Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

dina22

29.12.2021 09:27
dina22

XXX.XXX.76.95

Dobré ráno, prosím chci se zeptat.
Předevčírem se našim velmi blízkým známým stala hrozná věc. Když šel kamarád venčit jejich 4 letého psa malamuta (podotýkám na vodítku), potkal ženskou se 2 vlčáky, kteří byli navolno a okamžitě na něj zaútočili, byli velmi ostří a v podstatě hned oba malamutovi skočili po krku.
Nedalo se toho moc dělat, kamarád to popisoval tak, že malamut zakvičel, zničehonic se nemohl hnout, spadl a na místě zemřel. Paní od vlčáků prostě odešla, situace vyhrocená.
Byl to rodinný mazel, vyrůstal se dvěma dětma, které to samozřejmě nesou velmi špatně. Zvláštní je, že nikde ani kapka krve. Volali na veterinu, kde jim odmítli udělat pitvu a bylo jim řečeno, že mohl dostat infarkt nebo mu mohli ti psi porušit míchu.
Máte někdo zkušenost?

Zvedlo mě ze židle, že když druhý den ráno šli na paní zazvonit, aby jí řekli co a jak, tak se jim její rodina v podstatě vysmála, že je to úplná blbost, že jejich psi nic neudělali apod. a at to teda dokážou, však není nikde žádná krev apod.
Ach jo... Vzhledem k tomu, že jsme malá dědina, nechtěli jsme dělat haló a volat policii - a to dle mého byla chyba.

29.12.2021 09:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

dina22 napsal(a):
Předevčírem se našim velmi blízkým známým stala hrozná věc. Když šel kamarád venčit jejich 4 letého psa malamuta (podotýkám na vodítku), potkal ženskou se 2 vlčáky, kteří byli navolno a okamžitě na něj zaútočili, byli velmi ostří a v podstatě hned oba malamutovi skočili po krku.
Nedalo se toho moc dělat, kamarád to popisoval tak, že malamut zakvičel, zničehonic se nemohl hnout, spadl a na místě zemřel. Paní od vlčáků prostě odešla, situace vyhrocená.
Byl to rodinný mazel, vyrůstal se dvěma dětma, které to samozřejmě nesou velmi špatně. Zvláštní je, že nikde ani kapka krve. Volali na veterinu, kde jim odmítli udělat pitvu a bylo jim řečeno, že mohl dostat infarkt nebo mu mohli ti psi porušit míchu.
Máte někdo zkušenost?

Zvedlo mě ze židle, že když druhý den ráno šli na paní zazvonit, aby jí řekli co a jak, tak se jim její rodina v podstatě vysmála, že je to úplná blbost, že jejich psi nic neudělali apod. a at to teda dokážou, však není nikde žádná krev apod.
Ach jo... Vzhledem k tomu, že jsme malá dědina, nechtěli jsme dělat haló a volat policii - a to dle mého byla chyba.

Tak to já bych policii volala hned a haló udělala takový, že by na to paní do smrti nezapomněla!

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.12.2021 09:46

No tak jiná veterina, oznámení můžete dát po cestě.
Zlomený vaz - žádná krev.
Máte tam nějakou vyhlášku o volném pohybu psů?

29.12.2021 09:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

A krev být nemusí, ale při ohledání těla psa - oholení krku by stopy po útoku psů měly být patrné, takže ta prokazatelnost by tam byla.

29.12.2021 09:49

dina22 napsal(a):
Máte někdo zkušenost?

Stát se to mně, tak by ty psy už neměli. A vyložit si to může každej, jak chce. 😉
Dokud si lidi nechají od takových sr.at na hlavu, tak se to nikdy nezmění.

29.12.2021 09:50

Další očíslovaná? Ono to tu přes ty svátky nějak spí.
Klasika : Máte někdo zkušenost?

29.12.2021 09:51
eli22

XXX.XXX.58.55

Takhle naše minulá bedlingtonka likvidovala potkany, ani kapka krve (kterou by se mohla nakazit). Zlomila jim vaz. JInak je to strašný příběh a já už bych asi byla ve vazbě.

29.12.2021 12:39
fikovnice

XXX.XXX.134.216

dina22 napsal(a):
Máte někdo zkušenost?

Nenechte to být!!!
Někde je zde můj příspěvek, jak mým přátelům, tedy jejich malé dcerce, byla zadávena čivava přímo před jejich očima. Hned volali Měšťáky. Je fakt, že tatínkovi holčičky ruply nervy a začal se tam sápat na chechtající se majitelku toho psa zabijáka. Takže ve finále šel do správního řízení i on! Měšťáci jej fakt od ní museli odtrhovat... Musím zjistit, kam se vyšetřování posunulo...

No a k té krvi... Bohužel mám zkušenost se psem, který na potkání zabíjel kočky. Tak, že s nimi zatřepal na "správném místě", jinými slovy jí zlomil vaz. Prakticky vždy bez krve...

29.12.2021 14:20

fikovnice napsal(a):
Nenechte to být!!!
Někde je zde můj příspěvek, jak mým přátelům, tedy jejich malé dcerce, byla zadávena čivava přímo před jejich očima. Hned volali Měšťáky. Je fakt, že tatínkovi holčičky ruply nervy a začal se tam sápat na chechtající se majitelku toho psa zabijáka. Takže ve finále šel do správního řízení i on! Měšťáci jej fakt od ní museli odtrhovat... Musím zjistit, kam se vyšetřování posunulo...

No a k té krvi... Bohužel mám zkušenost se psem, který na potkání zabíjel kočky. Tak, že s nimi zatřepal na "správném místě", jinými slovy jí zlomil vaz. Prakticky vždy bez krve...

Jenže malamutem těžko ovčák zatřepe.

29.12.2021 15:30
eli22

XXX.XXX.58.55

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Ale byli dva.

29.12.2021 15:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.25.97

eli22 napsal(a):
Ale byli dva.

To asi na mechanismu zranění v tomto případě nehrálo zásadní roli.

29.12.2021 15:57
fikovnice

XXX.XXX.134.216

To jo, to máte pravdu...ale zlomení vazu (jiným způsobem než zatřepáním) si představit umím.
No anebo ten náš předminulý psík byl stisknutý v oblasti hrudníku ridgebackem a vnitřně za tři dny vykrvácel...

29.12.2021 15:58
fikovnice

XXX.XXX.134.216

Inspektor Pišišvor napsal(a):
To asi na mechanismu zranění v tomto případě nehrálo zásadní roli.

Těžko říct, jak se jim to "povedlo". Ale vnitřní vykrvácení...i když teď mě napadá, že pes byl na místě mrtvý. A to na vnitřní vykrvácení zas nevypadá. Ale klidně to mohlo být selháním srdce ze šoku, a i tím mají ti dva psi vinu.

29.12.2021 16:00
fikovnice

XXX.XXX.134.216

A ještě tam čtu "zničehonic se nemohl hnout" - přerušení míchy...?

29.12.2021 16:00
fikovnice

XXX.XXX.134.216

fikovnice napsal(a):
Těžko říct, jak se jim to "povedlo". Ale vnitřní vykrvácení...i když teď mě napadá, že pes byl na místě mrtvý. A to na vnitřní vykrvácení zas nevypadá. Ale klidně to mohlo být selháním srdce ze šoku, a i tím mají ti dva psi vinu.

Tedy ani ne tak ti psi jako jejich píp majitelé!

29.12.2021 16:22
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.25.97

fikovnice napsal(a):

Ale tak ti psí taky nebyli zrovna ready - aby ovčák bez varování takto sundal na potkání psa není úplně normální🤔

29.12.2021 17:14
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):

Víte, za kolik vrahounů mohli rodiče, kteří je zprasili už v dětství?
Ono když dojde na lámání chleba, ve výsledku je prostě nebezpečnej ten pes a jako takový by neměl běhat volně po světě.

Beaglelover1245677cz

29.12.2021 17:14
Beaglelover1245677cz

XXX.XXX.183.230

Ale tak ti psí taky nebyli zrovna ready - aby ovčák bez varování takto sundal na potkání psa není úplně normální🤔

Taky si myslím. Možná, že už se ti ovčáci s tím psem znali... Ale už několikrát se stalo, že pes zaútočil na jiného bezdůvodně a zabil ho..

29.12.2021 17:19
janaa

XXX.XXX.37.13

Beaglelover1245677cz napsal(a):
Taky si myslím. Možná, že už se ti ovčáci s tím psem znali... Ale už několikrát se stalo, že pes zaútočil na jiného bezdůvodně a zabil ho..

Tak zrovna NO,pes,co mi loni napadl fenu labinu,odrostlý štěně, napadá naprosto bezdůvodně,bez postoje,zavrčení,štěkání,prostě vidí psa a jde po něm a jde ho zabít. Kdyby byli dva....

29.12.2021 17:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

janaa napsal(a):
Tak zrovna NO,pes,co mi loni napadl fenu labinu,odrostlý štěně, napadá naprosto bezdůvodně,bez postoje,zavrčení,štěkání,prostě vidí psa a jde po něm a jde ho zabít. Kdyby byli dva....

Tohle se nám s NO stalo taky. Z ničeho nic proti nám po cestě letí NO a hned se zakousl do psa. Běžel rovnou k nám, jakmile nás zbliknul, řítil se vyloženě do psa. Bez nějakých šaškáren kolem.

29.12.2021 17:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.25.97

janaa napsal(a):

No však, ale tohle není normální chování normálních psů. Pokud jsou to takoví kreténi, tak to nemá co dělat venku na volno, bez koše a ještě ve dvojici.

29.12.2021 17:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

normální AM má takovej kožich (na krku volnej) , že "zakousnutí" či zlámání vazu fakt nehrozí, navíc by s NO velmi rychle "vyběh" a druhýho by měl tak max zakouslýho v zadku než by se vypořádal s prvním...
to spíš vidím na srdeční příhodu...

29.12.2021 17:42

Tak esi na něj skočilo 2x 40 kg...

29.12.2021 17:44
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Nechápu, že obec dovolí, aby kripl pouštěl(a)
psy = smečku, v zástavbě bez košů.

29.12.2021 17:46
fikovnice

XXX.XXX.134.216

Atheira napsal(a):
Ono když dojde na lámání chleba, ve výsledku je prostě nebezpečnej ten pes a jako takový by neměl běhat volně po světě.

Jako já se určitě nechci hádat...
Ale myslím si, že - když už tedy do toho vtáhneme lidi - tak ano, percentuelně je víc těch vrahů, kteří měli neutěšené dětství, byli třeba týráni, apod. Tím je samozřejmě neomlouvám...

Ad psi) souhlasím, že není normální, aby se psi zničehonic (byl tam nějaký popud ze strany toho malamuta?) vrhli na jiného psa tak, až jej zabijí... Ale řekněte mi, kdo třeba zde ze stálých přispěvatelů by mohl o svém psu/psech prohlásit, že by byli schopni zakousnout nebo prostě zabít jen tak jiného psa, kterého někde venku potkají? A pokud zde někdo vlastní agresora, tak si myslím, že to ví a nedopustí, aby takový pes byl navolno, bez dozoru. Takže dílem souhlasím....ale stejně si myslím, že větší vinu nese člověk, který takovéhoto psa/psy vlastní a neudělá nic proti tomu, aby mohli ublížit.

29.12.2021 17:46
fikovnice

XXX.XXX.134.216

rapotacka11 napsal(a):
Nechápu, že obec dovolí, aby kripl pouštěl(a)
psy = smečku, v zástavbě bez košů.

Tak!
Jen jste mě předběhla, když jsem formulovala svůj názor!

29.12.2021 17:47
fikovnice

XXX.XXX.134.216

lupus4 napsal(a):
normální AM má takovej kožich (na krku volnej) , že "zakousnutí" či zlámání vazu fakt nehrozí, navíc by s NO velmi rychle "vyběh" a druhýho by měl tak max zakouslýho v zadku než by se vypořádal s prvním...
to spíš vidím na srdeční příhodu...

Taky se teď kloním spíš k tomu, že to ten malamut "nevydejchal".

29.12.2021 17:48

Nechápu odmítnutí pitvy - jsou to prachy za službu. Když odmítnou na jedné veterině, zkusím jinou. Já bych potřebovala znát příčinu smrti. A určitě bych volala policii. Vždyť ti psi jsou ohrožením i jiných psů.

29.12.2021 17:50
fikovnice

XXX.XXX.134.216

Atheira napsal(a):

A možná jsem Vás špatně pochopila...
Já s Vámi souhlasím!

Proto jsem psala, že musím zjistit, jak dopadl ten "bojový" pes, co zadávil dcerce mých přátel čivavu před jejíma očima. Byla tehdy ve strašném šoku, byli s ní i u psycholožky... A tehdy vyloženě chtěli, aby Měšťáci psa odchytili a odvezli. Odmítli to.

29.12.2021 17:51
fikovnice

XXX.XXX.134.216

Nechápu odmítnutí pitvy - jsou to prachy za službu. Když odmítnou na jedné veterině, zkusím jinou. Já bych potřebovala znát příčinu smrti. A určitě bych volala policii. Vždyť ti psi jsou ohrožením i jiných psů.

Ano, souhlasím s obojím!

29.12.2021 17:52

Já si myslím, že některé obce to ošetřené vyhláškou mají, ale lidi na to prostě kašlou. A pokud to nikdo nekontroluje, většina obcí nemá vlastní MP, tak na to prostě není páka.

29.12.2021 17:53
fikovnice

XXX.XXX.134.216

Jinak ale ten případ, co jsem zde popisovala...tak Měšťáci se fakt chovali hrozně. Asi tomu napomohlo to, že otec té dívenky se sápal na majitelku (prý měla řeči typu, že jejího psa už také někdy napadl jiný pes a chvilkama se uchichtávala).
Ve finále byli prý výrazně ostřejší na ty moje přátele - rodiče té holčičky.

29.12.2021 17:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
A možná jsem Vás špatně pochopila...
Já s Vámi souhlasím!

Proto jsem psala, že musím zjistit, jak dopadl ten "bojový" pes, co zadávil dcerce mých přátel čivavu před jejíma očima. Byla tehdy ve strašném šoku, byli s ní i u psycholožky... A tehdy vyloženě chtěli, aby Měšťáci psa odchytili a odvezli. Odmítli to.

Jsme se napoprvé trochu minuly v pochopení, to je fuk, to se stává pořád. Prostě, abych uvedla svoje tvrzení na pravou míru, jde o to, že je jedno, kdo to zprasil. Jestli už se to tak divný narodilo nebo jestli se na něm někdo podepsal. V druhém případě je to samozřejmě škoda, jen prostě až moc často slýchám, chudák pes, on za to nemůže, to ho takhle zničili lidi... Jako jo, blbý, jenže stalo se, čas nevrátíme a nic to nemění na výsledku, který je ohrožením pro okolí a tudíž by mu měla být odepřena svoboda, která je pro jiné třeba běžná.
Ale myslím, že už jsme se pochopily. Že vlastně tady obě říkáme to samý.

29.12.2021 17:57
fikovnice

XXX.XXX.134.216

janaa napsal(a):

A co majitel/ka...? Dělala jste s tím něco? Myslím, že když se to o takovém jedinci ví a neudělal to poprvé, tak tam by fakt měla MP zasáhnout zcela jasně (odebráním psa...a uspáním...?).

29.12.2021 17:57
fikovnice

XXX.XXX.134.216

Atheira napsal(a):
Jsme se napoprvé trochu minuly v pochopení, to je fuk, to se stává pořád. Prostě, abych uvedla svoje tvrzení na pravou míru, jde o to, že je jedno, kdo to zprasil. Jestli už se to tak divný narodilo nebo jestli se na něm někdo podepsal. V druhém případě je to samozřejmě škoda, jen prostě až moc často slýchám, chudák pes, on za to nemůže, to ho takhle zničili lidi... Jako jo, blbý, jenže stalo se, čas nevrátíme a nic to nemění na výsledku, který je ohrožením pro okolí a tudíž by mu měla být odepřena svoboda, která je pro jiné třeba běžná.
Ale myslím, že už jsme se pochopily. Že vlastně tady obě říkáme to samý.

Jasně, souhlasím!

dina22

29.12.2021 18:05
dina22

XXX.XXX.76.95

Děkuji moc za názory/rady/postřehy. Předala jsem to známým, ale nejspíš už to k ničemu nebude Rozhodli se, že to dál řešit nebudou...škoda, já bych to tak taky nenechala, kor po tom výsměchu od majitelů ovčáků Jinak jsou to dva psi NO, kteří tráví celý život zavření ve společném kotci na dvoře a jen velmi výjimečně je majitelka brává ven - ale když už jo, tak v klidu navolno...přitom se paní v hospodě ráda chlubí, jak má psy "ostré" a jak by si žádný zloděj apod. k nim na dvůr rozhodně netroufl. Jediná dohra je, že se to řešilo se starostou, který vyhlásil upozornění v rozhlase, ať si lidi psy přivazují... ale nemyslím, že to k něčemu bude.

29.12.2021 18:06

fikovnice napsal(a):
Jinak ale ten případ, co jsem zde popisovala...tak Měšťáci se fakt chovali hrozně. Asi tomu napomohlo to, že otec té dívenky se sápal na majitelku (prý měla řeči typu, že jejího psa už také někdy napadl jiný pes a chvilkama se uchichtávala).
Ve finále byli prý výrazně ostřejší na ty moje přátele - rodiče té holčičky.

Já mám s brněnskými měšťáky vesměs dobré zkušenosti. Pravda, neřešila jsem s nimi napadení svého psa. Ale téměř vždy nález cizího psa. Jen jednou jsem byla vytočená, to když jsem je volala k nám do bytového domu na šmejdy s energiemi (z Bohemia Energy - je to už několik let), kteří obtěžovali zde bydlící důchodce. Šmejdy jsem z baráku vyhodila ještě před příjezdem MP, měla jsem je vyfocené v mobilu, řekla jsem MP kam šli, ale ti mi řekli, že nemůžou prý nic dělat. I když v Brně platí zákaz podomního prodeje.

29.12.2021 18:09
RaketkaRocky

XXX.XXX.34.114

Zkuste jinou veterinu, a hned policie. Minulý rok v září mi při venčení zakousli dva psi (nějaký bull a černý asi x retrívr) pětikiláka. Můj byl na vodítku, ten jejich jeden také a druhý navolno. Pes na vodítku zaútočil první zezadu poté, co nás minuli, protože jej inteligent popustil si k mému prckovi přičichnout. Druhý se přidal prakticky hned. Můj pes neměl prakticky šanci a vykrvácel ještě během převozu na veterinu, prokousli mu břicho a očividně potrhali orgány, vzhledem k tomu, že krev mu tekla i z tlamičky a já měla krví nasáklou celou mikinu.

Policie volána až zpětně, já tehdy byla sama, majitelé hned po incidentu zdrhli a já neměla tušení, kdo to je, a mojí prioritou bylo dostat Rockyho k vetovi. Svědci žádní, nikdo si v okolí nevybavil, že by takoví lidé po naší vsi někdy venčili. Celý měsíc jsem procházela celou obec a nakukovala za ploty, no našla jsem je a kontaktovala je. Taky se mi vysmáli, bylo to slovo proti slovu, chlap byl bývalý policista a podle všeho se s pány strážníky, co to vyšetřovali, znal. Výsledek si každý domyslí. ještě mi vyhrožovali, že mě zažalují za pomluvu. Tolik k tomu, jak se zabití psa v naší republice řeší :)

Doufám, že známí narazí na rozumnější strážníky a vyjdou z toho lépe.

29.12.2021 18:12
RaketkaRocky

XXX.XXX.34.114

Aha, teď čtu, že to majitelé nechají být. Škoda. Takovým zmetkům by tohle fakt procházet nemělo, udělali to jednou, udělají to znovu... Zvlášť s majitelkou s IQ houpacího koně.

29.12.2021 18:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.25.97

Já mám s brněnskými měšťáky vesměs dobré zkušenosti. Pravda, neřešila jsem s nimi napadení svého psa. Ale téměř vždy nález cizího psa. Jen jednou jsem byla vytočená, to když jsem je volala k nám do bytového domu na šmejdy s energiemi (z Bohemia Energy - je to už několik let), kteří obtěžovali zde bydlící důchodce. Šmejdy jsem z baráku vyhodila ještě před příjezdem MP, měla jsem je vyfocené v mobilu, řekla jsem MP kam šli, ale ti mi řekli, že nemůžou prý nic dělat. I když v Brně platí zákaz podomního prodeje.

Protože v Brně na odchytovce dělají pejskaři a ne nějaký rychlokvašky, co prošly kurzem a mají to za trest.

29.12.2021 18:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

RaketkaRocky napsal(a):
Aha, teď čtu, že to majitelé nechají být. Škoda. Takovým zmetkům by tohle fakt procházet nemělo, udělali to jednou, udělají to znovu... Zvlášť s majitelkou s IQ houpacího koně.

Jenže u takových je blbý to, že dokud jim nebude hrozit, že oni a jejich psi přijdou k úhoně. Řešit to nebudou. Oni moc dobře ví, že když se někomu něco stane, budou to jenom ti druzí. Ne oni.

29.12.2021 19:10

dina22 napsal(a):
Děkuji moc za názory/rady/postřehy. Předala jsem to známým, ale nejspíš už to k ničemu nebude Rozhodli se, že to dál řešit nebudou...škoda, já bych to tak taky nenechala, kor po tom výsměchu od majitelů ovčáků Jinak jsou to dva psi NO, kteří tráví celý život zavření ve společném kotci na dvoře a jen velmi výjimečně je majitelka brává ven - ale když už jo, tak v klidu navolno...přitom se paní v hospodě ráda chlubí, jak má psy "ostré" a jak by si žádný zloděj apod. k nim na dvůr rozhodně netroufl. Jediná dohra je, že se to řešilo se starostou, který vyhlásil upozornění v rozhlase, ať si lidi psy přivazují... ale nemyslím, že to k něčemu bude.

Já se skutečně divím, že nezasáhnou lidi sami likvidací takových psů. Jasně - může za to člověk, ale přece jen. Těžko můžou zlikvidovat majitelku - i když by to zasloužila víc.

29.12.2021 19:13

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/jorksir-v-tasce-neprezil-utok-krizence-bez-nahubku-v-plzni-pripad-resi-policie-40382258

Hlavně poslední věta stojí za to...„Jedná se o podezření z přestupku. Samotné usmrcení zvířete je případně věc občanskoprávního sporu,“ Ano, naše zákony jsou na ho*no a chrání agresory... Je to stále dokola...

29.12.2021 19:25
fikovnice

XXX.XXX.134.216

Já v podstatě mám taky dobré zkušenosti. Volala jsem je relativně nedávno po sérii vloupání a krádeží u nás v baráku. Večer jsem našla poškozené vchodové dveře - nešly dovřít/zavřít a když jsem se na to podívala pořádně, bylo jasné, že s tím zámkem někdo něco násilně udělal (připravoval si asi půdu pro vniknutí do baráku). Bylo to pozdě večer, volala jsem Měšťáky a za únosný čas dorazili a panelák prošli celý. Ale co bylo blbé, řekli mi, že na zámku žádnou násilnou úpravu nevidí. Já tedy viděla a hlavně tu už bylo známo opravdu několik takovýchto vloupání...

OT: Já jsem byla právě ve vchodu v minulosti přepadena dvěma "mladíky", nasadili mi tzv. kravatu a začali mě škrtit, a snažili se vyrvat peněženku. Netuším vůbec, kde se ve mně vzala ta odvaha, ale peněženku jsem držela jak klíště a spustila jsem hurónský řev! Jinak reaguji spíš freezingem. Na ten řev se začaly otevírat různě dveře nájemníků...jenže lupiči byli v pasti! V té době jsme u vchodových dveří měli i zevnitř kouli. Běželi ke sklepům = slepá ulička a pak v totální panice rozkopli sklo těch vchodových dveří. No a dotyčný se u toho krvavě zranil.

29.12.2021 19:29
fikovnice

XXX.XXX.134.216

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/jorksir-v-tasce-neprezil-utok-krizence-bez-nahubku-v-plzni-pripad-resi-policie-40382258

Hlavně poslední věta stojí za to...„Jedná se o podezření z přestupku. Samotné usmrcení zvířete je případně věc občanskoprávního sporu,“ Ano, naše zákony jsou na ho*no a chrání agresory... Je to stále dokola...

Já tedy ten odkaz nečetla, ale přece se změnil status domácích zvířat! Měla jsem zato, že už jen tak něco neprojde! No, asi jsem měla jen růžové brýle...
A zdravím Fidouše; ten můj teď klimbá!

29.12.2021 19:40

Fikovnice: Fidouš děkuje a zdraví kočko Fidouše , i když nemá zrovna teď moc čas, protože likviduje hovězí žebírko

29.12.2021 20:41

Myslím si, že nemají řešit jen nějaký výlez z MHD bez náhubku, ale týrání zvířat. Mnou nezabezpečený pes "týral" jiného psa. Když mi policajt řekne "občanskoprávní spor a nemůžeme nic dělat", normálně už mu jednu fláknu.
Byl takový případ, kde pes pokousal (možná usmrtil, nepamatuji) psa a za týrání dostaly trest obě strany... jedna za něco, druhá za týrání... nakonec se odvolala a podala trestní oznámení, výsledek už nevím, ale prostě to, že policie něco žblebtne, mě moc nezajímá...
A jo, pes už není věc, takže pak tam řešili i "psychickou újmu".
Týrání je přestupek i tr. čin.
https://www.pravniprostor.cz/clanky/spravni-pravo/pes-jakozto-zbran-ci-pachatel-k-otazkam-verejnopravni-odpovednosti-vlastnika-psa

29.12.2021 21:33
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Vážení, prosímvás, nemáte někdo odkaz na nějaký pepřák, nebo něco, cokoli, co by se dalo mít při venčení za pasem a v případě útoku použít? Když to tady čtu, je mi úplně ouzko. Fakt úplně nahovno při představě, že se mi něco takovýho stane, a teď se nemáte jak bránit. 😥😥😥

Neregistrovaný uživatel

29.12.2021 21:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

Ouško4 napsal(a):
Vážení, prosímvás, nemáte někdo odkaz na nějaký pepřák, nebo něco, cokoli, co by se dalo mít při venčení za pasem a v případě útoku použít? Když to tady čtu, je mi úplně ouzko. Fakt úplně nahovno při představě, že se mi něco takovýho stane, a teď se nemáte jak bránit. 😥😥😥

Kudla do kapsy. Ucinejsi jak peprak. My tady mame klid ale bejt tu agresor beru vetsi kudlu. Chlapovo vzduchovou pistoli nebo svoji kusi a s klidem.

29.12.2021 21:39

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Kudla do kapsy. Ucinejsi jak peprak. My tady mame klid ale bejt tu agresor beru vetsi kudlu. Chlapovo vzduchovou pistoli nebo svoji kusi a s klidem.

Ta kuše bude nejlepší. Když nemáte samopal...

29.12.2021 21:50

Lepší než kudla do kapsy - do kapsy asi moc velkou kudlu nedáte. Chodit s kuší, jako Robin - taky nic moc.
Paralyzéz, pepřák ( nedávno tu někdo dával odkaz - docela reklamní ), nebo obušek. Takový ten skládací, co mívají od policie.
Píchnout kudlu do dost velkého psa, tak aby to mělo žádoucí účinek, asi není jen tak.

29.12.2021 22:02

S kuší se hlavně chodit nesmí - musí být schovaná, leithian vtipná ji nestihne ani vytáhnout z obalu a natáhnout. Jestli teda nemyslíte tu, co jsme měli jako děti - ramínko, guma z punčocháčů a špejle se špendlíkem v kolíčku na prádlo.
Na nůž musíte být blízko, to jestli se nebojíte, tak pěst, ale je to hloupý nápad být tak blízko, ruce jsou potřebné, nestrkat ke psům.
Pořiďte paralyzer (baterku, malá úzká tyčka) - na některé azory stačí jen ten zvuk a je to lepší než sprej, kterým můžete trefit sebe nebo svého psa.

Neregistrovaný uživatel

29.12.2021 22:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

S kuší se hlavně chodit nesmí - musí být schovaná, leithian vtipná ji nestihne ani vytáhnout z obalu a natáhnout. Jestli teda nemyslíte tu, co jsme měli jako děti - ramínko, guma z punčocháčů a špejle se špendlíkem v kolíčku na prádlo.
Na nůž musíte být blízko, to jestli se nebojíte, tak pěst, ale je to hloupý nápad být tak blízko, ruce jsou potřebné, nestrkat ke psům.
Pořiďte paralyzer (baterku, malá úzká tyčka) - na některé azory stačí jen ten zvuk a je to lepší než sprej, kterým můžete trefit sebe nebo svého psa.

Ne kuse fakt nemusi bejt schovana. Mam natah 175lb. Pouzdra se na to ani nedelaj. Zavesena na zadech natazena. Netrva to dyl nez vytahnout z kapsy peprak, vyjet obusek apod.
By me zajimalo kde jste vzala to ze kus na vsi musi bejt schovana😁😂

29.12.2021 22:44

Ne kuse fakt nemusi bejt schovana. Mam natah 175lb. Pouzdra se na to ani nedelaj. Zavesena na zadech natazena. Netrva to dyl nez vytahnout z kapsy peprak, vyjet obusek apod.

Kopíruji:
"Vlastnictví kuše je dnes už poměrně rozšířenou záležitostí. Málokdo by ji přitom považoval za nebezpečnou nebo dokonce vražednou zbraň. Přesto existují případy, kdy se nešťastnou náhodou z této střelné zbraně stala smrtící. Pořídit si ji u nás i tak může kdokoli nad 18 let, není nutné přitom vlastnit zbrojní průkaz. I to má ale háček.

Ministerstvo vnitra řadí kuše do kategorie D, tedy zbraně, které může jejich držitel vlastnit legálně i bez zbrojního průkazu. Po jejím zakoupení dokonce není třeba kuši registrovat. Ve stejné kategorii se nachází i sportovní luky, airsoftové či paintballové zbraně nebo vzduchovky.

Zároveň ale legislativa zakazuje nošení kuše na viditelném místě nebo jakoukoli další manipulaci se zbraní na veřejnosti. Vystřelit můžete jen v určeném bezpečném prostoru, který jistí odborný dohled, nebo na místě, které je viditelně označené jako oblast, kde probíhá střelba."

Konec citace. Takže opravdu NE, nemůžete nosit kuši viditelně a střílet z ní, kde vás napadne...

29.12.2021 23:08
Fatia

XXX.XXX.134.127

obávám se, že v tomhle případě by nepomohla kuše, pepřák, paralyzér ani ostrá zbraň. A to ani nabitá a v ruce nesená (což je bezpečnostní nesmysl). zakladatelka situaci popisovala jako dílo vteřin. střílet poté, je to už pouhá pomsta, ne obrana.

29.12.2021 23:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.25.97

Fatia napsal(a):
obávám se, že v tomhle případě by nepomohla kuše, pepřák, paralyzér ani ostrá zbraň. A to ani nabitá a v ruce nesená (což je bezpečnostní nesmysl). zakladatelka situaci popisovala jako dílo vteřin. střílet poté, je to už pouhá pomsta, ne obrana.

Kdyby mi zabili psa, tak se jim klidně i pomstím, bylo by mi úplně jedno, jak to kdo nazve.

29.12.2021 23:16

Vy natáhnete 175 lb? Ve snu :-) Ale jo, od letoška už to nepatří do zbraní, ale na rok 2021 jste nečekala, že :-) Takže jdete venčit psa s nataženou (natahovák máte s sebou, protože 175 není legrace ani s posazením na zem a přišlápnutím) kuší na zádech a umíte trefit pohybující se cíl, který žere psa. Paráda! :-)
Obušek ne, baterkový paralyzer ;-) jsou i takové malé mrchy na klíče...
Mám pocit, že na taser už od letoška potřebujeme jen ohlášení - bez ZP.

29.12.2021 23:18

Kdyby mi zabili psa, tak se jim klidně i pomstím, bylo by mi úplně jedno, jak to kdo nazve.

Možná byste tím zachránila příští oběti.

29.12.2021 23:21

Kopíruji:
"Vlastnictví kuše je dnes už poměrně rozšířenou záležitostí. Málokdo by ji přitom považoval za nebezpečnou nebo dokonce vražednou zbraň. Přesto existují případy, kdy se nešťastnou náhodou z této střelné zbraně stala smrtící. Pořídit si ji u nás i tak může kdokoli nad 18 let, není nutné přitom vlastnit zbrojní průkaz. I to má ale háček.

Ministerstvo vnitra řadí kuše do kategorie D, tedy zbraně, které může jejich držitel vlastnit legálně i bez zbrojního průkazu. Po jejím zakoupení dokonce není třeba kuši registrovat. Ve stejné kategorii se nachází i sportovní luky, airsoftové či paintballové zbraně nebo vzduchovky.

Zároveň ale legislativa zakazuje nošení kuše na viditelném místě nebo jakoukoli další manipulaci se zbraní na veřejnosti. Vystřelit můžete jen v určeném bezpečném prostoru, který jistí odborný dohled, nebo na místě, které je viditelně označené jako oblast, kde probíhá střelba."

Konec citace. Takže opravdu NE, nemůžete nosit kuši viditelně a střílet z ní, kde vás napadne...

Od 2021 už to neplatí, kuše, luk, prak,... vyhozeny z D i všech ostatních. Protože nedokázali spočítat, kolik liber je 150 N, tak to radši vyškrtli (bylo to kolem 33 lb, tedy skoro jakýkoli prak a ta kuše je totálně mimo... a já mám do praku harpuny, tak nevim :D ) Ale samozřejmě stále platí, že zbraní se stává cokoli - i pes.
Tak jsem ráda, že bydlím tady a ne tam :-) masakr tohleto

29.12.2021 23:24
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Mně kdyby zabili psa tak hned potom bych šla sedět já. To vím naprosto jistě.

29.12.2021 23:24
Fatia

XXX.XXX.134.127

pomstíte na psovi těm lidem? zvlášť na vsi cesta k příjemným vztahům. Velmi bych se pak bála venku bez dozoru nechat své psy či jiní zvířata. Tuhle válku bych rozpoutat nechtěla. Ale taky bych jim to nenechala projít. Pitva a následné terstní oznámení, policí bych se nenechala odbýt.

29.12.2021 23:35

Kdybyste někdo potkal inteligenta s nataženou kuší 175 lb (metr dlouhá a cca 60 cm široká), tak pryč, dostřel to má třeba i 400 m a rychlost víc jak 200 km/h... co to tady s těma lidma je?!

Válku tr. oznámením rozpoutáme stejně. A dostanou akorát pokutu a já si koupím psa a oni mi ho na oplátku otráví.
Takže co s tím... zahrabat.

29.12.2021 23:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.25.97

Fatia napsal(a):
pomstíte na psovi těm lidem? zvlášť na vsi cesta k příjemným vztahům. Velmi bych se pak bála venku bez dozoru nechat své psy či jiní zvířata. Tuhle válku bych rozpoutat nechtěla. Ale taky bych jim to nenechala projít. Pitva a následné terstní oznámení, policí bych se nenechala odbýt.

Ne, zlikvidovala bych nebezpečné, nezajištěné zvíře, které mi zabilo člena rodiny.
Myslíte si že trestní oznámení (které stejně skončí v koši) ty vztahy na dědině narovná ...?

Venku psy bez dozoru nemám nikdy a nic horšího než ten zabitej pes se stejně už stát nemůže, takže ano - agresora bych zlikvidovala! Zrovna to aktuálně řeším, protože jsme teď měli během měsíce 4x na dvoře pitbulla nebo nějakou takovou mrchu, co utíká z vedlejší firmy - majiteli jsem na rovinu řekla, že jestli mi napadne některého psa, tak mu ho zabiju.

Neregistrovaný uživatel

30.12.2021 00:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

Vy natáhnete 175 lb? Ve snu :-) Ale jo, od letoška už to nepatří do zbraní, ale na rok 2021 jste nečekala, že :-) Takže jdete venčit psa s nataženou (natahovák máte s sebou, protože 175 není legrace ani s posazením na zem a přišlápnutím) kuší na zádech a umíte trefit pohybující se cíl, který žere psa. Paráda! :-)
Obušek ne, baterkový paralyzer ;-) jsou i takové malé mrchy na klíče...
Mám pocit, že na taser už od letoška potřebujeme jen ohlášení - bez ZP.

Natahnout ji s napinakem je sranda na par vterin. A to pocitam. Ze ji sundavam ze zad nenatazenou a vyhrabavam napinak z uchytu. Stacila trocha cviku. Zatim. Jsem z ni moc nestrilela. Nebylo kdy. Ale bavi me to vic jak vzduchovky. Je fakt ze v byte se nijak zvlast nebojim ze by ho vykradli. Ptaci spusti rev ze bud prasknou bubinky nebo to zburcuje oboje sousedy. (jorci nahore to samy) a kdyz bych musela na dyl pryc tak do predsine a kuchyne vypustim po jedny krajte a mam zaruku ze do místnosti nevleze nikdo 🤣😂 mivam pr del z toho jak i drsni chlapi kdyz to vidi maj stazenej zadek a couvaj rychlosti blesku. Pritom nechaph proc se toho lidi boji vic nez treba pastevce. Fakt by me to zajimalo.

30.12.2021 07:46
Mí

XXX.XXX.69.66

Jak prosim ten paralyzér funguje? Neodnese to i napadený když jsou v kontaktu?

30.12.2021 08:08
Atheira

XXX.XXX.226.169

Mí napsal(a):
Jak prosim ten paralyzér funguje? Neodnese to i napadený když jsou v kontaktu?

Ne, rána paralyzérem nefunguje stejně jako když strčíte prstíky do zásuvky a někoho druhýho se chytíte.

30.12.2021 08:48

Natahnout ji s napinakem je sranda na par vterin. A to pocitam. Ze ji sundavam ze zad nenatazenou a vyhrabavam napinak z uchytu. Stacila trocha cviku. Zatim. Jsem z ni moc nestrilela. Nebylo kdy. Ale bavi me to vic jak vzduchovky. Je fakt ze v byte se nijak zvlast nebojim ze by ho vykradli. Ptaci spusti rev ze bud prasknou bubinky nebo to zburcuje oboje sousedy. (jorci nahore to samy) a kdyz bych musela na dyl pryc tak do predsine a kuchyne vypustim po jedny krajte a mam zaruku ze do místnosti nevleze nikdo 🤣😂 mivam pr del z toho jak i drsni chlapi kdyz to vidi maj stazenej zadek a couvaj rychlosti blesku. Pritom nechaph proc se toho lidi boji vic nez treba pastevce. Fakt by me to zajimalo.

Já se v bytě teda nebojím, a to nemám ani kuši, ani hady, ani jorky, ani ptáky.
Po tom, co všechno bylo z vaší strany napsáno, jsem ráda, že nebydlíte v mém okolí. Ženskou, která chodí na vycházky se psem s kuší, připravená střílet, bych potkávat nechtěla. Sama ani se psem. A vypuštění hadů volně po bytě to snad nikdo normální nemůže myslet vážně. I když je to rodinný domek a ne bytovka. Nebo je normální, že je pouštíte po baráku "proběhnout"?

...mivam pr del z toho jak i drsni chlapi kdyz to vidi maj stazenej zadek a couvaj rychlosti blesku. Pritom nechaph proc se toho lidi boji vic nez treba pastevce.
A to já chápu. Hadi jsou mi odporní, nerozumím jim, nechci jim rozumět, a bojím se jich. S pastevcem se dá domluvit, většinou je jeho chování čitelné (platí pro psy obecně). A psí kousnutí není jedovaté.

30.12.2021 08:48
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Fatia napsal(a):

- střílet poté, je to už pouhá pomsta, ne obrana.

Proč se nepomstít?
Aspoň pro tu chvíli bych to chtěla dokázat.
A bez ohledu na následek.
Měla jsem zážitek s českým horským, dobře to dopadlo.
Možná jsem prodělala malý infarkt
a toužila jsem se pomstít, netušíte jak.

30.12.2021 09:03
Dája6

XXX.XXX.41.254

Po tom, co všechno bylo z vaší strany napsáno, jsem ráda, že nebydlíte v mém okolí. Ženskou, která chodí na vycházky se psem s kuší, připravená střílet, bych potkávat nechtěla. Sama ani se psem. A vypuštění hadů volně po bytě to snad nikdo normální nemůže myslet vážně. I když je to rodinný domek a ne bytovka. Nebo je normální, že je pouštíte po baráku "proběhnout"?

...mivam pr del z toho jak i drsni chlapi kdyz to vidi maj stazenej zadek a couvaj rychlosti blesku. Pritom nechaph proc se toho lidi boji vic nez treba pastevce.
A to já chápu. Hadi jsou mi odporní, nerozumím jim, nechci jim rozumět, a bojím se jich. S pastevcem se dá domluvit, většinou je jeho chování čitelné (platí pro psy obecně). A psí kousnutí není jedovaté.

Dobré ránko ,
balu klídeček😜, leithian určitě vše myslela znadsáskou. Si s nás dělá prdel🤫.
Dája

30.12.2021 09:10

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko ,
Dája

Jste si jistá?

30.12.2021 09:13
Dája6

XXX.XXX.41.254

Jste si jistá?

Určitě, tohle přece človíček nemůžu myslet vážně 🤫 a pokud se mýlím tak to je mazec.
Dája

30.12.2021 09:15
Atheira

XXX.XXX.226.169

30.12.2021 09:20

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko ,
Dája

....obávám se, že nikoliv....

30.12.2021 09:42
Fatia

XXX.XXX.134.127

rapotacka11 napsal(a):
- střílet poté, je to už pouhá pomsta, ne obrana.

Proč se nepomstít?
Měla jsem zážitek s českým horským, dobře to dopadlo.
Možná jsem prodělala malý infarkt
a toužila jsem se pomstít, netušíte jak.

Předchozí fenu mi drsně potrhala jiná. Byla jsem vytočená, bála jsem se, tolik a takových sprostých slov, co jsem ze sebe vypustila uprostřed pražského parku... Ale mé emoce směřovaly k majitelce té bestie. Protože ona věděla, co má za psa a ona ji taky sundala vodítko. Ta fena byla možná zkažená, možná prostě zlá nebo vadná, ale blbá byla její majitelka a ta za to taky mohla. Pokud bych měla potřebu pomsty, směřovala by na majitele, ne na použitou zbraň. Pokud někdo hodí kámen z okna, neviním kámen, ale toho, kdo ho vrhnul. Nemám koule a ani potřebu vraždit psy, už vůbec ne lidi.

Zpětně si myslím, že majitelce nebylo ani tak líto mé potrhané feny, co jí ovšem zasáhlo, bylo vyplacení nákladů na léčbu psa. Platila to z pojistky. A protože tohle nebyl první případ, pojišťovna jí následně vypověděla smlouvu. A proto si myslím, že má cenu tyhle situace řešit oficiální cestou. Náklady na léčbu (pitvu), citová újma, ušlý zisk... Ignorantovi je cizí zraněný či mrtvý pes šumák, jeho peníze mu šumák už tolik nejsou.

otázka

30.12.2021 09:55
otázka

XXX.XXX.230.195

Já se přikláním jednoznačně k paralyzéru. Je to malé, vejde se do kapsy, stojí pár kaček, psa odradí už jeho zvuk. Na obranu bohatě stačí. Ať už má člověk cokoli, stejně dokud se nedostane do krajní situace, neví, jak bude reagovat. Známému kdysi přepadli obchod, šel na kontrolu a lupič, vedle pobodané prodavačky sbíral peníze. Známý k nim letěl, ani ho nenapadlo, že ten chlap, co ho znal od vidění je vrah, holka ještě byla trochu živá a myslel, že jí pomáhá. Lupič po něm šel s nožem a on ho vystrkal na ulici, kde ten chlap utekl. Vůbec si nevzpomněl, že má u sebe legálně drženou pistoli, došlo mu to, až když byl lupič dávno pryč. Ono vůbec není snadný ve stresu pohotově tahat složitou zbraň, čím jednoduší, tím lepší.

30.12.2021 12:00

Fatia napsal(a):
Předchozí fenu mi drsně potrhala jiná. Byla jsem vytočená, bála jsem se, tolik a takových sprostých slov, co jsem ze sebe vypustila uprostřed pražského parku... Ale mé emoce směřovaly k majitelce té bestie. Protože ona věděla, co má za psa a ona ji taky sundala vodítko. Ta fena byla možná zkažená, možná prostě zlá nebo vadná, ale blbá byla její majitelka a ta za to taky mohla. Pokud bych měla potřebu pomsty, směřovala by na majitele, ne na použitou zbraň. Pokud někdo hodí kámen z okna, neviním kámen, ale toho, kdo ho vrhnul. Nemám koule a ani potřebu vraždit psy, už vůbec ne lidi.

Zpětně si myslím, že majitelce nebylo ani tak líto mé potrhané feny, co jí ovšem zasáhlo, bylo vyplacení nákladů na léčbu psa. Platila to z pojistky. A protože tohle nebyl první případ, pojišťovna jí následně vypověděla smlouvu. A proto si myslím, že má cenu tyhle situace řešit oficiální cestou. Náklady na léčbu (pitvu), citová újma, ušlý zisk... Ignorantovi je cizí zraněný či mrtvý pes šumák, jeho peníze mu šumák už tolik nejsou.

Máte pravdu, toto by fungovalo v právním státě. Bohužel všude v ČR, prolezlé korupcí, to nefunguje. Často je to o známostech aneb ruka ruku myje. A pak nenaděláte vůbec nic.

Neregistrovaný uživatel

30.12.2021 13:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

Boze. Jste vazne tak hloupa? Ne kazdej had je jedovatej a velky krajty fak lt jedaci nejsou 😂🤣 ty voe to je zaklad ze zakladni skoly. Tohleto

30.12.2021 13:22

Kdo by šel krást do bytu majitele stovek hadů, dyť ten nemá žádný prachy :-)

Neregistrovaný uživatel

30.12.2021 13:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko ,
Dája

Jasne ze nebudu s kusi behat po městě. Neninto tak lehky na bezny prochazky. Ani nemam duvod. Magory tu nemame v okoli zadny.
Jinak ano. Velky krajty z terarka obcas beru. S hroznysi do 20 kilo se da jednat i kdyz me zkousej zabit. S 50 kilovou krajtou uz to takova psina neni. Takze v zajmu sveho zdravi a zdravi případného zástupu kdyby se mnou neco bylo ty krakty udrzuju ve stavu kdy se nechaj vytahnout z tera a nacpat zpatky bez nejakych vetsich protestu a kdy s nima clovek muze manipulovat. Nebo vy psa neucite na cizi lidi a manipulaci kvuli veterine? (tohle pro balu).
Nehlede na to ze ano, had nepotrebuje na proplazky jako pes prochajdy, ale obcasny protahnuti v teplem byte mu neuskodi. (pripadne v lete kdyz je hic na hlidany zahradě) aspon vidim lip jak se zmenila kondicka zvirete, jak se hejbe a vidim ho pořádně a ne jen stocenou kouli v koute terarka.
Ne nedelam to kazdej den ale aspon jednou tejdne nakej had ven jde.
Mno a vypustit ci ne. Neb mam obri silne kousky které umi vyvalit skla i urvat zamecky, vystouchat kliny a vytahat hacky cas od casu nakou lovim po hadarne. A uprchlikovi je asi fuk jestli leze po racku a terarkach nebo po posteli. Takze nerealny to neni nechat si hada na byte jako hlodacicho. Pri urcitem zabezpeceni samozrejme. Ne ze bych to zrealizovala doopravdy. Ale dokud jsem mela terarka v loznici obcas jsem dve chytrolinky v noci cestou na wc vicemene zaslapla. Neboztik Kikin se mnou zasadne v posteli chrapal. Hady nepolidstuju ale kdyz dorazim z prace a tyden nakrmena krajta zacne triskat do skla tak dlouho dokud ji nevypustim do postele a do perin kde se zahnipe vedle me nebo na mě a x hodin chrni tak je asi neco jinak🤣 pravda. Jiny hadi to nedelaj. On byl specialni. I kdyz Zlatuna zas rada lozi po obejvaku coz jsem ji volny proplazky zatrhla. Od doby co mame v obejvaku papouchy.

30.12.2021 14:04

Boze. Jste vazne tak hloupa? Ne kazdej had je jedovatej a velky krajty fak lt jedaci nejsou 😂🤣 ty voe to je zaklad ze zakladni skoly. Tohleto

Z vašeho pohledu jistě. Hadi mě nezajímají, nepoznám který je který, nevím, který je jedovatý a který škrtič.

BruFen

30.12.2021 14:08
BruFen

XXX.XXX.233.67

Jasne ze nebudu s kusi behat po městě. Neninto tak lehky na bezny prochazky. Ani nemam duvod. Magory tu nemame v okoli zadny.
Jinak ano. Velky krajty z terarka obcas beru. S hroznysi do 20 kilo se da jednat i kdyz me zkousej zabit. S 50 kilovou krajtou uz to takova psina neni. Takze v zajmu sveho zdravi a zdravi případného zástupu kdyby se mnou neco bylo ty krakty udrzuju ve stavu kdy se nechaj vytahnout z tera a nacpat zpatky bez nejakych vetsich protestu a kdy s nima clovek muze manipulovat. Nebo vy psa neucite na cizi lidi a manipulaci kvuli veterine? (tohle pro balu).
Nehlede na to ze ano, had nepotrebuje na proplazky jako pes prochajdy, ale obcasny protahnuti v teplem byte mu neuskodi. (pripadne v lete kdyz je hic na hlidany zahradě) aspon vidim lip jak se zmenila kondicka zvirete, jak se hejbe a vidim ho pořádně a ne jen stocenou kouli v koute terarka.
Mno a vypustit ci ne. Neb mam obri silne kousky které umi vyvalit skla i urvat zamecky, vystouchat kliny a vytahat hacky cas od casu nakou lovim po hadarne. A uprchlikovi je asi fuk jestli leze po racku a terarkach nebo po posteli. Takze nerealny to neni nechat si hada na byte jako hlodacicho. Pri urcitem zabezpeceni samozrejme. Ne ze bych to zrealizovala doopravdy. Ale dokud jsem mela terarka v loznici obcas jsem dve chytrolinky v noci cestou na wc vicemene zaslapla. Neboztik Kikin se mnou zasadne v posteli chrapal. Hady nepolidstuju ale kdyz dorazim z prace a tyden nakrmena krajta zacne triskat do skla tak dlouho dokud ji nevypustim do postele a do perin kde se zahnipe vedle me nebo na mě a x hodin chrni tak je asi neco jinak🤣 pravda. Jiny hadi to nedelaj. On byl specialni. I kdyz Zlatuna zas rada lozi po obejvaku coz jsem ji volny proplazky zatrhla. Od doby co mame v obejvaku papouchy.

No pane jo! Krása! 😉 Ale takové macky nevím, zda bych chtěla. To už něco sežere a zabere prostoru. A jako hlídač za dveřmi by mohl být taky fajn. Jen by se ale musel naučit škrtit zloděje, pokud by je samotný pohled na hada nedonutil k útěku. 🤣 My máme cca metrového hroznýše, ale nejde jsem udělala chybu, že je agresivní. Takže můj sen o hadím mazlíkovi, jak to máte vy, je v našem případě nemožný... 😥Hadi nám prostě nejsou souzeni...

Neregistrovaný uživatel

30.12.2021 14:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

BruFen napsal(a):
No pane jo! Krása! 😉 Ale takové macky nevím, zda bych chtěla. To už něco sežere a zabere prostoru. A jako hlídač za dveřmi by mohl být taky fajn. Jen by se ale musel naučit škrtit zloděje, pokud by je samotný pohled na hada nedonutil k útěku. 🤣 My máme cca metrového hroznýše, ale nejde jsem udělala chybu, že je agresivní. Takže můj sen o hadím mazlíkovi, jak to máte vy, je v našem případě nemožný... 😥Hadi nám prostě nejsou souzeni...

Pulka mejch boa mě zkousi zabit. Druhe jsem burt. Ale uplne. U nich je to 50/50 na hodny zvire. Tmavky taky nejsou vsecko mamuti. Pulka samcu nedoleze ani 2,5 m a aspon 20kg

30.12.2021 16:13
Dája6

XXX.XXX.41.254

Dobrý den,
jako jo jako beru, že má někdo rád hady, že si je pouští se proplazit, ale já fakt nemám na to koule. Hady opravdu nemusím a to u nás je snad vše, papoušci, rybyčky, želva a psy. Ten macek žlutý s manželem, tak to je macek a už vím proč nikdy nebudu mít hady a to pro tu první fotku, to nedám, ale beru, že se takhle živí.
Dája

Neregistrovaný uživatel

30.12.2021 16:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

Dája6 napsal(a):
Dobrý den,
jako jo jako beru, že má někdo rád hady, že si je pouští se proplazit, ale já fakt nemám na to koule. Hady opravdu nemusím a to u nás je snad vše, papoušci, rybyčky, želva a psy. Ten macek žlutý s manželem, tak to je macek a už vím proč nikdy nebudu mít hady a to pro tu první fotku, to nedám, ale beru, že se takhle živí.
Dája

Ten macek na fotcr s chlapem je polovicni oproti nejvetsimu kousku co tu mam. Ale ty mam chvili takze u nich se este moc nefotim. Hlavne ted netaham nic maj pred parenim. Takze maj hladovku a moc kamosi nejsou🤣😂jen včera sem resila dve vyvaleny skla a uprchliky

30.12.2021 17:06
Andrýsek3

XXX.XXX.22.181

Taky jsem si říkala, navíc taková výbušná povaha. Ale ono to je asi jedno, kdejakej labil může kdekoliv vytáhnout nůž, místo kuše.

30.12.2021 17:09
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Ahojky!
Vím, že máš škrtiče a pak asi nějaké užovky, apod. Ale zajímalo by mě, zda Tě někdy škrtič nějak pořádně řufnul...? Anebo, pokud by byl nějaký velký exemplář jo naserkaný, tak jestli by třeba měl tendenci Tě zkusit škrtit?

30.12.2021 17:43

fikovnice napsal(a):
Ahojky!
Vím, že máš škrtiče a pak asi nějaké užovky, apod. Ale zajímalo by mě, zda Tě někdy škrtič nějak pořádně řufnul...? Anebo, pokud by byl nějaký velký exemplář jo naserkaný, tak jestli by třeba měl tendenci Tě zkusit škrtit?

Však psala, že se ji někteří snaží sejmout...

Užovek se nebojím, ale z té přerostlé žluté žížaly na fotce bych se asi potento 🤫
A to má prý i dvojnásobnou 🙊

Leithian, doufám, že bydlíš dostatečně daleko od nás a že ti nezdrhnou dál, než do obýváku...😇

30.12.2021 18:04

Nevím no, myslím, že netřeba se z hadů hroutit, jsou to zvířata jako každá jiná. Ale...jsou to zvířata nedomestikovana (sakriš, to je hrozný slovo), zrovna jako pavouci. Ty taky nemusím. Takže z toho vyplývá, že nejlepší je pes. Aspoň pro mě. 😊

Neregistrovaný uživatel

30.12.2021 18:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

fikovnice napsal(a):
Ahojky!

Prokousnuta dlaň a prokousnuta pravá ruka včetně šlachy. Obojí zmakli drobečkové 10 a 15 kg a 2m cca. U těch mamutů si setsakra dávám bacha. Ne že bych se bála že mě uskrti. To i kdyby se zakousl tak za cenu potrhaneho masa a trosky bolesti neni zas takovy problem toho hada zavcasu servat. Proto se velkejm obrikum venuju trochu vic nez zbytku haveti. Je to pak prijemnejsi všem 😁

30.12.2021 19:56
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Nevím no, myslím, že netřeba se z hadů hroutit, jsou to zvířata jako každá jiná. Ale...jsou to zvířata nedomestikovana (sakriš, to je hrozný slovo), zrovna jako pavouci. Ty taky nemusím. Takže z toho vyplývá, že nejlepší je pes. Aspoň pro mě. 😊

...a kočky!

31.12.2021 12:12
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Prokousnuta dlaň a prokousnuta pravá ruka včetně šlachy. Obojí zmakli drobečkové 10 a 15 kg a 2m cca. U těch mamutů si setsakra dávám bacha. Ne že bych se bála že mě uskrti. To i kdyby se zakousl tak za cenu potrhaneho masa a trosky bolesti neni zas takovy problem toho hada zavcasu servat. Proto se velkejm obrikum venuju trochu vic nez zbytku haveti. Je to pak prijemnejsi všem 😁

Jo a už jsem se Tě mockrát chtěla zeptat: Uvažuješ, že bys někdy chovala jedáky?? U nás na to musí být nějaké spešl povolení, že jo?

31.12.2021 12:14
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Víš, co je u mě divný? Že mně ty tlustý hadice zdaleka tak nevadí jako štíhlí hadi! Je to všechno iracionální a těžko popsatelné. Ale třeba mrštná užovka mi dělá hůř než pohled na povalující se obrtlustou hadici.

Neregistrovaný uživatel

31.12.2021 12:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.53

fikovnice napsal(a):
Jo a už jsem se Tě mockrát chtěla zeptat: Uvažuješ, že bys někdy chovala jedáky?? U nás na to musí být nějaké spešl povolení, že jo?

Jedaky ne. Libi se mi ale je to podminka rodiny ze na pozemku nic jedovatyho nechtej a to zas respektujh. Navic se mi obcas stane ze nedovru box nedosoupnu sklo a zamek... A s jedakem pruser i kdyz mimo hadarnu by se i tak nedostal. Adrenalim s velkejma mamutama je super ale sebevrah nejsem zas😁
Ale mam povoleno ze kdyz na to budou jednou podminky malyho kajmana si muzu poridit. Takze bude veselo😁

31.12.2021 15:32
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Jedaky ne. Libi se mi ale je to podminka rodiny ze na pozemku nic jedovatyho nechtej a to zas respektujh. Navic se mi obcas stane ze nedovru box nedosoupnu sklo a zamek... A s jedakem pruser i kdyz mimo hadarnu by se i tak nedostal. Adrenalim s velkejma mamutama je super ale sebevrah nejsem zas😁
Ale mam povoleno ze kdyz na to budou jednou podminky malyho kajmana si muzu poridit. Takze bude veselo😁

Přidejte reakci

Přidat smajlík