Kolie

Prodám Kolii dlouhosrstou - Dva trikolorni uličnici s úžasnou kontaktní pov...
Dohodou
Naše kolie nechce nastoupit do auta.
Jezdíme s ní od malička na výlety. Nejen že nevyskočí do kufru sama, ale ani se tam nechce nechat dát. Při samotné jízdě je klidná a nemá s ní problém. Dostat ji do auta je vždy nadlidský úkol.
Má někdo podobnou zkušenost a jak se toho zbavit?
Uživatel s deaktivovaným účtem
davidio
napsal(a):
Jezdíme s ní od malička na výlety. Nejen že nevyskočí do kufru sama, ale ani se tam nechce nechat dát. Při samotné jízdě je klidná a nemá s ní problém. Dostat ji do auta je vždy nadlidský úkol.
Neporadím...ale je nádherná! Jedno z plemen, které miluji!
Jenom do auta?
Nebo jsou i jina mista, situace - kdy neco nechce delat?
Taky jsme s tím měli potíže. Zabralo nám až nalezení opravdu neodolatelné mňamky. Za tou tam skočí (prvně jsme házeli mňamkou, teď už povel a odměna potom), pak dostane ještě jednu a jede se. Ale trvalo nám zjistit co je pro ni ta nevyšší odměna.
Jsou různé metody, když pes někam nechce. Můžete se naučit cvičit na klikr nebo prostě pozitivně, přes pamlsky, a cvičit to od začátku od snadných věcí. Auto nebo schody přijdou až později.
Ne-pozitivní metoda je psovi nasadit kšíry, přizvednout předek psa (nebude se moct vzpouzet) a prostě ho tam donutit jít. Metodu si vyberte podle toho, jak svýho psa a sebe znáte a na co si věříte.
Asi bych nejdřív zkusila ty pozitivní, ačkoliv jsem sama kdysi rovnou šla do té "násilné", když pes po příchodu z útulku odmítl vstoupit do výtahu.
kombinace nástup do vozu a schody... tam bych se bála spondylózy (či jiných ortopedických či neurologických diagnóz). Psychika umí hodně (a jde s ní pracovat), ale někdy může být i nepohoda způsobená nějakou chybkou...
napsal(a):
kombinace nástup do vozu a schody... tam bych se bála spondylózy (či jiných ortopedických či neurologických diagnóz). Psychika umí hodně (a jde s ní pracovat), ale někdy může být i nepohoda způsobená nějakou chybkou...
zrovna jsem chtěl napsat, zda ji nebolí záda
napsal(a):
To je možné. Přijde mi, že se možná bojí stísněných prostorů. Do chodby kde jsou schody nevleze, do auta ani do zahradního domku za mnou nejde. Jednou jsme chtěli projít mezi domem a keřem takovou uličkou a taky se nám zarazila a nešla.
davidio
napsal(a):
To je možné. Přijde mi, že se možná bojí stísněných prostorů. Do chodby kde jsou schody nevleze, do auta ani do zahradního domku za mnou nejde. Jednou jsme chtěli projít mezi domem a keřem takovou uličkou a taky se nám zarazila a nešla.
no, když má pes ke mě důvěru, následuje mne i "do ohně "...
davidio
napsal(a):
Nechat ji v klidu auto prozkoumat, prokrmovat (pokud je schopná žrát a není v mega stresu). Hrát v něm třeba hry, nikam nejet.
Náš pes taky auto nemá rád, jako štěně v něm vždy zvracel, doteď se mu při delší cestě někdy udělá špatně. Jezdí v kleci, do auta ho dávám tak, že mu zvednu přední packy a pak zadní a šoupnu ho tam. Nepanikaří, ale trpitelsky se tam nechá naládovat.
Měl ale paniku z MHD, když byl menší (chtěla jsem mu ukázat vše jako malinkému štěněti, aby byl v pohodě). Očividně to ale na něj bylo moc, potřeboval čas a bus si v klidu projít a očuchat stojící na konečné (řidiči byli vstřícní a nechali nás). Proto myslím, že ta vaše taky potřebuje v klidu, stejně tak i se schody.
davidio
napsal(a):
Záda ji nebolí. Tím to nebude.
nevím, jak je stará. Ale jak víte, že má páteř v pořádku?? Moje předchozí fenka byla v pohybu bezchybná - lítala terénem, skákala přes příkopy... podle všeho byla zdravá jak řípa... jen schody se jí nikdy moc nelíbily a do auta se taky nechávala přizvednout (jezdila ráda, výletila ráda, byla to hyperaktivka - v rámci svého plemene). A spondylóza tam byla...
davidio
napsal(a):
Záda ji nebolí. Tím to nebude.
A jak to víte?