Americký stafordšírský teriér

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice Bet Taylor...
30000 Kčamstafron
XXX.XXX.35.25
Dobrý den, mám skoro 4letého amstaffa ( bez PP), kterému byla ze zdravotních důvodů několikrát doporučena kastrace. Mnohokrát se dlouhodobě léčil antibiotiky se zánětem penisu a močových cest, má mírně zvětšenou prostatu. Je to povahově milý a mazlivý pes, po kočkách ani cizích psech nestartuje, spíš si s nimi chce hrát. Bohužel je to pes čichací a lízací - venku ho zajímají jen místa, kudy prošla nějaká fenka.
Domluvili jsme se na veterině, že zkusíme napřed chemickou kastraci. Při aplikaci mi pan doktor sdělil, že psovi se může na zhruba 14 dnů zhoršit chování. Měl pravdu, teď mi vycházky připadají jako indiánský běh. Pes je nadále povahově stejný, jen to čichání a lízání je teď děsné. Cvaká při tom zubama, chrochtá, vyplazuje jazyk, co může olízne a vůbec se tváří jako mentálně zaostalý.
Máte někdo zkušenost s chemickou kastrací? Od aplikace totiž uplynuly již 4 týdny. Teď mi na veterině řekli, že to může trvat až 8 týdnů!
Vicky.Pollard
XXX.XXX.110.35
U naseho psa takove zhorseni nenastalo, ani me na takovou moznost nikdo neupozornoval. Chem. kastrace zabrala az po 3-4 tydnech. Jen me prekvapilo, ze ani ne po pul roce uz prestavala ucinkovat, takze jsme psa dali vykastrovat chirurgicky.
amstafron
XXX.XXX.35.25
Děkuji za reakci. Já mám právě obavy, že pokud má účinek chemické kastrace trvat cca 8 měsíců , jak mi sdělili, že v tom mají započítány i ty týdny kdy se zhoršil. A myslím si, že jsem ho zbytečně nechala nadopovat chemií. Dokonce jsem se až po aplikaci dozvěděla, že to pes nemusí vůbec snášet a pak by mu tu ampuli museli operativně odstranit. A začínám z toho mít dost obavy.
Uživatel s deaktivovaným účtem
amstafron
napsal(a):
Děkuji za reakci. Já mám právě obavy, že pokud má účinek chemické kastrace trvat cca 8 měsíců , jak mi sdělili, že v tom mají započítány i ty týdny kdy se zhoršil. A myslím si, že jsem ho zbytečně nechala nadopovat chemií. Dokonce jsem se až po aplikaci dozvěděla, že to pes nemusí vůbec snášet a pak by mu tu ampuli museli operativně odstranit. A začínám z toho mít dost obavy.
Ale když nesnáší chemickou kastraci, tak pak nemusí fungovat ani ta chirurgická, ne? A ta je nevratná.
amstafron
XXX.XXX.35.25
Z toho mám právě obavy. Již třetí veterinář mi řekl, že pokud chci zabránit opakovaným zánětům, mám psa nechat vykastrovat, že to pomůže. Hormony se uklidní a on pak přestane olizovat venku moč a nenakazí se. Pak mi vždy podrobně vysvětlí, co je to kastrace a na závěr dodají, že pes se zklidní a nebude agresivní. Ale on agresivní nikdy nebyl. Je mi ho líto, protože do něho musím pořád cpát nějaká antibiotika, po kterých mu nebývá zrovna dobře.
Zajímalo mě, jestli máte někdo zkušenost s chemickou kastrací psa ale ne kvůli agresivitě.
amstafron
napsal(a):
Z toho mám právě obavy. Již třetí veterinář mi řekl, že pokud chci zabránit opakovaným zánětům, mám psa nechat vykastrovat, že to pomůže. Hormony se uklidní a on pak přestane olizovat venku moč a nenakazí se. Pak mi vždy podrobně vysvětlí, co je to kastrace a na závěr dodají, že pes se zklidní a nebude agresivní. Ale on agresivní nikdy nebyl. Je mi ho líto, protože do něho musím pořád cpát nějaká antibiotika, po kterých mu nebývá zrovna dobře.
Zajímalo mě, jestli máte někdo zkušenost s chemickou kastrací psa ale ne kvůli agresivitě.
No, já zkušenost mám, ale nevím, jestli vám to pomůže. Mám úchyla, kterého nezajímá nic jiného, než háravky. Nevidím, neslyším, nežeru, klepu se atd. Jenže je už moc starý. Kastraci jsem mu zkoušela dát vloni, protože háravky v kombinaci se starým tělem je ještě větší hrůza. Dobrý, zklidnil se na háravky výborně, přestaly ho úplně zajímat, takže si myslím, že pro vás super. Můj bohužel ale tím pádem úplně zvadnul, stařec nad hrobem, nechte mě umřít. U vás ani není moc co řešit, protože váš pes je nemocný a nemá ani cenu zkoušet chemickou kastraci, protože stejně bude nutné, ho vykastrovat, ať se vám to líbí či ne, protože má problémy jakové má.
amstafron
napsal(a):
Čím se z té moči nakazí? Pořád cpát ATB - dělala se kultivace na citlivost? A nenechat ho tu moč olizovat? Venčit na vodítku a pouštět jenom v liduprázdné (psůprázdné) krajině?
K těm infekcím, z toho, co nezaznělo, mě napadá… v jakém stavu má zuby?
Vicky.Pollard
XXX.XXX.110.35
napsal(a):
Čím se z té moči nakazí? Pořád cpát ATB - dělala se kultivace na citlivost? A nenechat ho tu moč olizovat? Venčit na vodítku a pouštět jenom v liduprázdné (psůprázdné) krajině?
V nasem pripade mel pes nonstop zanety pindoura a krvave prujmy. Porad jsme litali po vetech a po vylouceni uplne vseho jsme se rozhodli vykastrovat.
Zamezit olizovani neni tak uplne snadne, kdyz clovek bydli na sidlisti. Psa vencim 4x denne a ne vzdy je cas ho nalozit do auta/MHD a vyvezt za mesto. Na sidlisti byl nonstop na voditku a s nahubkem, na travu jsem ho nechala vstoupit jen, kdyz se chtel vykadit. A i behem te chvile stihl oliznout curanky, ktere ho pak na tyden rozhodily.
Pes je po kastraci linejsi, ale to je jedina stinna stranka. Jinak je spokojenejsi, veselejsi, ochotnejsi spolupracovat a nervove vyrovnanejsi.
Svého psa jsem nechala chemicky kastrovat, když mu bylo 11 let. Vždycky když někde v okolí hárala fena, tak hodně špatně jedl, byl ukňouraný a "obtěžoval" naší fenu romanťárna typu "furt ti budu olizovat uši a packy...."
Venku šuchací, zuby cvakací, ale celkově žádná velká trága.
To poslední léto před tím, než jsem se rozhodla k chemické kastraci to už ale na staříka bylo celkově moc, k tomu se přidalo vedro a myslela jsem, že to snad ani nerozdejchá.
Nevím, jestli vám moje zkušenost nějak pomůže, protože ta chemická kastrace byla u psího důchodce, ale u nás to byl teda zázrak. Pes se povahově vůbec nezměnil, byl až do posledních dnů, kdy mu to ještě zdravíčko dovolilo, jak malé štěně, takové naše mimi. Když dostal novou hračku, kterou teda za pár okamřiků rozebral na atomy, tak mu očíčka zářila, jak děcku pod vánočním stromečkem. Vlastně jediná změna byla, že jsem na něm vůbec nepoznala, kestli někde v okolí něco hárá.
Já teda taky byla upozorněna na to přechodné období...prý klidně 8 týdnů, kdy se naopak může jeho aktivita a chování, co se háravek týče ještě zhoršit....ale nedokážu posoudit, zda k tomu u nás skutečně došlo, protože nevím, jestli v našem sousedství v té době něco háralo.
Jinak v příbuzenstvu máme psa, který byl opakovaně chemicky kastrován asi 3x...mladý pes ve věku cca 3-4 roky...a tam to nfo od majitelky bylo, že to období, kdy implantát působil bylo na psu dost znát....nevím jestli to přesně popíču...snížení temeramentu, větší tupounkovství.....nebo jak to popsat....
sardullah, popsala jste to naopak moc pěkně
omlouvám se, že vám do toho skáču a už to tedy tak zůstane - poslední odstavec a jedno začarované písmenko
napsal(a):
sardullah, popsala jste to naopak moc pěkně
omlouvám se, že vám do toho skáču a už to tedy tak zůstane - poslední odstavec a jedno začarované písmenko
To budou ty erekce na Slunci, jak Sardullah onehdá někde psala. :-))
amstafron
XXX.XXX.35.25
Vicky.Pollard
napsal(a):
V nasem pripade mel pes nonstop zanety pindoura a krvave prujmy. Porad jsme litali po vetech a po vylouceni uplne vseho jsme se rozhodli vykastrovat.
Zamezit olizovani neni tak uplne snadne, kdyz clovek bydli na sidlisti. Psa vencim 4x denne a ne vzdy je cas ho nalozit do auta/MHD a vyvezt za mesto. Na sidlisti byl nonstop na voditku a s nahubkem, na travu jsem ho nechala vstoupit jen, kdyz se chtel vykadit. A i behem te chvile stihl oliznout curanky, ktere ho pak na tyden rozhodily.
Pes je po kastraci linejsi, ale to je jedina stinna stranka. Jinak je spokojenejsi, veselejsi, ochotnejsi spolupracovat a nervove vyrovnanejsi.
Náš pes dokáže také vymyslet různé finty jen aby si mohl někde líznout. Při vykonávání velké potřeby to už zvládá zcela samozřejmě a také se mu to docela daří když zvedá nohu při čurání.
Je v tom čím dal rafinovanější. Je na vodítku s náhubkem, stále ho sleduji ale je to marné, je to marné.
Můžu se ještě zeptat, jaké to bylo první dny po kastraci?
napsal(a):
Ale prdlajs érekce....v obýváku tma, hraje jen televize a bez brejlí na to taky prdlajs vidim ....no kouzlo nechtěného, snad jsem nikoho nepohoršila a někoho možná pobavila ....prostě se mi zase zadařilo
Vicky.Pollard
XXX.XXX.110.35
amstafron
napsal(a):
Náš pes dokáže také vymyslet různé finty jen aby si mohl někde líznout. Při vykonávání velké potřeby to už zvládá zcela samozřejmě a také se mu to docela daří když zvedá nohu při čurání.
Je v tom čím dal rafinovanější. Je na vodítku s náhubkem, stále ho sleduji ale je to marné, je to marné.
Můžu se ještě zeptat, jaké to bylo první dny po kastraci?
První dny ho rana hodne bolela, vencili jsme jen kolem domu. Po 4-5 dnech uz dokazal ujit maly vencici okruh, aniz by si sedal.
Doma to bylo horsi, hrozne bojoval s limcem. Prvni den mi ho bylo lito, tak jsem ho mela na couracce bez limce a nonstop na ocich. Ale v noci se nedal uhlidat (preci jen pracuju a musim taky nekdy spat), takze nakonec dostal nemilosrdne limec na obojek. Vzhledem k tomu, ze jako Houdini si dokazal stahnout limec i s obojkem, dostal postroj, k tomu jsem napevno prikurtovala obojek s limcem a bylo.
Za 2 dny uz si zvykl a zbytek rekonvalescence uz byl v pohode.
Jinak chirurgicka kastrace se delala, az prestala pusobit chemicka kastrace a kulky se psovi zvetsily na puvodni velikost. Takze pokud jste ted aplikovali Suprelorin, pravdepodobne budete muset pockat, az odezni.
napsal(a):
A kopulace Měsíce se Sluncem na to vliv mít nemůže? :)
K té kastraci - my kastrovali ze zdravotních důvodů - opakované záněty prostaty. Povahově se pes prakticky nezměnil, jen byl takový mazlivější, ubrečenější, s menším sebevědomím. Ale nějak zásadně velký rozdíl to nebyl, lidi, co s ním nežijí v domácnosti, to ani nepoznali.
Žádné zhoršení povahy se u nás nekonalo, ani dočasné.
amstafron
XXX.XXX.35.25
rapotacka11
napsal(a):
Náš pes dokáže také vymyslet různé finty jen aby si mohl někde líznout.
Je na vodítku s náhubkem ...
A jak to je když je bez vodítka?
A jak s tím "zlozvykem" mohou žít ostatní psovití?
Bez vodítka nikdy. Vyběhá se dost na zahradě. A dle veterinářů je více náchylný na přenos infekce a tím, že se v tom lízání tak moc vyžívá, opakuje se mu onemocnění. Když pozná, že jdeme na veterinu, je štěstím úplně bez sebe a tam se snaží jazykem umýt celou podlahu jak v čekárně, tak v ordinaci a chrochtá u toho jako prasátko. Ostatních dost vystresovaných psů si moc nevšímá a ti jen hledí co blbne.
A co ty zuby?
amstafron
XXX.XXX.35.25
napsal(a):
A co ty zuby?
Zuby má zatím v pořádku. Zkontrolovány veterinářem.