Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2021 19:19
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

Ahoj, máme huskyho a chtěla bych se zeptat, jak naučit, aby hlídala pokud to vůbec jde u těchto plemen a aby venku za každým nelezla.
Je jí 7 měsíců a vlezla by i za zlodějem se pomazlit.

Ještě by mně zajímalo přivolání, když jde někdo naproti, s tím velmi bojujeme.
Děkuji moc za rady.🥰

8.12.2021 20:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak doufám, že na hlídání jste si ho nepořizovala. To vám nakukal kdo?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.12.2021 20:47

husky se hlídat a přivolat nenaučí. nikdy.

8.12.2021 20:52
Terven

XXX.XXX.110.191

I kdyby se, čistě hypoteticky, husky hodil ke hlídání, jakože nehodí, tak bych očekávala, že začne až cca ve dvou či třech letech.
Sedmiměsíční štěně je mimino.
Rovněžtak s přivoláním to nebude žádná sláva - časem zřejmě nebude problém, pokud půjde někdo naproti, ale problém budou jiná zvířata - kočky, ovce, srny...

8.12.2021 20:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

HuskyFreya napsal(a):
Ahoj, máme huskyho a chtěla bych se zeptat, jak naučit, aby hlídala pokud to vůbec jde u těchto plemen a aby venku za každým nelezla.

Děkuji moc za rady.🥰

a bude hůř

8.12.2021 21:08
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

Ona je opravdu na huskyho až moc chytrá co se týče jiných povelů, ale s tím přivoláním pracujeme, ale nejhorší je že nás skoro každý druhý člověk zastaví a klidně i bez zeptání na ní začnou mluvit a mazlit ji🙁

8.12.2021 21:22
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

Jen mně zajímalo jestli by se dala naučit že když někdo přijede tak aby třeba štěkala, jinak se zvířaty všemi druhu domácích je v pohodě a jelikož bydlíme na samotě u lesa tak tam má i srnky a na ty nereaguje už takže v tom problém nebude si myslím🥰

8.12.2021 21:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

HuskyFreya napsal(a):
Jen mně zajímalo jestli by se dala naučit že když někdo přijede tak aby třeba štěkala, jinak se zvířaty všemi druhu domácích je v pohodě a jelikož bydlíme na samotě u lesa tak tam má i srnky a na ty nereaguje už takže v tom problém nebude si myslím🥰

Jj, taky jsem mela barzojku, co do 10 měsíců nic nelovila a pak se to ze dne na den zlomilo a vyvraždila půlku dvora. U husky se dá předpokládat podobný vývoj 🤫

janae1

8.12.2021 21:25
janae1

XXX.XXX.160.6

HuskyFreya napsal(a):

Si myslete.

V 7 měsících je to štěně, ozvěte se za rok jestli jste myslela správně.

8.12.2021 21:26
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

S tím hlídáním máte pravdu, ale i její rodiče se dají odvolat od zvěře takže si myslím že se to i ona naučí, jinak na poli kde je na volno tak přijde krásně na zavolání🥰

8.12.2021 21:28
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

jojo její rodiče byli stejně vychovávaní a dají se odvolat i od zvěře😁

8.12.2021 21:29
lupus4

XXX.XXX.205.61

husky prostě nehlídá a štěkat nebude...

jedině bázlivý labil by mohl ze strachu bafnout, ale ti u husek nejsou a když u xx jo, tak mlčky zdrhnou...

zkrátka je to pes vítací

a se zvířátkama sama uvidíte

8.12.2021 21:30
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

Tak jestli bude po svých rodičích tak to bude milovník zvířat😂

8.12.2021 21:31
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

HuskyFreya napsal(a):

Děkuji moc za rady.🥰

Přivolání se může naučit, hlídání silně pochybuju. Husky není hlídací pes. Má geneticky zakodovanou naprostou neagresivitu vůči člověku. Ba právě naopak. Proto je tak kontaktní k cizím. Pokud chcete psa na hlídání, tak je potřeba pořídit ještě jednoho hlídače.

HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

Ne na hlídání máme německé ovčáky, ale jen mně to zajímalo jestli by se to také naučila😁

molok

XXX.XXX.160.41

Já dostal huskyho, když mně bylo dvanáct, rodiče o psech nic nevěděli, já chtěl psa a basta a tento se mi moc líbil. No byl to blbý nápad, ale byl to nakonec skvělý parťák v dospívání. Létal se mnou a partou děcek po loukách a po polích, nejraději v zimě, když jsme sáňkovali tahal nám sáňky do kopců a dolů s námi frčel jako torpédo. S přivoláním to bylo vždycky složitější, jakž tak to uměl, ale když zmerčil zvěř, nešlo to. Reálně mně sice zdrhl pryč 3x za život a vrátil se až v noci, ale takové to poodběhnutí za něčím zajímavým bez reakce na přivolání tam vždycky nějak bylo přítomno. V zástavbě chodil na vodítku, bylo to tak pro něj bezpečnější. Jednou mně zdrhl na louce za sousedkou a jejím psem, poprvé jsem viděl sprintovat 60letou ženskou jako Usain Bolt s křikem vlk, tak naštěstí nechytla infarkt než zjistila, že se jedná o Bena. Podle mne se s velkou dávkou trpělivosti dá naučit i různé triky, jako předstírané hlídání (štěkot mu moc nešel, tak snad vytí) na šramot za dveřmi nebo pohyb za plotem, ale je mu to nepřirozené a když tam opravdu někdo vleze, pomůže mu odtáhnout náklad do nejbližší zastavárny. Těžko Vám můžu vyčítat že jste si zvolila nevhodné plemeno pro účely, které očekáváte, když já jsem udělal to samé (omluvou je mi pouze nízký věk), ale podle mne husky prostě za patří za sáně a k životu se smečkou a s mushingem, tam je jeho místo.

8.12.2021 21:32
lupus4

XXX.XXX.205.61

HuskyFreya napsal(a):
Tak jestli bude po svých rodičích tak to bude milovník zvířat😂

dejte fotky a i těch báječných předků, ať se pokocháme

HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

Máme ještě 2 německé ovčáky a to jsou tedy velicí hlídači😃

Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

HuskyFreya napsal(a):
Ne na hlídání máme německé ovčáky, ale jen mně to zajímalo jestli by se to také naučila😁

Mohla by se naučit štěkat od těch ovčáků.

8.12.2021 21:35
molok

XXX.XXX.160.41

HuskyFreya napsal(a):

No tak vidíte, tak proč by měla hlídat ještě ona, jen ať se dívá s nonšalancí a nožkou přehozenou přes nožku, jak ostatní makají a hlídají nějakou svěřenou oplocenou plochu, jejíž hodnota je v jejích očích silně pomíjivá ...

8.12.2021 21:36
lupus4

XXX.XXX.205.61

koukám molok, že jdete z extrému do extrému SH x AB

8.12.2021 21:40
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

Na foto její rodiče a s tím šátkem je Freya

8.12.2021 21:43
molok

XXX.XXX.160.41

lupus4 napsal(a):
koukám molok, že jdete z extrému do extrému SH x AB

To teda, mezi tím byla ještě směska z útulku, kterou jsem nechtěl, protože jsem ji znal, nesnášela světlo, tmu, ticho, hluk, lidi i psy, ale protože ji někdo v mém okolí vracel (v jejím životě už po x-té), do útulku, zželelo se nám ji a zkusili jsem jí dát do kupy. Tak se to tak nějak po letech podařilo, že měla zázemí poprvé v životě a docela se spravila, že jezdila i bouchací silvestr s partou x lidí a fungovala, ale chtěl jsem si po letech odpočinout ... s tím buldokem.

8.12.2021 21:55
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

lupus4 napsal(a):
dejte fotky a i těch báječných předků, ať se pokocháme

máte je tady😊

8.12.2021 22:03
lupus4

XXX.XXX.205.61

huesky hááásky
tak dám taky pár, už bohužel všichni R.I.P

8.12.2021 23:30
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

lupus4 napsal(a):
huesky hááásky
tak dám taky pár, už bohužel všichni R.I.P

Krásní jsou, také bych chtěla něco takového s ní zkusit😃😍

8.12.2021 23:32
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

HuskyFreya napsal(a):
Ona je opravdu na huskyho až moc chytrá co se týče jiných povelů, ale s tím přivoláním pracujeme, ale nejhorší je že nás skoro každý druhý člověk zastaví a klidně i bez zeptání na ní začnou mluvit a mazlit ji🙁

Můžete mi ještě poradit s tímto? Aby si lidé přestali všímat Freyi? 🙁

9.12.2021 06:46
Mí

XXX.XXX.236.64

Proč lámat přes koleno vrozené vlastnosti?Husky byli vždy tolerantní a přátelští k cizím lidem Bylo potřeba aby se dali zapřáhnout kýmkoliv, půjčovala se spřežení atd. Uměli si v případě potreby ulovit.Mi tohle připadá dost smutné když se degradují takto specifické plemena na něco co nejsou. Taky se to může pěkně zvrhnout.Nechápu proč si pořizovat plemeno které vám kromě vzhledu nevyhovuje.Budete mit s takovým přístupem jen problémy a chudák pes i jeho okolí.

9.12.2021 07:40
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

HuskyFreya napsal(a):

Spíš se to naučí oni od ní.
Myslím zdrhat a lovit.

9.12.2021 09:11

HuskyFreya napsal(a):
Můžete mi ještě poradit s tímto? Aby si lidé přestali všímat Freyi? 🙁

Tak nevím...já pokud mám psa, který je kontaktní k lidem a těší ho pozornost a rád se nechá pomuchlat, tak klidně nechám cizí lidi, aby ho hladili.
Třeba mojí kavkazandě jsem v tom nikdy nebránila, naopak myslím, že teď je často hodně zklamaná, protože už to není malý roztomilý štuc, ale relativně velký pes, navíc s tmavou maskou a podivným kukučem a tak se nikdo do nějakého hlazení nehrne.
Naopak pyrenejka, to je anděl, nad kterým se každý rozplývá a ona naopak kontaktní k cizím není, tak max k dětičkám, ty miluje a doma žádné nemáme, takže venku využíváme každou příležitost, pokud se s ní chce nějaké děcko pomuchlat.

Věřte, že horší je situace, kdy máte psa radikála s vizáží dobrosrdečného bernardýnečka a lidi mají pocit, že si toho "hodného méďu" musí nutně pohladit a činí tak bez vyzvání a pak se hodně diví, když je ten méďa seřve na tři doby a tak se naučíte utnout každý takový pokus už v zárodku.

9.12.2021 09:23

HuskyFreya napsal(a):

Nebojte, problémy přijdou. Až vyroste.

9.12.2021 09:23
Joohana

XXX.XXX.157.168

HuskyFreya napsal(a):

Děkuji moc za rady.🥰

Proč vám vadí, že je s lidmi pohodě ? To je přece krásný mít psa, který má lidi rád, ne ? Taky jsem si pořizovala plemeno, které sice od pohledu není úplně mazlící (choďák, takže černý chlupatý pes střední velikosti), ale klame tělem, je to miláček. A přimazlí se klidně i k cizím, stačí aby na něj zašišlali.

9.12.2021 16:18
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

Joohana napsal(a):
Proč vám vadí, že je s lidmi pohodě ? To je přece krásný mít psa, který má lidi rád, ne ? Taky jsem si pořizovala plemeno, které sice od pohledu není úplně mazlící (choďák, takže černý chlupatý pes střední velikosti), ale klame tělem, je to miláček. A přimazlí se klidně i k cizím, stačí aby na něj zašišlali.

No mně nevadí že si ji pomuchlaj, ale kdyby se aspoň zeptali oni jen přijdou a hladijou jinak s tím nemám žádný problém.😶

9.12.2021 16:30

HuskyFreya napsal(a):
No mně nevadí že si ji pomuchlaj, ale kdyby se aspoň zeptali oni jen přijdou a hladijou jinak s tím nemám žádný problém.😶

tak tohle snad není na předělávání psa ale tohle má s těmi lidmi řešit psovod!
žíš.......

9.12.2021 16:31
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nebojte, problémy přijdou. Až vyroste.

V okolí máme spousty husek a problémy se zvířaty nemají a když s nimi vyrůstá tak to bude v pohodé

9.12.2021 16:33
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

tak tohle snad není na předělávání psa ale tohle má s těmi lidmi řešit psovod!
žíš.......

Ano to máte pravdu😉 Tak mohli by jste mi poradit jak? Mně je 14 a s ní máme za sebou cvíčák a pomalu se chystáme na výstavy atd...

9.12.2021 16:52
lupus4

XXX.XXX.205.61

HuskyFreya napsal(a):
V okolí máme spousty husek a problémy se zvířaty nemají a když s nimi vyrůstá tak to bude v pohodé

na to bych nespoléhal

můžete mi třeba do SZ vyfotit v PP předky ? dík

9.12.2021 16:59

HuskyFreya napsal(a):
Ano to máte pravdu😉 Tak mohli by jste mi poradit jak? Mně je 14 a s ní máme za sebou cvíčák a pomalu se chystáme na výstavy atd...

Dejte si ji k noze. Přece :-) Můžete jí dát šáteček s nápisem "nesahat, jsem ve výcviku!" nejlépe žlutý.

9.12.2021 17:32
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

Dejte si ji k noze. Přece :-) Můžete jí dát šáteček s nápisem "nesahat, jsem ve výcviku!" nejlépe žlutý.

Dobře zkusíme😀 Konečně také normální komentář, já mám zkušenosti převážně s ovčáky tak jen nějaké maličkosti o haskách mně zajímaly, protože to není stejné zvíře přeci jen a všeci tady hned jen hučí. Příště sem už psát s nějakou otázkou raději nebudu a pozjišťuji si to jinde a vám moc děkuji za normální komentář vážím si toho🥰❤

9.12.2021 17:45

HuskyFreya napsal(a):
Dobře zkusíme😀 Konečně také normální komentář, já mám zkušenosti převážně s ovčáky tak jen nějaké maličkosti o haskách mně zajímaly, protože to není stejné zvíře přeci jen a všeci tady hned jen hučí. Příště sem už psát s nějakou otázkou raději nebudu a pozjišťuji si to jinde a vám moc děkuji za normální komentář vážím si toho🥰❤

Tak já Vám naložím ještě jeden blbý, aby Vám to nebylo líto :-)
Slovo "husky" neskloňujte, vypadá to strašně :-) Husky není ovčák, no, a opravdu nespoléhejte na nějaké známé huskies, co jsou na zvířátka hodní, mám pochybnosti o jejich občankách, teoreticky mě napadá elektrický obojek, nedospělost, nevím,
ale vezměme základ - přírodní pes. Jaký musí být, aby v přírodě přežil? Jak se uživí, jak se ubrání, má s sebou na všech vycházkách maminku?
Zkrátka je to pravý opak ovčáka a s tím musím počítat a ne se čílit, že mi to chovatelé říkají (huskyjanina i lupus jsou chovatelé několik desetiletí), ale poděkovat a přemýšlet, jestli na tom fakt něco není.

10.12.2021 07:30
Mí

XXX.XXX.71.94

HuskyFreya napsal(a):

Musíte už z dálky volat: "Nehladit, má svrab".

10.12.2021 07:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zadavatelko, mám samojeda. Asi nejkontaktnější a lidi milující pes, co znám. Jde za každým, není otravný, jen má potřebu se s každým pozdravit, něco jako: dobrý den, já jsem Worka, budem kamarádi? Nikdy jsem mu kontakt nezakazovala, zákaz bylo jen skákat, ale on ani tendence neměl je dost velky, lidi na něj dosáhnou. Není to cvok typu labradora, co skáče lidem na hlavy a snaží se jim olízat obličej seznamuje se slušně, nanejvíš člověku čumákem šťouchne do ruky. Hladí ho snad každý, kdo nás potká, ve vesnici ho znají všichni, jezdili jsme hodně po výletech, vrhají se na něj lidi, školy, on je spokojený. Nevím, proč bych mu to měla upírat. Vůbec si nedovedu představit, že bych měla nepříjemného psa, co na lidi řve a třeba vyjíždí. To by ste vážně chtěla? Dávat pozor, aby kolem neprocházel někdo moc blízko? Já promluvím s každým kdo má zájem a musela bych dávat pozor, aby ho můj pes náhodou nechňapnul za ruku? Brrr

10.12.2021 08:16

Mí napsal(a):
Musíte už z dálky volat: "Nehladit, má svrab".

To by mohlo fungovat! A pak, že lhát se nemá.

Rekt

10.12.2021 08:41
Rekt

XXX.XXX.134.64

Asi jste Huskyho nikdy neměla 🤣🤣🤣
Jde ho naučit přivolání a vše ostatní, můj to umí úplně v pohodě...
To máte zase načteno z internetu, že???

10.12.2021 08:48
Terven

XXX.XXX.110.191

HuskyFreya napsal(a):

S domácími v pohodě...to jo. Naučí se, že jsou "její", při troše štěstí s tím nemusí být problém.
Ale lovecký pud jí z hlavy vymažete těžko, takže problém bude s těmi cizími - kočkami, slepicemi...nebo se zvěří.
Znám huskyho, který v pohodě toleroval zvířata u nich doma, ale jednoho krásného dne na vycházce strhnul cizí kozu.
Fakt nelze soudit podle toho, jak je pes chová v roce, někdy dokonce ani ve dvou.
Charakteristické vlastnosti plemene vykrystalizujou často až kolem tří let.

10.12.2021 10:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Rekt napsal(a):
Asi jste Huskyho nikdy neměla 🤣🤣🤣
Jde ho naučit přivolání a vše ostatní, můj to umí úplně v pohodě...
To máte zase načteno z internetu, že???

Nevím sice, na koho reagujete, ale přivolání není totéž jako odvolání od zvěře. Takže se nám pochvalte, kde a jak máte husky?

10.12.2021 14:14
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

lesnížínka napsal(a):
Zadavatelko, mám samojeda. Asi nejkontaktnější a lidi milující pes, co znám. Jde za každým, není otravný, jen má potřebu se s každým pozdravit, něco jako: dobrý den, já jsem Worka, budem kamarádi? Nikdy jsem mu kontakt nezakazovala, zákaz bylo jen skákat, ale on ani tendence neměl je dost velky, lidi na něj dosáhnou. Není to cvok typu labradora, co skáče lidem na hlavy a snaží se jim olízat obličej seznamuje se slušně, nanejvíš člověku čumákem šťouchne do ruky. Hladí ho snad každý, kdo nás potká, ve vesnici ho znají všichni, jezdili jsme hodně po výletech, vrhají se na něj lidi, školy, on je spokojený. Nevím, proč bych mu to měla upírat. Vůbec si nedovedu představit, že bych měla nepříjemného psa, co na lidi řve a třeba vyjíždí. To by ste vážně chtěla? Dávat pozor, aby kolem neprocházel někdo moc blízko? Já promluvím s každým kdo má zájem a musela bych dávat pozor, aby ho můj pes náhodou nechňapnul za ruku? Brrr

vůbec mi nevadí když si ji pohladí, ale kdyby se zeptali aspoň? Nikdo přeci nemůže vědět jak pes zareaguje😊

10.12.2021 15:03
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

HuskyFreya napsal(a):
vůbec mi nevadí když si ji pohladí, ale kdyby se zeptali aspoň? Nikdo přeci nemůže vědět jak pes zareaguje😊

Tak mě se ještě nestalo, že by se cizí lidi, co psa blíže neznají, nezeptali. I když je to míšánek, přeci jen velký pes. I děti se ptají.

11.12.2021 18:41
HuskyFreya

XXX.XXX.33.10

lesnížínka napsal(a):
Tak mě se ještě nestalo, že by se cizí lidi, co psa blíže neznají, nezeptali. I když je to míšánek, přeci jen velký pes. I děti se ptají.

Tak nám se stalo asi jen 3× že se zeptali ona jak se trochu natáhne ale ani ne o krok tak na ni ti lidi promluví a hned mazlí bez zeptání možná je to tím že mi je 14 tak si myslí že se ptát nemusí 🙄😕🥰

11.12.2021 20:23

tak jednak věkem
a za druhé, pokud to dobře chápu, tak první krok k mazlení dělá pes
bych si ji taky pohladila.....

12.12.2021 15:34

Také si pohladím psa, co mě přijde vítat (a psovod je kdesi vzadu a zmůže se jen na "betynko nevítej ty lidi, no neskákej na ně, nesmíš, fuj, no tak neskákej").

Pokud tomu chcete předejít, podržte si fenu u sebe a nedovolte jí, aby kolemjdoucí vítala. Těžko se vám na ni budou lidi vrhat, když půjde vedle vaší nohy a bude jasné, že si nepřejete, aby fena kolemjdoucí kontaktovala.

A já psa i nechávala, aby si kolemjdoucí "ulovil" a nechal se pomazlit, samozřejmě nesměl k nim běžet nebo je přímo kontaktovat, ale směl se hezky dívat a vrtět ocáskem a všelijak naznačovat. Když se kolemjdoucí "chytil" a začal se na psa přátelit, vodítko jsem povolila a nechala proběhnout slušný kontakt. Takokvou příležitost prohodit pár slov s lidmi a potěšit se tím, jak se jim líbí můj pes, to mi jednoduše nevadilo

12.12.2021 15:40
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

tak jednak věkem
a za druhé, pokud to dobře chápu, tak první krok k mazlení dělá pes
bych si ji taky pohladila.....

fenku mám u nohy a od té nohy se natáhne ani ne o krok😏

12.12.2021 15:40
HuskyFreya

XXX.XXX.33.1

Také si pohladím psa, co mě přijde vítat (a psovod je kdesi vzadu a zmůže se jen na "betynko nevítej ty lidi, no neskákej na ně, nesmíš, fuj, no tak neskákej").

Pokud tomu chcete předejít, podržte si fenu u sebe a nedovolte jí, aby kolemjdoucí vítala. Těžko se vám na ni budou lidi vrhat, když půjde vedle vaší nohy a bude jasné, že si nepřejete, aby fena kolemjdoucí kontaktovala.

A já psa i nechávala, aby si kolemjdoucí "ulovil" a nechal se pomazlit, samozřejmě nesměl k nim běžet nebo je přímo kontaktovat, ale směl se hezky dívat a vrtět ocáskem a všelijak naznačovat. Když se kolemjdoucí "chytil" a začal se na psa přátelit, vodítko jsem povolila a nechala proběhnout slušný kontakt. Takokvou příležitost prohodit pár slov s lidmi a potěšit se tím, jak se jim líbí můj pes, to mi jednoduše nevadilo

fenku mám u nohy vždy a od té nohy se natáhne ani ne o krok😏

Vini

25.2.2023 15:00
Vini

XXX.XXX.109.194

Máme Husky 15 měsíců a lidi má moc rád .Můžete prosím napsat jak jste u psa naučili přivolání?Jednou když opět utekl měl ošklivý úraz.A od té doby když zas uteče lítá kolem nás a vrací se,nebo přijde domů. Jediné co zakousl jsou myši a slepice. Jinak je hodný a veselý pes.Jen musím víc zabezpečit ty jeho útěky. Nevím jak se chová k malým psům. Zkoušíme s ním běhat a uvažujeme o koloběžce.

25.2.2023 16:46
lupus4

XXX.XXX.205.61

.Můžete prosím napsat jak jste u psa naučili přivolání?

psa, který nemá přivolání nepouštíme...
učí se to úplně stejně jak u jiných, jen to vyžádá asi tak 5x víc času a navíc
u SH je přivolání problematické a vyžaduje DŮSLEDNOST (kterou evidentně nemáte)
a odvolání od zvěře není 100% nikdy...takže zápřah, nebo vodítko

na kolobrndě (kole) jste už mohli jezdit víc jak 3 měsíce

PS. to zas vypadá na neuvážený kup, jen pro "modrý oči" bez sebemenších znalostí o plemeni

Vini

25.2.2023 17:16
Vini

XXX.XXX.109.194

Pokud je na stopovačce poslouchá. A s tím tahání nám radí začít až teď na jaře.Zatím s ním běháme a má dlouhé procházky. Prostě se mu snažíme věnovat a cvičit aby nám nepřerostl přes hlavu. Poslouchat musí.A na volno nebude asi nikdy.Jak se k nám dostal nebudu popisovat a utekl protože jsem ho špatně držela.

25.2.2023 17:58
juhaj

XXX.XXX.164.121

Na stopovačce poslouchá skoro každý pes, mohla bych povídat 😀. Pes velmi dobře pozná,kdy je na stopovačce a kdy na volno.
To,že na volno uteče,znamená, že nemá povel zafiksovaný,automaticky nekoná.
No, holt s huskym to bude delší cesta,než třeba s ovčákem.

25.2.2023 18:52

Vini napsal(a):
Pokud je na stopovačce poslouchá. A s tím tahání nám radí začít až teď na jaře.Zatím s ním běháme a má dlouhé procházky. Prostě se mu snažíme věnovat a cvičit aby nám nepřerostl přes hlavu. Poslouchat musí.A na volno nebude asi nikdy.Jak se k nám dostal nebudu popisovat a utekl protože jsem ho špatně držela.

Na volno nebude asi nikdy- tohle bych vypíchla.

25.2.2023 19:01
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Nebo bude
a budou platit a platit ...

25.2.2023 19:06

rapotacka11 napsal(a):
Nebo bude
a budou platit a platit ...

Jo jo. Před léty kamarádka říkala o kamarádovi, který měl huskyho - chodí venčit s padesátikorunou v kapse. Bo nějaká slepice vždycky "zařvala".

25.2.2023 19:11
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Dnes jsou ceny jinde.

25.2.2023 19:39

rapotacka11 napsal(a):
Dnes jsou ceny jinde.

Jj, já sousedovi za slepici platila 200.

25.2.2023 19:41
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Obávám se, že za 200 se nosnice dnes nekoupí..

25.2.2023 19:49

rapotacka11 napsal(a):
Obávám se, že za 200 se nosnice dnes nekoupí..

To bylo loni cca v lednu, takže je to více než rok. A fakt chtěl jen pořizovací cenu. Počítám, že dnes cca 2x tolik nejmíň.

25.2.2023 20:59

rapotacka11 napsal(a):
Dnes jsou ceny jinde.

Však jsem psala, že před lety. Skoro 35.

Vini

25.2.2023 21:18
Vini

XXX.XXX.109.194

Máte pravdu, na volno být nemůže.Můžu se ještě zeptat jestli máte psa doma i venku?Když jsme doma je nejradši s námi ,jinak musí být v kotci a tam se mu moc nechce. Není tam každý den.

25.2.2023 21:25

Vini napsal(a):
Máte pravdu, na volno být nemůže.Můžu se ještě zeptat jestli máte psa doma i venku?Když jsme doma je nejradši s námi ,jinak musí být v kotci a tam se mu moc nechce. Není tam každý den.

Nemám psa, ale až ho budu mít, tak ne v kotci, ale doma.

Jednou jsem na procházce viděla na zahradě u rodinného domu mladého huskyho, ne štěně, ne dospělý. Prostě dorostenec. Byl tam sám, lidi uvnitř. Ty smutné oči vidím doteď.

25.2.2023 21:29
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Jak ho máte dlouho?

Vini

25.2.2023 21:39
Vini

XXX.XXX.109.194

Proto se ptám,je mi ho líto dávat do kotce. Většinou jsme někdo doma a je s námi pořád. Ale pokud jsme všichni v práci musí tam být.Jak píšu není to každý den a nikdy ne na 8hodin.Když se vrátíme je vidět že spal.

25.2.2023 21:42
Doron

XXX.XXX.162.50

Vini napsal(a):
Proto se ptám,je mi ho líto dávat do kotce. Většinou jsme někdo doma a je s námi pořád. Ale pokud jsme všichni v práci musí tam být.Jak píšu není to každý den a nikdy ne na 8hodin.Když se vrátíme je vidět že spal.

To je v pohodě :)

Vini

25.2.2023 21:54
Vini

XXX.XXX.109.194

V prosinci to byl rok .

25.2.2023 22:00
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Takže už víte o čem ten pes je.
Vám i psovi držím palce.

Vini