mají také rádi.
V zadání mi připadá demence spíš u zadavatelky - a ne počínající.

21.11.2021 14:42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nejdřív bychom museli znát věk matky, klidně jí může být 50 a synovi 30.
Ale ta otázka, jestli mají šanci u soudu - ta mluví za všechno. S počínající demencí matky to nemusí mít nic společného. Také občas potřebuji psici pohlídat a žádám o to syna. Vždycky mi ji vrátí, i když ji mají také rádi.
V zadání mi připadá demence spíš u zadavatelky - a ne počínající.

No řekněme si to takhle...pokud je maminka schopná se o pejska normálně starat, tak si myslím, že je tak nějak normální ho vrátit. Protože, jestli je a zadavatelka s přítelem jsou ochotní se o psa soudit, tak je to hodně smutné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík