Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2021 14:06
Elen97

XXX.XXX.57.84

Dobrý den.
Pořídila jsem si s přítelem stěně Stafordsirskeho bullteriera,ktere je 10 týdnu stare. První týden jsem s nim byla po celou dobu doma a momentálně chodím 2x týdne do práce ( stále jsem si nechala více času pro nej). Přítel s jeho flexibilnim zaměstnáním ho přibližně každé 2 hodiny přijde pomazlit a pohrát si s nim. Na doporučení chovatelů nám byla doporučena klec pro jeho bezpečnost a aby nám něco z bytu zůstalo ( je to opravdu číslo ..při nepozornosti se poušti do kabelů,které vedou pod podlahou,kouše zdi,pračku,vlastně vše okolo čeho se mihne. Je to proste hrave a akční stěně,které by bylo schopné si svým jednáním samo ublížit.
Od začátku ho ucime na velkou klec ,do které si sam rad leha a má tam svůj pelisek. Dokáže tam spát ,jist ,hrát si..
Ale když přijde ten den co musíme oba do práce a má tam byt třeba jen hodinu sám ..strašně naříká..
Stále při příchodu jej odmenujem..a opakujeme příchod odchod ale zatím bez zlepšení..
Když přijdeme teprve pak usne ..
Opravdu se jedna jen o 2 dny v týdnu a maximálně na hodinu nebo dve o samotě.
Takže otázka zní ..mate nějaké rady jak ho lépe naučit samotě ? Opravdu jsem s nim ve dne v noci a říkám si jestli to není tím ,ze neumí byt chvíli o samotě . Hraček máme spousta ale na ty jako by zapomněl když jsme pryč ..napadla mě ještě nějaký živočišný pamlsek ve formě prasečí ucho nebo nejaka dobra kost co by ji zaujala? Je vhodná pro stěně tohoto věku?
Jinak prosím jen o komentáře ,kterým mi chcete poradit a nechci tu řešit kritiku odpůrců kleci a příklady jaký jsem hrozny chovatel :). Pejskovi dáváme všechen volný čas a milujeme ho :)
Kdo má STB určitě ví o čem mluvím :)
Děkuji za odpovědi :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.12.2021 17:19

Samostatnost a samostatný pobyt v kleci by se měl učit po malých krocích. Je jasné, že když tam štěně najednou zavřete na hodinu a odejdete, bude zle. Musíte začít od toho, že odejdete na okamžik, později i na tři vteřiny, o něco později i na deset, atd atd. Nacvičujte průběžně během dne, když jste s ním.
Pomáhá mít pevný rituál při odchodu, pejska nelitovat, přehnaně se neloučit ani přehnaně nevítat.

13.12.2021 18:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Začala bych učit na samotu úúúplně od začátku. Sama mám SBT a vím, jací jsou to závisláci. Majitelům mého odchovu jsem tloukla do hlavy, aby byli opravdu důslední a učili na samotu hned od začátku, i přesto, že měli volno a na štěně celé dny. Ono se těžko odolává, když najednou máte to vytoužené štěně, můžete s ním být pořád, a nechce se vám od něho pryč.

Takže bych začala tím, že bych štěně utahala venku na procházce, pak ho poslala pěkně na to místečko, dala mu něco dobrého na žužlání - klidně to prasečí ouško, jen bych vyzkoušela, jestli to bude sedět (mě oba psi po těchto sušených mňamkách zvrací, ale znám spoustu psů, co jsou s tím v pohodě), případně nám se osvědčil černý kong, naplněný mletým masem nebo konzervou a zamrazený v mrazáku - to štěněti vydrží dlouho, no a odešla bych. Jak bylo psáno výše - nejdříve na vteřiny, později na delší a delší dobu, prodlužovat postupně. Po příchodu bych radostně nevítala, a asi ani neodměňovala, prostě normální věc... To samé odchod - neloučit se. Jen udělat rituál (místečko, pamlsek, za chvíli přijdu a čaau)...

Možná bych zkusila vymyslet něco, co štěně dostane jen po vašem odchodu - třeba klidně toho konga, nebo jinou mňamku, nebo pamlsky v čuchací dece atd... prostě aby se štěně těšilo na něco, co normálně k dispozici nemá, co bude moci právě až potom, co odejdete...

Nejvíc bych asi ze začátku dbala na to, aby štěně bylo vyvenčené a unavené, když odcházím, což u štěnda zas tak těžké není. Takže procházka, vylítat, pak trochu pozlobit hlavičku, poslat na místo a jdu....

13.12.2021 23:15
Elen97

XXX.XXX.87.25

Děkuji za reakci 😊 budeme se snažit 🙏 Čichaci kobereček jsem dnes objednala 🙏

17.1.2022 15:53
Elen97

XXX.XXX.57.84

OBNOVENÍ DISKUZE
Jen bych chtěla poděkovat za reakce a říci všem co mají stejný problém jednu větu: VYDRŽTE! Po měsíci co jsem si nevěděla rady přišel zlom 😍
Malá už klec při odchodu do práce zvládá na 1!
I když jsem doma řádí tam má to jako svůj bunger
Vše si tam nosí a už není žádný problém 😊.

19.1.2022 13:58
eli22

XXX.XXX.58.45

Největší chybu, co člověk může udělat, je dovézt si domu štěně, vzít se týden dva dovolenou a pak se vracet k normálnímu režimu. Pes nepochopí, proč ho člověk po takové době opustil. Je třeba od začátku dodržovat přibližný režim, jaké bude do budoucna. Nemyslím být pryč půl dne, ale hned od začátku na pár minut a pak hodin odcházet a přicházet.

19.1.2022 17:43
Elen97

XXX.XXX.87.25

To se nás naštěstí netýká a nikdy netýkalo :)

První dva týdny jsem s malou byla doma 24 hod. denně. Potom nastoupila do práce,ale můj přítel vlastní taxisluzbu tím pádem jeho odchody domu jsou cca po hodině nebo dvou je zase zpět :)
Každopádně teď během těch 2 hod. malá spí máme na ni danou kameru a i když nespí hraje si a není žádný problém :)

19.1.2022 18:02

Já jsem začala učit na samotu vlastně až po pár týdnech, kdy vzal byt za svůj domov a mě jako středobod světa. Postupně, začínala jsem chvilkami, do roka věku byl jen v předsíni. A odchod - příchod, to jsem dělala úplně naopak. Odchod znamenal něco extrémně atraktivního na sežvýkání (vždycky!), neměnná hláška "tak pa pa, já přijdu". Po příchodu jen přivítání, stejně by si to s tím, že nic nezničil a neřval, nespojil. Proběhlo to absolutně bez problému. U sousedů naproti kvílí a buší do dveří už druhá pudlina se separačkou (nezvykali, no...) a tomu mému je to úplně šumák, není to jeho problém, asi...

Přidejte reakci

Přidat smajlík