Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hanka85.

16.1.2022 12:18
Hanka85.

XXX.XXX.248.49

Byli jsme na výletě a zastavila nás paní, že máme pěkného havanského psíka a chtěla vědět, kde jsme si ji pořídili.
Celkem mě zarazila. Žiju v domnění, že máme mix jorka (možná) 😂 a tahle varianta mě nenapadá.
Tak se chci zeptat, je to možné?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.1.2022 12:22

ale jo, určitá podoba by tam byla

ale neznamená to celkem nic, většina náhodných lidí si myslí, že Nora je leonberger. A přitom je to kříženec úplně jiných plemen.

16.1.2022 12:24

Je spíš podobný havaňákovi než jorkovi. Ale pokud nemáte PP, tak těžko něco vymyslíme.

Je moc hezkej, určitě hezčí než jakojorci. ♥️

16.1.2022 12:29

Dcera má papírového havaňáka a ten váš pejsek se mně teda líbí víc. 😉

16.1.2022 12:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Není to úpravou srsti? To dělá hodně.

16.1.2022 13:03

Není to úpravou srsti? To dělá hodně.

Je fakt, že tady na té fotce je jak prase po procházce. Ale stejně. Mně se nelíbí ani vykoupaný, ani ostříhaný. 😀

16.1.2022 13:09

Je fakt, že tady na té fotce je jak prase po procházce. Ale stejně. Mně se nelíbí ani vykoupaný, ani ostříhaný. 😀

No právě. Ostříhaný by vypadal líp. Bývalá kolegyně v rámci praxí stříhala s dětmi psy z útulku. Prokoukli velmi a často díky tomu našli nového páníčka. Nejen šaty dělaj člověka.

Hanka85.

16.1.2022 16:39
Hanka85.

XXX.XXX.248.49

Děkuju za postřehy a příspěvky 😉

16.1.2022 16:56

Já tam podobu vidím. Fotka havaňáka stažená z netu😉

16.1.2022 19:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Máme taky doma, tedy u tchánů(švagra pes) a ten má tu srst trochu tuhší a vlnitější než jork. Tenhle pejsek zadavatelky, si myslím, tedy dle fotek, že má tu hedvábnější, hladší jorkosrst

16.1.2022 19:13
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.183

Hanka85. napsal(a):
Byli jsme na výletě a zastavila nás paní, že máme pěkného havanského psíka a chtěla vědět, kde jsme si ji pořídili.
Celkem mě zarazila. Žiju v domnění, že máme mix jorka (možná) 😂 a tahle varianta mě nenapadá.

Řekla bych, že má na zádech hrubou srst a to havaňáci nemají.
Spíš bych to viděla na křížence hrubosrstého jezevčíka nebo nějakého teriéra a klidně yorka nebo havaňáka. Nebo něčeho úplně jiného

16.1.2022 20:45

Kdo ví... Měli jsme kamaráda voříška Bedříška, co vypadal jako boloňák, ale původ byl známý a boloňák tam fakt nebyl. Bílý pudl dal srst a barvu, pak tam byl jezevčík a něco třetího.

Hanka85.

16.1.2022 20:50
Hanka85.

XXX.XXX.248.49

Fiona.Praha napsal(a):
Řekla bych, že má na zádech hrubou srst a to havaňáci nemají.
Spíš bych to viděla na křížence hrubosrstého jezevčíka nebo nějakého teriéra a klidně yorka nebo havaňáka. Nebo něčeho úplně jiného

No ona ji má takovou celkem jemnou, jen sem tam černý chloupek je tvrdší, 😂😂, chlupy nepouští, když si ji vemu a mám na sobě černé věci tak nemám ani chloupek z ní a ani na podlaze či gauči nejde vidět... ale když se češe tak vyčešu. 🤔🤔 No paní mě jen tím dotazem dost překvapila no 😂😂😉

16.1.2022 20:52
Terven

XXX.XXX.110.191

Když byla Vikina malá a v delších chlupech, hned několik lidí se nás ptalo, jestli je to havaňák.
A pár havaňáků v naší blízkosti bydlí včetně jednoho černýho a je fakt, že jedinej rozdíl vidím v tom, že Vikina je o třetinu delší
Jinak obecně u tohohle typu psů strašně matou střihy hlavy - fakt hrozně záleží, jak je upraví stříhačka v salónu.

17.1.2022 10:24
Mí

XXX.XXX.243.12

Na prvni pohled mi připomněl vendéeského baseta, mít delší uši....Ale pěkný pejsek to je.

17.1.2022 10:28
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Tak to vím naprosto přesně, co je to za psa. To je, jak říkají moji malí synovci, malé čtyřnohé ňaf.

17.1.2022 10:28

Jasně, vykoupaný a pěkně ostříhaný pes vypadá líp, ale třeba tento střih jako na fotce mi teda přijde děsný.

17.1.2022 20:29

My mame taky smesku, ma velmi jemnou srst bez podsady. Pani v salonu nam rekla, ze vypada jako havanak, do te doby me to vubec nenapadlo. Je to cistokrevnej vestaj, maminka vypada uplne jinak, otec je neznamy a sourozenci kazdy pes jina ves 😊 ale Ťapinka je nas milacek a je chytra jako opicka. Musim se pochlubit - viz foto 😍

18.1.2022 16:46

Hanka85. napsal(a):

Mi to připadá trochu jako mix jorka a maltézáka.Typ srsti jork, ta bílá barva a délka srsti maltéz.Jinak havany mají dlouhé tělíčko,je dlouhý?

18.1.2022 19:20
fikovnice

XXX.XXX.134.178

My mame taky smesku, ma velmi jemnou srst bez podsady. Pani v salonu nam rekla, ze vypada jako havanak, do te doby me to vubec nenapadlo. Je to cistokrevnej vestaj, maminka vypada uplne jinak, otec je neznamy a sourozenci kazdy pes jina ves 😊 ale Ťapinka je nas milacek a je chytra jako opicka. Musim se pochlubit - viz foto 😍

Je boží! A ta bílá náprsenka!

18.1.2022 19:59

fikovnice napsal(a):
Je boží! A ta bílá náprsenka!

Dekuji 😊 manzel ji zacal rikat havajsky psik, jako ze ma u nas havaj 😊

Je to nejvetsi stesti, co me v minulem roce potkalo (ma sest mesicu).

18.1.2022 23:21
fikovnice

XXX.XXX.134.178

Dekuji 😊 manzel ji zacal rikat havajsky psik, jako ze ma u nas havaj 😊

Je to nejvetsi stesti, co me v minulem roce potkalo (ma sest mesicu).

Já zase měla Drahanského vestaje...
29.1., kdy odešel za Duhový most, se blíží a mám pocit, že to bolí pořád stejně, ne-li víc.

18.1.2022 23:23
fikovnice

XXX.XXX.134.178

fikovnice napsal(a):
29.1., kdy odešel za Duhový most, se blíží a mám pocit, že to bolí pořád stejně, ne-li víc.

Jinak slovo "vestaj" ne každý zná, a ještě když se řeklo "Drahanský vestaj", tak občas reakce typu:"Moc hezký a zjišťuji, že neznám všechna plemena! Co vše se člověk v životě naučí a dozví nového!"

19.1.2022 07:47

fikovnice napsal(a):
Jinak slovo "vestaj" ne každý zná, a ještě když se řeklo "Drahanský vestaj", tak občas reakce typu:"Moc hezký a zjišťuji, že neznám všechna plemena! Co vše se člověk v životě naučí a dozví nového!"

My jsme měli "zlatého vořecha"
Taky si někteří chtěli nastudovat, co je to za plemeno a ptali se, zda plánujeme vrh😁

To byla ta kříženka westíka, měla pískovou barvu...

Hanka85.

19.1.2022 08:16
Hanka85.

XXX.XXX.248.49

Mi to připadá trochu jako mix jorka a maltézáka.Typ srsti jork, ta bílá barva a délka srsti maltéz.Jinak havany mají dlouhé tělíčko,je dlouhý?

Ano je, jsme si mysleli že tam je jezevčík ale podle dr. S ním nemá nic společného 🤔

19.1.2022 12:23

No vidíte, tak tam možná ten havaňák přece jen částečně bude.

Ovšem kolemjdoucí občas říkají hrozné blbosti, mě se minule ptala paní na procházce, jestli mám dlouhosrstého jezevčíka Mám havaňáka s PP.

Pavla002

20.1.2022 21:13
Pavla002

XXX.XXX.181.40

Já mám něco podobného. Taky mi lidi říkali, že je to havaňák, ale má 9 kg. Je trošku větší. Srst bez podsady, ale povahou se nezapře. Je to klaun. Jezdí po břiše jako tuleň i tak kviká a skáče jako gumítek asi 1,3 m do výšky. Jinak naše zlatíčko. Fenka.

21.1.2022 19:07

fikovnice napsal(a):

Nechci na to vubec myslet, jak to muze bolet 💔

21.1.2022 19:50

Hanka85. napsal(a):
Ano je, jsme si mysleli že tam je jezevčík ale podle dr. S ním nemá nic společného 🤔

Podle me je to taky havajacek, jako ta nase 😊

Hanka85.

21.1.2022 21:18
Hanka85.

XXX.XXX.248.49

Podle me je to taky havajacek, jako ta nase 😊

A mohla bych poprosit nějakou fotku, jen ze zvědavosti??
Je to zlatíčko ale jen na domácí, moc v lásce druhé, cizí, nemá a aby se nechala od někoho pohladit taky moc nehrozí .. Jinak je to střela... 😂😂😂🥰

22.1.2022 08:47

Hanka85. napsal(a):
A mohla bych poprosit nějakou fotku, jen ze zvědavosti??
Je to zlatíčko ale jen na domácí, moc v lásce druhé, cizí, nemá a aby se nechala od někoho pohladit taky moc nehrozí .. Jinak je to střela... 😂😂😂🥰

Ja jsem se Vam vetrela s fotkama do diskuze uz 17.1.2022 20:29 😊

Nase fenky si nejsou podobne, tim havajakem jsem myslela, ze ma ta Vase u Vas taky havaj jako ta nase u nas 😊

Nase je vitaci pes, na vsechny (i na cizi) radostne skace a ucurava radosti. Ocaskem vrti jak silena (vlastne celym zadkem), leha hned na zada a chce drbat. Ma 5,5 kg, telicko ma zhruba 4:3 vyska:sirka a skoro 7 mesicu.

Je to strela a sasula, proste srandovni vorech😊

22.1.2022 09:29

Pavla002 napsal(a):
Já mám něco podobného. Taky mi lidi říkali, že je to havaňák, ale má 9 kg. Je trošku větší. Srst bez podsady, ale povahou se nezapře. Je to klaun. Jezdí po břiše jako tuleň i tak kviká a skáče jako gumítek asi 1,3 m do výšky. Jinak naše zlatíčko. Fenka.

Myslim, ze Ťapka ma podobny kukuc jako Vase fenka 😊

Ted jsem ji zkusila vyfotit, ale neumi pozovat a vetsina fotek je rozmazana 😊

Hanka85.

22.1.2022 10:43
Hanka85.

XXX.XXX.248.49

Ja jsem se Vam vetrela s fotkama do diskuze uz 17.1.2022 20:29 😊

Nase fenky si nejsou podobne, tim havajakem jsem myslela, ze ma ta Vase u Vas taky havaj jako ta nase u nas 😊

Nase je vitaci pes, na vsechny (i na cizi) radostne skace a ucurava radosti. Ocaskem vrti jak silena (vlastne celym zadkem), leha hned na zada a chce drbat. Ma 5,5 kg, telicko ma zhruba 4:3 vyska:sirka a skoro 7 mesicu.

Je to strela a sasula, proste srandovni vorech😊

Děkuju už jsem se koukala dopredu 😂😂jo to máte pravdu že má doma havaj.. 😂😂ta moje taky ucurkava když nás vítá, i ty co už dobře zná ale jinak je hrozně bojácná a uštěkaná.. Poprvé jak se strihala si slečna holička stěžovala že má tak hrozně jemnou srst že to pod strojkem hodně ujíždělo, měla schody jako do nebe, ale odrostlo to a je to o. K. 🥰
Tapinka je moc hezká, ono ve finále ti kříženci mají i hodně do sebe..

Přidejte reakci

Přidat smajlík