Bostonský teriér

Prodám Bostonského teriéra - Chovná stanica Sherry´s garden, bude mať šteni...
36521 KčAdina123
XXX.XXX.106.97
Dobrý den,
mám otázku na všechny zkušenější. Máme doma pětiměsíční fenku bostonského teriéra. Už od malička chápe, že když ji hodíme hračku, že pro ni má běžet, umí už i povel "pusť", ale největší problém je, že ani po povelu přines ji nepřinese nám a spíš ji baví s hračkou utíkat po bytě, abychom ji honili. Nevíme, jak jí to máme vysvětlit, aby nám ji přinesla, tak bych byla moc ráda za jakoukoli radu, kterou můžeme vyzkoušet.
Uživatel s deaktivovaným účtem
no a přivolání umí?
Nehonit psa s hračkou, to je jiná hra, zkusit vyměnit, přilákat nebo hračku, psa mít na špagátku a psíka s hračkou přitáhnout k sobě, pochválit , vyměnit za pamlsek, zkusit znova...
A jak jste povel “přines” učila?
Mě se osvědčily dvě stejne hračky a naučit jednu měnit za druhou. Případně si i pomoci snurou. O hračku, co má pes, se nezajímá, dělat, ze je nudná a s hračkou, kterou mate v ruce naopak dělat divadlo. Mě se to fena dobre naučila na pullerech. Brzo pochopila, ze jakmile jeden puller pustí, tak hodim druhy.
Naší buli to trvalo dýl, lakomeček sice míček donesla, ale nechtěla mi ho dát, no tak jsem si dál plela záhonek a nevšímala si jí, jak se natřásá a oslintaným míčkem(někdy ho na mě i přitiskávala ,no hrůza, prasítko jedno) a ona mi ho časem plivla pod ruce, největší špek udělá, když míček hodí z flosu do rybníka a kouká na míček, na mě, tak jí řeknu, ať mu udělá pápá, protože já jí pro něj nepůjdu...no někdy jí ho podám hráběma a ženu jí od tud, protože je schopná to opakovat, ona je to strašná sranda, honit mě, jak buli píská...minulý rok utopila dva míčky na laně, musela počkat až do výlovu...
Já psovi prostě řeknu - dones to sem, já ti to hodim.
:-) ne, takhle se to asi nemá učit, nebo jo? Nemá se nejdřív naučit hračku držet, měnit?
Jinak hrajete na babu a to jste asi nechtěli :-)
Šup na nějaký kurz.
Zkuste začít z druhý strany, cvičit odevzdání hračky. Jakmile pochopí, že pointa celýho cviku je dát vám hračku, začne to jít.
Anebo... můj pes jakmile pochopil, že pointa je odevzdat hračku, dospěl k definitivnímu závěru, že na aportování si mám kdyžtak sehnat jinýho psa
napsal(a):
Zkuste začít z druhý strany, cvičit odevzdání hračky. Jakmile pochopí, že pointa celýho cviku je dát vám hračku, začne to jít.
Anebo... můj pes jakmile pochopil, že pointa je odevzdat hračku, dospěl k definitivnímu závěru, že na aportování si mám kdyžtak sehnat jinýho psa
Jo, na aportování mi pes kašle. S balonkem si prý mám hrát tak, že hodím, on ho chytí a pak stojí s balonkem v hubě a vrtí ocasem, případně ho pustí a hlídá a mám si pro něj dojít. S pullerem běhá v hubě a já mám házet ten druhý (aby nemusel pustit ten co drží) :-)
Joohana
napsal(a):
Jo, na aportování mi pes kašle. S balonkem si prý mám hrát tak, že hodím, on ho chytí a pak stojí s balonkem v hubě a vrtí ocasem, případně ho pustí a hlídá a mám si pro něj dojít. S pullerem běhá v hubě a já mám házet ten druhý (aby nemusel pustit ten co drží) :-)
Máte ještě naději, že se to s věkem zlepší
Můj pes měl destruktivní hry, takže hračky byly na zničení, rozhodně ne na odevzdávání.
S věkem došlo přeci jen ke zlepšení, v druhé polovině života pes přišel trochu na chuť pamlskům a pak byl výjimečně ochoten 1-2x něco přinést. Jenže zase když jsem mu takhle něco hodila, letěl pro to tak šíleně, že to bylo o hubu a tlapky, takže jsme toho zase rychle nechali.
Adina123
napsal(a):
Dobrý den,
mám otázku na všechny zkušenější. Máme doma pětiměsíční fenku bostonského teriéra. Už od malička chápe, že když ji hodíme hračku, že pro ni má běžet, umí už i povel "pusť", ale největší problém je, že ani po povelu přines ji nepřinese nám a spíš ji baví s hračkou utíkat po bytě, abychom ji honili. Nevíme, jak jí to máme vysvětlit, aby nám ji přinesla, tak bych byla moc ráda za jakoukoli radu, kterou můžeme vyzkoušet.
Já jí nalákala na pamlsek, Taky to nějak nechápala proč jiný psy běhají za hračkou, nosí ji svým páníčkům, který jí stejně nechtějí, protože to hned zahodí a furt dokola. Když mi doma přinesla hračku a já jí pak zahodila, tak si jí odnesla do pelíšku, že proč jsem jí teda chtěla, když to pak zahodím. Na jinou hračku jsem jí nenelákala, tak pak na ten pamlsek. Chvíli jsme to ale ladili, nejdřív upustila hračku, když viděla ,že něco držím v ruce, ale když to jednou donesla a já jí chválila a dala pamlsek, tak jí to začalo bavit. Ona vůbec za to žrádlo je tak nějak ochotnější . Jo ale včera jsem koupili kroužek a tahle hračka jí na tolik zaujala, že nám jí i parkárt přinesla, ať zas zahodíme, že za tím poběží a ani pamslek nebyl třeba. Štěněti jsou asi čtyři měsíce a máme jí tak 6 týdnu doma a naučila se to těsně před vánoci.