Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 KčCami888
XXX.XXX.0.248
Dobrý den,ráda bych se zeptala, zda někdo nemá stejnou zkušenost.
Má dvouletá fenka začala mít problém cca v 6 měsících ( bylo to v zimním období a to v únoru)s prořídnutím srsti na krku pod tlamou Měla zde velkou plochu naprosto holé kůže bez pupínků nebo jakéhokoliv podráždění,čistá kůže,bez svádění.
Veterinář mi tenkrát řekl, že je to z obojku.No,úplně se mi to nezdálo ale začlo jaro a místo krásně zarostlo a vše bylo v pořádku až do další zimy,kdy jí opět srst na krku strašně prořídla.
Bohužel toto prořídnutí srsti pokračovalo přes celé břicho až po kořen ocásku okolo řitního otvoru, v podstatě celý spodek.Opět návštěva už jiného veterináře, který nám řekl, že se jedná o demodex ( bez jakéhokoliv vyšetřením, jen z pohledu)a napsal nám přípravek simparica.
No,fenečka opravdu na léto krásně zarostla a opět vše ok.Začala zima a fenečka je zase holá a ještě o něco více, teď má holá místa i za ušima ,okolo hlavičky, krk,hrudník, břicho až po kořen ocásku ,vše spodní část těla.
Opět návštěva vetrináře dermatologa,seškrab na demo + lepící páska, kdy nebylo zjištěno naprosto nic a byl předepsán biorion a melatonin.Teď po cca měsíci se jí objevily na ouškách divné červené až krvavé fleky.
Po konzultaci s vete,kdy jsem měla uši mazat betadinem ,zhruba po 3 dnech fleky zmizely a uz se neobjevily, což je také záhada?
Fenečka je veselá, krásně jí,vše v pořádku.Dokonce tu srst kterou má je krásná, hebká, lesklá,bez lupů,bez zápachu.
Ráda bych se touto cestou poradila,zda někdo nemá zkušenost s podobným postižením srsti a nemá pro mě radu.
Vet mi doporučila biopsii ale…?!
Děkuji za každou pomoc a radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
bez biopsie se dál nepohnete. ale nebojte se toho, není to velký zákrok.
Alergie na zimu. Ale to bývá kopřivka nebo tak něco. Existuje taková alergie u psů?
Tady se píše o sezónní alopecii, biopsii zmiňují
https://vcahospitals.com/know-your-pet/seasonal-flank-alopecia
Znám dva psy se sezónní alopecií, mají samozřejmě všechna možná vyšetření. Nic jim není, prostě jsou po zimě jak oškubaná kuřata. Pak holku, která proplešne vždycky, když se jí splaší hormony u hárání.
Cami888
XXX.XXX.43.230
Ne,fenka je žíhaná ale její otec je modrý.Vete řekl,že to nevadí,že problém by byl jasný pokud by ona sama byla modrá..Velmi děkuji všem za odpovědi.
Cami888
XXX.XXX.43.230
A nevíte, zda je tato cyklická alopecie přenosná na štěňata,pokud otec bude černý?To mi vete neřekl i když jsem o štěňátkách mluvila.Asi ano:(.Chtěla jsem štěňátka( tedy pouze jeden vrh a jedno štěňátko si nechat),výstavy,DNA testy a vše,co je třeba k uchovnění mám ale s tímto problémem?!
Cami888
napsal(a):
A nevíte, zda je tato cyklická alopecie přenosná na štěňata,pokud otec bude černý?To mi vete neřekl i když jsem o štěňátkách mluvila.Asi ano:(.Chtěla jsem štěňátka( tedy pouze jeden vrh a jedno štěňátko si nechat),výstavy,DNA testy a vše,co je třeba k uchovnění mám ale s tímto problémem?!
Já bych na takovém jedinci nechovala.
Cami888
napsal(a):
A jakou barvu tedy fena má?
Pokud nese vlohu pro modrou, tak ji předá části štěňat i když bude otec dominantní homozygot pro černou - od otce zdědí alelu pro černou, ale tu druhou od matky bude mít buď normální nebo dilute.
Cami888
XXX.XXX.43.230
Cami888
napsal(a):
Takhle vypadá v létě.
Záleží na genofondu těch rodičů - to, že je otec černý o tom vypovídá jen to, že má na jedné alele dominantní vlohu pro černou, ale co má na té druhé ví bůh, pokud nemá genetický test nebo to nejde odvodit z jeho rodokmenu či potomstva.
O matce platí něco podobného, ale na feně s alopecií bych nechovala bez ohledu na barvu. Výběrem vhodného psa můžete vyvážit nedostatky feny, ale zdravotní problémy by se do chovu zatahovat prostě neměly - to je cesta do pekla (a zrovna sbt už tam má slušně našlápnuto)
Nikdy bych nechovala na jakkoliv nemocném zvířeti. Až vám takový pes umře v 7 letech jen proto, že matka nesla gen pro rakovinu, si to teprve uvědomíte. U našeho psa se to zjistilo až v 7letech, že všichni jeho sourozenci i matka umřeli v 7 letech na nějakou rakovinu. Bohužel, to nemohl předem nikdo vědět a napráskali x vrhů - udělali nešťastných x páníků. Ale to bylo nevědomky. Vy o postižení feny víte....
Postavte vedle sebe psa s typicky černým nosem a tohoto a uvidíte rozdíl.
Ale ono to s tou modrou tak úplně není, že většina je vadná nebo že si předávají nemoci. Ta alopecie je docela vzácná, do chovu rozhodně ne,
ale ono to celé pochází od dobrmanů, tam je skoro každý ředěný (i isabela) nemocný.
Ale když ztrácí srst jen takhle zvláštně vespod, netýká se to náhodou určité barvy? To také existuje - umírají jen černé chlupy.
http://www.doggenetics.co.uk/problems.html#dilute
U akity a čau čau to může být zas něco jiného - sebaceózní adenitida a ještě něco s obyčejnějším názvem, na který si nevzpomenu, ale mělo to nějak hodně akitů a majitelé na to používali snad něco s propylenglykolem,
ale zkrátka u každého plemene to může dělat něco jiného, nejvíc to schytal dobrman a od té doby se to vypráví,
a alopecie je třeba jen symptom něčeho jiného... docela se doporučovala i kastrace, ale nikdo neví, jak by to vypadalo bez ní.
Příčina může být stres, hormonální nerovnováha, jídlo, a co když i ta zima, když opadává břicho :-)
Ale co když z toho ten pes vyroste, až prostě dospěje? Ale dva roky už asi dospělost je.
lesnížínka
napsal(a):
Nikdy bych nechovala na jakkoliv nemocném zvířeti. Až vám takový pes umře v 7 letech jen proto, že matka nesla gen pro rakovinu, si to teprve uvědomíte. U našeho psa se to zjistilo až v 7letech, že všichni jeho sourozenci i matka umřeli v 7 letech na nějakou rakovinu. Bohužel, to nemohl předem nikdo vědět a napráskali x vrhů - udělali nešťastných x páníků. Ale to bylo nevědomky. Vy o postižení feny víte....
No tak zas... všichni tohle neseme... když je nějaké plemeno takhle rozbité, tak do něj přikřižte něco zdravého a je to, ne.
napsal(a):
Postavte vedle sebe psa s typicky černým nosem a tohoto a uvidíte rozdíl.
Ale ono to s tou modrou tak úplně není, že většina je vadná nebo že si předávají nemoci. Ta alopecie je docela vzácná, do chovu rozhodně ne,
ale ono to celé pochází od dobrmanů, tam je skoro každý ředěný (i isabela) nemocný.
Ale když ztrácí srst jen takhle zvláštně vespod, netýká se to náhodou určité barvy? To také existuje - umírají jen černé chlupy.
http://www.doggenetics.co.uk/problems.html#dilute
U akity a čau čau to může být zas něco jiného - sebaceózní adenitida a ještě něco s obyčejnějším názvem, na který si nevzpomenu, ale mělo to nějak hodně akitů a majitelé na to používali snad něco s propylenglykolem,
ale zkrátka u každého plemene to může dělat něco jiného, nejvíc to schytal dobrman a od té doby se to vypráví,
a alopecie je třeba jen symptom něčeho jiného... docela se doporučovala i kastrace, ale nikdo neví, jak by to vypadalo bez ní.
Příčina může být stres, hormonální nerovnováha, jídlo, a co když i ta zima, když opadává břicho :-)
Ale co když z toho ten pes vyroste, až prostě dospěje? Ale dva roky už asi dospělost je.
Tady si nemyslím, že to souvisí s barvou (o barvě jsem psala předtím, než jí zadavatelka odtajnila) - můžou to být hormony nebo i něco jiného, ale to nic nemění na tom, že na takovém zvířeti by se chovat nemělo, protože není zdravotně v pořádku.
A alopecie u ředěnych barev není problém jen dobrmanů.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Kéž by to bylo tak jednoduché 🤔
Když je rozbité plemeno napříč planetou, tak mě nic chytřejšího nenapadá :-) leda ještě teda nechat je vymřít. Nevím, jestli se ty příčiny dají testovat.
Barva - není jen u dobrmanů, ano, ale odtamtud se to traduje, ale bude to spíše problém ředění + něčeho dalšího, ne jen ředění, tak jsem to myslela.
BruFen
XXX.XXX.233.67
Cami888
napsal(a):
Dobrý den,ráda bych se zeptala, zda někdo nemá stejnou zkušenost.
Má dvouletá fenka začala mít problém cca v 6 měsících ( bylo to v zimním období a to v únoru)s prořídnutím srsti na krku pod tlamou Měla zde velkou plochu naprosto holé kůže bez pupínků nebo jakéhokoliv podráždění,čistá kůže,bez svádění.
Veterinář mi tenkrát řekl, že je to z obojku.No,úplně se mi to nezdálo ale začlo jaro a místo krásně zarostlo a vše bylo v pořádku až do další zimy,kdy jí opět srst na krku strašně prořídla.
Bohužel toto prořídnutí srsti pokračovalo přes celé břicho až po kořen ocásku okolo řitního otvoru, v podstatě celý spodek.Opět návštěva už jiného veterináře, který nám řekl, že se jedná o demodex ( bez jakéhokoliv vyšetřením, jen z pohledu)a napsal nám přípravek simparica.
No,fenečka opravdu na léto krásně zarostla a opět vše ok.Začala zima a fenečka je zase holá a ještě o něco více, teď má holá místa i za ušima ,okolo hlavičky, krk,hrudník, břicho až po kořen ocásku ,vše spodní část těla.
Opět návštěva vetrináře dermatologa,seškrab na demo + lepící páska, kdy nebylo zjištěno naprosto nic a byl předepsán biorion a melatonin.Teď po cca měsíci se jí objevily na ouškách divné červené až krvavé fleky.
Po konzultaci s vete,kdy jsem měla uši mazat betadinem ,zhruba po 3 dnech fleky zmizely a uz se neobjevily, což je také záhada?
Fenečka je veselá, krásně jí,vše v pořádku.Dokonce tu srst kterou má je krásná, hebká, lesklá,bez lupů,bez zápachu.
Ráda bych se touto cestou poradila,zda někdo nemá zkušenost s podobným postižením srsti a nemá pro mě radu.
Vet mi doporučila biopsii ale…?!
Děkuji za každou pomoc a radu.
Dobrý den, já tedy naštěstí, musím zaklepat, s tímto nemám u svého fouska zkušenost, a doufám, že to tak i nadále zůstane. Jenže u Českého fouska je lysivost velký genetický problém způsobený přešlechtěním tohoho starého plemene. Takže postižení jedinci se nedají uchovnit, a když se to projeví až po uchovnění, tak se vyřazují z chovu. Jak je to u jiných plemen nevím, ale z logiky věci bych takto "nemocné" jedince nerozmnožovala.
napsal(a):
Když je rozbité plemeno napříč planetou, tak mě nic chytřejšího nenapadá :-) leda ještě teda nechat je vymřít. Nevím, jestli se ty příčiny dají testovat.
Barva - není jen u dobrmanů, ano, ale odtamtud se to traduje, ale bude to spíše problém ředění + něčeho dalšího, ne jen ředění, tak jsem to myslela.
O dobrmanech se to netraduje - u DB jde o holý fakt.
Cami888
XXX.XXX.43.146
Ano,s tím uchovněním s Vámi všemi souhlasím! Také jsem pro aby šli do chovu pouze zdraví jedinci, ale tedy mohu Vám říci, že jsem neskutečně smutná! Strašně jsem chtěla mít její štěně a proto jsem také chtěla slyšet i jiné názory a opravdu se ujistit, že to tak bohužel je.Děkuji všem, za rady a názory, moc si toho vážím!