Můj bígl má břicho plné vody

Bígl
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Beaglelover1245677cz

26.12.2021 22:06
Beaglelover1245677cz

XXX.XXX.99.22

Dobrý den,
můj bígl je 5 let starý a asi zhruba před měsícem se mu vytvořily na obou bocích bříška dvě větší boule. Vypadalo to, jako že je tlustý. To nám řekl i veterinář, ale za měsíc se to o hodně zvětšilo a není to ani měkké, jako tuk. Je na středu objednaný na celkové vyšetření…
Nevím, jestli to už není moc pozdě. Vkládám sem fotografii jeho bříška.
Nemá s tím někdo zkušenosti?

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.12.2021 08:39

Beaglelover1245677cz napsal(a):
Dobrý den,
můj bígl je 5 let starý a asi zhruba před měsícem se mu vytvořily na obou bocích bříška dvě větší boule. Vypadalo to, jako že je tlustý. To nám řekl i veterinář, ale za měsíc se to o hodně zvětšilo a není to ani měkké, jako tuk. Je na středu objednaný na celkové vyšetření…

Běžte na vyšetření co nejdříve, aby ve středu nebylo už pozdě....nechci Vás děsit, ale...byla jsem svědkem toho, kdy měla fenečka v čekárně veteriny takové bříško, špatně dýchala a už se adekvátní pomoci nedočkala. V podstatě se na místě utopila, z tlamky jí pak crčela voda s příměsí krve. Strašný!!....ale feňulce bylo už 11 let, tak doufám, že Váš bígl to dá!!! 🍀

27.12.2021 10:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jinak vypadá normálně, nemá žluté sliznice, žere? U nás to měl berňák, po vyšetření se zjistilo, že vody je maličko, ale má obrovsky zvětšená játra, která mu navíc utiskovala ostatní orgány. Bohužel ani za dva měsíce hokusů pokusů se nezjistilo, z čeho, začaly se mu ztrácet červené krvinky a za ty dva měsíce bohužel umřel. Myslím si ale, že on měl babesiosu, nemoc od klíšťat, tehdy ještě neznámou. Přenáší ji piják lužní, Berry jich na sobě měl několik, protože jsme byli v místě jejch výskytu na výletě.

Beaglelover1245677cz

27.12.2021 11:42
Beaglelover1245677cz

XXX.XXX.99.22

Děkujeme moc! Bohužel my bydlíme v Praze, ale jsme teď na chatě a to vyšetření nejde přeložit. Možná půjdeme na pohotovost..

27.12.2021 12:24

tvrdé zvětšení dutiny břišní náhle vzniklé je akutka, která si zaslouží naložit psa a jet domů do prahy na kliniku.

27.12.2021 12:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tvrdé zvětšení dutiny břišní náhle vzniklé je akutka, která si zaslouží naložit psa a jet domů do prahy na kliniku.

Ono to u nich asi nebude náhle, trvá to měsíce, pokud to správně chápu.
Bodlinko, vy bojujete s Norinkou jak, je už lepší? Drůbežárnu zvládla?

27.12.2021 13:54

lesnížínka napsal(a):
Ono to u nich asi nebude náhle, trvá to měsíce, pokud to správně chápu.
Bodlinko, vy bojujete s Norinkou jak, je už lepší? Drůbežárnu zvládla?

ale jo
pocit asi jako zdravý pes
s krmením je to už taky lepší, už se nemusí přemlouvat aby si dala naběračku hovězího vývaru ale žere s chutí malinkaté porcičky i/d granulí

ale v ráně se udělal krásný serom a vepředu (hodně) a vzadu (trochu) je dehiscence, ani jsem neměla odvahu vytahat všechny stehy uprostřed, vzala jsem jen ty co se zařezávaly. koupila jsem jí oblek po operaci a budu to holt hojit pod oblekem, tam snad nějaká gáza udrží. ještě nevím, jestli alaptid nebo hemagel.

27.12.2021 15:49
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

ale jo
pocit asi jako zdravý pes
s krmením je to už taky lepší, už se nemusí přemlouvat aby si dala naběračku hovězího vývaru ale žere s chutí malinkaté porcičky i/d granulí

ale v ráně se udělal krásný serom a vepředu (hodně) a vzadu (trochu) je dehiscence, ani jsem neměla odvahu vytahat všechny stehy uprostřed, vzala jsem jen ty co se zařezávaly. koupila jsem jí oblek po operaci a budu to holt hojit pod oblekem, tam snad nějaká gáza udrží. ještě nevím, jestli alaptid nebo hemagel.

Serom měla Gucci po kastraci(kočka) dali jí na to nějakou mast a atb. Dehiscence tak byla to těžká operace, tam se přitrefí kde co Ale tak vy máte zkušenosti a prostředky, tak to snad zvládnete. Na krásu jizvy s.re pes hlavně aby se to vyhojilo...

27.12.2021 16:03

lesnížínka napsal(a):
Serom měla Gucci po kastraci(kočka) dali jí na to nějakou mast a atb. Dehiscence tak byla to těžká operace, tam se přitrefí kde co Ale tak vy máte zkušenosti a prostředky, tak to snad zvládnete. Na krásu jizvy s.re pes hlavně aby se to vyhojilo...

tak ono v těch chlupech nebude nic vidět, akorát teď je to trochu vopruz.

malý, nevýznamný

27.12.2021 20:59

Děkujeme moc! Bohužel my bydlíme v Praze, ale jsme teď na chatě a to vyšetření nejde přeložit. Možná půjdeme na pohotovost..

Já bych teda do středy nečekala.

9.1.2022 20:30

Jak jste na tom?

10.1.2022 00:42
fikovnice

XXX.XXX.133.118

Dobrý den,

Zas až tak moc možností to není, ale výhledově žádná nic moc...
Buď ascites z jaterního selhání, nebo voda v břiše z nějakého karcinomu/sarkomu nebo voda v břiše ze selhávání srdce. Ještě nějaké další možnosti, ale ty uvedené jsou nejčastější.

Prosím, ozvěte se, jak jste dopadli. Zpětná vazba může pomoct jiným lidem, kteří budou v budoucnu řešit u svého psa podobný problém.

10.1.2022 09:48

fikovnice napsal(a):
Zas až tak moc možností to není, ale výhledově žádná nic moc...
Buď ascites z jaterního selhání, nebo voda v břiše z nějakého karcinomu/sarkomu nebo voda v břiše ze selhávání srdce. Ještě nějaké další možnosti, ale ty uvedené jsou nejčastější.

Prosím, ozvěte se, jak jste dopadli. Zpětná vazba může pomoct jiným lidem, kteří budou v budoucnu řešit u svého psa podobný problém.

Když se neozvali doteď...

10.1.2022 12:24
fikovnice

XXX.XXX.135.123

Když se neozvali doteď...

Hmm, to vypadá spíš špatně...

Přidejte reakci

Přidat smajlík