Štěňata Bernského salašnického psa sPP

Prodám Bernského salašnického psa - Krásně zbarvený poslední pejsek, super...
25000 KčBernska
XXX.XXX.79.214
Dobré ráno, prosím o radu. Mám fenu bsp , nyní 40 hod. po porodu. Fena odmítá vylézt z boxu , je nevrla a na mě vrčí. Překvapivě jen na mě, to máme velmi dobrý vztah. Porodem se změnila o 100%.Davala jsem jí čas , vzhledem k dalšímu porodu, ale začínám být nervozni. Krmení si vezme,vodu také. Nicméně se nehne z boxu. Můžete mi prosím poradit , jak postupovat? Veterinářem zkontrolována, vše v pořádku. 🤔
Bernska
XXX.XXX.79.214
janaa
napsal(a):
Tak k tomu vetovi jste jí musela vzít z bedny,ne? A to se nevenčí? Vzala bych jí na vodítko a prostě vytáhla, šla jí vyvenčit, mezitím ideál,když někdo bednu vyčistí, pak tam fenu v klidu vrátit. Ono to přejde, hlavně,jestli se chová ok ke štěndům
Veterinář přijel domů , na něj byla ostražitě ,ale nevrcela. Vrčí vyloženě na mě, stačí jen projít okolo 🤷🤷 ke štěňatům je vzorná. Ale velice mě překvapuje,jak reaguje na mě, před porodem naprosto skvělá...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Bernska
napsal(a):
Veterinář přijel domů , na něj byla ostražitě ,ale nevrcela. Vrčí vyloženě na mě, stačí jen projít okolo 🤷🤷 ke štěňatům je vzorná. Ale velice mě překvapuje,jak reaguje na mě, před porodem naprosto skvělá...
Napíšou zkušenější. Ale jestli je to prvnička, tak by mě to nepřekvapilo. Znám spíš u klisen, ty se po porodu taky leckdy chovají jinak než před ním. Prostě hormony, no.
Přidám vlastní zkušenost:
Měl jsem fenu, která nadevše milovala mého tchána. Doslova ho zbožňovala. Cca tři dny po porodu se tchán přijel podívat na svého miláčka a její děti. Fena ho doslova vyhnala z pokoje, kde byla porodnice! Vrčela, ježila se, vyjížděla proti němu... Zhruba po týdnu se srovnala a tchánovi hrdě nosila děcka ukázat. :-)
Chci tím říct, že nemá smysl to lámat přes koleno. Pro fenu je porod a péče o štěňata obrovská životní změna a může reagovat pro nás nepochopitelně. Dejte jí čas a klid, ona se zase uklidní.
Jedna z našich fenek /jezevčík/ když porodila poprvé a naposledy, přinesla mě štěnata první den v noci do postele, /ještě že byly jen dvě/., nechtěla s nimi být v porodní bedně,asi se necítila bezpečně. Tak jsme jí pořídili jsme takovou malou molitanovou boudičku, kterou jsme dali do porodní bedny. O štěňata pečovala opravdu obětavě, byla tam s nimi pořád, až to s tou péčí přeháněla, nechtěla ani vylézt se nažrat. Když jsme jí chtěli vyvenčit, a štěňatům uklidit, musel si muž brát silné rukavice a vytáhnout ji, protože dobrovolně by nešla a pokousala by ho, ač předtím naprosto úžasná bezproblémová fenka.
To trvalo, než byla štěňata samostatnější, potom se vše vrátilo zpět do těch správných kolejí a potom byla zase mazlivá a hodná.
Otázka
XXX.XXX.230.195
U nás začal blbnout pes, potom co ho fena pustila ke štěňatům. Na nás byl vpohodě, ale vejít na zahradu někdo cizí, asi by ho fakt zabil. Když začali štěňata běhat nastěhovala se k němu do boudy a spala s ním.