Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2022 15:11

Čím dál tím víc si pohrávám s myšlenkou, pořídit vybraným gerontkám slowfeeder.
Ony totiž svojí porci vdechnou během tří vteřin a pak další půlhodinu vypouští spolykaný vzduch různými otvory za doprovodu všelikých zvukových variací.
Občas žrádlo i vyzvrací a znovu sežerou. Nehledě na to, že jejich folklorem rovněž bývá to, že si naberou plnou hubu masa, vyflusnou jí na zem v rádiusu 1 metr od misky a pak to žerou dál. Takže zaflákaná neustále celá kuchyň.
ALE! Za prvé nevím, zda si se zpomalovacíma miskama poradí pes bez čumáku a za druhé jsem všude viděla jen plastové - což by znamenalo, že to budou stěhovat po celým bytě sem a tam...
Existuje kameninová/porcelánová zpomalovací miska?

(Zajímavý podotek: čuba, která je z množírny a jediná mívala fakt nouzi o žrádlo, jako jediná žere krásně spořádaně, bez kravin, pomalu a bez dělání nepořádku.)

26.1.2022 15:23
janaa

XXX.XXX.2.66

Tsss,napíšu protihltací miska,jsem si říkala,co to chceš koupit za vyfikundaci jinak myslím,že se z toho placky nenažerou. Tady mají keramickou https://www.zvireci-potreby.cz/nobby-keramicka-protihltaci-miska-fish-cerna-500ml-p29850?gclid=EAIaIQobChMIkNv85s7P9QIVDtZ3Ch2V6Qf3EAQYBCABEgLfWPD_BwE ale už živě vidím,jak se k tomu nemůže Kevin dostat a třískne tím Bellina by naopak měla radost,že se má na co vymluvit a nemusí žrát vůbec

26.1.2022 15:27

Mohla byste někdy krmení natočit? To musí být pokoukáníčko. :-)
Tady mají keramickou pro kočky, to by bylo pro placatky malé?
https://www.krmivautoma.cz/slow-feed--keramicka-miska-k-pomalemu-krmeni--0-25-l-18-cm--bila/

26.1.2022 15:36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mohla byste někdy krmení natočit? To musí být pokoukáníčko. :-)
Tady mají keramickou pro kočky, to by bylo pro placatky malé?
https://www.krmivautoma.cz/slow-feed--keramicka-miska-k-pomalemu-krmeni--0-25-l-18-cm--bila/

Natočit to můžu, ale je to jen pro silné povahy

Ta kočičí vypadá dobře, není hluboká a velikostně taky asi ok. Ony mají celkem malý příděly.

26.1.2022 15:37

janaa napsal(a):
Tsss,napíšu protihltací miska,jsem si říkala,co to chceš koupit za vyfikundaci jinak myslím,že se z toho placky nenažerou. Tady mají keramickou https://www.zvireci-potreby.cz/nobby-keramicka-protihltaci-miska-fish-cerna-500ml-p29850?gclid=EAIaIQobChMIkNv85s7P9QIVDtZ3Ch2V6Qf3EAQYBCABEgLfWPD_BwE ale už živě vidím,jak se k tomu nemůže Kevin dostat a třískne tím Bellina by naopak měla radost,že se má na co vymluvit a nemusí žrát vůbec

No jakože by kvůli tomu nežraly, to u nás fakt nehrozí Spíš bych se bála o tu misku anebo že půjdou do misky k sousedce, jestli to jako nebude jednodušší

26.1.2022 15:40
janaa

XXX.XXX.2.66

No jakože by kvůli tomu nežraly, to u nás fakt nehrozí Spíš bych se bála o tu misku anebo že půjdou do misky k sousedce, jestli to jako nebude jednodušší

Labík známý vzal milou misku a obrátil jí
Hele, Kevin by sežral slona,taky to do sebe rve,jak kdyby rok nežral s Bellou je to vopruz,hlavně,protože nemůže žrát,co by chtěla nejvíc

26.1.2022 16:01

Ještě se mi celkem líbí tahle silikonová - ta se přilepí k zemi a neměla by cestovat a není hluboká.

https://www.krmivautoma.cz/prostirani-miska-slow-feed-k-pomalemu-krmeni--24-mix-barev/

26.1.2022 16:10

Být placatkou, už teď mám depresi. Žrádlo přede mnou a nenažeru se. Leda jazyk použít jako žába.

26.1.2022 16:13

Být placatkou, už teď mám depresi. Žrádlo přede mnou a nenažeru se. Leda jazyk použít jako žába.

Mi neřikejte, že pes s čumákem ten čumák mezi ty zábrany strčí. Podle mě taky ne. Mluvim teda o tý zelený silikonce.

26.1.2022 16:19

To nevím, záleží na stylu žraní. Třeba zapnou placatky svůj "vysavač" a vcucnou to i přes překážky. Musíte to prubnout.

26.1.2022 16:19

To nevím, záleží na stylu žraní. Třeba zapnou placatky svůj "vysavač" a vcucnou to i přes překážky. Musíte to prubnout.

Asi jo, asi to na zkoušku objednám. Nestojí to svět.

26.1.2022 16:23
janaa

XXX.XXX.2.66

Ještě se mi celkem líbí tahle silikonová - ta se přilepí k zemi a neměla by cestovat a není hluboká.

https://www.krmivautoma.cz/prostirani-miska-slow-feed-k-pomalemu-krmeni--24-mix-barev/

K tomu by se teoreticky mohli dostat

26.1.2022 17:39
Markéta80

XXX.XXX.226.176

pro placatky to asi moc nebude, naše by se z toho asi nenajedla. jedině ta placatá silikonová? naše by do toho spíš strkala packy

26.1.2022 21:58

Kámoš měl doma něco podobného. Jednou jsme to v hospodě řešili, mě tak napůl zábavně napadlo, ať sežene víc malých misek a slepí to dokola. Udělal pěkný miskový věneček a fungovalo to.

26.1.2022 22:10
Terven

XXX.XXX.110.191

Já teda nevím, možná se pletu, ale myslím si, že placatka zvládne jakoukoliv lízací podložku nebo zpomalovací misku.
Protože do těch záhybů psi nenoří jaksi celej čumák, ale jenom jazyk a ten mají placatky normální
Vikina není úplně placatka, ale přecejen má matku shih tzu a čenichovou partii má kratší. A přesto je na vylizování čehokoliv šikovnější než pinčová s dlouhým sosákem.

27.1.2022 08:00

Terven napsal(a):
Já teda nevím, možná se pletu, ale myslím si, že placatka zvládne jakoukoliv lízací podložku nebo zpomalovací misku.
Protože do těch záhybů psi nenoří jaksi celej čumák, ale jenom jazyk a ten mají placatky normální
Vikina není úplně placatka, ale přecejen má matku shih tzu a čenichovou partii má kratší. A přesto je na vylizování čehokoliv šikovnější než pinčová s dlouhým sosákem.

No že jo? To si taky myslim!

Ale teda, mopsle rozhodně jazyk normální nemaj, já nechápu, kam tu obr plácačku dovnitř rolujou

27.1.2022 08:57
bassrock

XXX.XXX.251.2

Tvoje mopsle mě děsně baví!
Připmlouvám se za video krmení, smála jsem se i jen při čtení

27.1.2022 09:02

No že jo? To si taky myslim!

Ale teda, mopsle rozhodně jazyk normální nemaj, já nechápu, kam tu obr plácačku dovnitř rolujou

To je úžasná fotka😂😂

27.1.2022 10:08

To je úžasná fotka😂😂

Díky, to je naše množková Šťopka, hluchá, jedno voko, dva žuby a k tomu ten obr jazyk. Když se na mě takhle tlemí, tak je to jasný pokyn, že je čas večeře Je strašně skvělá a ňuňací.

27.1.2022 10:13

Btw. objednala jsem ty zelený silikonový bazmeky, tak snad to bude fungovat. Natočím vám před a po

27.1.2022 11:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já četla snowfeeder pro packy - říkala jsem si, asi nějaký spešl botičky či čo :D .

každopádně si myslím, že když jsou tyhle misky pro kočky, tak to placka přece zvládne taky. A na vídejo se teda těším. A Štopičku - ešivá mohu, prosím extra podrbat za ten gezichtík, mohu-li?

27.1.2022 11:29

Zrzavci napsal(a):
Já četla snowfeeder pro packy - říkala jsem si, asi nějaký spešl botičky či čo :D .

každopádně si myslím, že když jsou tyhle misky pro kočky, tak to placka přece zvládne taky. A na vídejo se teda těším. A Štopičku - ešivá mohu, prosím extra podrbat za ten gezichtík, mohu-li?

Zajisté

31.1.2022 19:50

Mno tak první seznámení dopadlo tragicky - pro malou nebohou mopsličku. Stála nešťastně nad miskou, nežrala a blafala na tu hnusnou věc, co jí zabavila všechno žrádlo.
(ta druhá se nažrala celkem v pohodě)

Bohužel nevím, jak sem dostat slíbená videa.

31.1.2022 19:55

Mno tak první seznámení dopadlo tragicky - pro malou nebohou mopsličku. Stála nešťastně nad miskou, nežrala a blafala na tu hnusnou věc, co jí zabavila všechno žrádlo.

chudák malá hladová

31.1.2022 20:06
Terven

XXX.XXX.110.191

Aha...hele, ono ne každá lízací podložka je vhodná pro každýho psa. Pokud vím, existuje něco jako stupně obtížnosti, některý jsou pro začátek prostě těžký.
Matně si vybavuju, že do těch obtížnějších je vhodný zpočátku dát větší kusy, aby je pes mohl uchopit.
Já mám tyhle dvě, nemají s nima problém. Nejsou to protihltací misky, jsou to lízací podložky. Nicméně večeře do toho dát jde, i když já to teď používám prakticky jenom na jogurt.
Správně by měly být na neklouzavým povrchu, na fotkách to taky nemám, teď už si na to dávám bacha.

31.1.2022 20:17

Dneska měly výjimečně rýži - po návratu z práce bylo doma nadělení a nevím, od který mopsle. Zítra už bude normál maso, tak by to mělo být jednodušší.

vila_amalka

1.2.2022 14:48
vila_amalka

XXX.XXX.239.240

Ony totiž svojí porci vdechnou během tří vteřin a pak další půlhodinu vypouští spolykaný vzduch různými otvory za doprovodu všelikých zvukových variací.
Občas žrádlo i vyzvrací a znovu sežerou. Nehledě na to, že jejich folklorem rovněž bývá to, že si naberou plnou hubu masa, vyflusnou jí na zem v rádiusu 1 metr od misky a pak to žerou dál. Takže zaflákaná neustále celá kuchyň.
ALE! Za prvé nevím, zda si se zpomalovacíma miskama poradí pes bez čumáku a za druhé jsem všude viděla jen plastové - což by znamenalo, že to budou stěhovat po celým bytě sem a tam...

(Zajímavý podotek: čuba, která je z množírny a jediná mívala fakt nouzi o žrádlo, jako jediná žere krásně spořádaně, bez kravin, pomalu a bez dělání nepořádku.)

dělají se silikonové lízaci podložky, záleží čím krmíte ale vzhledem k tomu že jste zmiňoval/a maso tak to se do podložky dá v pohodě vetřít. Pejska to zabaví a nikam necestuje.

1.2.2022 16:13

Placka má určitě šikovný jazýček, akorát nevím, když je už starší, jestli jí nebude taková zpomalovačka štvát. Lízací miska je snad snažší pro vydolování dobroty. Můj bělouš má teď už oboje, neboť zpomalovací misku jsem koupila minulý týden a napoprvé mu to trvalo 15 minut s granulkama a teď už to má vydolovaný dřív a baví ho to a pak si rád odpočine. Dávám mu misky výš, na podstavec, pro pohodlí. Taky už ho, po přetahování s vnučkou, bolela krční páteř. Inu šli do toho naplno. No a jak jsem četla jinde, jednu z Vašich placek trápí průjem, tak ať je brzo dobrá 🙏 enterozoo gel je fajn, ale zašla bych na veterinu. Pár dní už může být vážnější problém pro staršího psa, že? A taky mě napadlo to dát do souvislosti s tím zánětem na pacině...držím palce!!!

1.2.2022 16:35

Díky, protihltací misky už máme - viz. výše.

A černá už vypadá ok, zřejmě zabrala i ta Smecta, co jsem do ní cpala v noci a ráno, odpoledne už z ní (zatím) nic nevylezlo. Teď ještě dostala Entero gel a večer dostane s dietou znovu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík