Americký Stafordšírský Teriér štěňata s PP

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice nabízí štěň...
15000 KčLapip
XXX.XXX.165.144
Dobrý den, ve středu se nám narodilo 9 štěňátek, je to naše prvni zkušenost.
A já mám dotaz, nevíte zhruba odhadem kolik by měli prckové vážit, či přibírat denně?
Fena žere, přijde mi tedy hubenějsi a má nyní ATB, zůstala v ní placenta.
Štěňátka jsou každou chvilku přisátí, bříška mají pěkná, nepláčou, ale přijde mi jestli má fenka dost mléka. Cecíky má takové dost povolené a když ji občas nějaký zmačku, vyteče jen kapka. Zkoušeli jsme malé dokrmovat, ale spíš to nechtějí. Tak se bojím jestli netahají naprázdno a spíš pak usnou únavou. Včera jsme zkoušeli vážit a mají v rozmezí 140-180 g , ale dost se u toho mrskali.Mohu dát aspoň foto druhy den po porodu, pro představu.
Děkuji za jakýkoli postřehy nebo rady.
Lapip
napsal(a):
A já mám dotaz, nevíte zhruba odhadem kolik by měli prckové vážit, či přibírat denně?
Štěňátka jsou každou chvilku přisátí, bříška mají pěkná, nepláčou, ale přijde mi jestli má fenka dost mléka. Cecíky má takové dost povolené a když ji občas nějaký zmačku, vyteče jen kapka. Zkoušeli jsme malé dokrmovat, ale spíš to nechtějí. Tak se bojím jestli netahají naprázdno a spíš pak usnou únavou. Včera jsme zkoušeli vážit a mají v rozmezí 140-180 g , ale dost se u toho mrskali.Mohu dát aspoň foto druhy den po porodu, pro představu.
Je třeba vážit 2x denně vždy po jídle. Musí přibírat, jakmile stojí na místě nebo pod váhu předchozího dne, je problém.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.56.146
A poradce chovu ci chovatel vam neporadil? Nebo je to dalsi bezpapirak buhvijakeho vzhledu kde se da vaha tipovat max jak na pouti?
Lapip
napsal(a):
K tomu vážení, musíte vážit v něčem, v nějaké nádobě, tam budou v klidu .Ale jinak ta váha se mi zdá dost nízká.
Uživatel s deaktivovaným účtem
eli22
napsal(a):
K tomu vážení, musíte vážit v něčem, v nějaké nádobě, tam budou v klidu .Ale jinak ta váha se mi zdá dost nízká.
Já teda nemám vůbec odhad a měřítko, ale cca 150 gramů má novorozené kotě, tahle štěňata mi připadají mnohem větší.
Lapip
napsal(a):
A vet posvětil pít mléko s ATB?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.56.146
napsal(a):
A vet posvětil pít mléko s ATB?
Namnozili bull fenu protoze musi mit stenatka a chcem jedbo a zbytek bude vydelek. Za veterinu se neutrati orece to je zbytecny. Zmaknem vsecko s internetem.
Myslím, že to je váha čivavy.
Porodní váha stafforda je 350 - 400 g s nějakými odchylkami, samozřejmě se může narodit obr i mikro, ale dnes je sobota a max 180 všichni? Tak to není stafford, nebo máte rozbitou váhu.
Se zeptám chovatele feny, ne? Doufám, že jsou rodiče vyšetření, ataxie je svině.
Příklad tady
https://strazceslavniku.netstranky.cz/vrh-b.html
Lapip
XXX.XXX.165.144
Děkuji za všechny reakce.
Veterinářka pití mléka nezakázala.Samozřejmě dáváme do jídla fence vitamíny a má pestrou stravu. Krmíme barfem s ryzí a zeleninou a během dne má i granule..
Měla jsem je tam na hadříku a mleli se.
Vážím na digitální kuchyňské váze.
Převážila jsem v nádobě a pohybují se 520 až 600g. Budu vážit vícekrát a po krmeni.
Každopádně všem děkuji.
Lapip
napsal(a):
Děkuji za všechny reakce.
Veterinářka pití mléka nezakázala.Samozřejmě dáváme do jídla fence vitamíny a má pestrou stravu. Krmíme barfem s ryzí a zeleninou a během dne má i granule..
Měla jsem je tam na hadříku a mleli se.
Vážím na digitální kuchyňské váze.
Převážila jsem v nádobě a pohybují se 520 až 600g. Budu vážit vícekrát a po krmeni.
Každopádně všem děkuji.
No tak to je teda sakra rozdíl, v té váze.
eli22
napsal(a):
No tak to je teda sakra rozdíl, v té váze.
Však počkejte ráno, napíše, že zapomněla odečíst misku :D
Ta váha narozených štěnat jak se píše v úvodním příspěvku je zcela v pořádku. Předpokládám,že se jedná o střední plemeno. Dle fotky vypadají velmi dobře. Kritici zdá se ,neodchovali ani morče.
9 štěnat a všechny takhle vyrovnaný ... budte ráda. Nic ve zlém ,ale kozel zahrádníkem je občas trefné.
Máte pěkný ,vyrovnaný vrh . Jen se připravte na to ,že v cca 4 týdnech budete muset štěnda přikrmovat a to hlavně,aby jste ulevili fence. Té i nadále dopřávejte pestrou stravu.
Je celkem srandovní,že si někteří lidé , myslí,že štěně co se narodí má snad vážit půl kila to fakt pobaví ..
napsal(a):
Myslím, že to je váha čivavy.
Porodní váha stafforda je 350 - 400 g s nějakými odchylkami, samozřejmě se může narodit obr i mikro, ale dnes je sobota a max 180 všichni? Tak to není stafford, nebo máte rozbitou váhu.
Se zeptám chovatele feny, ne? Doufám, že jsou rodiče vyšetření, ataxie je svině.
Příklad tady
https://strazceslavniku.netstranky.cz/vrh-b.html
To není pravda a myslím,že to dobře víte. Porodní váha je většinou ta co uvádí paní v příspěvku.
Odchovala jste někdy štěnata jakéhokoliv plemene ?
b.k
napsal(a):
Ta váha narozených štěnat jak se píše v úvodním příspěvku je zcela v pořádku. Předpokládám,že se jedná o střední plemeno. Dle fotky vypadají velmi dobře. Kritici zdá se ,neodchovali ani morče.
9 štěnat a všechny takhle vyrovnaný ... budte ráda. Nic ve zlém ,ale kozel zahrádníkem je občas trefné.
Máte pěkný ,vyrovnaný vrh . Jen se připravte na to ,že v cca 4 týdnech budete muset štěnda přikrmovat a to hlavně,aby jste ulevili fence. Té i nadále dopřávejte pestrou stravu.
Je celkem srandovní,že si někteří lidé , myslí,že štěně co se narodí má snad vážit půl kila to fakt pobaví ..
Já si to nemyslím. Je určitě rozdíl mezi štěnětem čivavy a vlkodava. Ale zdvojnásobení váhy během necelých tří dnů se mi taky nezdá. To je to, co nás zarazilo.
b.k
napsal(a):
To není pravda a myslím,že to dobře víte. Porodní váha je většinou ta co uvádí paní v příspěvku.
Ne, neodchovala. Ale ve středu mají štěňata 140 - 180 gramů a v sobotu 520 - 600 gramů. To mi teda fakt nesedí.
napsal(a):
Ne, neodchovala. Ale ve středu mají štěňata 140 - 180 gramů a v sobotu 520 - 600 gramů. To mi teda fakt nesedí.
Já odchovala několik vrhů středního plemene, a ta váha mi taky nesedí.
Mimochodem naše 22-25 kg feny rodí štěňata s průměrnou porodní váhou kolem 420 g a to i ve vrzích, kde jich je 10.
Štěně amstafa fakt nemá při narození 140g. Ale taky ta štěňata na fotce z druhého dne jako 140g zdaleka nevypadají. Takže určitě měla normální porodní váhu, okolo těch 400g.
A ano,narozená štěňata plemen s dospělou váhou okolo 30kg opravdu při porodu 400-500 (někdy i víc mívají)
b.k
napsal(a):
feny 20 - 24 kg, porodní váhy 350 - 450 g bez ohledu na počet , někdy i větší,
štěně pod 300g nepamatuju
zdvojnásobení porodní váhy do týdne
tak teda nevím z čeho pochází vaše "poznatky"
b.k
napsal(a):
Toto plemeno máme v rodině a porodní váha, co jsem se včera informovala, byla 295 g, Je to fenka a byla v podstatě nejmenší z vrhu, ostatní přes 300g.
b.k
napsal(a):
Já mám fenku, která před porodem vážila 8,5 kg, pak 6 štěňat, a porodní váhy největšího 230 g, a nejmenšího 180 g a to jsem o něj už měla strach. Samozřejmě to dohnala. Ale u rasy zadavatelky, pokud je čistá, tak pod 300 g je to asi špatně. Vážili teda v pátek, pokud fenka nemá mléko, tak porodní váha mohly výt vyšší.
Však tady nešlo o zdvojnásobení váhy za týden. Narodila se ve středu a v pátek byla váha největšího 180 g. Tzn. porodní váha ještě méně - dva dny zpět.
Jenže jim akorát asi nefungovala váha, to je celé.
Na foto je vpravo cca prodlužovací nebo přívodní bílá šňůra a vedle ní ta štěňata jsou normální buřtíci.
napsal(a):
Však tady nešlo o zdvojnásobení váhy za týden. Narodila se ve středu a v pátek byla váha největšího 180 g. Tzn. porodní váha ještě méně - dva dny zpět.
Jenže jim akorát asi nefungovala váha, to je celé.
Na foto je vpravo cca prodlužovací nebo přívodní bílá šňůra a vedle ní ta štěňata jsou normální buřtíci.
No ale porodní váha mohla být vyšší a kdyby fena neměla mléko, tak snad po dvou dnech bude nižší, ne? Ale souhlasím s tím, že pohledově vypadají ok, že problém asi bude ve vážení..
eli22
napsal(a):
No ale porodní váha mohla být vyšší a kdyby fena neměla mléko, tak snad po dvou dnech bude nižší, ne? Ale souhlasím s tím, že pohledově vypadají ok, že problém asi bude ve vážení..
To mi je zas divné, že by psíci neplakali. Veterinářka u toho asi byla, kojení přes ATB dovolila, tak nevím. Ale měla jsem takovou váhu taky - dala jsem tam lžíci mouky a bylo to asi 30 deka :D
napsal(a):
To mi je zas divné, že by psíci neplakali. Veterinářka u toho asi byla, kojení přes ATB dovolila, tak nevím. Ale měla jsem takovou váhu taky - dala jsem tam lžíci mouky a bylo to asi 30 deka :D
Já zas mám váhu, kde jsou k nastavení dvě míry, jako kilo a nějaká jiná, což jsem netušila, byla nová. Dala jsem štěně, a 80. Já říkám, 80 g!!???? To není možný, takový cvalík?? Pořád jsem to zkoumala, no a pak jsem na to přišla. Přepla jsem na gramy a bylo to v přepočtu x cca3, takže necelých 240g
eli22
napsal(a):
Já zas mám váhu, kde jsou k nastavení dvě míry, jako kilo a nějaká jiná, což jsem netušila, byla nová. Dala jsem štěně, a 80. Já říkám, 80 g!!???? To není možný, takový cvalík?? Pořád jsem to zkoumala, no a pak jsem na to přišla. Přepla jsem na gramy a bylo to v přepočtu x cca3, takže necelých 240g
No jo, to je klidně možný, že měla zadavatelka na váze nastavené libry místo kg.