Štěně labradorského retrievera s PP

Prodám Labradorského retrívra - CHS Frotaris - máme volného 1 černého chlap...
38000 KčLUCI.P
XXX.XXX.10.172
Dobrý den.
Prosím o jakoukoliv radu.
Letos jsme se přestěhovali na vesnici, kde zaciname stavet domek. Nas pozemek sousedi s takovým místním problémovým člověkem. Ma 4 retrívry, kteří se k nám od počátku chovají nepratelsky (útočí a stekaji).
My mame americkou akitu. No a hned si začali přes plot vyměňovat názory na sve území. Pres plot se snazi pokousat. Nasi fenku jsme naučili, ze z 80% na ne uz nereaguje.
Retrivri však trhají plot a snaží se dostat k nám. Mame 2 lete dite a strasne se te smečky bojim. Dokonce i na to dite blize u plotu dost drsne startují. Naštěstí jsme průniku k nám vždy zabránili. Majitel se jen směje, ze nam nic neudelaji (jen jim jde pěna od pusy, ceni zuby a snaží se nas pres plot kousnout, kdyz je odhanime).
Obec ani policie celou věc nechce řešit. Obec rika, ze nema prestupkovou komisi, ve spádovém městě chtějí záznam policie a ta rekla, ze pokud neprokazeme, ze na nas ty psi pousti umyslne, řešit to nebudou. Nebo dokud se nam něco nestane a nebo dokud nas nenapadnou na našem pozemku.
Jsem z toho hodně zoufalá. Plot je jako řešeto, na novy ted v době výstavby nemáme a vsude jsou zatím jen provizorní výztuhy, nebo palety, aby k nám neprolezli.
Co s tím?
Díky za každou radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
LUCI.P
napsal(a):
Dobrý den.
Letos jsme se přestěhovali na vesnici, kde zaciname stavet domek. Nas pozemek sousedi s takovým místním problémovým člověkem. Ma 4 retrívry, kteří se k nám od počátku chovají nepratelsky (útočí a stekaji).
My mame americkou akitu. No a hned si začali přes plot vyměňovat názory na sve území. Pres plot se snazi pokousat. Nasi fenku jsme naučili, ze z 80% na ne uz nereaguje.
Retrivri však trhají plot a snaží se dostat k nám. Mame 2 lete dite a strasne se te smečky bojim. Dokonce i na to dite blize u plotu dost drsne startují. Naštěstí jsme průniku k nám vždy zabránili. Majitel se jen směje, ze nam nic neudelaji (jen jim jde pěna od pusy, ceni zuby a snaží se nas pres plot kousnout, kdyz je odhanime).
Obec ani policie celou věc nechce řešit. Obec rika, ze nema prestupkovou komisi, ve spádovém městě chtějí záznam policie a ta rekla, ze pokud neprokazeme, ze na nas ty psi pousti umyslne, řešit to nebudou. Nebo dokud se nam něco nestane a nebo dokud nas nenapadnou na našem pozemku.
Jsem z toho hodně zoufalá. Plot je jako řešeto, na novy ted v době výstavby nemáme a vsude jsou zatím jen provizorní výztuhy, nebo palety, aby k nám neprolezli.
Co s tím?
Díky za každou radu.
Jak je plot dlouhý?
Když je tam nějaký plot, který psi trhají, musí tam být sloupky? Nečekala bych, až se něco stane, Nakupte kari sítě (nestojí dardu), nechte si je nařezat na menší rozměry, částečně je zakopejte a připevněte ke stávajícím sloupkům. Nejlevnější, nejstabilnější a nej dočasné řešení.
Vy jste si koupili společný plot? 25m balík pletiva stojí 2 litry, to Vám nezbylo, abyste si oplotili svůj pozemek? Hustý.
LUCI.P
napsal(a):
Dobrý den.
Co s tím?
Díky za každou radu.
Dejte tam elektrický ohradník.
napsal(a):
Vy jste si koupili společný plot? 25m balík pletiva stojí 2 litry, to Vám nezbylo, abyste si oplotili svůj pozemek? Hustý.
což je přesně to pletivo, které za pár minut rozplete čivava. Větší pes prokouše díru dřív, než stihnete natáhnout další pole.
Boubelka111
XXX.XXX.42.196
Ovčí síť - oproti běžné nataženemu ohradníku nepřeleze nic, stojí +- 2000 - 50 metrů, k tomu koupit zdroj a napojit na baterii, postavit to je velmi jednoduché a rychlé, nevím jak dlouhý máte plot se sousedem ale do 10 000kč za vše byste se mohli vejít, takto jsme zabránili útěku všechné naší havěti včetně psa. Dítěti zabránit přístupu k tomu třeba menším jednoduchým laťkovým plotem kolem toho - ten se dá spichnout za jeden víkend a samozřejmě hlídat.Jste tam noví, chápu že se bojíte o své bezpečí ale je lepší zajistit se podle sebe když domluva nepomáhá, než hned udávat.Než dům postavíte, psi si na Vás možná zvyknou.
LUCI.P
napsal(a):
Dobrý den.
Co s tím?
Díky za každou radu.
Taky bych viděla jako nejschůdnější elektrický ohradník. Finančně vás nezruinuje, dítě přece stejně hlídáte a váš pes se naučí.
otázka
XXX.XXX.230.195
Ono se naučí i dítě, vnuk už si taky sáhl a ohradníku se vyhýbá
otázka
napsal(a):
Ono se naučí i dítě, vnuk už si taky sáhl a ohradníku se vyhýbá
Pravda. Princip učení je v zásadě stejný.
Jako nezlobte se na mě, ale chtělo by to viděl v reálu a znát taky názor druhé strany. Ten soused jen proto, že má 4 psy, je problémový? Myslím si, že ve většině případů se lze domluvit. Budete tam žít dalších x let.
Zpevnila bych stavajici plot cca do metru kari sitemi a pred plot nasazela nejake huste, rychle rostouci kere, aby nebyl mozny primy kontakt.
Nebo "predsadit" jeste jeden plot a v meziploti si udelat zahonky, ktere neposlape akita 🙂.
Pokud jsou ti sousedovi psi skutecne retreivri, tak skutecnost nemusi byt tak horka, ono retrivri hlidani je casto jen na oko, i kdyz chapu, ze prijemne to neni.
Fatia
napsal(a):
což je přesně to pletivo, které za pár minut rozplete čivava. Větší pes prokouše díru dřív, než stihnete natáhnout další pole.
To je hustá čivava, co rozplete pozink 3 mm :-)
No ne, tady jde o to, že ten plot není jejich. Ale koupili si pozemek a nemají plot
a hrozně jim vadí sousedící psi a koupili pozemek, ale na plot nemysleli a ty psy dřív neviděli a o své akitě také nevěděli.
Dala bych normálně svůj plot půl/metr před tento a na něj takové to zelené neprůhledné.
Protože tu elektriku... to jako na ten cizí plot cizím psům, kam se teď nastěhovali?
napsal(a):
Jako nezlobte se na mě, ale chtělo by to viděl v reálu a znát taky názor druhé strany. Ten soused jen proto, že má 4 psy, je problémový? Myslím si, že ve většině případů se lze domluvit. Budete tam žít dalších x let.
To asi ne kvůli tomu, ale že psi trhají ten plot a že soused se jen směje, že nic neudělají a ...neřeší. Nevím, čí je plot.
napsal(a):
Ve většině ano, ale někdy ne. Sestra koupila takto pozemek, pokaždé když přijeli na pozemek plánovat stavbu, soused schválně vypustil dobrmana, který řval a skákal jak posedlý přes plot na ně. Když ho šli poprosit, zda by ho nemohl nějak uklidnit, že se ani neslyší, řekl jim pouze že tady nikdo nikdy stavět nebude, jenom přes jeho mrtvolu. S některými lidmi není domluva. Pozemek tedy raději prodali s tím, ale že nechtěli mít černé svědomí a o sousedovi a jeho psovi zájemce informovali, koupil to nějaký Ukrajinec, tak už se možná staví ... přes tu "jeho mrtvolu" .
Pokud bych nechal své psy útočit a dorážet přes plot na nové sousedy a jejich děti, za problémového bych se považoval, připadalo by mi to jako naprosto základní věc, seznámit své psy s těmi lidmi, aby byli v klidu. Nikdo nechce sedět a pracovat na zahradě za řevu psů rozkoukávající plot.
Pro zadavatelku: Samozřejmě domluva je nejlepší cesta, pokud je možná, někdy v tak malých komunitách mají i problémoví lidé nějakých pár kamarádů, rodinných příslušníků se kterými domluva je a kteří můžou dotyčného přesvědčit. Vy už jste ale ve fázi policie, úřadů, tam se to už asi po dobrém nevyřeší. Jinak k tomu "ceni zuby a snaží se nas pres plot kousnout, kdyz je odhanime", podle mne, pokud chcete dosáhnout postupného zmírnění až úplného odstranění těchto projevů (psy Vás začnou ignorovat) tady bych teda zvolil úplně opačný přístup, tedy dennodenní ládování dobrůtek přes plot, ťuťu ňuňu kluci, my jsme hodní sousedi (když už to není schopný zařídit soused) ... než to odhánění, samozřejmě že hlídači nebudou spokojeni, když je odháníte od jejich vlastního plotu a nedůvěra a agrese vůči Vám se bude prohlubovat.
molok
napsal(a):
Ve většině ano, ale někdy ne. Sestra koupila takto pozemek, pokaždé když přijeli na pozemek plánovat stavbu, soused schválně vypustil dobrmana, který řval a skákal jak posedlý přes plot na ně. Když ho šli poprosit, zda by ho nemohl nějak uklidnit, že se ani neslyší, řekl jim pouze že tady nikdo nikdy stavět nebude, jenom přes jeho mrtvolu. S některými lidmi není domluva. Pozemek tedy raději prodali s tím, ale že nechtěli mít černé svědomí a o sousedovi a jeho psovi zájemce informovali, koupil to nějaký Ukrajinec, tak už se možná staví ... přes tu "jeho mrtvolu" .
Pokud bych nechal své psy útočit a dorážet přes plot na nové sousedy a jejich děti, za problémového bych se považoval, připadalo by mi to jako naprosto základní věc, seznámit své psy s těmi lidmi, aby byli v klidu. Nikdo nechce sedět a pracovat na zahradě za řevu psů rozkoukávající plot.
Pro zadavatelku: Samozřejmě domluva je nejlepší cesta, pokud je možná, někdy v tak malých komunitách mají i problémoví lidé nějakých pár kamarádů, rodinných příslušníků se kterými domluva je a kteří můžou dotyčného přesvědčit. Vy už jste ale ve fázi policie, úřadů, tam se to už asi po dobrém nevyřeší. Jinak k tomu "ceni zuby a snaží se nas pres plot kousnout, kdyz je odhanime", podle mne, pokud chcete dosáhnout postupného zmírnění až úplného odstranění těchto projevů (psy Vás začnou ignorovat) tady bych teda zvolil úplně opačný přístup, tedy dennodenní ládování dobrůtek přes plot, ťuťu ňuňu kluci, my jsme hodní sousedi (když už to není schopný zařídit soused) ... než to odhánění, samozřejmě že hlídači nebudou spokojeni, když je odháníte od jejich vlastního plotu a nedůvěra a agrese vůči Vám se bude prohlubovat.
Tak zdejší osazenstvo ví, že to moc dobře znám i z druhé strany. A s těmi sousedy opravdu domluva nikdy možná nebyla. Naši psi na ně nikdy nereagovali, dokud je sousedi nezačali přes ten plot dráždit klacky, a to prosím byla více než 70 letá paní. Šlo to k soudu a žaloba ze strany souseda byla zamítnuta.
A znám to z opačné strany. Přistěhovala se sem spousta lidí z města, právníci, lékaři atd. a těm s prominutím vadí všechno. Vůbec nevím, jak to udělám, pokud se v budoucnu budu třeba muset stěhovat, když mně u baráku nemůže ani zastavit auto.
Samozřejmě netvrdím, že je toto ten samý případ. Já jsem ale právě proto s nějakými soudy na základě jednoho příspěvku velmi opatrná.
napsal(a):
Tak zdejší osazenstvo ví, že to moc dobře znám i z druhé strany. A s těmi sousedy opravdu domluva nikdy možná nebyla. Naši psi na ně nikdy nereagovali, dokud je sousedi nezačali přes ten plot dráždit klacky, a to prosím byla více než 70 letá paní. Šlo to k soudu a žaloba ze strany souseda byla zamítnuta.
A znám to z opačné strany. Přistěhovala se sem spousta lidí z města, právníci, lékaři atd. a těm s prominutím vadí všechno. Vůbec nevím, jak to udělám, pokud se v budoucnu budu třeba muset stěhovat, když mně u baráku nemůže ani zastavit auto.
Samozřejmě netvrdím, že je toto ten samý případ. Já jsem ale právě proto s nějakými soudy na základě jednoho příspěvku velmi opatrná.
Já samozřejmě souhlasím s tím, že různé příběhy dávají největší smysl, když jsou popsány optikou obou stran, každopádně vycházím z toho, že motivace někoho, kdo bezproblémové retrívry dráždí do té míry, že se k němu snaží prokousat, k napásání dlouhého příspěvku o radu, jak tomu zabránit fyzicky či právně, by byla docela mizivá. Dávalo by to asi taková smysl, jako bych každý den v zimě mrazu poléval tajně v noci schody do paneláku vodou a pak šel na anonymním webu dlouze zjišťovat, jak nejlépe zabránit denně namrzajícím schodům. Snažím se většinou vyloučit, že dotazující je patologický blázen, jinak by nemělo vlastně nikdy cenu odpovídat.
napsal(a):
To je hustá čivava, co rozplete pozink 3 mm :-)
No ne, tady jde o to, že ten plot není jejich. Ale koupili si pozemek a nemají plot
a hrozně jim vadí sousedící psi a koupili pozemek, ale na plot nemysleli a ty psy dřív neviděli a o své akitě také nevěděli.
Dala bych normálně svůj plot půl/metr před tento a na něj takové to zelené neprůhledné.
Protože tu elektriku... to jako na ten cizí plot cizím psům, kam se teď nastěhovali?
Jakékoliv pletivo, co není svařované, jde rozplést snadno. stačí rozkousnout jeden drát a pak už se to párá jak svetr. 4 retrívři s takovým plotem zatočí za chvílku, když budou chtít. Já nerozporuji to, že by zakadatelka měla mít na banány (plot), když má na opičku (barák). Ale taky soused by měl zabezpečit své psy.
Zakladatelko, ti psi vnikají na váš pozemek? Bacha na sousedské vztahy, nedala by se budoucí sousedská válka ukončit ještě v zárodku? Domluvit se se sousedem, že postavíte společně bytelnější plot?
molok
napsal(a):
Já samozřejmě souhlasím s tím, že různé příběhy dávají největší smysl, když jsou popsány optikou obou stran, každopádně vycházím z toho, že motivace někoho, kdo bezproblémové retrívry dráždí do té míry, že se k němu snaží prokousat, k napásání dlouhého příspěvku o radu, jak tomu zabránit fyzicky či právně, by byla docela mizivá. Dávalo by to asi taková smysl, jako bych každý den v zimě mrazu poléval tajně v noci schody do paneláku vodou a pak šel na anonymním webu dlouze zjišťovat, jak nejlépe zabránit denně namrzajícím schodům. Snažím se většinou vyloučit, že dotazující je patologický blázen, jinak by nemělo vlastně nikdy cenu odpovídat.
Tak divil byste se, co si lidi dokážou vymyslet, aby vypadali jako ti nejublizenejsi chudáci. 😉
Nemyslím to tedy přímo na zadavatele, ale myslím si, že vyřešit to domluvou, dohodou, prostě v klidu je pro začátek ta nejlepší cesta. Hnát to rovnou přes PČR a tak podobně, to se často nevyřeší nic, občas z toho pak pramení i různé naschvály a do budoucích let to na klidu nepřidá. A že vím, o čem mluvím.
Fatia
napsal(a):
Jakékoliv pletivo, co není svařované, jde rozplést snadno. stačí rozkousnout jeden drát a pak už se to párá jak svetr. 4 retrívři s takovým plotem zatočí za chvílku, když budou chtít. Já nerozporuji to, že by zakadatelka měla mít na banány (plot), když má na opičku (barák). Ale taky soused by měl zabezpečit své psy.
Zakladatelko, ti psi vnikají na váš pozemek? Bacha na sousedské vztahy, nedala by se budoucí sousedská válka ukončit ještě v zárodku? Domluvit se se sousedem, že postavíte společně bytelnější plot?
Mně tam nehraje hlavně už začátek - společný plot. Přece vidím, co kupuji, ne? Taky mám rozbitý plot z jedné strany a díry tam dělají husy :D ale on právě není můj... co je na tom postavit si svůj?
Tak když si jdu koupit dům a nemá plot, zato má vedle 4 psy a já mám akitu, což je pes, který ostatní provokuje už jen svou přítomností, tak koupím plot asi jako první, postavím před tamten a pak si jdu stěžovat na diskuzi.
Beru to tak, že zadavatelka pro to neudělala vůbec nic a už vymýšlí válku. Zbytečně.
napsal(a):
Mně tam nehraje hlavně už začátek - společný plot. Přece vidím, co kupuji, ne? Taky mám rozbitý plot z jedné strany a díry tam dělají husy :D ale on právě není můj... co je na tom postavit si svůj?
Tak když si jdu koupit dům a nemá plot, zato má vedle 4 psy a já mám akitu, což je pes, který ostatní provokuje už jen svou přítomností, tak koupím plot asi jako první, postavím před tamten a pak si jdu stěžovat na diskuzi.
Beru to tak, že zadavatelka pro to neudělala vůbec nic a už vymýšlí válku. Zbytečně.
Já tam nevidím napsáno, čí ten plot je....
My se přistěhovali před 17 lety a postupně jsme všechny ploty udělali nové na svoje náklady. Jeden soused nám půlku zaplatil, i když jsme po něm nic nechtěli. Druhý je blb. Ploty by tam chtěl, ale zároveň si byl stěžovat, že je stavíme a že je tam nechce. 🙂
Fatia
napsal(a):
Taky mě to napadlo - psi cení zuby, jde jim pěna od pusy a snaží se kousnout - nevidíme. Zadavatelka možná neumí rozklíčovat psí chování. I když ... pokud má akitu, asi by měla.
napsal(a):
Normálně to budete dělat, zastaví to auto a vy si ho naložíte, na to máte právo. My takového souseda taky měli. Člověk se jen nesmí dát.
Asi bych si vzala velkou stříkačku, žanetu, dala tam něco ...třeba vodu s octem? a až bude nějaká potvora u plotu zase řvát a hlodat, nahulila bych mu to na ksicht....edit: jsou i takové dětské pumpy a pistolky...co dostříknou daleko.
Vidím to tak, ze kdyby tam byl jeden retriever, asi by se nic nedělo, ale je jich smečka, což podporuje emoce a i takový moula, jako je obecně retriever se změní v saň, no i určité linie jsou prý trochu vyšinuté...
Fyzicky od plotu mácháním a řevem je neodhánějte, jen zvyšujete jejich odhodlání...
Domluvit se, kdo bude kdy na zahradě a dát třeba značku, teď jsme tu my....
Pokud je plot váš, máte možnost souseda žádat o náhradu, protože jeho psi vám ho ničí, pokud je souseda požádat ho, slovně a pak i písemně doporučeně v obou případech, o zabezpečení, aby se k vám na pozemek jeho psi nedostali. prostě říct, hele sousede v rámci dobrých vztahů, pojďte s tím něco udělat a pak i řešit na obci...
napsal(a):
společný plot si překládám jako plot dělící parcelu zakladatelky a souseda, na společné hranici. Nemyslím, že zakladatelka psala, čí ten plot je fakticky (asi souseda, když má postaveno jako první). Já bydlím ve staré zástavbě, tady funguje takové to, levý plot je můj, pravý plot je souseda. Je to dost na prd systém, já udělala ten levý plot nový, sousedova fena (bull fena ;-)) dost razantně okousává dřevoplastové plaňky. Při stavbě soused žertoval, že to je teda zvědav, jak dlouho ten plot vydrží. Taky jsem zažertovala, že náhradních planěk mám 5, a jedna stojí zhruba 500 Kč, tak ať šetří. Já platím pouze plaňky zničené mým psem. Překvapivě, dřevoplast zatím nad bull zuby vyhrává.
LUCI.P
XXX.XXX.10.172
Cca 50m. Doplňuji informaci, ze plot je nas, koupili jsme ho s pozemkem a byl fungl novy, než se do toho hafani takhle opřeli.
Tak to trochu mění situaci. Pokud psi u plotu jen doráží a pouští hrůzu, neuděláte s tím nic. Pokud plot ničí, tak tomu by soused měl zabránit. Pořád bych zkoušela na to nejprve jít domluvou, žít ve válce vážně není příjemná vyhlídka, ale pokud soused ničí váš majetek a nehodlá se podílet na nápravě, je to na řešení. Policie by se měla zabývat tím, že soused ničí váš majetek, pravděpodobně vás nakonec odkáží na občanskoprávní spor. Poradila bych se s právníkem, případně sepsat předžalobní výzvu se lhůtou k nápravě. Ale... Plánujete tam žít, takže znova bych se zamyslela, zda mi to celé stojí za to. Jestli by nebylo řešení postavit druhou řadu plotu (nějaké levné řešení) a zasadit živý plot, nějaké habry, ty rostou celkem rychle. Snažila bych se od souseda opticky oddělit, aby na sebe psi neviděli.
napsal(a):
Asi si sedím na vedení...proč vám u baráku nemůže zastavit auto? Jakože psi štěkají?
Terven
napsal(a):
Asi si sedím na vedení...proč vám u baráku nemůže zastavit auto? Jakože psi štěkají?
Ta cesta je úzká a dvě auta si tam nevyhnou. Sice je to průjezdné i z druhé strany, ale ti novousedlici jsou líní tudy jezdit.
LUCI.P
napsal(a):
Cca 50m. Doplňuji informaci, ze plot je nas, koupili jsme ho s pozemkem a byl fungl novy, než se do toho hafani takhle opřeli.
A máte fotky před a po?
Jak píše Fatia, budete to muset podat k soudu jako občanskoprávní spor a důkazní břemeno bude na vaší straně. Taky bych se ještě snažila nějak domluvit, pomoct vám může třeba ten právník zprostředkovat nějakou schůzku se sousedem za účelem smíru.
Tahat se po soudech není o co stát, to vám řeknu rovnou, lidskej život je příliš krátkej.
U nás klasika...sousedce se nelíbilo, že moji psy...berbeři...občas skočí na plot (její plot dle dřívějšího pravidla, že levý plot je můj, pravý souseda). No tak jsem postavila já asi 30 centimetrů od jejího plot svůj, protože na svém pozemku mohu a do dvou metrů výšky na to ani nepotřebuju žádné povolení a opět byl problém, protože se jí nelíbilo, že nad jejím plotem je vidět ten náš. Neříkám žádná hitparáda v kráse to není, prostě pletivo, ale na druhou stranu na jejím plotě je břečťan a časem to stejně celé zaroste.
Tak jí říkám, že to je proto, aby moji psi neskákali na její plot a ona že na něj moc neskáčou.
To si člověk nevybere.
Asi bych si vzala velkou stříkačku, žanetu, dala tam něco ...třeba vodu s octem? a až bude nějaká potvora u plotu zase řvát a hlodat, nahulila bych mu to na ksicht....edit: jsou i takové dětské pumpy a pistolky...co dostříknou daleko.
OMG, tomu řikám "nápad"
určitě utuží sousedské vztahy ...
ocet si do očí stříkněte sama
Vy jste si asi nikdy octovou vodou vlasy neoplachoval, co, že by pleš?
kdyby to nebyli retrievři vzala bych na ně hadici, ale asi by se jim to líbilo.
Bez emocí sedím na zahradě, přijde smečka, začně činit, chlíst schlíst, ani jeden netuší, když toho nechají hned, tím lépe...určitě bych je ale neodháněla u plotu, to je pěkně rozpumpuje....
Mnozí zde jsou ochotni používat i pepřák k sebeobraně, ten asi kuwa štípe.
napsal(a):
Vy jste si asi nikdy octovou vodou vlasy neoplachoval, co, že by pleš?
kdyby to nebyli retrievři vzala bych na ně hadici, ale asi by se jim to líbilo.
Bez emocí sedím na zahradě, přijde smečka, začně činit, chlíst schlíst, ani jeden netuší, když toho nechají hned, tím lépe...určitě bych je ale neodháněla u plotu, to je pěkně rozpumpuje....
Mnozí zde jsou ochotni používat i pepřák k sebeobraně, ten asi kuwa štípe.
Já bych šla radši cestou pamlskování. Domluvila bych se se sousedem, co jim můžu dávat a zkusila bych si je získat přes úplatky.
To mě taky napadlo i jsem to chtěla napsat, ale smázla jsem to , ale když už jsou v týhle fázi, že pění a mají amok , asi to nepůjde, to by je za to vlastně odměnila a jestli soused dovolí...asi to bude myslivec, že jich má tolik?
Mám taky 4 retrívry a nejsem myslivec. 😉
napsal(a):
Vidím to tak, ze kdyby tam byl jeden retriever, asi by se nic nedělo, ale je jich smečka, což podporuje emoce a i takový moula, jako je obecně retriever se změní v saň, no i určité linie jsou prý trochu vyšinuté...
Fyzicky od plotu mácháním a řevem je neodhánějte, jen zvyšujete jejich odhodlání...
Domluvit se, kdo bude kdy na zahradě a dát třeba značku, teď jsme tu my....
Pokud je plot váš, máte možnost souseda žádat o náhradu, protože jeho psi vám ho ničí, pokud je souseda požádat ho, slovně a pak i písemně doporučeně v obou případech, o zabezpečení, aby se k vám na pozemek jeho psi nedostali. prostě říct, hele sousede v rámci dobrých vztahů, pojďte s tím něco udělat a pak i řešit na obci...
Ano, tak mám sice retrívry za mírumilovné stvoření a asi drtivá většina je, ale taky se mi pokusil zlatý retrívr zakousnout psa před barákem. Takže asi se nedá spoléhat na to, že je to retrívr a takové věci nedělají.
napsal(a):
To mě taky napadlo i jsem to chtěla napsat, ale smázla jsem to , ale když už jsou v týhle fázi, že pění a mají amok , asi to nepůjde, to by je za to vlastně odměnila a jestli soused dovolí...asi to bude myslivec, že jich má tolik?
A myslíte, že když jim do očí nastříkáte ocet, tak že pěnit přestanou? Já bych teda touhle cestou nešla...
Naši psi si sousedů za plotem nevšímají, neštěkají na ně. A pes najednou ze dne na den začal na sousedku štěkat, ale jen na ni, bylo mi to divný.. Po pár dnech jsem přišla na to, že ona brala kýbl s vodou a přes plot to cákala na psa, protože se ho bála a tímhle ho od plotu odháněla.... Zatímco předtím na ni pes přes plot jen koukal, pozoroval, tak po tomhle odhánění začal i štěkat....
Trickyvoo
napsal(a):
Ano, tak mám sice retrívry za mírumilovné stvoření a asi drtivá většina je, ale taky se mi pokusil zlatý retrívr zakousnout psa před barákem. Takže asi se nedá spoléhat na to, že je to retrívr a takové věci nedělají.
To máte sice pravdu, protože pokud je pes bez PP, tak povaha může být úplně někde jinde, ale přesto stříkat psům do očí vodu s octem, není zrovna ten nejlepší nápad. Zadavatelka má taky psa a mohlo by se to zvrtnout o boj kdo z koho, soused by mohl vytáhnout větší kalibr a mohlo by to přerůst v regulerní sousedskou válku. No, pak by ovšem PČR asi měla konečně důvod něco řešit, to je pravda.
marcelaamax
napsal(a):
A myslíte, že když jim do očí nastříkáte ocet, tak že pěnit přestanou? Já bych teda touhle cestou nešla...
Naši psi si sousedů za plotem nevšímají, neštěkají na ně. A pes najednou ze dne na den začal na sousedku štěkat, ale jen na ni, bylo mi to divný.. Po pár dnech jsem přišla na to, že ona brala kýbl s vodou a přes plot to cákala na psa, protože se ho bála a tímhle ho od plotu odháněla.... Zatímco předtím na ni pes přes plot jen koukal, pozoroval, tak po tomhle odhánění začal i štěkat....
do psí díry, ale už, píšu vodu s octem(stříkají se tím i koně proti mouchám) ne OCET.... a vaše situace je jiná, je docela možné že zadavatelka si tu situaci způsobila tím odháněním od plotu sama....
Já si myslím, že nejlíp by bylo postavit svůj neprůhledný plot.
Protože ohradníkem, kari sítěma apod se možná zabrání tomu, že sousedovi psi nebudou plot trhat, že nebude hrozit riziko, že se mi dostanou na zahradu, ale to jim rozhodně nezabrání v štěkání jakmile zaznamenají pohyb na vedlejší zahradě.
Obzvlášť když je jeich tolik a podporují se v tom štěkání vzájemně.
napsal(a):
To máte sice pravdu, protože pokud je pes bez PP, tak povaha může být úplně někde jinde, ale přesto stříkat psům do očí vodu s octem, není zrovna ten nejlepší nápad. Zadavatelka má taky psa a mohlo by se to zvrtnout o boj kdo z koho, soused by mohl vytáhnout větší kalibr a mohlo by to přerůst v regulerní sousedskou válku. No, pak by ovšem PČR asi měla konečně důvod něco řešit, to je pravda.
Tak určitě to bych určitě nedělala. První bych zkusila se sousedem komunikovat, uplatit psy a pak ten elektrický ohradník nebo jiným způsobem zabezpečit svůj pozemek. Paní má malé dítě, mít to tak, spala bych raději na paleťáku, neměla tv prostě ty peníze použila nejdřív na tohle. Jen dávám Verun za pravdu, že se člověk na to, že to jsou "jen" retrívři nelze spolehnout. Třeba ale nejsou vůbec zlí, jen si je potřebují očuchat a seznámit se.
Zadavatelka ho měla zabezpečený, ale sousedovo psi, zabezpečení ničí a de facto se čeká až ho zničí a projdou a stane se konflikt.....taky by mne krkalo, stavět si nový plot- neprůhledný a.t.d. je to investice do rozpočtu a opravdu teď mají mladé rodiny ty rozpočty opravdu našponované, .... bydlet s rodiči se nedá, pro obě strany
Tam pomůže jen zeď, prefabrikát, dřevo....psi jsou smečka, což jsem psala ve svém prvním příspěvku a to už je ten problem, pokud se soused nezapojí do její zkrocení bude to trvat dlouho.
PS: co máte všichni s těma očima, ocet do očí a.t.d. elektriku do huby jo, když vemou za plot a osmrděnou vodu na ksicht je problem?
Jo no, mě ta elektrika na cizí psy trochu překvapila :-)
Bude pěkné divadlo 4 labové s akitou, už bych stavěla hradby :-)
napsal(a):
do psí díry, ale už, píšu vodu s octem(stříkají se tím i koně proti mouchám) ne OCET.... a vaše situace je jiná, je docela možné že zadavatelka si tu situaci způsobila tím odháněním od plotu sama....
Tak ja to s tou octovou vodou myslela spis tak, ze to psy spis ještě víc vytočí, než ze by to pomohlo (i kdyby to byla čistá voda)…
Už teď stekaji a vyvádějí a upřímně si nemyslím , ze by mělo pomoci to, ze na ne zadavtelka začne “útočit” a stříkat po nich vodu…
Trickyvoo
napsal(a):
Tak určitě to bych určitě nedělala. První bych zkusila se sousedem komunikovat, uplatit psy a pak ten elektrický ohradník nebo jiným způsobem zabezpečit svůj pozemek. Paní má malé dítě, mít to tak, spala bych raději na paleťáku, neměla tv prostě ty peníze použila nejdřív na tohle. Jen dávám Verun za pravdu, že se člověk na to, že to jsou "jen" retrívři nelze spolehnout. Třeba ale nejsou vůbec zlí, jen si je potřebují očuchat a seznámit se.
A takových vesnických retrívrů, kterých tatínek byl NO nebo malina apod. ,taky pár znám. Na to se fakt nedá spoléhat.
Hlavně ta voda nepomůže ani s H2SO4, protože je tam cizí pes. A ten pes je jak červený hadr na býka. Sorry, akito. Když potkáme holku akitu, tak vlastně nepotkáme, protože její páníček z dálky táhne psa na druhou stranu města a já taky tuším problém, myslím, že by z toho nevylez ani jeden živý pes.
Taky jsme chodili kolem dvou labů v zahradě a jen tak štěkali, pak jsem pořídila megý, bylo to malinké štěně, když jsme šli okolo, a oni oba přeskočili plot a jeden na štěně skočil a druhému už jsem stihla udělat letecký den... po lidech nešli, rovnou na psa... prostě my jsme tam byli cizí na samotě a už tam nechodíme.
Kari sítě se dají koupit i ve stavebních bazarech a ten zelený hadr nestojí skoro nic.
Na tom plotě by už teď z mojí strany visela černá geoška v několika vrstvách, klidně napuštěná nějakým protipsím smradem (silná kolínská?). Další vrstva by byla asi natlučená z krajinek nebo nějakých těch palet, co se prodávají za pár korun na topení (nejste z Liberecka? Materiálu se zbavím mileráda zadáčo).
A souseda bych vyzvala na základě datované fotodokumentace k náhradě škody nebo natažení a udržování nového pletiva z jeho strany.
Nejlepší taškařice bude, až si budete ten plot chtít totiž opravit. Páč to se to pletivo bude muset nejprve i se všemi těmi vylepšeními sundat
LUCI.P
XXX.XXX.10.172
Děkuji všem za reakce.
Některé jsou skutečně konstruktivní.
Se sousedem jsme se samozřejmě chteli domluvit. Několikrát. Ale jak jsem psala. Je problémový- alkoholik on i jeho paní, navíc se prý u nich uz i střílelo. Netají se tím, že ma zbraň a jeho chot při jednom vecirku po něm vystrelila. :-(
Takže rozhodně nejsme pro vyvolávání konfliktu.
Odstinit bylo první, co nás napadlo. Na plot jsme pridelaly plachty, ale po každém větru je musime opravovat. Jsme na kraji a tím jako na vídrholci.
Každou skviru smečka využívá k útoku a trhání pletiva.
Naštěstí fotodokumentaci pred (v době koupě pozemku) a po každém utoku mame. Ale cas a chuť se pustit do soudního sporu... ne.
Jinak jsem taky zvedava, jak budeme měnit oplocení, az na nej dojde... (pro rýpaly- ano, na pozemek jsme měli, na stavbu svépomocí snad pri dnešních cenách taky, ale rozhodne ted ne dalších X desítek tisíc na nový nepruhledny plot s podezdivkou - ta tam teď chybí).
S psiky jsme se chtěli skamaradit, ale nějak na to nepristoupili. Tim, ze mam akitu, vim, ze nejen u psů agrese vyvolává agresi.
Navic neutoci jen na nas, ale na všechny kolemjdoucí na druhé straně (z čelní strany domu souseda, my jsme vzadu).
Ničí mě ta bezmoc, koukat se na to, jak vám cizí psi demolují majetek. Rezignace obce, kdy starosta řekne, že uz roky nevi, co s tímhle clovekem udělat a chybějící zastani u úřadů.
O nějaké náhradě škody si taky muzeme nechat zdát. Nepracuje, pije a dluhy ma údajně taky...
LUCI.P
napsal(a):
Děkuji všem za reakce.
Se sousedem jsme se samozřejmě chteli domluvit. Několikrát. Ale jak jsem psala. Je problémový- alkoholik on i jeho paní, navíc se prý u nich uz i střílelo. Netají se tím, že ma zbraň a jeho chot při jednom vecirku po něm vystrelila. :-(
Odstinit bylo první, co nás napadlo. Na plot jsme pridelaly plachty, ale po každém větru je musime opravovat. Jsme na kraji a tím jako na vídrholci.
Naštěstí fotodokumentaci pred (v době koupě pozemku) a po každém utoku mame. Ale cas a chuť se pustit do soudního sporu... ne.
Jinak jsem taky zvedava, jak budeme měnit oplocení, az na nej dojde... (pro rýpaly- ano, na pozemek jsme měli, na stavbu svépomocí snad pri dnešních cenách taky, ale rozhodne ted ne dalších X desítek tisíc na nový nepruhledny plot s podezdivkou - ta tam teď chybí).
S psiky jsme se chtěli skamaradit, ale nějak na to nepristoupili. Tim, ze mam akitu, vim, ze nejen u psů agrese vyvolává agresi.
Navic neutoci jen na nas, ale na všechny kolemjdoucí na druhé straně (z čelní strany domu souseda, my jsme vzadu).
Ničí mě ta bezmoc, koukat se na to, jak vám cizí psi demolují majetek. Rezignace obce, kdy starosta řekne, že uz roky nevi, co s tímhle clovekem udělat a chybějící zastani u úřadů.
O nějaké náhradě škody si taky muzeme nechat zdát. Nepracuje, pije a dluhy ma údajně taky...
Je to celé na pytel, ale upřímně a ruku na srdce...co vám zbývá jiného, než postavit svůj vyhovující plot.
A na nějaký měnění oplocení bych se krajcvajc a nová plot postavila souběžně s tím "starým". Vým, že to je nespravedlivé a stojí to prachy, ale na druhou stranu budete mít jistotu, že jste v bezpečí a ušetříte si nervy a energii, kterou do tého problému nainvestujete a výsledek může být nula.
Ono totiž vám můžou dát za pravdu všichni, my tady na fauně, starosta a další úřady, dokonce i ten soud, ale otázka je, jak to pak bude v praxi, co když na to soused bude házet bobek a s plotem stejně nic neudělá....proč by to dělal, on s tím problém nemá a jestli je to navíc taková rodinka, jak popisujete, tak se obávám, že tak max docílíte toho, že vám pak může začít dělat naschvály.....
Prostě je to klasika, dokud vás lidi ti jeho psi neroztrhají na maděru a jejich majitel si za to nepůjde sednout, tak se vlastně nic hroznýho neděje. A můžete si stěžovat klidně na lampárně, výsledek bude stejnej.
Na plachty se vyprdněte kupte tu stínovku...nevím, jak se to jmenuje a klidně takový ty malý stahovací pásky a na hodně místech to přitáhněte k tomu pletivu, alespoň jako provizorium a tu tkaninu...už to tu někdo psal, ve více vrstvách, v jedný vrstvě je to přeci jen ne úplně neprůhledný.
Edit: a před ten plot vysaďte nějaký rychle rostoucí živý plot a před něj klidně takový malý plůtek, myslím že úplně stačí takové to svařované pletivo metr vysoké....to aby zase váš pes nelezl k tomu stávajícímu plotu....
LUCI.P
napsal(a):
Děkuji všem za reakce.
Tak pokud je to v takovým stádiu, tak se divím, že s tím PČR ani úřady nic nedělají. A tu zbraň, pokud má legálně, by mu měli odebrat. Asi bych se obrátila na nějakýho právníka, či se s tím dá dělat. Že to nechcete řešit soudně, chápu. Je to vysilující a výsledku se dočkáte nejdřív tak za 10 let.
Jinak toto jste měla napsat hned, ten úvodní příspěvek nešel tak dopodrobna, proto jsem k němu byla spíš nedůvěřivá.
napsal(a):
Tak pokud je to v takovým stádiu, tak se divím, že s tím PČR ani úřady nic nedělají. A tu zbraň, pokud má legálně, by mu měli odebrat. Asi bych se obrátila na nějakýho právníka, či se s tím dá dělat. Že to nechcete řešit soudně, chápu. Je to vysilující a výsledku se dočkáte nejdřív tak za 10 let.
Jinak toto jste měla napsat hned, ten úvodní příspěvek nešel tak dopodrobna, proto jsem k němu byla spíš nedůvěřivá.
Co má za zbraň?
Jestli plynovou, tak dobrý, ale jestli je to klasická zbraň a už je tam záznam střelby a jedná se skutečně o alkoholika (nárazový pijan nestačí), můžete podat anonymní podnět na policii k prošetření. Třeba i dopisem, jsou povinni i takováto ohlášení prošetřit.
napsal(a):
Co má za zbraň?
Jestli plynovou, tak dobrý, ale jestli je to klasická zbraň a už je tam záznam střelby a jedná se skutečně o alkoholika (nárazový pijan nestačí), můžete podat anonymní podnět na policii k prošetření. Třeba i dopisem, jsou povinni i takováto ohlášení prošetřit.
To já právě nevím, zadavatelka to nepíše, třeba taky neví.
LUCI.P
XXX.XXX.10.172
Zbraň nevím, jakou má. Ale stačí mi vědomí, že má. Sousedi nás na to upozornili a on sám se "chlubí", že ho "stará zkusila zabít" 😐 Časově nevíme, kdy se to stalo, žádné podrobnosti taky neznáme.
Chápu i názory z druhé strany. Ono to vždy může být i jinak. A přestože se člověk snaží vystihnout celou situaci, detaily hned neobsáhne.
Mne to každopádně přimělo k zamyšlení se, jestli jsme něco mohli udělat jinak a řešit více v klidu.
Za ten nápad se stínovkou díky, ono by to nemusel vítr hned strhnout, jako tu plachtu. 🙂
Se sousedem pravděpodobně nepohneme, ale seslo se tu par dobrých tipů, abychom si mohli zajistit klidnější stavbu a pak i bydlení. 🙂