Francouzský buldoček spp

Prodám Francouzského buldočka - CHS V. I. Puppy z nejlepší adresy Matka: Fa...
Dohodougti
XXX.XXX.39.34
Ahojte lidi, jsem pejskař začátečník😊, mám fr. buldočka, 6 měsíců a nechce se mu chodit na vodítku.
Ne že by to neuměl, umí to, ale prostě někdy vyjdeme ven a rozhodne se že nejde a nejede přes to vlak.
Někde jsem četl, že je to buldok a nemá se mu ustupovat, tzn. i za cenu toho že ho potáhnu "na smyka", mu mám dát najevo, že musí prostě jít.
Co vy na to?
Díky moc za rady.
Pokud to štěně neumí a vodítko je mu cizí předmět tak nejdříve ho na něm samozřejmě musíme naučit. Pokud to štěně umí a najednou si řekne, že prostě nepůjde, tak mu musíme ukázat, že nám je jedno že nechce jít. Takže například pustíme vodítko na zem, necháme psa ať si tam sedí a pokračujeme dál v cestě sami. Ze zkušenosti vím, že štěňata mají ještě pudy držet se matky (kterou nahrazujete vy) a když jste v dostatečné vzdálenosti, samo se za vámi rozeběhne. Tohle však děláme na bezpečných místech kde takto štěňátko můžeme nechat (ne nikde u silnice ale například v parku nebo v lese). Hned od štěněte si člověk musí určit, kdo je tu pán. Když on se vám takhle zasekne a vy ho tam budete prosit aby se rozešel tak mu akorát ukážete že se všechno bude dělat po jeho. Když bude pánem pes, v jeho pubertě pak budete mít problémy s autoritou.
Za mne pomáhá zůstat stát s napjatým vodítkem a štěně pobídnout a povzbudit slovně (pozitivně), maximálně lehce potáhnout vodítko, a ta naše se pokaždé rozejde. Rozhodně se psem nesmýkejte. Může mít spoustu důvodů, proč má problémy jít dál (nové vnější podněty, chce si očuchat terén, neznámé zvuky a pachy, celkový nezvyk na neznámé prostředí...) Jestliže ho totiž budete moc nutit, zatímco bude pes ve stresu, může si vytvořit psychický blok, který pak budete těžko odstraňovat.
To, co psala kakiva, jsem si já třeba nikdy dovolit nemohla, jelikož přímo před naším domem vede silnička mezi baráky, kde každou chvíli projede auto. A stejně jsme to zvládly.
Především to chce trpělivost. Psa nebaví jen chodit rychlou chůzí za vámi, bez možnosti zastavit se a prozkoumat okolí, aby se v něm mohl cítit bezpečně. Za čas pravděpodobně budete řešit spíš to, že vás na vodítku tahá.
gti
XXX.XXX.39.34
Díky moc oběma za radu, jak jsem psal, Biscuit (Sušenka😊) při první vycházce krásně jde na vodítku okamžitě, bez problémů a při druhé, na stejném místě odkud vycházíme, si prostě sedne a sedí a nic s ním nehne. Zkoušel jsem to i s odložením vodítka, šel jsem asi 100 m od něj a pořád seděl na stejném místě🤣. Ale jak říkáte, chce to opravdu trpělivost.
Může to být i tím, že je hladový, nebo naopak najezený a raději by spal.
Chce to vysledovat si, jak přímo Váš pesan funguje. Obecně se doporučuje chodit psa venčit před krmením, aby se ctilo přirozené pravidlo "nejprve lov, potom krmení". U nás to moc nefungovalo, tudíž po vyspání jde naše štěně ven jen na vyčurání/vykakání, obejít barák, trochu se projít a proběhnout po zahradě, aby se zmátořilo... Potom krmení a až po něm často delší procházka. Dokud se nenabaští, nemá cenu se snažit o cokoliv jiného, krom trénování povelů za pamlsky.
Hladový nebo jinak frustrovaný pes může odmítat nějaké delší aktivity z důvodu jakékoliv deprivace.
Držím palce, aby se to zlepšilo!
gti
XXX.XXX.39.34
Já jsem to v předchozím nepřesně napsal. Ráno před snídaní je to podobné jako u Vás, pejsek (bez vodítka) pouze vykoná potřebu, jdeme domů a dostane jídlo, a právě při druhé procházce kdy už má vodítko, tak jeden den jde v pohodě a další den "stávkuje", podněty má přitom stejné....Říkal mě známý že ten svého psa učil opravdu tvrdě, že někdy doslova když ho táhl, tak i blinkal. A pak teprve šel normálně. Ale to už mi přijde až drastické.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Hladový nebo jinak frustrovaný pes může odmítat nějaké delší aktivity z důvodu jakékoliv deprivace.
nechapu ani obsah, ani formu
gti
napsal(a):
Já jsem to v předchozím nepřesně napsal. Ráno před snídaní je to podobné jako u Vás, pejsek (bez vodítka) pouze vykoná potřebu, jdeme domů a dostane jídlo, a právě při druhé procházce kdy už má vodítko, tak jeden den jde v pohodě a další den "stávkuje", podněty má přitom stejné....Říkal mě známý že ten svého psa učil opravdu tvrdě, že někdy doslova když ho táhl, tak i blinkal. A pak teprve šel normálně. Ale to už mi přijde až drastické.
K tomu známému... Takoví lidé o psech neví nic a podobné středověké "osvědčené" metody používají jen proto, že to viděli u někoho jiného, nebo proto, že u nich doma se to tak vždy dělalo...
A v tom případě byste to mohl zkusit opačně. Nejprve procházka, aby byl pes motivovaný, a až potom krmení. Ačkoliv ani to nejspíše nepůjde okamžitě, pejsek si to musí v hlavě dát dohromady (aby začal brát procházku jako předzvěst toho, že ihned po ní bude jídlo). Z jeho pohledu už evidentně není důvod někam chodit po tom, co se najedl, nechce se mu... V tom bude asi ta potíž.
Aliza
napsal(a):
Pak by to možná chtělo rozšířit si slovní zásobu.
Já ji mám dost bohatou, i po odborné stránce, ale tady mi přijde, že nás chcete ohromit cizími termity.
Aliza
napsal(a):
A zabírá to?
Co má zabírat?
Aliza
napsal(a):
A zabírá to?
ne
Aliza