Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.12.2021 06:20
lrou5@seznam.cz

XXX.XXX.64.10

Dobrý den,
mohl bych se zeptat, neměl by někdo tušení jaká plemena musíte zkřížit, abyste z toho dostali pražský problém?

26.12.2021 08:02
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Asistent má volno?

26.12.2021 08:28
lrou5@seznam.cz

XXX.XXX.64.10

rapotacka11 cože 😂

26.12.2021 08:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lrou5@seznam.cz napsal(a):
Dobrý den,
mohl bych se zeptat, neměl by někdo tušení jaká plemena musíte zkřížit, abyste z toho dostali pražský problém?

Problém jsou všechny křižovatky bullů, a nejen v Praze 🤔

26.12.2021 09:24
Atheira

XXX.XXX.242.7

Ten pes se jmenuje Prague. Kromě toho nemá s Prahou absolutně nic společného a jak vám z toho jména vyšla takováhle hovadina, to zřejmě nevíte ani vy sám.

Pražský problém. Lidi, no

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.12.2021 09:34

Dyť tam mají rodiče... nevíte někdo, jak se říká těm světlým očím? Kromě světlých očí :-)
Má je tam asi každý pes... myslím, že to se nějak rozmnožovat asi nemá, ne?
Ale tak oni jsou to... dysajnéři :-)
Když jdu v pedigree dozadu, jsou tam dokonce i opravdoví pitbullkové s PR, také hodně bully velikosti s až xxxxxl a také psi, kteří mají uvedeného jen jednoho rodiče. Podle postaviček budou ti chybějící nějaké dogy a buldokové.
Takže se vezme velký pitbull na steroidech, co v chovu nikdy být neměl, sem tam opravdový pitbull, aby se teda bylo asi čím chlubit nebo nevim, a nějaký velký tmavý bully a vyleze z toho hodně pejsků, z kterýchžto se jeden vyvede dočerna se světlým okem.
The end. Hrozně špatně jsem si zvolila práci. Tady stojí kousek od 90 tisíc výš. Ale pamatuji si je za 1/4. Hustý, co dokáže jedna fotografie!

26.12.2021 09:37

Atheira napsal(a):
Ten pes se jmenuje Prague. Kromě toho nemá s Prahou absolutně nic společného a jak vám z toho jména vyšla takováhle hovadina, to zřejmě nevíte ani vy sám.

Pražský problém. Lidi, no

Ale on se tak jmenuje - XDP Prague's Problem.
XDP je chovka, zbytek jméno.
Rodiče (nevěřím): Fireline's Deacon a EK's Avant Garde of XDP.

26.12.2021 09:40

"jak se říká těm světlým očím?"

u koni sokoli nebo jestrabi. u psu nevim

Janae.

26.12.2021 09:41
Janae.

XXX.XXX.160.6

lrou5@seznam.cz napsal(a):
Dobrý den,

Hlavně to jsou upravené fotky.
Tady se snažili přesvítit a natočit co nejlepšího "panthera" a stejně z toho vyšel celkem běžný černý bull pes.
https://www.youtube.com/watch?v=HfIrxrVZCPk

26.12.2021 09:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale on se tak jmenuje - XDP Prague's Problem.
XDP je chovka, zbytek jméno.
Rodiče (nevěřím): Fireline's Deacon a EK's Avant Garde of XDP.

Tak to se omlouvám. Tenhle pes se všude šíří po internetu jak nějaký kdovíco a chce to každej vo šoust s malým pipíčkem, aby si trochu nahnal sebevědomí.
A všude se potkávám jen se jménem Prague. Takhle celé to od vás slyším poprvé.

Nicméně Prague's Problem je pořád Prague's Problem, ne pražskej problém... Jména se nepřekládají, jména jsou jména...

26.12.2021 09:46
Atheira

XXX.XXX.209.8

fotošop

Ne, já už toho nechám.
Jen už mi všechno kolem tohohle psa prostě přijde směšný.

26.12.2021 09:54

To jsem přeložila asi já... v minulé diskuzi... Problém Prahy, podtext byl jasný :-)
Je to prostě velký černý kříženec, no, nic víc.
Měli jsme před dvaceti lety černého psa se světlým okem, ale byl poloviční. Možná třetinový. Tihle psi mají 60 cm a přes 50 kg třeba. A byl to satan. Jsem si ho měla nechat a byla bych dnes bohatá jak sviňa :-) Nebyl z photoshopu... byl prostě černý a ty oči úplně svítily.

26.12.2021 09:55

ten pes ma svetle oko - a je to dedicne.
ze to nekdo upravuje na jeste svetlejsi pro efekt - nezpochybnuji.

26.12.2021 10:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

U psů je to dravčí oko

26.12.2021 10:10

Jestřábí oko, děkuji, to jsem asi už slyšela. Sobolí jsem slyšela u srsti. A ta dědičnost ano, proto si vybrali psy, co takové oči mají, v rodokmenech mají fotografie, jde to desítky let dozadu.
Mě tak napadá, když jste tady vedle mluvili o souvislosti zbarvení a povahy jakoby, oči se tam určitě počítají také, jsou tahle zvířata se světlým okem akčnější, prudší? Ten náš byl mag.or. Jako totální. Nehodil se chovateli na nic, protože jak byl puštěn ze šňůry, okamžitě něco naboural. Lidi ne, jenom psy. Byl jak čertík z krabičky. No to je jedno, jen mě to tak napadlo, jestli třeba u těch koní a psů tohle nesouvisí.
A zajímavé mi je, že zcela černého psa jsem neviděla. Buď má irish spotting, bílý znak, nebo je proti slunci vidět žíhání nebo ředění. XDP mají co dohánět :D

26.12.2021 10:18

Inspektor Pišišvor napsal(a):
U psů je to dravčí oko

jsem si nebyla jista, ale nejaky ptak tam byl :-)

26.12.2021 10:20

"Sobolí jsem slyšela u srsti"

sokoli, ne soboli

26.12.2021 10:22

Inspektor Pišišvor napsal(a):
U psů je to dravčí oko

jeste premyslim, jestli dravci oko neni jen do zluta?
ne obecne svetle

26.12.2021 11:04

sobolí :-) :-)
Některá plemena mají hodně světlé oči - u leoparda je to dovolené.
Do žluta nebude vada, to dravčí bude asi hodně ředěné.. nevím, jak to posuzují, jak rozliší světlejší hnědou od moc světlé, esi mají vzorník :-)
Ale někde jsem četla, že lovci měli vždy světlejší oči. Ale světlejší neznamená dravčí a to dravčí je ředění? A to je obecně problém.
Tihle design psi vznikli záměrně z vadných psů a to je už trochu moc i na dnešní dobu.

Fousek:
"Na jarních svodech v loňském roce bylo 6 jedinců s tmavým okem, 107 fousků s hnědým okem, 65 se světlehnědým a 3 se světlým okem, dravčí oko se nevyskytlo u žádného předvedeného jedince."

Leopard - fakt to není photoshop a vlastně kdyby k pitbullkovi dali leoparda, tak (nevím přesně tu dědičnost, esi stačí jeden rodič), tak asi tohle vyleze
https://www.nalc-inc.org/eye-colors

26.12.2021 11:38

"rozliší světlejší hnědou od moc světlé, esi mají vzorník :-)"

to jen tak btw - ano, nekteri rozhodci exterieru - maji i vzornik barvy oci a porovnavaji

26.12.2021 15:08
Atheira

XXX.XXX.209.8

Můžu se zeptat někoho "povolaného", proč se bullům pižlaj uši právě takhle?
Má to nějaký opodstatnění? Funkční?

Když vidím psa s takhle upižlanýma ušima, vždycky si vzpomenu na rybičky, co si navzájem okousaly ploutve. Vypadalo to dost podobně.

26.12.2021 15:56

Funkční :-) ne... kdysi to mělo sloužit tak, že neexistující ucho nemohlo být ukousnuto nebo zraněno při lovu... teda říká se to, ale já to neviděla... dnes je to k ničemu a ten lov byl taky nedůvod, protože pitbull nemá dlouhé uši... nemá ani dlouhý ocas a celý ten pes je jeden sval, takže to zranění nějak nehrozí... pitbull si odjakživa naštípával ocas jen u futer, když radostně vítal návštěvy... ale tak obecně se už od starověkého Říma věřilo, že kupírované uši dodají psům hrozivé vzezření. No, měli pravdu, ale jen v té době. To byli strážci obchodníků a majetku, molloseři. Ale pitbullky tam ještě neměli :-)
Takže se to dělá jen kvůli "vypadá drsně". Ale většina vypadá šíleně, berou jim to moc a té kyblíkovité hlavě to nesluší... jo, neřeknu dobrmánek, ale tohle... Dělá to jen trouba, vždyť žádný slavný pes v historii pitbullků uříznuté uši nemá - ale zajímavé, jdu je hledat :-)
Dyť nejhezčí je ten pes s ušima překlopenýma dopředu.
Koukám "pitbull fights images history" a nevidím žádné kupírované zápasové psy, tak já nevím, asi výblitek moderní doby.

26.12.2021 16:23
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ačkoli toho nejsem zastáncem a myslím, že je rozumný, že se to u nás nesmí, tak jsem schopná pochopit u těch dobrmanů, že pro někoho tím to plemeno ztratilo tu svou image "zlýho psa" a že už pro něj není atraktivní. Byť vůbec neuznávám jako důvod pořízení plemene to, že vypadá nebezpečně. U těch dobrmanů to fakt nějak vypadalo a ten pes, když se to udělalo dobře, byl pěkný, o tom žádná.
Myslím si, že většina lidí s takovýma požadavkama jsou přesně ti, v jejichž blízkosti nikdo z nás nechce bydlet, a pes jim do rukou tak úplně nepatří...

Že ale má vypadat nebezpečněji pes, který po zákroku vypadá jak žába v bagetě... No, asi holt jinej vkus.

26.12.2021 16:29
lrou5@seznam.cz

XXX.XXX.64.10

Dobře dekuji všem za odpověď 😂

26.12.2021 16:33

Jo, když jsem poprvé viděla dobrmana s ušima dolů a dlouhým ocasem, nemohla jsem přijít na to, co to je za psa. Říkám si... ale manchester teriér přece takhle vysoký není... no došlo mi to asi za hodinu nebo dvě... a jen díky tomu, že jsem si vzpomněla, že někdo o ukončení kupírování mluvil.

26.12.2021 21:21
arosek

XXX.XXX.33.151

Jo, když jsem poprvé viděla dobrmana s ušima dolů a dlouhým ocasem, nemohla jsem přijít na to, co to je za psa. Říkám si... ale manchester teriér přece takhle vysoký není... no došlo mi to asi za hodinu nebo dvě... a jen díky tomu, že jsem si vzpomněla, že někdo o ukončení kupírování mluvil.

Me hrozne jeden cas bavilo ukazovat chovatelum fotku cernopaleneho dobrouse s usima dolu, vyfoceneho jen od hrudni kosti nahoru - jen krk a hlava. Kupodivu vetsina rekla, ze je to moc hezky jezevcik :D

Imho dogam taky ten "zly" vyraz slusel. Pes Baskervillsky s usima dolu je proste Pluto a nemuzu si pomoc.

27.12.2021 21:08

jeste premyslim, jestli dravci oko neni jen do zluta?
ne obecne svetle

Káňata mají i hnědé oko.

Přidejte reakci

Přidat smajlík