Výmarský ohař krátkosrstý - štěňata s PP

Prodám Výmarského ohaře - potěšením oznamujeme, že naší chovatelské stanic...
DohodouCali-ohar
XXX.XXX.228.125
Dobry den,
mame 4 mesacnu fenku vymarskeho ohare, velku zahradu.
Na curani sme jej vyhradili miesto s jamou ktoru sme vyplnili pieskom, no tuto necura skoro vobec, vzdy sa vyprazdnuje pred dvere do sklepa.
Ako ju toto odnaucit, popripade naucit, aby chodila iba na jedno miesto?
Moc dakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Vypadá jako kočka?
Chodit jen na jedno místo nevím (nedělala bych to a ani by mě nenapadlo to po psovi chtít).
Kdybych chtěla odnaučit čůrání na jednom konkrétním místě, asi bych hlídala a až by se tam šla fena vyčůrat, vyrušila bych ji a odvedla jinam, kde je čůrání povoleno. Jen tak, bez komentářů, bez zlobení se, prostě tady ne, tamhle ano.
Anebo jednodušší řešení - to nežádoucí místo ohradit, aby tam vůbec nechodila.
Já jen připomínku....i kdyby se to fena naučila, tak jak dlouho bude trvat, než výmaračka písek "prochčije" a nevím jestli na takový místo bude chtít chodit čůrat.
Navíc slyším prvně, že by to u psa na zahradě někdo takto řešil. Většina lidí, kteří tedy nechtějí, aby psi někde čůrali nebo někam nelozili, tak část zahrady, třeba záhon nebo naopak kus anglickýho trávníčku, oplotí.
u feny si to neumím představit, navíc jak píše sardullah, tfuuuuj, to bude v létě hrozně smrdět, kam ten kontaminovaný písek plánujete pravidelně vyvážet? Abych zabránila čůrání před dveře, prostě bych ji nepouštěla samotnou na zahradu venčit, ale chodila ji venčit na vodítku, klidně po té zahradě, chválila za čůrání jinde a nedovolila ji čůrat tam, kde nechcete. Ideální by bylo ji samozřejmě minimálně 3x denně venčit mimo pozemek.
Kontaminovaný písek asi bude stačit pravidelně stříkat vodou, se to vymyje. Psy (kluky) jsem učila značkovat na kameny a velké stromy, na boban jsem je vodila do zadní části zahrady a povel byl ,,na loučku". Uměli to v pohodě, sem tam jsem je viděla, jak odtud některý sám šlape...byl se vyvenčit. Bylo to občas, stejně se většinou vyvenčili na prochajdách venku.
Před dveře do sklepa dejte něco, co se jí nebude na venčení líbit, třeba igelit.