Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 Kč
Dobrý den,
potřebovala bych radu, nebo také zkušenosti od ostatních pejskařů. Mám doma dvě fenečky stafbulla, jedna má skoro 7 měsíců a druhá má 2,5 měsíce. Starší je velice hodná, až tak, že si nechává líbit od mladší naprosto vše. Vím že štěňátka koušou a je to u nich přirozené. Ale našla jsem u starší vykousaná místa do krve, vytrhává ji srst a hrozně mě to trápí jelikož si s ní starší fena neumí sama poradit. Vždy je oddělím když už vidím že ji visí na krku.
Chtěla bych se zeptat jestli někdo má takové zkušenosti a jak mám k tomu přistupovat?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Hru psů je třeba korigovat, jakmile se ta hra jednomu ze psů nelíbí.
Asi plánujete, že to budou doživotní kámošky?
Ano, štěňata koušou, a staffíčci jsou obzvlášť piraně . Když jsem si k dospělému psovi pořídila fenu stafíka, tak on z ní byl nadšený, ona ho taky hryzala až do krve a věčně na něm visela, on si to nechal líbit, jeho to snad i bavilo. Takže jsem tam od toho byla já, abych tu hru usměrnila. Prostě když už se mi to zdálo moc, tak jsem hru ukončila, psům nabídla jinou zábavu, případně je poslala na místo (u štěněte je to samozřejmě spíš nácvik toho)...
Pak jsem měla doma 5 štěňat staffíků, tam už se to tak uhlídat nedá, a tolik jsem do toho nezasahovala, za prvé jsem věděla, že všichni odjedou do nových domovů, že je to dočasný stav, za druhé fena (jejich matka) si je dokázala srovnat sama (ale i tak pár šrámů bylo). Oba dospělí psi měli vždycky možnost jít někam, kam se za nimi štěnda nedostala, takže když chtěli mít klid, jednoduše odešli. Ze psa jsem občas štěňata sundávala, protože on se nechá...
Občas koriguju i hru dospěláků, protože to, co pro ně je pořád hra, tak to už se mi někdy prostě nelíbí... A ve vašem případě, respektive v případě dvou fen SBT, s věkovým rozdílem pár měsíců, bych ty hry korigovala asi dost...Ono by také té starší feně jednou mohla dojít trpělivost..
rapotacka11
napsal(a):
Druhá bude asi s PP
a chovatel ji rád prodal ke druhé feně.
Opravdu?
Proč se sem zase tahá PP?
Taky jsem prodala fenu k druhé feně, a dokonce jsem toho dotyčného zájemce vybrala asi z 10ti lidí, kdy on jediný měl druhou fenu SBT, v ostatních rodinách by byla jedináček . Ale ono hrozně záleží na situaci, na konkrétním člověku, zkušenostech, na konkrétní feně, která už doma je, na té dané feně (štěněti), která by tam jít měla... Ale jo, je pravda, že k 7mi měsíční feně SBT bych druhou fenu neprodala.
Ale věřte tomu, že i mezi SBT jsou chovatelé, kterým je úplně jedno kam štěně prodají, takže ta fena klidně s PP být může...
Být to jiné plemeno, tak to vůbec neřeším.. Obecně normální psi umí (nejen) štěňata velmi dobře usměrnit, pokud je to opravdu obtěžuje.. Nicméně 7 a 2,5 měsíční štěňata jsou v současné době opravdu jen štěňata. Budou si hrát dokud nepadnou únavou. Měnit se to bude s kolem 1,5 - 2 let věku a tam se bude vše lámat a uvidí se, jak moc vás psi respektují. Držím palce, ať jsou feny spolu ok..
Obě feny mám s PP. Chovatel druhé o tom věděl a problém nebyl. Chovatelka první to ví taky a nikdo neměl žádné výhrady. Holky jsou kamarádky, měla jsem respekt se seznamování ale vše proběhlo dokonale. Jediná věc mi vadí a to je ta, že starší fena je vypelichaná od mladé.
Což si myslím ze za par měsíců přejde, jen jsem chtěla vědět jestli někdo má zkušenost:)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Katka21
napsal(a):
Obě feny mám s PP. Chovatel druhé o tom věděl a problém nebyl. Chovatelka první to ví taky a nikdo neměl žádné výhrady. Holky jsou kamarádky, měla jsem respekt se seznamování ale vše proběhlo dokonale. Jediná věc mi vadí a to je ta, že starší fena je vypelichaná od mladé.
Což si myslím ze za par měsíců přejde, jen jsem chtěla vědět jestli někdo má zkušenost:)
Jestli máte respekt ze seznamování dvou štěňat, tak přeji pevné nervy až holky budou starší a budou si vyrikavat pozice ve smečce.
Zikmund
XXX.XXX.16.186
No slečno/paní jestli tohle je normální to fakt nevím.. ptala jste se na zkušenost tak vám ji dám tady komentáře typu jestli máte respekt..od cstmr přeneseně nejspíš CoSlovoToMegaRada.. je až vtipné jak lidi reagují představte si, že se zeptáte co je za den a někdo vám odpoví, že jestli řešíte jaký je den tak počkejte zítra..pláču nad těmito lidmi. To byl čistě osobní názor k zamyšlení pro radilydebi*y. Já mám zkušenost stejnou ale s pozitivním výsledkem. Máme doma taky dvě fenky mimochodem s Papíry. Sice ne 5 měsíců od sebe ale 10. Měli jsme to stejně asi jako vy. Ale jak píšete přejde to, vydržte já mám takovou zkušenost, že jsou z nich velké kamarádky.
Ale jak píšete přejde to, vydržte já mám takovou zkušenost, že jsou z nich velké kamarádky.
Já bych to paní hrozně přála, opravdu... Ale tohle je fakt hodně individuální. Teda jasný, takový to štěněcí kousání přejde, ale až začnou holky dospívat, tak tady nikdo nemůže zadavatelce slíbit, že bude všechno ok, a že to budou super kamarádky. U staffíků (dospělých) je kolikrát hodně tenká hranice i mezi hrou a rvačkou, stačí málo, obzvlášť u dvou fen.
Zikmund
napsal(a):
No slečno/paní jestli tohle je normální to fakt nevím.. ptala jste se na zkušenost tak vám ji dám tady komentáře typu jestli máte respekt..od cstmr přeneseně nejspíš CoSlovoToMegaRada.. je až vtipné jak lidi reagují představte si, že se zeptáte co je za den a někdo vám odpoví, že jestli řešíte jaký je den tak počkejte zítra..pláču nad těmito lidmi. To byl čistě osobní názor k zamyšlení pro radilydebi*y. Já mám zkušenost stejnou ale s pozitivním výsledkem. Máme doma taky dvě fenky mimochodem s Papíry. Sice ne 5 měsíců od sebe ale 10. Měli jsme to stejně asi jako vy. Ale jak píšete přejde to, vydržte já mám takovou zkušenost, že jsou z nich velké kamarádky.
A taky máte staffbully?
Normální to je, zrovna teď mi zarůstá dvouletá fena,která byla od letošního štěněte tak dorvaná,že vypadala jak když trpí alopecií když jsem je rozehnala, ta dvouletá šla hned štěně prudit,ať jdou jako pokračovat. U jiné feny,když jsme byli na RTG a k tomu měli doma štěně, se vet ptal,jestli se nezamotala do ostnatýho drátu Jenže já mám labiny, vím,že se to uklidní a v dospělosti už si budou hrát normálně a jejich vztah to neovlivní, a taky mám jistotu, že když se jim něco nelíbí,umí si štěně zkorigovat. Vy máte stafbuly, nevím,jestli si starší fena umí štěně ošéfovat nebo jen drží,protože neví,jak by piraňu zkrotila,každopádně to může v pozdějím věku vygradovat a z drsných hrátek se stane drsná rvačka, což je u dvou stafbulek ve vzájemném vztahu takřka vždy konečná. Takže bych byla velmi opatrná, takovou hru nedovolovala a převáděla jí na jinou činnost, staršímu štěněti dopřála možnost ukrýtu a celkově dbala na to,aby mezi nimi byly vztahy klidné,včetně her