Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ivana1983

17.1.2022 14:53
Ivana1983

XXX.XXX.245.44

Poradíte mi prosím protiznačkovací pás, který drží a neshrnuje se? Předem děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.1.2022 17:45

Ivana1983 napsal(a):
Poradíte mi prosím protiznačkovací pás, který drží a neshrnuje se? Předem děkuji

To je vtip? Vždyť to musí být psů hrozně nepříjemné...

Neregistrovaný uživatel

17.1.2022 17:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.129

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Nekdy jina moznost bohuzel neni. A bohuzel to máme doma. Proc rozepisovat se nechci. Jen dodam ze je jim to zhruba stejne neprijemne jako vam padnouci spodni prádlo. Cili vubec.

17.1.2022 17:56

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nekdy jina moznost bohuzel neni. A bohuzel to máme doma. Proc rozepisovat se nechci. Jen dodam ze je jim to zhruba stejne neprijemne jako vam padnouci spodni prádlo. Cili vubec.

No, zvyknout se dá asi na všechno.
Ještě bych to chápala u inkontinentního psa, ale jinak nevidím důvod.

17.1.2022 18:21
Dája6

XXX.XXX.68.62

Dobrý den,
já u starého a nemocného pejska používala inkontinenční pas. Nejde mi vložit odkaz, ale dají se sehnat různé, já měla černý, vnitřek byl pogumovaný a dávala jsem dovnitř vložku a aby se pejskovi pas neposunoval našila jsem babku s dětkem a drželo.
Dája

17.1.2022 18:32
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.194

Dája6 napsal(a):
Dobrý den,
já u starého a nemocného pejska používala inkontinenční pas. Nejde mi vložit odkaz, ale dají se sehnat různé, já měla černý, vnitřek byl pogumovaný a dávala jsem dovnitř vložku a aby se pejskovi pas neposunoval našila jsem babku s dětkem a drželo.
Dája

Co je babka s dědkem?

17.1.2022 18:40
Dája6

XXX.XXX.68.62

Fiona.Praha napsal(a):
Co je babka s dědkem?

Jeee aha no a teď nevím jak to vysvětlit. Nějak po lopatě jedna strana očko a druhá strana háček🤣.
Tady na severu tomu říkame babka s dětkem, ale fakt nevím jak jinak se to jmenuje😁.
Dája

P.S holky pomoc!!!! Jak pak se to udělátko jmenuje? Ani za nic si nevzpomenu.

Ivana1983

17.1.2022 18:50
Ivana1983

XXX.XXX.245.44

Důvod je prostý: vzala jsem si z útulku jedenáctiletého psa, co každou chvíli v bytě značkuje. A přiznám se, že bych ráda zila v čistém a hlavně voňavém bytě...

17.1.2022 18:55

Dája6 napsal(a):
Jeee aha no a teď nevím jak to vysvětlit. Nějak po lopatě jedna strana očko a druhá strana háček🤣.
Tady na severu tomu říkame babka s dětkem, ale fakt nevím jak jinak se to jmenuje😁.
Dája

P.S holky pomoc!!!! Jak pak se to udělátko jmenuje? Ani za nic si nevzpomenu.

Jmenuje se to asi háček a očko :D
https://www.manverko.cz/hacky-a-ocka/zapinani-hacek-a-ocko-15-14mm/

17.1.2022 19:00
Dája6

XXX.XXX.68.62

Megí děkují, tohle je ono😜.
Dája

17.1.2022 19:04

Dája6 napsal(a):
Dája

Jo, jo, tvar odpovídá :D

17.1.2022 19:15
Dasvo

XXX.XXX.72.213

V rodině máme inkontinentního psa a majitelka používá inkontinenční pás pro psy od Trixie. Je z pohodlného, měkkého materiálu, neshrnuje se, netlačí. Do něj se vkládají buď originální plenky, nebo v podstatě jakákoliv látková vložka příslušné velikosti.
Je potřeba vybrat správnou velikost a samozřejmě pás pro psa samce (fenky mají jiný tvar).

17.1.2022 19:36
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Ivana1983 napsal(a):

A jak dlouho to dělá?

Ivana1983

17.1.2022 19:38
Ivana1983

XXX.XXX.245.44

Trickyvoo napsal(a):
A jak dlouho to dělá?

Od té doby, co jsem si ho přivezla, cca 3 měsíce.

17.1.2022 19:42
aluska

XXX.XXX.168.15

Ivana1983 napsal(a):

Zkuste ještě vydržet, já si brala 6ti letého jezevčíka, kterého už nechtěl majitel. Pes bydlel předtím v kotci. U mě šel do baráku. Taky značkoval, protože v kotci mohl, stačilo ho u toho načapat, houknout a vystrčit ven. Přestal doma značkovat.

17.1.2022 19:45

Ivana1983 napsal(a):

Nešlo by to odnaučit? Když jde vlastně o zlozvyk a ne o zdravotní problém?

Ivana1983

17.1.2022 19:54
Ivana1983

XXX.XXX.245.44

Dája6 napsal(a):
Dája

A kam jste to vlastně našila?

Ivana1983

17.1.2022 20:11
Ivana1983

XXX.XXX.245.44

Nešlo by to odnaučit? Když jde vlastně o zlozvyk a ne o zdravotní problém?

Nemyslím si, vzhledem k jeho stáří a rase. Hlavně on to dělá nepravidelně a ještě jsem ho u toho nikdy nenačapala🙁

17.1.2022 20:19
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.194

Jmenuje se to asi háček a očko :D
https://www.manverko.cz/hacky-a-ocka/zapinani-hacek-a-ocko-15-14mm/

Já to tušila, že to bude háček s očkem jako bývaly na podprdě

17.1.2022 20:23

Fiona.Praha napsal(a):
Já to tušila, že to bude háček s očkem jako bývaly na podprdě

Tam je to pořád, nebo ne?

Ivana1983

17.1.2022 20:27
Ivana1983

XXX.XXX.245.44

Mohla bych se zeptat, jaký pás se Vám osvědčil? Je jich několik typů a nevím, který vybrat...

17.1.2022 20:29
aluska

XXX.XXX.168.15

Ivana1983 napsal(a):
Nemyslím si, vzhledem k jeho stáří a rase. Hlavně on to dělá nepravidelně a ještě jsem ho u toho nikdy nenačapala🙁

mě taky chvíli trvalo, než jsem ho u toho načapala

17.1.2022 20:54
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

- jde vlastně o zlozvyk
Zlozvyk není problém?

Prostě ze psa nelze spustit oči.
A to ani na ZLOMEK sekundy!
Kafe si nezalijete, hned to tam ocáká.
Pes je jak posedlý, musí to udělat.
Podařilo se mi to za den vyřešit.
Začalo to šestý den, co byl u nás
a ten den to taky skončilo.
Ale neměla jsem jinou starost než psa.

Když jsem věděla, že ho v některém okamžiku
nemohu sledovat, musel ven.
Hned, jak jsem ho pustila dom,
měl jedinou starost. Kam to pustit.

Je jednodušší ho obléknout, jinak už to
zadavatelka utnula.

17.1.2022 22:36
assil

XXX.XXX.121.3

Ivana1983 napsal(a):
Mohla bych se zeptat, jaký pás se Vám osvědčil? Je jich několik typů a nevím, který vybrat...

Měla jsem na starého psa taky ten trixie a v pohodě, jen ty vatovitý vložky, co k tomu dávají, jsou k ničemu a musí se tam nalepit normální vložka.
https://www.rajkrmiv.cz/brisni-pas-na-podlozky-pro-psa-samce-s-29-37-cm-tmave-modry-p176259

18.1.2022 05:01
Dája6

XXX.XXX.68.62

Ivana1983 napsal(a):
A kam jste to vlastně našila?

Dobré ránko 😜,
upravila jsem délku a našila na ty suché zipy (unás suchy zip nefungoval), záleží jak velký mu koupíte a počítejte, že pes bude přibírat na váze proto trochu větší a babkou s dětkem to upravíte.
Dája

18.1.2022 07:22
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

A to ten pes "značkuje" i s tím pásem?
Myslela jsem, že ho to přestane bavit.

18.1.2022 11:44
Dája6

XXX.XXX.71.5

rapotacka11 napsal(a):
A to ten pes "značkuje" i s tím pásem?
Myslela jsem, že ho to přestane bavit.

No já jsem zjistila, že když ještě nebyl na tom až tak zdravotně zle tak jen sem tam si cvrkl, pokud pás neměl prostě stál a aniž by tušil prostě čůral. Můj pes nikdy neznačkoval, ale když se jeho stav zhoršil čůral už pravidelně, ale jen na caniskách a v noci doma. Přes den jsem snim neustále byla venku. Proto ta vložka, pás používal +- od 14 do 16let.
Jo a od 8 roku byl ze zdravotních problémů kastrovaný, možná i to byl důvod inkontinence.
Dája

Ivana1983

18.1.2022 12:39
Ivana1983

XXX.XXX.245.44

Dája6 napsal(a):
No já jsem zjistila, že když ještě nebyl na tom až tak zdravotně zle tak jen sem tam si cvrkl, pokud pás neměl prostě stál a aniž by tušil prostě čůral. Můj pes nikdy neznačkoval, ale když se jeho stav zhoršil čůral už pravidelně, ale jen na caniskách a v noci doma. Přes den jsem snim neustále byla venku. Proto ta vložka, pás používal +- od 14 do 16let.
Jo a od 8 roku byl ze zdravotních problémů kastrovaný, možná i to byl důvod inkontinence.
Dája

Já jsem všude četla, že kastrace naopak často bývá prevencí či řešením inkontinence, nějak s ohledem na prostatu? Jinak se starou fenkou jsem to měla podobně, akorát že s kálením, taky to z ní vždycky nevědomky vylezlo

18.1.2022 12:45

Dája6 napsal(a):
Dája

To platí u fen, u psů ne.

18.1.2022 12:50
Dája6

XXX.XXX.71.5

Ivana1983 napsal(a):
Já jsem všude četla, že kastrace naopak často bývá prevencí či řešením inkontinence, nějak s ohledem na prostatu? Jinak se starou fenkou jsem to měla podobně, akorát že s kálením, taky to z ní vždycky nevědomky vylezlo

Jojo byla to nemocná prostata, časté záněty....atd.
No nevím jestli to mělo souvislost možná jo možná ne, ale pomočoval se aniž by o tom věděl, nezvednul jako pes nohu, prostě stál a byl jak průtočak.
Dája

18.1.2022 12:51
Dája6

XXX.XXX.71.5

Aha, tak to souvislost nebyla😜
Jo a vzpoměla jsem si, že ze začátku pás opravdu pomáhal, nemočil.
Dája

18.1.2022 20:05
Dasvo

XXX.XXX.72.213

To bohužel není tak docela pravda. I psi můžou být po kastraci inkontinentní. Konkrétně pes, jehož zmiňuji v příspěvku výše, je inkontinentní po kastraci.

18.1.2022 20:07

Dasvo napsal(a):
To bohužel není tak docela pravda. I psi můžou být po kastraci inkontinentní. Konkrétně pes, jehož zmiňuji v příspěvku výše, je inkontinentní po kastraci.

Netvrdím, že je to nemožné, ale rozhodně neobvyklé.

18.1.2022 20:54
lupus4

XXX.XXX.205.61

Netvrdím, že je to nemožné, ale rozhodně neobvyklé.

ntvl, kometo, co vlastně ty děti vyučujete ?

19.1.2022 07:09

lupus4 napsal(a):

Že u organismů je odpověď na podněty velice různorodá a složitá, a že se lze opřít z vědeckého hlediska pouze o statistiky a pozorování, které pracují s jistou mírou pravděpodobnosti. Jinak se živé organismy a jiné komplexní systémy (počasí...) studovat nedají, proto i vědecké práce jsou vždy řešené na určité hladině pravděpodobnosti.

Jako například s určitou procentuální odchylkou všichni lidé mají při narození dvě nohy. Je nepravděpodobné, že se narodí člověk s jednou nebo žádnou nohou.

19.1.2022 13:40

lupus4 napsal(a):

Anatomii, patologii, hiporehabilitaci, farmakologii a praxi.

19.1.2022 13:41
lupus4

XXX.XXX.205.61

Anatomii, patologii, hiporehabilitaci, farmakologii a praxi.

děkuji
i když do praxe by mohli následky a způsoby kastrace patřit ...

19.1.2022 13:44

lupus4 napsal(a):
děkuji

Já mám praxi spíš kolem koní, protože jsem na škole jediný koňák. A učím děti šít.

19.1.2022 13:49
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak mě je jasný, že vet. technici se k operaci nedostanou, ale povědomí by mít mohli

PS . v divokých 90 tkách jsem znal jednoho co se toho "nebál"

naštěstí jen u kocourů

19.1.2022 15:31

lupus4 napsal(a):
tak mě je jasný, že vet. technici se k operaci nedostanou, ale povědomí by mít mohli

PS . v divokých 90 tkách jsem znal jednoho co se toho "nebál"

naštěstí jen u kocourů

Však mají. Od toho jsou jiné praxe, přímo v ordinacích nebo v chlívech.

20.1.2022 09:45

lupus4 napsal(a):
děkuji

Takže konzultace s kolegy, praktikujícími veterináři. Inkontinence u psů po kastraci prakticky neexistuje. Neboli nejsem úplně blbá.

20.1.2022 10:30
juhaj

XXX.XXX.164.121

To mi připomnělo, když vemu psy, kteří byli moje, nebo takoví společní na statku, prostě ty, které znám od štěněte a věnovala jsem se jim, tak to zas závratné číslo nebude, do 10 se vejdu. Přesto u dvou z nich se vyskytly dvě různé choroby, o kterých náš veterinář pravil, že se ani neučí na veterině, jen v poznámce pod čarou je o nich zmínka, že byly zaznamenány. 🙁 A nám se to sešlo. Je to už tedy řadu let, třeba je to jinak, ale tehdy nad námi veterinář vrtěl hlavou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík