Francouzský buldoček spp

Prodám Francouzského buldočka - CHS V. I. Puppy z nejlepší adresy Matka: Fa...
Dohodou
Dobrý den, mám dotaz.
Mám fenku březí francouzského buldocka, dnes je to 57 den.
Byla jsem dvakrát na ultrazvuku jednou na začátku a teď par dni zpět na druhem, teď už tam šla vidět štěňátka dvě, ale pak veterinář říkal ze jich tam muže byt více .
Proč zakládám tema?
Je to mě první krytí, tak jsem se vas zkušenějších chtěla zeptat, jak porod probíhá, na co si mám dávat pozor a celkove na rady.
Nechci nic zanedbat ,mám i čísla na veterinární pohotovost kdyby se něco dělo .
Dekuju moc rady
Osobní zkušenost nemám, poradím vám pouze velice pečlivě fenu k jejímu datumu pozorovat.., moc jí do toho nezasahovat, kdyby se vám zdálo, že to trvá dlouho, raději zavolat a poptat se..
Není mým úmyslem vás strašit a stresovat, znám 5 případů fr. buldočků, kdy 4 z nich musely na císaře.. (1-3 štěňata).
Ale doufejme, že to ve vašem případě nenastane. Hlavně na fenu dohlížet a mít čas případně vyjet.
Bohužel, tento pes je tak přešlechtěný (čímž ho nechci nijak urážet, je to fakt) , že je s tím často při porodu obtíž..
Mít takovýhle plemeno, kde se problémy dají očekávat, tak už před krytím sháním informace, ale ne na netu, ale od zkušených chovatelů daného plemene. Začala bych u chovatelky od které mám štěně, poradce chovu atd... A mám zajištěného chovatele na telefonu + vet v očekávaným termínu, ale ten vet by měl být samozřejmost u jakýhokoli plemene.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Domluvte se s poradcem chovu vašeho chov. klubu, ať je pro takové ty běžné zádrhele na tel. Při větším průšvihu volat veta.
elisak
napsal(a):
Mít takovýhle plemeno, kde se problémy dají očekávat, tak už před krytím sháním informace, ale ne na netu, ale od zkušených chovatelů daného plemene. Začala bych u chovatelky od které mám štěně, poradce chovu atd... A mám zajištěného chovatele na telefonu + vet v očekávaným termínu, ale ten vet by měl být samozřejmost u jakýhokoli plemene.
Já bych napsala množné číslo - vety. Aspoň tři.
napsal(a):
Domluvte se s poradcem chovu vašeho chov. klubu, ať je pro takové ty běžné zádrhele na tel. Při větším průšvihu volat veta.
A pozná zadavatelka běžný zádrhel a větší průšvih ?
v podstatě co.
když jde z feny zelený výtok a není štěně, je to průšvih
když fena tlačí břišním lisem a není štěně do pár minut, je to průšvih
narozený štěně se otře hadrem, pupečník nemusíte podvazovat, stříhat ani nic speciálního, zkraťte ho na pár centimetrů tím, že ho rozžmouláte nehty. ne moc nakrátko.
to je asi všechno.
To je přístup jak ke stroji. Nevím, jak to probíhá, ale klíďo udělám tohle a na poslední chvíli se jdu zeptat na net, jak to probíhá. Konec tohleto.
Ještě dodám, že kdyby bylo nějaké příště, tak bych ocenila přitomnost ještě jedné osoby, jelikož jsem úplně nestíhala, chtěla jsem mít pod kontrolou hlavně, zda vyšly všechny placenty, ale některá štěnda byla nalokaná, tak jsem to znich musela dostat, jedno vylezlo úplně už bez blány s utrhlou pupeční šňůrou a bez placenty , prostě nestíhala jsem to kontrolovat, co fenka sežrala, co vyšlo, ... Nebyla jsem si úplně jista, tak jsem raději večer šla na veterinu a přesně, kus placenty v ní zůstalo.
napsal(a):
A pozná zadavatelka běžný zádrhel a větší průšvih ?
To je otázka do loterie...
napsal(a):
To je otázka do loterie...
Bodlinka to hezky shrnula.....
napsal(a):
To je přístup jak ke stroji. Nevím, jak to probíhá, ale klíďo udělám tohle a na poslední chvíli se jdu zeptat na net, jak to probíhá. Konec tohleto.
Já to ale řeším už nějakou dobu samozřejmě veterináře už jsem také volala. Jen se ptám na rady jak znovu opakuji nechci nic zanedbat proto jsem napsala ještě jsem a poptala se ☺️
Dnes jsem ještě volala veterinárum a asi to uděláme tak ze až fence klesne teplota odvezu ji na veterinu a oni ji budou sledovat a popřípadě udělají cis. rez jelikož 90% francouzských Buldocku má u porodu problémy ,a já nechci čekat až tedy budu v noci panikarit ze se ji tam nějaké štěňátko zaseklo a rychle někam jet raději to necham na odbornicich . Mluvila jsem dnes i s pani od které jsem si fenku koupila a říkala mi ze byl zázrak ze jejich fenka rodila normálně ze se to nestává a at s tím raději nepočítám .
Varaxi
napsal(a):
Zavolejte chovatelce a domluvte se s ní.
Jak přišla Vaše fenka na svět, taky císařem?
Dobrý den,prave ze maminka fenky byla ojedinělá a jako jedna z mala porodila štěňátka normální cestou ,a dnes jsem mluvila s majitelkou a ta říkala ze ale nemůže vědět jestli to matka stenatkum předala ze je lepší mít na telefonu veterináře který nás vezme jakoukoliv hodinu a kdyžtak udělám cis. rez
Terkl
napsal(a):
Já to ale řeším už nějakou dobu samozřejmě veterináře už jsem také volala. Jen se ptám na rady jak znovu opakuji nechci nic zanedbat proto jsem napsala ještě jsem a poptala se ☺️
Krom veterináře je dobré mít na telefonu i zkušeného chovatele .dobre je tak vědět jak rodila matka vaší fenky,a připadně jaký porod měly i připadní sourozenci.
Veterinář je sice fajn ale vtšina umí řešit až problém a běžný porod se všema odchylkama jim moc nejde ...
Porod je každy jiný,každá fena je jiná a to co u jedne muže být pruser u druhé to bude normální ..některý fena bude tlačit klidně i hodinu a nic ,jina si párkrát prdne a je to venku ale obě budou ok ,některá fena odbude 10 štěnat za hodiny a jiná bude rodit 24 hodin ...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.35.234
A ted mi reknete proc ty stenata vubec ma.
Terkl
napsal(a):
Já bych jedno štěně chtěla. Jak dopadly pately a srdce?
Terkl
napsal(a):
Dnes jsem ještě volala veterinárum a asi to uděláme tak ze až fence klesne teplota odvezu ji na veterinu a oni ji budou sledovat a popřípadě udělají cis. rez jelikož 90% francouzských Buldocku má u porodu problémy ,a já nechci čekat až tedy budu v noci panikarit ze se ji tam nějaké štěňátko zaseklo a rychle někam jet raději to necham na odbornicich . Mluvila jsem dnes i s pani od které jsem si fenku koupila a říkala mi ze byl zázrak ze jejich fenka rodila normálně ze se to nestává a at s tím raději nepočítám .
Nejsem chovatel, nikdy jsem neodchovala štěňata, ale přijde mi to u tohodle plemene docela masakr s těmi problémy při porodu a že porod císařem není vyjímka. Omlouvám se všem majitelům a milovníkům frbulíků, ale prostě mě napadá, zda je správné takové plemeno vůbec chovat.
A neumím si představit, že bych jako majitelka chovné feny šla vůbec do rizika jí nakrýt, když bych věděla, že ty problémy při porodech nejsou vyjímkou, ale spíš pravidlem.
Hlavně doufám,že je fena chovná,testovaná,zdravá a vyšetřená a otcem je pes nepříbuzný. Jen holky v OS Buldočí naděje mají tři štěňata od "chovatelů",co mají doma mámu,a narodily se nepoveděňátka,slepá, s očníma problémama,které se budou řešit drahou operací, s problémem někde v zažívání,které se opět řeší operací a modlením se,aby se přišlo na problém... https://www.facebook.com/osbuldocinadeje
Jinak veta máte, domů připravit porodní bedýnku, věci,pro umělý odchov štěňat, pokud by bylo potřeba,zvlášť pokud se bude dělat plánovaný císař
janaa
napsal(a):
Hlavně doufám,že je fena chovná,testovaná,zdravá a vyšetřená a otcem je pes nepříbuzný. Jen holky v OS Buldočí naděje mají tři štěňata od "chovatelů",co mají doma mámu,a narodily se nepoveděňátka,slepá, s očníma problémama,které se budou řešit drahou operací, s problémem někde v zažívání,které se opět řeší operací a modlením se,aby se přišlo na problém... https://www.facebook.com/osbuldocinadeje
Jinak veta máte, domů připravit porodní bedýnku, věci,pro umělý odchov štěňat, pokud by bylo potřeba,zvlášť pokud se bude dělat plánovaný císař
No právě po tom císaři je to taky sázka do loterie, takže být připraven na umělý odchov. I když mě vet přesvědčoval, že moje plemeno je v pohodě, že rodí bez problémů, tak jsem měla nachystáno všechno, mléko, lahvičky, elektrickou dečku (tu jsem používala do šesti týdnů věku štěňat) atd.
eli22
napsal(a):
No právě po tom císaři je to taky sázka do loterie, takže být připraven na umělý odchov. I když mě vet přesvědčoval, že moje plemeno je v pohodě, že rodí bez problémů, tak jsem měla nachystáno všechno, mléko, lahvičky, elektrickou dečku (tu jsem používala do šesti týdnů věku štěňat) atd.
To vím to mám už také připravené ,věřím ze to zvládneme všichni . Dnes už má fenka 36stupnu za hodinku ji změřim znovu a pak volám na veterinu . Řekli mi ze mám počkat az začne mít první stahy a hned pal přijet a na 90% půjde na císařský rez
Terkl
napsal(a):
To vím to mám už také připravené ,věřím ze to zvládneme všichni . Dnes už má fenka 36stupnu za hodinku ji změřim znovu a pak volám na veterinu . Řekli mi ze mám počkat az začne mít první stahy a hned pal přijet a na 90% půjde na císařský rez
.tak hodně štěstí...jen si tak říkám zda ta štěňata pak za to stojí.....
janaa
napsal(a):
Teda úplně na stahy bych nečekala,to už štěně sestupuje do porodních cest. Pokud čekat, tak bych počkala na odtečení hlenové zátky a jela. Nebo spíš to domluvila úplně předem
Mám to domluvené tak ze když se bude něco dít tak mám zavolat nebo hned vyjet na veterinu . Hlavně hlidam teplotu