Maltézský psík - štěňátka

Prodám Maltézského psíka - Hledáme skvělé páníčky pro krásná štěňátka,pejsk...
30000 Kč
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Už přes rok mám doma pejska z útulku, kterému bude 6 let. Celý rok byl v bytě úplně čistotný, ale poslední měsíc se občas pokadí doma, když tam nikdo není. Chodíme s ním 3x denně ven. Ráno( v 7), odpoledne (kolem 14) a večer( kolem 19-20). Byli jsme už i u veterináře, který nám dál odčervovák, probiotika a ještě nějaké léky.
V neděli je dobral a dnes ve středu mezitím, když nikdo nebyl doma se zase pokadil i když byl vyvenčený.
Někdo nějaké rady proč a jak řešit?
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nezměnila se doba krmení...?
Teď budou následovat další otázky typu: Čím a jak často krmíte? Jak dlouhé jsou vaše vycházky, vyvenčí se pes vždy důkladně, unaví se dostatečně? Proč nejsou procházky četnější, není 3x denně málo? Proč ho nevzít ještě v noci, ať není od cca 20 hod do 7 hod do rána bez možnosti vyprázdnění? Udělal veterinář i důkladnější prohlídku, je opravdu pejsek zdravotně v pořádku? Není pejsek něčím za poslední měsíc v době vaší nepřítomnosti stresován? (Stavba nedaleko,, rekonstrukce někde, petardy, zvuky, které nemůžete vnímat.) Jak pes tráví dobu ve vaší nepřítomnosti - cítí se bezpečně, má si kam zalézt nebo naopak má si s čím hrát, když by měl náladu? Atd.
Nápad a řešení? Důkladně popřemýšlejte, zkuste si sama pro sebe odpovědět, co se změnilo. Pes nikdy nedělá nic bez důvodu, ten vy musíte najít. S tím vám tu nepomůžeme. Ale když se zamyslíte a napíšete: hele, můj útulkáč blablabla, protože blabla. Mohou se tu potkat velmi přínosné rady.
Moje zkušenost je ta, že ještě předtím než jsem dle krevních testů zjistila, že hovězí je pro mého útuláčka hodně výrazný alergen, tak se mi v ložnici 1x v noci po něm pokadil a nevzbudil nás, asi to nestihl...jsem ráda, že jsme se vůbec pak my probudili 🙈 muselo ho dost bolet bříško, tak jsem ráda, že už to máme vychytané a už se to od té doby nestalo. Vlastně ještě jednou v kuchyni, když jsme nebyli doma a to bylo taky ještě před testy a byly to tuším jehněčí granule a jehněčí u nás patří dle zkušenosti mezi alergie zkřížené.
Mohl by to být i Váš případ, určiitá nebo dokonce hlavní nevhodná složka stravy. Doporučuji krevní alergo testy.
ještě nějaké léky. V neděli je dobral a dnes ve středu mezitím, když nikdo nebyl doma se zase pokadil i když byl vyvenčený
Zjistěte,co jsou ty nějaké léky,pokud v době,kdy je bral,bylo po problému, a po vysazení zase nastal, vypadá to na zdravotní problém. Bobky jsou tvrdé nebo průjem? Změna stravy nastala?
Nezměnily se granule?
Já jednou vyměnila granule a téměř každou noc mne kolem 3.hod ráno probudil smrad a bobek. Vydržela jsem to cca 14 dní a vrátila se k původním granulím a bylo po nočních překvapeních.
Zvláštní je, že jsem je darovala v rodině a u nich se taky každé ráno objevil bobek. Granule byly darovnány dál a až třetímu psovi seděly a žádný bobek se v noci neobjevoval.
Granule se nezměnily, krmíme Ontario granulemi. Naše vycházky bývají různě dlouhé. Minimálně jednou za den jdeme na 1-2 hodinovou vycházku. Hodně pejskařů chodí 3x denně, samozřejmě zkusíme chodit i v noci. Navíc pes to začal dělat až skoro po dvou letech a hlavně, když nejsme doma. Má velký pelíšek a může i na postel. Hraček tam má spoustu. Rekonstrukce se poblíž nekoná. Jediné vyšetření co nám udělala bylo to, že mu prohlédla oči, zuby, uši, prohmatala mu břicho a změřila teplotu. Dala nám probiotika, odčervovák a attapectin. Bobky jsou venku tvrdé, ale když se pokadí, tak je to jak kdy. Někdy má průjem, ale někdy má bobek a průjem zároveň.
Jestli těma granulema krmíte už dva roky, nezměnila se receptura? nepřikrmuje někdo, vy psa něčím jiným k těm granulím ? pokud má jen granule a občas mu dáte i něco na přilepšenou, asi to s ním zamává. kdyby to bylo ke granulím pravidelně problém by nebyl.
"Bobky jsou venku tvrdé, ale když se pokadí, tak je to jak kdy. Někdy má průjem, ale někdy má bobek a průjem zároveň."
tohle by chtělo trus na vyšetření (včetně giardií, vč. bakteriologie)
WildcatW
XXX.XXX.162.124
napsal(a):
Jestli těma granulema krmíte už dva roky, nezměnila se receptura? nepřikrmuje někdo, vy psa něčím jiným k těm granulím ? pokud má jen granule a občas mu dáte i něco na přilepšenou, asi to s ním zamává. kdyby to bylo ke granulím pravidelně problém by nebyl.
Receptura se během posledních pár měsíců bohužel měnila. Nevím jestli u všech příchutí, ale třeba rybí rozhodně ano.
WildcatW
XXX.XXX.162.124
K.N
napsal(a):
Tak to bude nejspíš tím. Kupujeme převážně ty rybí.
Kamarádka má psa taky na rybím Ontariu a všimla si i změny velikosti granulí, ale pro velké plemeno. Měl ze začátku lehký průjem jako při náhlý změně granulí, ale časem se to zase srovnalo. Tak snad je to taky jenom tím a není to nic závažnýho :)
K.N
napsal(a):
Píšu snad někde, že píšu, že to je zcela v pořádku? Kdybych si tohle myslela, nejela bych na veterinu a neptala se radši i zde :D
Když to je prostě problém granulářů, tam se problém ve stravě strašně špatně identifikuje. Jste si jisti, že se vám doma ničím "nedokrmuje"? Měla jsem svého jako prcka na granulích a srajdu měl v podstatě po čemkoliv mimo. Asi bych udělala koprologii na všechno a každý večer kapku Enteros gelu, max. polovinu doporučené dávky. Pokud bude kopro čistá a Enteros pomůže, tak bych popřemýšlela nad změnou k lepšímu.