Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 KčKateřina2710
XXX.XXX.241.160
Dobrý den. Potřebuju poradit…
Mám 4 měsíční stěně stafbulla. Nebyl s ni vůbec žádný problém. Naučila se brzo curat venku, když ji to ujede, trefí se i doma na plenu. Mám zaměstnání, kam si ji mohu brát s sebou, takže vlastně od doby, co jsme si ji přivezli, je stále s námi. Sama je doma opravdu velmi minimálně, max hodinu.
Nutno říct, že nekňučí sama doma, nic. No ale můj problém spočívá v tom, že kdykoliv si ji i třeba jenom na minutku přestanu všímat, vycura se mi třeba na sedačku, nebo vytlačí hovinko, i když jsme zrovna byli venku a tam potřeby vykonala.
Je fakt, ze i když jdu pryč z mistnosti, nebo je doma s přítelem a ne se mnou, přítel říká, ze mě často hledá.
Dřív to s tím vynucování pozornosti nedělala, začala to dělat ze dne na den. A teď kdykoliv si s ni třeba jenom přestanu hrát, nebo mi někdo zavolá a já zvednu hovor, jde a čůrá/kaká.
Prosím, rady typu “netrestejte” apod. nechci vědět, stejně jako ze je potřeba stěně často vencit :) to je jasný.
Mě by zajímalo jak ji mám vysvětlit, že takhle si pozornost nevynutí.
Dekuju za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem
vyhasínání chování vznikne tak, že to chování nemá konzistentně žádoucí efekt. prostě když cokoliv co pes dělá vaší pozornost nijak nepřiláká, nebude toto chování pes používat ke získání pozornosti.