Čivava s PP k rezervaci

Prodám Čivavu - Chs. Full Moon dog (fci) Nabízí k rezervaci krátkosrstou ro...
Dohodouprimvera
XXX.XXX.104.252
Nekastrovaný pes (11 let) se začal k druhému psovi (kastrovaný pes, stáří 6 let) začal před třemi týdny chovat jako k fence - očuchává ho, olizuje, naskakuje na něj, žďuchá do něj čumákem, převážnou část dne kňučí a snaží se být v jeho těsné blízkosti.
Ačkoli se zajímá hlavně o fenky, tak už se to v minulosti párkrát stalo, ale byla to otázka dvou tří dnů. Teď už to trvá ten třetí týden a je to obtěžující nejen pro nás, ale především pro toho obtěžovaného pejska.
Třetí pes (kastrovaný, stáří 3 roky) se toho vůbec neúčastní. Neuměl by někdo poradit, proč se to děje? Především proč tak dlouhou dobu?
Děkuji předem za reakce.
Mně tu jednou někdo řekl, že psi se umí s takovou vervou zajímat i o feny, potažmo psy, kteří mají nějaký jiný problém, že to z nich cítí, voní prostě jinak a tak jim to nedá a otravujou je, jak kdyby to byly háravky. Tehdy jsem byla upozorněná na možný zánět v zažívacím traktu a k mýmu údivu to byla pravda. Stejným způsobem pak reagovali psi na moji fenu se zánětem močáku a nebo i když se jí přeplnily anální žlázy.
Jestli váš pes není známý úchylák, možná bych se zaměřila na to, jestli ten obtěžovaný pes je jinak opravdu zdravý.
taky mě napadlo - jestli u toho nekastrovaného jedenáctiletého, nemůže hrát roli jeho věk, jestli nenastupuje třeba nějaká forma demence? ale to musí vědět majitelka v jaké je kondici.
Rozhodně ale nenechat toho chudáka, aby byl obtěžován. Hárá mi teď fena, taky ji nenechám od pesana otravovat. Kompenzuju mu to příkoří a nepohodu hrou, cvičením, aktivitou.
primvera
XXX.XXX.104.252
Ano, taky mě napadlo, jestli není něco v nepořádku s tím "obtěžovaným", ale anální žlázky mě nenapadly, děkuji za tip. Hned dnes zkontroluji.
primvera
XXX.XXX.104.252
Ten starší - ten, co obtěžuje, je v dobré kondici po fyzické i psychické stránce. Stárne, ale pořád zvládá v pohodě trénovat na zkoušky v dog dancingu . A samozřejmě obtěžování (pokud to je možné) korigujeme. Dám vědět, jak to dopadlo po vyčištění žlázek a pokud to dospěje až k návštěvě u veterináře, dám vědět výsledek vyšetření.
primvera
XXX.XXX.104.252
Ano, také to pozoruji, že se ostatní psi chovají k našim kastrovaným tak trochu jako k fenkám . U nás to dopadlo tak, že jsme se objednali s "obtěžovaným" pejskem k veterinářce na kontrolu. Bohužel se nám nepovedlo odebrat vzorek moči a tak nebylo možné stanovit přesnou diagnózu. Veterinářka se přikláněla k verzi, že někde v okolí máme háravou fenku a s tím druhým pejskem to tak cvičí, že si touhu přenáší na kastrovaného psa. Za další dva týdny nepříjemné chování přestalo samo od sebe. Celkem to trvalo pět týdnů a jsem opravdu ráda, že to máme za sebou a doufám, že se to už nebude opakovat. Děkuji všem za příspěvky do diskuze.
lesnížínka
napsal(a):
Běžná věc je i to, že v době hárání kolem, po sobě lezou všichni Řešíte tu kastráty, přičemž při hárání po sobě taktéž lezou nekastrované feny....mám příklad vedle. Teda už bude klid, jedna už je vyjastrovaná.
On tady někdo tvrdí, že v době hárání nikdo po nikom neleze?
Nechápu, proč máte potřebu dávat paleček dolů...
Že kastrovaní samci jsou terčem obtěžování od těch nekastrovaných, to je častej problém. S háráním to nijak nesouvisí.
Asi slyšíte trávu růst, nikdo tady neodsuzuje kastraci, jen se zadavatelka ptá, zdali nevíme, co se děje, tak jí odpovídáme, že to, co se děje, je běžná věc.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Terven: možná je paleček dole kvůli těm nemilým zkušenostem z minulosti...?
napsal(a):
Terven: možná je paleček dole kvůli těm nemilým zkušenostem z minulosti...?
Jako myslíte ze starších diskuzí?
Takže jsme zadavatelce raději neměli odpovídat? Pokud vím, nikdo z odpovídajících se negativně nevyjadřoval ke kastraci jako takové.
lesnížínka
napsal(a):
Běžná věc je i to, že v době hárání kolem, po sobě lezou všichni Řešíte tu kastráty, přičemž při hárání po sobě taktéž lezou nekastrované feny....mám příklad vedle. Teda už bude klid, jedna už je vyjastrovaná.
Rozhodně nespoléhejte na to, že kastrované čuby po sobě nelezou. I několikrát denně, mají se prostě rády
Palec dolů byl na to, že při hárání někde kolem, ztrácejí mozek a slušné vychování nekastrovaní psi běžně a pak je jim jedno, na koho vlezou. Worick by si nikdy nedovolil vlézt na Berču, ale při hárání jejich milé, jí nejprve olizoval přes plot uši, pak utíkal skočit na Berryho a zase mazal olizovat uši. Bylo to jako by měl nutkání letět mu vysvětlit, čí tahle holka je, aby nepojal nápad, že třeba jeho To, že zadavatelky druhý pes je kastrovaný...je v tomto případě úplně jedno
lesnížínka
napsal(a):
Pokud to bylo myšleno jako povzdech nad vašima sousedkama, tak omluva.
Ale jak píše efe, asi se netěšte, že kastrací jedný z nich to skončí
Terven
napsal(a):
Pokud to bylo myšleno jako povzdech nad vašima sousedkama, tak omluva.
Ale jak píše efe, asi se netěšte, že kastrací jedný z nich to skončí
Né, to byl povzdech nad tím, jak to s nima cvičilo. Sousedky...no čekám co bude, protože kastrovaná byla matka. Dcera je velmi podřízená, už měla měsíc hárat a zatím nic.