Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zadavatelka35

7.1.2022 15:44
Zadavatelka35

XXX.XXX.236.28

Dobrý den,

prosím o radu. Pes Výmarský ohař, 8 - 9 let (nevím přesně, dostali jsme ho a majitel tehdy nevěděl přesně jeho věk).

1.1. pes průběžně od rána chtěl na zahradu, chodil se pást na zahradu. Nechtěl jíst jako normálně. Svou ranní dávku granulí snědl až po poledni a večerní taky dal na dvakrát. Povaha jinak normálně živá a stolice zdravě vyhlížející jako vždy.

2.1. pes jedl bez problémů.

3.1. opět se ráno chodil pást na zahradu. Ranní dávku granulí snědl až odpoledne. večeřel normálně.

4.1. vše bez problémů, jedl hezky.

Ty dny 1.1. a 3.1. to pasení se a občasné škrundání jsem se nestresovala, protože jsme psa dostali už s tím, že má citlivý žaludek a občas se mu tohle stane, hlavně vadí tuky, takže jsem předpokládala, že mu někdo z přítele kamarádů tajně něco dal, když jsme se nedívali. Pes byl na granulích a příteli jsem řekla, ať ho přísně hlídá ve společnosti jeho kamarádů (jsou u nás denně).

5. 1. Pes měl krvavý vodový průjem s červenou krví. Volala jsem místnímu vetovi, který je ale bohužel pouze na o obědnání a člověk tam nemůže jen tak zajet. Řekl mi 48 hodin hladovku a pak pouze rýži. Ale bylo mi podezřelé, že se mě nezeptal ani na věk a ani na plemeno psa (aby věděl přibližně váhu a velikost). K druhému místnímu vetovi nepůjdu kvůli velmi špatné zkušenosti s ním. Pes se jinak choval normálně živě jako vždy.

6.1. Pes celý den žebral o jídlo, večer to bylo 48 hod od jeho posledního jídla, tak jsem mu dala vařenou rýži na dvakrát, aby toho neměl najednou moc. Předtím dopoledne jsem s ním byla na procházce a přestože včera celý den nejedl, vyšly z něj 2 větší měkké bobky tmavě černohnědé barvy (takže asi stará krev), pak na odpolední procházce ještě vytlačil kašovitopu hmotu tmavě hnědé barvy. Opět se na zahradě pásl na trávě, tak asi proto ty bobky? Nevím, jestli mám tomu pasení bránit? Jinak pes opět živý a hravý jako vždy.

Dnes měkká stolice standardní barvy s fleky červené krve. Pak proud krvavé (světlá krev) vodové stolice. Pes žebrá o jídlo, nevím, jestli mu mám něco dát, mohla bych mu dát rozmixované kuřecí prso s rýží? Pes je zase veselý a živý, ale ta krev mě děsí.

Momentálně nemáme moc peněz, já jsem byla nemocná a až od příštího týdne nastupuji do nového zaměstnání, takže teď žijeme jen z přítelovi výplaty a nějaké malé almužny, co dostávám. Přítel po špatné zkušenosti už nechce platit veta a já momentálně své peníze nemám. Navíc ani nevím, kam se obrátit. Ráda bych gastroveta, ale to je pouze v Praze, což mám dost daleko. Volala jsem na gastro do Prahy a vet mi má večer zavolat. Mám tady CRP test pro lidi na rozlišení bakteriální od virové infekce, měla bych ho psovi udělat? I když si spíš myslím, že asi někde něco snědl, když byl na volno.

Prosím o rady, co se týče vašich zkušeností, znalostí, jak pomoci psovi a co v tomto případě dělat. Prosím, zdržte se vztahových či jiných rad nesouvisející s konkrétním problémem psa (píši vzhledem k tomu, co se tu někdy na diskuzích k otázkám objevuje za nemístné komentáře).

Předem moc děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.1.2022 15:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

no,

v podstatě dvě možnosti. buď budete low cost vařit tu rýži

nebo holt musíte pustit chlup.

Přidejte reakci

Přidat smajlík