Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.1.2022 10:52

Dobrý den,
má někdo zkušenosti s tím že když měl pejsek zvětšenou prostatu, že mu nešlo kakat?
Jakože se vůbec nevykakal a nebo obtížně?
Mockrát děkuji za info.

24.1.2022 10:56

Můj pes měl zvětšenou prostatu a tyhle problémy neměl.

24.1.2022 11:00

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můj pes měl zvětšenou prostatu a tyhle problémy neměl.

A co měl? Pokud se můžu zeptat... Náš pejsek jde na wc.. První v pohodě druhé tlačí a třetí taky a vůbec mu to nejde nakonec to z něj vypadne ale stolice je měkká nejde mu to moc vytlačit... Někde jsem četla že ta prostata může tlačit na střevo je údajně mezi močovým měchýřem a střevem

24.1.2022 11:00
aluska

XXX.XXX.197.205

Dobrý den,
má někdo zkušenosti s tím že když měl pejsek zvětšenou prostatu, že mu nešlo kakat?
Mockrát děkuji za info.

bývá to u prostaty, buď zabere Ypozane, nebo kastrace. Navštivte veta včas, ať se neudělá perineální kýla
citace :
NEJČASTĚJŠÍ PŘÍZNAKY ZVĚTŠENÉ PROSTATY
ZÁCPA.
OBTÍŽNÉ KÁLENÍ
OBTÍŽNÉ MOČENÍ
KREV V MOČI.
UKAPÁVÁNÍ KRVE Z PENISU.
NEPLODNOST.
BOLEST BŘICHA.
ZÁNĚTY MOČOVÝCH CEST (ČASTO OPAKOVANÉ)

24.1.2022 11:03

aluska napsal(a):
bývá to u prostaty, buď zabere Ypozane, nebo kastrace. Navštivte veta včas, ať se neudělá perineální kýla
citace :
NEJČASTĚJŠÍ PŘÍZNAKY ZVĚTŠENÉ PROSTATY
ZÁCPA.
OBTÍŽNÉ KÁLENÍ
OBTÍŽNÉ MOČENÍ
KREV V MOČI.
UKAPÁVÁNÍ KRVE Z PENISU.
NEPLODNOST.
BOLEST BŘICHA.
ZÁNĚTY MOČOVÝCH CEST (ČASTO OPAKOVANÉ)

Vy jste to taky měli u pejska? Zabral Ypozane? No my tam byly před měsícem právě a pejsek měl prostatu zvětšenou ale ne nějak moc tak vet to zatím nechal tak.
Ale je vidět že to bude určitě tím

24.1.2022 11:05
bassrock

XXX.XXX.251.2

Náš druhý pes to měl, přesně jak píšete - problémy s vyměšováním.
Bral Ypozane, ale zlepšení se moc neprojevovalo, váhali jsme nad kastrací, bylo mu 11 let, nakonec to za nás rozhodla torze.
Ypozane bral cca 3 měsíce a bez zlepšení.

24.1.2022 11:06
PumaCZ

XXX.XXX.218.53

Dobrý den,
Mockrát děkuji za info.

Ano, u nás to při zvětšené prostatě bylo stejně. Pesan měl velké obtíže kadit a přišlo mi, že ho to bolí. Také si myslím, že se snažil kálení minimalizovat - prostě raději nekadil, nebo se jen nahrbil a pak zase šel. Pokud už kadil, tak mu to hrozně dlouho trvalo, popocházel, tlačil, .. Přitom bobek byl v pořádku (tuhost).

U nás pomohla až kastrace, protože po Ypozane se mu prostata vracela.

24.1.2022 11:11

bassrock napsal(a):
Náš druhý pes to měl, přesně jak píšete - problémy s vyměšováním.
Bral Ypozane, ale zlepšení se moc neprojevovalo, váhali jsme nad kastrací, bylo mu 11 let, nakonec to za nás rozhodla torze.
Ypozane bral cca 3 měsíce a bez zlepšení.

Jejda.. Tak to jo 🙈našemu je právě 12 let.. No tak nevím jestli se v tom věku pouštět do narkozy

24.1.2022 11:12

PumaCZ napsal(a):
Ano, u nás to při zvětšené prostatě bylo stejně. Pesan měl velké obtíže kadit a přišlo mi, že ho to bolí. Také si myslím, že se snažil kálení minimalizovat - prostě raději nekadil, nebo se jen nahrbil a pak zase šel. Pokud už kadil, tak mu to hrozně dlouho trvalo, popocházel, tlačil, .. Přitom bobek byl v pořádku (tuhost).

U nás pomohla až kastrace, protože po Ypozane se mu prostata vracela.

Něco podobného má i náš pejsek! Úplně přesně oddaluje Kadeni jak nejvíc může... Asi ho to chudáka opravdu bolí... V kolika letech jste dali pejska kastrovat

24.1.2022 11:16

A co měl? Pokud se můžu zeptat... Náš pejsek jde na wc.. První v pohodě druhé tlačí a třetí taky a vůbec mu to nejde nakonec to z něj vypadne ale stolice je měkká nejde mu to moc vytlačit... Někde jsem četla že ta prostata může tlačit na střevo je údajně mezi močovým měchýřem a střevem

U mýho psa se to projevilo kapkami krve z penisu. Nechala jsem ho tehdy vykastrovat, byl ještě mladej.

24.1.2022 11:17

12 let u jezevčíka mi nepřijde zase tak moc

24.1.2022 11:25
PumaCZ

XXX.XXX.218.53

Něco podobného má i náš pejsek! Úplně přesně oddaluje Kadeni jak nejvíc může... Asi ho to chudáka opravdu bolí... V kolika letech jste dali pejska kastrovat

Našemu nebyly ani dva roky, když jsme problém s prostatou zjistili. Kastrovali jsme v dvou a půl letech.

Pokud jste ještě nezkusili, tak vyzkoušejte Ypozane. Je to týdenní neinvazivní kúra. A pokud by nezabíral, tak bych ve vašem případě zkusila chemickou kastraci.

Hodně štěstí!

24.1.2022 11:28
PumaCZ

XXX.XXX.218.53

U mýho psa se to projevilo kapkami krve z penisu. Nechala jsem ho tehdy vykastrovat, byl ještě mladej.

Jo, u nás krom kaděni byla pak v tom nejhorším období také krev při močení, ale co nás vedlo k vetovi a veta k podezření na prostatatu bylo to, když nám 2x po sobě ráno s nateklým přirozením divně pochodoval po ložnici a z přirození mu stříkala čirá tekutina - vypadalo to, jako by chudák učůrával.

24.1.2022 11:38
janaa

XXX.XXX.47.93

Pokud je problém opravdu prostata,není co řešit. Kastrace u psa je jednoduchý a rychlý zákrok. U veterána samozřejmě udělejte předoperační vyšetření a dejte inhalačku

24.1.2022 11:38

PumaCZ napsal(a):
Jo, u nás krom kaděni byla pak v tom nejhorším období také krev při močení, ale co nás vedlo k vetovi a veta k podezření na prostatatu bylo to, když nám 2x po sobě ráno s nateklým přirozením divně pochodoval po ložnici a z přirození mu stříkala čirá tekutina - vypadalo to, jako by chudák učůrával.

U nás byla fakt jen sem tam kapka. Nemít psa v bytě, nepřišla bych na to. Jiné příznaky nebyly, snad jen, že míň žral, jenže nežravý byl běžně. Až když jsem ho před operací zvážila, bylo mi jasný, že mu muselo být blbě, když zhubnul dvě tři kila.

24.1.2022 11:47
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U zadavatelky...jak holky píšou, zkusila bych ten Ypozane, zabrat by měl, nic tím nepokazíte. Ale nemyslím si, že je to prostatou, tipla bych páteř.

24.1.2022 12:18

PumaCZ napsal(a):
Našemu nebyly ani dva roky, když jsme problém s prostatou zjistili. Kastrovali jsme v dvou a půl letech.

Pokud jste ještě nezkusili, tak vyzkoušejte Ypozane. Je to týdenní neinvazivní kúra. A pokud by nezabíral, tak bych ve vašem případě zkusila chemickou kastraci.

Hodně štěstí!

Mockrát děkuji a ta chemická kastrace probíhá jak

24.1.2022 12:55
aluska

XXX.XXX.197.205

Ypozane se podává týden, jak píší nade mnou a zabrat by měl, tedy zmenšit prostatu zhruba do 14ti dnů po podávání léků. Zlepšení udávají až půl roku po podání přípravku. Můj pes ho dostává, zatím zabírá a těch půl roku to opravdu zatím vydrželo. Pak už vidím, že stolice je užší ( jo, kontroluju ho..vna všem čtyřem skoro při každým kadění :-D) a jdu pro další dávku.
Jinak 12let u jezevčíka by neměl být problém, mojí 12ti leté jezevčici trhali 9 zubů a vše zvládla v pohodě.

24.1.2022 13:06

aluska napsal(a):
Ypozane se podává týden, jak píší nade mnou a zabrat by měl, tedy zmenšit prostatu zhruba do 14ti dnů po podávání léků. Zlepšení udávají až půl roku po podání přípravku. Můj pes ho dostává, zatím zabírá a těch půl roku to opravdu zatím vydrželo. Pak už vidím, že stolice je užší ( jo, kontroluju ho..vna všem čtyřem skoro při každým kadění :-D) a jdu pro další dávku.
Jinak 12let u jezevčíka by neměl být problém, mojí 12ti leté jezevčici trhali 9 zubů a vše zvládla v pohodě.

Mockrát děkuji právě že pejsek dneska vůbec nechce na wc.. 😭 Říkám si jestli jej to opravdu bolí a chce se mu a nemůže stalo se vám to taky někdy že nešel... Pojedeme k veterináři

24.1.2022 13:21

oba mí psi ypozane užívali a u obou zafungoval zcela

24.1.2022 13:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

lesnížínka napsal(a):
U zadavatelky...jak holky píšou, zkusila bych ten Ypozane, zabrat by měl, nic tím nepokazíte. Ale nemyslím si, že je to prostatou, tipla bych páteř.

Ještě dopisuju, sama k sobě Právě, že podobný problém jsme jednu dobu taky měli. Jako by obtížně tlačil, ale konzistence, i teda tloušťka bobků normální, vyšetření prostaty taky nic neobjevilo, takže jsem pojala podezření, že je to od páteře. Zmizelo to, když začal užívat léky na bolest, sice nohou ale to tu páteř nevylučuje. První jsem se vetky ptala, jestli to nemůže být prostata, ale prý jestli normálně čůrá, tedy jen neukapkává, tak ne.

24.1.2022 13:56
aluska

XXX.XXX.197.205

lesnížínka napsal(a):
Ještě dopisuju, sama k sobě Právě, že podobný problém jsme jednu dobu taky měli. Jako by obtížně tlačil, ale konzistence, i teda tloušťka bobků normální, vyšetření prostaty taky nic neobjevilo, takže jsem pojala podezření, že je to od páteře. Zmizelo to, když začal užívat léky na bolest, sice nohou ale to tu páteř nevylučuje. První jsem se vetky ptala, jestli to nemůže být prostata, ale prý jestli normálně čůrá, tedy jen neukapkává, tak ne.

můj pes čůral normálně, zvětšenou prostatu odhalila náhodná prohlídka u vetky, až potom jsem zjistila, že znakem toho je i úzká stolice u psa a zpětně jsem si uvědomila, že pes měl. Ale to jsem si s tím předtím nespojovala, až když jsem o prostatě načetla a konzultovala s vetkou.

24.1.2022 13:57
aluska

XXX.XXX.197.205

Mockrát děkuji právě že pejsek dneska vůbec nechce na wc.. 😭 Říkám si jestli jej to opravdu bolí a chce se mu a nemůže stalo se vám to taky někdy že nešel... Pojedeme k veterináři

nestalo, pesani kadí 2x denně, on taky, jen jak jsem psala výš, stolice byla úzká, ale to jsem netušila, že může být k prostatě. Teď už to vím, tak hlídám a podle toho i poznám, že je třeba nasadit Ypozane

24.1.2022 14:03

aluska napsal(a):
můj pes čůral normálně, zvětšenou prostatu odhalila náhodná prohlídka u vetky, až potom jsem zjistila, že znakem toho je i úzká stolice u psa a zpětně jsem si uvědomila, že pes měl. Ale to jsem si s tím předtím nespojovala, až když jsem o prostatě načetla a konzultovala s vetkou.

Ahaaa.... Tak to teda nevím 🙈 uvidíme co nám řekne vet... Tohle je právě že tam mu to jde tezko říkám první v pohodě další taky 3 potom se snaží tlačit a nejde to a to samé pak další.. Ale stolice je měkká

24.1.2022 18:10

Tak pejsek dostal Ypozane taky... Uvidíme zda to pomůže

24.1.2022 18:55
Ebi

XXX.XXX.104.139

12 let u jezevčíka mi nepřijde zase tak moc

Určitě to je v pohodě, to není žádný věk - na kastraci jsme byli před měsícem - náš jezevčík Akim -teď mu bylo 13 let - měl také potíže s prostatou, raději bobek nedělal, bylo vidět že ho to bolí, měl i potíže s močením - vet mi navrhl kastraci - ihned jsme na ni šli než se to ještě zhorší . Všechno v pohodě, navíc mu vytrhli 4 zuby když už byl uspaný - dostal prášky na bolest, během dvou dnů byl vcelku v pohodě. Když jsme šli na tahání stehů vše naprosto ok

24.1.2022 19:34

lesnížínka napsal(a):

Jak myslíte páteř

24.1.2022 19:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Mého psa bolí bederní páteř, na rentgenech nikdy nebyl, ale vetka ho prohmatala a je na ni citlivý, můžou to být nějaké změny na páteři, plotýnky, jestli jsem pochopila dobře, máte jezevčíka? Tam je páteř evergreen.

24.1.2022 20:23

Ano je krizeny jezevčík 🙈už máme ty Ypozane na prostatu snad to nic neudělá ale ta páteř je dobrý tip.. A hrbi se nějak pejsek? Nebo něco?

24.1.2022 20:30
aluska

XXX.XXX.168.15

Ano je krizeny jezevčík 🙈už máme ty Ypozane na prostatu snad to nic neudělá ale ta páteř je dobrý tip.. A hrbi se nějak pejsek? Nebo něco?

tak zvětšenou prostatu pozná vet , pokud by zvětšená nebyla, nedal by Vám Ypozane

24.1.2022 22:00
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

aluska napsal(a):
tak zvětšenou prostatu pozná vet , pokud by zvětšená nebyla, nedal by Vám Ypozane

To ano, pokud psa vyšetří a udělá sono. Jinak vám většina vetů řekne, že zvětšenou prostatu má takřka každý starý pes, stejně jako starý chlap A ypozane je v pohodě, nic se tím nepokazí, i když se dá třeba zbytečně.

Ano, nepatrně se hrbí, ale asi bych si to ani neuvědomila, protože jak je starý a bolí ho už dlouho i nohy, tak už chodí celkově jinak, už moc nejde jak špic, vyšponovaný, ocásek, nahoru, ale táhne se jak vlk No nejspíš by tak pes chodil, i kdyby to byla ta prostata, uvidíte. Jakové vyšetření mu vet dělal?

24.1.2022 22:30

lesnížínka napsal(a):
To ano, pokud psa vyšetří a udělá sono. Jinak vám většina vetů řekne, že zvětšenou prostatu má takřka každý starý pes, stejně jako starý chlap A ypozane je v pohodě, nic se tím nepokazí, i když se dá třeba zbytečně.

Ano, nepatrně se hrbí, ale asi bych si to ani neuvědomila, protože jak je starý a bolí ho už dlouho i nohy, tak už chodí celkově jinak, už moc nejde jak špic, vyšponovaný, ocásek, nahoru, ale táhne se jak vlk No nejspíš by tak pes chodil, i kdyby to byla ta prostata, uvidíte. Jakové vyšetření mu vet dělal?

No uvidíme.. Náš někdy ocásek nahoru někdy dolů.. Shrbeny chodí taky někdy ale to většinou na vodítku.. Veterinář udělal pejskovi RTG i Sono a zkoušel rektarne nebo jak se to říká rukou ještě potom zkoušela řekl že je zvětšená otázka je z čeho se tvoří nějaká benigní pokud je tak se odstraní právě Ypozane pokud ji způsobuje něco jiného tak bude potom právě nejlepší ta kastrace.. Vet řekl že se nemusíme bát kastroval i 14 lete psiky a sám řekl že na jezevčíka to není zas nějak extra věk těch 12

24.1.2022 22:45

lesnížínka napsal(a):

Z jakých zdrojů vychází vaše druhá věta?
Mě fascinuje, že tu radíte někomu, přitom váš pes nebyl na sono, rtg, netušíte, co mu je. Kromě stáří. Nic, jen povzdech. (Jakové, to je nějakové nářečí? Jaké?)

Zadavatelce držím palce, když má pejska vyšetřeného důkladně. Ypozane a později třeba ta kastrace, uvidíte.

25.1.2022 07:46
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Z jakých zdrojů vychází vaše druhá věta?
Mě fascinuje, že tu radíte někomu, přitom váš pes nebyl na sono, rtg, netušíte, co mu je. Kromě stáří. Nic, jen povzdech. (Jakové, to je nějakové nářečí? Jaké?)

Zadavatelce držím palce, když má pejska vyšetřeného důkladně. Ypozane a později třeba ta kastrace, uvidíte.

Na sono byl. Nic zvláštního tehdy nenašli, prý: trochu je zvětšená, to má každý pes v jeho věku, pro jistotu dáme Ypozane. Nebyl na rentgenu páteře.
Nejspíš moravské, ne

25.1.2022 08:42

No uvidíme.. Náš někdy ocásek nahoru někdy dolů.. Shrbeny chodí taky někdy ale to většinou na vodítku.. Veterinář udělal pejskovi RTG i Sono a zkoušel rektarne nebo jak se to říká rukou ještě potom zkoušela řekl že je zvětšená otázka je z čeho se tvoří nějaká benigní pokud je tak se odstraní právě Ypozane pokud ji způsobuje něco jiného tak bude potom právě nejlepší ta kastrace.. Vet řekl že se nemusíme bát kastroval i 14 lete psiky a sám řekl že na jezevčíka to není zas nějak extra věk těch 12

Interpunkce by neškodila. Benigní nádory se prostě tvoří, u starých psů i starých lidí.

25.1.2022 08:58
aluska

XXX.XXX.197.205

Jestli má na prostatě cysty nebo nádory, se pozná na sonu, ne ? Mě vetka řekla, že pokud by tam něco z toho bylo, tak jedině kastrace. Pokud je jen zvětšená bez cyst nebo nádorů, tak by mohl zabrat Ypozane.

25.1.2022 09:17

aluska napsal(a):
Jestli má na prostatě cysty nebo nádory, se pozná na sonu, ne ? Mě vetka řekla, že pokud by tam něco z toho bylo, tak jedině kastrace. Pokud je jen zvětšená bez cyst nebo nádorů, tak by mohl zabrat Ypozane.

Ano je to jen zvětšené na ulrazvuku žádné nádory ani nic nebylo

22.4.2022 18:58
User123

XXX.XXX.8.22

Dobrý den, prave teď můj pes má zvětšenou prostatu a žádný problém nemá s kakanim, pan veterinář se nám ale ptal na to ze muže mít tyto problémy

22.4.2022 19:07

User123 napsal(a):
Dobrý den, prave teď můj pes má zvětšenou prostatu a žádný problém nemá s kakanim, pan veterinář se nám ale ptal na to ze muže mít tyto problémy

Ano, s kálením potíže mít může. Buďte rád, že nemá.

22.4.2022 19:09
User123

XXX.XXX.8.22

Nebojte jsem moc rada, ale asi bych byla radši za tohle než aby měl rakovinu prostaty

22.4.2022 19:11

User123 napsal(a):
Nebojte jsem moc rada, ale asi bych byla radši za tohle než aby měl rakovinu prostaty

Zvětšená prostata se nerovná rakovina. Většinou se jedná o benigní hypertrofii, u starších psů a starších mužů.

22.4.2022 19:12
User123

XXX.XXX.8.22

My máme zvětšenou prostatu ale pan veterinář řekl ze kdyby se to nadále pokračovalo je možný ze je to rakovina prostaty(já teď přesně nevím jestli řekl prostaty)

22.4.2022 19:18

User123 napsal(a):
My máme zvětšenou prostatu ale pan veterinář řekl ze kdyby se to nadále pokračovalo je možný ze je to rakovina prostaty(já teď přesně nevím jestli řekl prostaty)

Jak je pes starý?

22.4.2022 19:23
User123

XXX.XXX.8.22

5let a nebojte bylo nám řečeno ze by potřeboval fenku

22.4.2022 19:37

User123 napsal(a):
5let a nebojte bylo nám řečeno ze by potřeboval fenku

A teď už si děláte srandu. a) zvětšená prostata u tak mladého psa velmi nepravděpodobná a b) krytí feny nepomůže. Naopak, pokud nezaberou "prášky", řeší se situace kastrací. To asi nevíte. Já ano.

22.4.2022 19:48
User123

XXX.XXX.8.22

Bože můj🙄 chtěla jsem jen předejít vašemu vyjadřování myslím si ze vy mi určitě nepomůžete byla jsem u veterináře máme prášky a pokud ty nepomuzou jde na kastraci, máme 100% má zvětšenou prostatu. Nevím kde jste teda přišla na to ze je nepravděpodobný u tak mladyho psa já si myslím ze 5 let je normálně pravděpodobnější u psu neříkám ze nejvíc ale určitě to není nepravděpodobný

22.4.2022 19:56
PumaCZ

XXX.XXX.218.43

A teď už si děláte srandu. a) zvětšená prostata u tak mladého psa velmi nepravděpodobná a b) krytí feny nepomůže. Naopak, pokud nezaberou "prášky", řeší se situace kastrací. To asi nevíte. Já ano.

Hachi mel 3x zvetsenou prostatu v roce a tri ctvrte :) Ano, neni to pravdepodobne, ale mozne to klidne je

22.4.2022 20:36

User123 napsal(a):
Bože můj🙄 chtěla jsem jen předejít vašemu vyjadřování myslím si ze vy mi určitě nepomůžete byla jsem u veterináře máme prášky a pokud ty nepomuzou jde na kastraci, máme 100% má zvětšenou prostatu. Nevím kde jste teda přišla na to ze je nepravděpodobný u tak mladyho psa já si myslím ze 5 let je normálně pravděpodobnější u psu neříkám ze nejvíc ale určitě to není nepravděpodobný

Píšu nepravděpodobné, ne nemožné. Jakému vyjadřování jste chtěla předejít? A proč jste napsala, že vám vet doporučil pro psa fenku? Upřímně, já váš úvodní příspěvek (ani ty další) moc nechápu. Proč jste ho tu dávala, když všechno víte?

22.4.2022 20:38

PumaCZ napsal(a):
Hachi mel 3x zvetsenou prostatu v roce a tri ctvrte :) Ano, neni to pravdepodobne, ale mozne to klidne je

Samozřejmě může být. Hachiho a váš příběh si pamatuji, vybral si chudák nemoci za 10 jiných psů.

22.4.2022 20:38
User123

XXX.XXX.8.22

Ten příspěvek jsme sem nedavala já, já jsem jen na nej odpověděla;) předejít tomu vašemu vykecovani. Protože je mladý pan veterinář si myslel ze je to fenkou

22.4.2022 22:25
lesnížínka

XXX.XXX.33.33

User123 napsal(a):
Ten příspěvek jsme sem nedavala já, já jsem jen na nej odpověděla;) předejít tomu vašemu vykecovani. Protože je mladý pan veterinář si myslel ze je to fenkou

Vykecování? Hmm, tak chcete poradit, nebo jen ,,vykecujete" vy? Kometa je taky veterinářka

22.4.2022 23:56

User123 napsal(a):

ale jistě
můj pes měl zcela to stejné (jakože krev)
v období hromadného hárání
je třeba nenechat psa čuchat po háravce

24.4.2022 13:54

User123 napsal(a):

Vy odpovídáte na své vlastní příspěvky? V každém případě to aspoň zkuste lépe česky. A mladý pan veterinář se má ještě co učit. Asi nedával ve škole moc pozor. Pokud si teda nevymýšlíte.

24.4.2022 14:06

lesnížínka napsal(a):
Vykecování? Hmm, tak chcete poradit, nebo jen ,,vykecujete" vy? Kometa je taky veterinářka

Dyť si z nás zadavatel(ka) dělá srandu. Veterinář, který chce zvětšenou prostatu léčit fenkou. Tomu přece nevěříte ani vy. A že o nás nemáte to nejlepší mínění.

24.4.2022 17:48

ale jistě
můj pes měl zcela to stejné (jakože krev)
v období hromadného hárání
je třeba nenechat psa čuchat po háravce

User123 píše o zvětšené prostatě. To s háravými fenami nesouvisí. Ale tak jako tak jsou jeho příspěvky zvláštní.

24.4.2022 18:07

User123 píše o zvětšené prostatě. To s háravými fenami nesouvisí. Ale tak jako tak jsou jeho příspěvky zvláštní.

však já taky píši (i když nepíši) o zvětšené prostatě
a jelikož to má souvis s testosteronem, tak to asi bude mít souvis s háravkami

24.4.2022 18:57

však já taky píši (i když nepíši) o zvětšené prostatě
a jelikož to má souvis s testosteronem, tak to asi bude mít souvis s háravkami

Tak to asi ano. Ale ne každý pes má kvůli tomu zvětšenou prostatu. Si myslím.

vera11

29.4.2022 09:35
vera11

XXX.XXX.217.155

Dobrý den, náš psík kříženec stáří 10+ let a asi 20 kg nemá potíže s vyměšováním, ale občas mu ukápne... Veterinář diagnostikoval trochu zvětšenou prostatu. Navrhl kromě možnosti kastrace a lékové léčby také čip, který má fungovat rok. Nemohu na internetu dohledat co tato možnost obnáší. Má někdo zkušenost? Děkuji

29.4.2022 12:46
PumaCZ

XXX.XXX.112.93

vera11 napsal(a):
Dobrý den, náš psík kříženec stáří 10+ let a asi 20 kg nemá potíže s vyměšováním, ale občas mu ukápne... Veterinář diagnostikoval trochu zvětšenou prostatu. Navrhl kromě možnosti kastrace a lékové léčby také čip, který má fungovat rok. Nemohu na internetu dohledat co tato možnost obnáší. Má někdo zkušenost? Děkuji

Cip je chemicka kastrace, kdy se psovi pod kuzi vpravi cip s hormony, ktere se budou postupne uvolnovat a zamezovat tvorbe testosteronu. K hyperplazii prostaty dochazi prave vlivem testosteronu, takze dojde k jejimu zmenseni.
Urcite bych se toho nebala. U nas byl vadny cip, takze jsme nakonec stejne kastrovali, ale byl to teprve dvoulety pes.

29.6.2022 21:42

Jdu si pro radu. Skoro 18letý pes začal mít problémy s vyměšováním. Čůrá normálně, moč je čirá, ale má problémy s kálením. Popochází, nemůže se jakoby uvelebit, a když už kadí, jsou to menší úzké bobky kulatého průměru, nejedná se o stuzžkovitou stolici. Tuhost bobků je normální, spíš měkčí, ale formovaná. Ještě nedávno byly bobky normální. Také pozoruji v poslední době menší chuť k jídlu (ale na dobroty se stále vrhá).

Možná plaším zbytečně, ale vzpomněla jsem si na tohle vlákno, že je to jeden z projevů zvětšené prostaty. Zajdu s ním co nejdřív k veterináři.
Jelikož se jedná o kastrovaného psa, BHP asi padá a zbývají ty horší diagnózy. Poradíte, co chtít po vetovi za vyšetření? Asi rovnou sono, že? Co dalšího???

29.6.2022 21:46
janaa

XXX.XXX.174.173

Nechci strašit,ale takhle se u mého labíka začal projevovat blížící se konec. "Nic" mu nebylo,ale takhle se ukazovalo,že dochází odchází síly, stolice byla v pořádku,střeva průchodná,prostata ok,vlastně neměl sílu tlačit, bylo to pro něj namáhavé samo o sobě,plus ten podřep u toho

29.6.2022 22:02

janaa napsal(a):
Nechci strašit,ale takhle se u mého labíka začal projevovat blížící se konec. "Nic" mu nebylo,ale takhle se ukazovalo,že dochází odchází síly, stolice byla v pořádku,střeva průchodná,prostata ok,vlastně neměl sílu tlačit, bylo to pro něj namáhavé samo o sobě,plus ten podřep u toho

Možné je všechno, ale nezdá se mi, že by vysílený pes pobíhal po zahradě, zatím se pořád zvládá rozběhnout i cvalem...

Na druhou stranu, já jsem s jeho odchodem již smířená předem, pokud by to bylo známkou toho, že už je čas, nechám ho jít. Je mu skoro 18, někdy to přijít musí, ale zatím mi ještě na uspání nepřijde, o život rozhodně ještě jeví zájem, i o hračky a druhé psy...

30.6.2022 08:57
janaa

XXX.XXX.174.173

Možné je všechno, ale nezdá se mi, že by vysílený pes pobíhal po zahradě, zatím se pořád zvládá rozběhnout i cvalem...

Na druhou stranu, já jsem s jeho odchodem již smířená předem, pokud by to bylo známkou toho, že už je čas, nechám ho jít. Je mu skoro 18, někdy to přijít musí, ale zatím mi ještě na uspání nepřijde, o život rozhodně ještě jeví zájem, i o hračky a druhé psy...

On v tý době taky ještě běhal,byl aktivní,na 15 let čilý. Ale takhle to v začátku prostě vypadalo. Já myslela,že už potřebuje žrádlo bez kostí,že se mu blbě tlačí,tak jsem mu změnila žrádlo a tak,ale nakonec to prostě bylo v tomhle

30.6.2022 09:24

janaa napsal(a):
On v tý době taky ještě běhal,byl aktivní,na 15 let čilý. Ale takhle to v začátku prostě vypadalo. Já myslela,že už potřebuje žrádlo bez kostí,že se mu blbě tlačí,tak jsem mu změnila žrádlo a tak,ale nakonec to prostě bylo v tomhle

Aha. O tom jsem zatím ještě neslyšela.
A jak dlouho pak s vámi ještě pobyl? V řádu dnů, týdnů, měsíců?

30.6.2022 09:45
janaa

XXX.XXX.174.173

Přesně si to nepamatuju. Ono se to na chvíli zlepšilo,pak zase zhoršilo, a pak už byl problém pořád. Řekla bych od toho posledního zhoršení tak měsíc. Ale byl to jedinej příznak ubývajících sil, pak odešel během pár dní, tuším,že v sobotu začal být apatickej, o víkendu pohotovost, začalo mu selhávat srdíčko a ve středu umřel. Pamatuju se,že ještě v pátek u nás byla vetka udělat mu dornovku a po tý se letěl vykadit,ještě jsme se mu smáli,že ho rozpohybovala i uvnitř a ona si pochvalovala,jak je ve skvělý kondici.

Přidejte reakci

Přidat smajlík