Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

10.1.2022 09:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.164

Objednala jsem si stene z CHS v Moskvě.
Muzete mi prosim poradit, jake ockovani ma stene mit, kde se má stene nahlasit v ČR?
Nemam zkusenost. Mela jsem vzdy pejska bez PP.

10.1.2022 15:25
assil

XXX.XXX.121.3

Obecně štěně musí mít čip, petpas, veterinární potvrzení a platné očkování proti vzteklině, takže dřív než cca ve 4-5 měsících ho sem nedostanete. Co se týká PP, pokud je to FCI PP, což v Rusku nebývá pravidlem, tak musí chovatel nechat vystavit exportní PP a na ten ho přihlásíte tady na plemence.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2022 15:28

Jen doufám, že to není "objednávka" takového toho štěněte, které vám doručí až domů z dobroty srdce chovatele jen za náklady na přepravu.

10.1.2022 15:35
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jen doufám, že to není "objednávka" takového toho štěněte, které vám doručí až domů z dobroty srdce chovatele jen za náklady na přepravu.

Naprosto stejná myšlenka!
Paní nikdy neměla psa s průkazem původu a hned napoprvé sežene, vybere, objedná a koupí štěně v zahraničí. Netvrdím, že to není možné! Jako první mě ale napadlo totéž co espiro.
EDIT: Možná i proto, že skutečný ruský chovatel by nejspíš věděl, co potřebuje k vývozu štěněte do země EU.

10.1.2022 15:50
assil

XXX.XXX.121.3

Taky mě to napadlo, ale zas tihle lidi obvykle neřeší, co je k převozu potřeba a řeší jen prachy.

10.1.2022 15:53

assil napsal(a):
Taky mě to napadlo, ale zas tihle lidi obvykle neřeší, co je k převozu potřeba a řeší jen prachy.

A já bych si na to rovnou vsadila, protože řeší kromě očkování až to, jak přihlásit štěně tady. Takže bych si celkem tipla, že převoz včetně papírování se nabídl ze samé dobroty zařídit chovatel.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2022 19:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.14

Myslite, ze je to podfuk? Ptala jsem se na legálni dovoz psa, co vse mam zaridit tady v ČR. Naopak se ráda dozvim, jake mate zkusenosti s CHS v zajranici a event. dovozem ze zemi mimo EU. Doprava neni za naklady, ale za balík penez a štene je také za nemalou castku.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2022 19:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.14

To chovatel v Rusku ví, ma stenata v Nemecku, Holandsku. Ja nemam zkusenosti, chtela jsem si to jen overit a poucit se.

10.1.2022 19:56

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Myslite, ze je to podfuk? Ptala jsem se na legálni dovoz psa, co vse mam zaridit tady v ČR. Naopak se ráda dozvim, jake mate zkusenosti s CHS v zajranici a event. dovozem ze zemi mimo EU. Doprava neni za naklady, ale za balík penez a štene je také za nemalou castku.

Proč štěně až z Moskvy? To si nemůžete vybrat u nás?

Neregistrovaný uživatel

10.1.2022 19:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.14

Proč štěně až z Moskvy? To si nemůžete vybrat u nás?

Je krásně vybarvený, nikdo v ČR nemá tak krasně barevneho psa.

10.1.2022 20:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

Aha, tak tomu říkám kritérium

Neregistrovaný uživatel

10.1.2022 20:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.14

A já bych si na to rovnou vsadila, protože řeší kromě očkování až to, jak přihlásit štěně tady. Takže bych si celkem tipla, že převoz včetně papírování se nabídl ze samé dobroty zařídit chovatel.

Dotaz směřoval na požadovane dokumenty z Ruska a následné odbaveni v ČR.

10.1.2022 20:02

Jak to víte, že nikdo? Co je to za plemeno?

10.1.2022 20:04

Kokršpaněl

Neregistrovaný uživatel

10.1.2022 20:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.14

assil napsal(a):

Jak to myslite, ze resim prachy? Jako za dovoz? O tom tady nebyla řeč! Ptala jsem se na doklady a ockováni v Rusku, aby pes mohl bezproblémově prekrocit hranice.Rozhodne doprava neni za náklady! To mi věřte.

10.1.2022 20:07

Dotaz směřoval na požadovane dokumenty z Ruska a následné odbaveni v ČR.

Pak tu máte odpovědi od Assil

10.1.2022 20:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jak to myslite, ze resim prachy? Jako za dovoz? O tom tady nebyla řeč! Ptala jsem se na doklady a ockováni v Rusku, aby pes mohl bezproblémově prekrocit hranice.Rozhodne doprava neni za náklady! To mi věřte.

a co si přečíst odkaz hned v první odpovědi od assil ?

Neregistrovaný uživatel

10.1.2022 20:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.14

Protoze jsem prošla veskere nabidky CHS a nemaji takto vybarveneho pejska

Neregistrovaný uživatel

10.1.2022 20:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.14

lupus4 napsal(a):
a co si přečíst odkaz hned v první odpovědi od assil ?

Ano četla jsem, reaguji na dalsi odpovedi, ktere nesouviseji s dotazem.

10.1.2022 20:14

Nakonec proč ne, jsou to vaše peníze.

10.1.2022 20:15
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ano četla jsem, reaguji na dalsi odpovedi, ktere nesouviseji s dotazem.

tak si pohlídejte aby byl export PP FCI , jinak je vám k h.... (ničemu)

10.1.2022 20:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Očkování pro export řešit ze svého pohledu nemusíte, protože štěně smí přicestovat až v imunitě na vzteklinu a musí mít titr na protilátky. Co potřebujete Vy, je export pedigree za psa zaplatit clo, což samozřejmě jeho pořízení opět prodraží.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2022 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.14

assil napsal(a):

Stene je dražší od chovatele v Rusku nez tady v ČR! Takze neresim "prachy" ale kvalitu a vzhled plemene.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2022 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.14

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Očkování pro export řešit ze svého pohledu nemusíte, protože štěně smí přicestovat až v imunitě na vzteklinu a musí mít titr na protilátky. Co potřebujete Vy, je export pedigree za psa zaplatit clo, což samozřejmě jeho pořízení opět prodraží.

Dekuji a vy mate zkusenosti s dovozem?

10.1.2022 20:31
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Dekuji a vy mate zkusenosti s dovozem?

Spíš s exportem, ale měla jsem i psa z Běloruska a pohybují se mezi lidmi, kteří psy běžně importují.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2022 20:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.14

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Spíš s exportem, ale měla jsem i psa z Běloruska a pohybují se mezi lidmi, kteří psy běžně importují.

Musi byt transportovan z Ruska jen letecky nebo i autem?

10.1.2022 20:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Musi byt transportovan z Ruska jen letecky nebo i autem?

Pokud má titr na protilátky proti vzteklině, může být transportován i autem.

10.1.2022 20:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jinak aktuální podmínky pro přesuny z konkrétních zemí najdete na stránkách SVS. Na co ale nezapomeňte u zemí nonEU je proclení.

11.1.2022 08:43
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Stene je dražší od chovatele v Rusku nez tady v ČR! Takze neresim "prachy" ale kvalitu a vzhled plemene.

Vyjádřila se tu obava, že celý obchod je podfuk, že štěně vůbec neexistuje, že kupující pošle peníze někomu někam, ten obratem řekne, že je třeba zaplatit ještě to a to (cestovní pas, přepravku, hotel, karanténu, co já vím), vytáhne z kupujícího další a další prachy. A pak přestane komunikovat. A kupující je nahraný, protože poslal peníze, neví komu, nelze to dohledat, nikdy neuvidí ani peníze, ani psa a má prostě smůlu.
Na to naráží espiro ve svém prvním příspěvku a další to pak komentují. Proto ty zmínky o penězích, proto assil pak píše, že ti kupující sem chodí řešit peníze a ne doklady - protože kupujícímu je nalháno, že všechno vyřeší prodejce, jen na to potřebuje peníze.
Pokud jste si kvalitou chovatele jistá, můžete to klidně ignorovat. Že je štěně z dovozu dražší než zdejší, je tak nějak jasné. Nikdo Vám to nezávidí, nepředhazuje ani nevyčítá.
Je trochu zvláštní vybrat psa kvůli barvě, ovšem jednak je to skutečně jen a pouze Vaše věc, jednak nikde nepíšete, že je to Vaše jediné kritérium. Respektive pokud požadavek na barvu je součástí požadavků na zdraví a povahu, pokud je chovatel kvalitní, štěně je vyšetřené a po vyšetřených rodičích, s dobrou povahou a všemi náležitostmi, tak proč si nevybrat tu barvu, která je Vašemu srdci nejbližší?

11.1.2022 09:25

tak proč si nevybrat tu barvu, která je Vašemu srdci nejbližší?

ale presne tohle tazatel udelal nepotreboval to poradit...

to tady se to nekterym "nelibilo". Evidentne by urcite umeli sehnat stene jinak a lepe

Podivovat se nad tim, ze chce stene z Ruska, "kdyz vlastne jsou v CR plne utulky" -ano, zamerne prehanim - je fakt ale dost mimo.
A dost to kazi diskuzi.

11.1.2022 09:30

tak proč si nevybrat tu barvu, která je Vašemu srdci nejbližší?

ale presne tohle tazatel udelal nepotreboval to poradit...

to tady se to nekterym "nelibilo". Evidentne by urcite umeli sehnat stene jinak a lepe

Podivovat se nad tim, ze chce stene z Ruska, "kdyz vlastne jsou v CR plne utulky" -ano, zamerne prehanim - je fakt ale dost mimo.
A dost to kazi diskuzi.

A tak nám některým naskočil možný podvod. Nebylo by to konec konců poprvé. Ale jinak si myslím, že je diskuze slušná a i poměrně věcná, když se situace vyjasnila.

11.1.2022 09:39

A tak nám některým naskočil možný podvod. Nebylo by to konec konců poprvé. Ale jinak si myslím, že je diskuze slušná a i poměrně věcná, když se situace vyjasnila.

ale ano. ale uznejte, ze se to trosku zvrtlo....

a jen tak btw. ty podvody zacinaji tak, ze stene je temer nebo uplne zadarno a plati se "jen" doprava

11.1.2022 09:42

a jen tak btw. ty podvody zacinaji tak, ze stene je temer nebo uplne zadarno a plati se "jen" doprava

To nepopírám. Ale zadavatel(ka) vše vysvětlil(a) a teď už je to v pořádku. Nebo ne?

11.1.2022 09:46
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Zvrtlo. Proto to vysvětluju. Protože na počátku stál zájem přímně zadavatelce pomoci upozorněním na možný problém. Jenže to upozornění bylo tak mírné, že se ztratil význam, a tak bylo špatně pochopeno jako narážka na peníze.
Jinak mi přijde, že všechny příspěvky jsou víceméně věcné - pohlídat si PP FCI, nevybírat zvíře výlučně podle barvy, pohlídat si očkování... To všechno jsou rozumné připomínky, aspoň myslím.
To až teď mi přijde, že se v tom zbytečně pitváme.

11.1.2022 09:47

Asi jsem to tu rozproudila já svým příspěvkem. Zadavatelky se to tuze dotklo, ale kdyby nic jiného, alespoň jsme možná někoho dalšího upozornili, že tyhle podvody se dějí a dít budou.

Já jsem totiž zvědavá a tak jsem projela místní inzerci kokršpanělů. A vyskočila na mě krásná štěňátka kokrů v barvě "modrý groš". Po projetí ostatních inzerátů prodávajícího je ale jasné, že je to podvod jak víno. Nebo je to superchovka populárních plemen
https://www.ifauna.cz/profil/uzivatel-bez-uctu/85818-blkoglasi

Takže se zadavatelko omlouvám, ale obávala jsem se, že jde o štěně právě tohohle podfukáře.

11.1.2022 09:55
Nezzie

XXX.XXX.69.99

Jen tu čtu tuto diskuzi ze zvědavosti...
Ale není onen "modrý groš" náhodou modrý bělouš, stejně tak ten oranžový. Já že znám CHS u nás, kde je odchovávají.

11.1.2022 10:07

Nezzie napsal(a):
Jen tu čtu tuto diskuzi ze zvědavosti...
Ale není onen "modrý groš" náhodou modrý bělouš, stejně tak ten oranžový. Já že znám CHS u nás, kde je odchovávají.

Asi určitě jde o modrého bělouše, jenže víte jak, překladač...

11.1.2022 10:26
assil

XXX.XXX.121.3

Asi jsem to tu rozproudila já svým příspěvkem. Zadavatelky se to tuze dotklo, ale kdyby nic jiného, alespoň jsme možná někoho dalšího upozornili, že tyhle podvody se dějí a dít budou.

Já jsem totiž zvědavá a tak jsem projela místní inzerci kokršpanělů. A vyskočila na mě krásná štěňátka kokrů v barvě "modrý groš". Po projetí ostatních inzerátů prodávajícího je ale jasné, že je to podvod jak víno. Nebo je to superchovka populárních plemen
https://www.ifauna.cz/profil/uzivatel-bez-uctu/85818-blkoglasi

Takže se zadavatelko omlouvám, ale obávala jsem se, že jde o štěně právě tohohle podfukáře.

Jo, oni už to podfukáři takhle upgradovali a používají inzeráty skutečných chovatelů se jmény psů atd., stalo se teď známé chovatelce taky tady na ifauně.

11.1.2022 10:34

assil napsal(a):
Jo, oni už to podfukáři takhle upgradovali a používají inzeráty skutečných chovatelů se jmény psů atd., stalo se teď známé chovatelce taky tady na ifauně.

jake plemeno?

11.1.2022 10:37
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A vy jste tu už přesvědčené, že nejde o podvod? Já tedy ne. Ale to je fuk, protože já zmiňovanému národu nevěřím ani nos mezi očima

11.1.2022 10:38

lesnížínka napsal(a):
A vy jste tu už přesvědčené, že nejde o podvod? Já tedy ne. Ale to je fuk, protože já zmiňovanému národu nevěřím ani nos mezi očima

Jsem si skoro jistá, že jde o podvod a že jde konkrétně o tohoto inzerenta. Nicméně moje věc to není a pokud to někomu otevře oči, jenom dobře.

11.1.2022 11:01
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Jsem si skoro jistá, že jde o podvod a že jde konkrétně o tohoto inzerenta. Nicméně moje věc to není a pokud to někomu otevře oči, jenom dobře.

Už je to smazané. :) Už tam nejsou žádné inzeráty. To bylo rychlé.

11.1.2022 11:07

Varaxi napsal(a):
Už je to smazané. :) Už tam nejsou žádné inzeráty. To bylo rychlé.

Palec nahoru adminovi

11.1.2022 12:56
assil

XXX.XXX.121.3

jake plemeno?

Špic, jakože inzerát byl tady na ifauně, okopčený text i fotka.

11.1.2022 13:06

assil napsal(a):
Špic, jakože inzerát byl tady na ifauně, okopčený text i fotka.

a to byl ten typ inzeratu, ze stene zadara ze zahranici a "jen" dopravu zaplatit ?

fotky a jmena se kradou -u bPP velmi často.

11.1.2022 13:10

Objednala jsem si stene z CHS v Moskvě.
Muzete mi prosim poradit, jake ockovani ma stene mit, kde se má stene nahlasit v ČR?
Nemam zkusenost. Mela jsem vzdy pejska bez PP.

Zakldatelko, pokud chcete, napište mi do zprávy název chovatelské stanice a já Vám mohu zjistit, existuje li a dat Vám kontakt přímo na chovatele.

11.1.2022 15:52
assil

XXX.XXX.121.3

a to byl ten typ inzeratu, ze stene zadara ze zahranici a "jen" dopravu zaplatit ?

fotky a jmena se kradou -u bPP velmi často.

To nevím, nikdo tam pokud vím nepsal jako zájemce, ale text byl komplet okopčený z inzerátu chovky, prostě asi jako byly ty inzeráty v tom odkazu tady vejš, co už zmizely a akorát tam byl jiný kontakt.

Přítel

23.4.2022 01:26
Přítel

XXX.XXX.175.147

Dejte si prosím pozor na podvodníky.Pár dní odpovídám na nabídky štěňat bígla a už mi napsalo 5 podvodníků a taky se mi štěňátka zdála hezky zbarvená. Všichni byli ze zahraničí a každý měl jinou pohádku o tom proč musí štěňata prodat.Fotky -fotomontáž.

23.4.2022 07:03

Přítel napsal(a):
Dejte si prosím pozor na podvodníky.Pár dní odpovídám na nabídky štěňat bígla a už mi napsalo 5 podvodníků a taky se mi štěňátka zdála hezky zbarvená. Všichni byli ze zahraničí a každý měl jinou pohádku o tom proč musí štěňata prodat.Fotky -fotomontáž.

Pokud chcete stene ze zahraničí, nechápu, proč odpovídáte na nabídky stenat tady v ČR, najděte si inzerci dané země, nejlépe ale tamní kluby plemene a rovnou kontaktujte chovatele.

24.4.2022 13:49

Přítel napsal(a):

Nás varovat nemusíte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík