Německy ovčak štěňata s PP

Prodám Německého ovčáka - Melampous nabizi ještě 3 volné fenky NO s prukaze...
15000 Kčabb
XXX.XXX.137.246
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, je lepší na hlídání objektu fena nebo pes?
Co se týká ostrosti.
Děkuji.
Otázka
XXX.XXX.230.195
Záleží na jedinci.
Varaxi
napsal(a):
Stará literatura traduje, že pes lépe střeží pozemek a majetek, fena lépe hlídá lidi.
Nemám to ničím potvrzeno a dle mého skutečně nejdůležitější aspekt je povaha.
No tak zatím soudě podle mých psů, tak by to asi i byla pravda. Dva psi, hrozně štěkali, když někdo šel k báráku, u plotu, když někdo zazvonil. Půlroční fenka, co mám teď, moc na zvonek a pod. nereaguje, ale pokud si myslím, že my jsme nějak v ohrožení, tak štěká.
Otázka
XXX.XXX.230.195
Já si myslím, že nejlepší je mít psy dva. Jeden malý a temperamentní a druhý velký silný. Mívala jsem malého šikovného voříška z útulku, celé dny vydržel číhat, pořád kontroloval co se kde šustlo. No a když chtěl velkou posilu začal ječet a najednou se vynořil velký pes, který mezitím polehaval někde pěkně v klidu. Skvěle se doplňovali.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já si myslím, že na střežení objektu je lepší pes samec popř. s fenou v tandemu, popř. dva psy.
Pokud by to mělo být samostatné střežení objektu, kde je pes povětšinou sám, tak bych se přimlouvala na nějakou psí dvojici.
Ne že by feny nehlídaly a nebo neuměly být dostatečně razantní, ale už to, že psi samci bývají v rámci plemene větší, s větší fyzickou silou a takoví přímočařejší.
u fen se musí brát ohled i na dobu hárání - je objekt takový, že se tam za ní jiný pes nedostane?? Jinak si myslím, že je jedno, zdali pes nebo fena - skvělí hlídači mohou být oba.
Otázka
napsal(a):
Já si myslím, že nejlepší je mít psy dva. Jeden malý a temperamentní a druhý velký silný. Mívala jsem malého šikovného voříška z útulku, celé dny vydržel číhat, pořád kontroloval co se kde šustlo. No a když chtěl velkou posilu začal ječet a najednou se vynořil velký pes, který mezitím polehaval někde pěkně v klidu. Skvěle se doplňovali.
Souhlas, přesně tohle jsme měli.
Jeden hovawart - 50 kg, černoznakatý, tudíž pro hodně lidí "velký černý pes" a malou fenku křížence, cca.15kg.
Fenka štěkala na cokoliv, od kočky po Ukrajince na plotě, hovouš kouknul, vyhodnotil a buď znovu ulehl nebo šel rázně sundat Ukrajince a přehodit ho zpět na chodník.
Naše sousedka tenkrát říkala, že když štěkne hovík, tak se jde vždycky koukat, co se děje, pač je jasný, že se něco děje
A náhodně jsem v knize o hovawartech četla, že přesně takhle to bylo v oněch prapůvodních Hofech zařízeno - měli Hofen warten psa (hovawarta) a malého psa nazývaného hnojní pes, prý od toho jak stál na hromadě hnoje a štěkal na vše Nevím co je na tom pravdy, ale naší fence jsme pak často říkali Hnojníku
Otázka
XXX.XXX.230.195
bassrock
napsal(a):
Souhlas, přesně tohle jsme měli.
Jeden hovawart - 50 kg, černoznakatý, tudíž pro hodně lidí "velký černý pes" a malou fenku křížence, cca.15kg.
Fenka štěkala na cokoliv, od kočky po Ukrajince na plotě, hovouš kouknul, vyhodnotil a buď znovu ulehl nebo šel rázně sundat Ukrajince a přehodit ho zpět na chodník.
Naše sousedka tenkrát říkala, že když štěkne hovík, tak se jde vždycky koukat, co se děje, pač je jasný, že se něco děje
A náhodně jsem v knize o hovawartech četla, že přesně takhle to bylo v oněch prapůvodních Hofech zařízeno - měli Hofen warten psa (hovawarta) a malého psa nazývaného hnojní pes, prý od toho jak stál na hromadě hnoje a štěkal na vše Nevím co je na tom pravdy, ale naší fence jsme pak často říkali Hnojníku
Jo, kdo nezná situaci, pro toho může být velký pes nepříjemné překvapení. Malá fena v tandemu s velkým psem mohou být dobrá dvojka. Momentálně máme doma velkého psa, velkou fenu a k tomu malou fenku. Je legrační, že pes výrazně upřednostňuje tu malou, dovolí jí to, co velké neprojde. Jenže malá bydlí doma, nemůže se do hlídání tak zapojit. Ale když je teplo a běhá venku, je vidět jak hlídá a velcí kámoši mají pauzu.
Otázka
napsal(a):
Záleží na jedinci.
Tak,tak, měla jsem N.O. psa, byl to hujer, trubka hodná, ukradli by ho i s boudou, pak jsem měla fenu N.O. ostrá jak břitva.
Abb
XXX.XXX.137.246
Objekt je oplocený, jiní psi by se neměli dost, pokud se nepodhrabou jinak plemeno buď německý ovčák nebo středoasijský pastevecký pes
Otázka
XXX.XXX.230.195
Abb
napsal(a):
Objekt je oplocený, jiní psi by se neměli dost, pokud se nepodhrabou jinak plemeno buď německý ovčák nebo středoasijský pastevecký pes
Máme SAO a jsem s nimi max spokojená. Ale proti německému ovčákovi je to velký rozdíl. Nicméně pokud si je pořídíte hlídá skvěle pes i fena.
Otázka
napsal(a):
Máme SAO a jsem s nimi max spokojená. Ale proti německému ovčákovi je to velký rozdíl. Nicméně pokud si je pořídíte hlídá skvěle pes i fena.
Mohla byste o nich víc napsat? Povaha, výcvik a tak. Zajímá mě to, i když si toto plemeno už určitě nepořídím.
otázka
XXX.XXX.230.195
napsal(a):
Mohla byste o nich víc napsat? Povaha, výcvik a tak. Zajímá mě to, i když si toto plemeno už určitě nepořídím.
Můžu napsat jen o svých psech, tak dlouho je zas nemáme a určitě by se našli zkušenější chovatelé tohohle plemene. Máme psy na hlídání, chováme spolu s nimi řadu zvířat a tak jsme chtěli psa, co je bude hlídat a dokáže s nimi vpohodě vycházet, což vyšlo. Mám malého vnuka s ním vycházejí skvěle, ale samozřejmě pod dozorem. Hlídají skvěle, ale není to o hysterickym štěkotu. Člověk si musí dávat pozor na návštěvy, kdo k nám chodí pravidelně, toho nechaj, u cizích vědí, že se jde do kotce. Ale zas, je to spíš o pouštění hrůzy, jednou se stalo, že k nám známý vešel a nic se mu nestalo, když se teda ani nehnul. Na procházky chodíme přivolání je perfektní, ale pes na nějaké cvičení to není ani o to nestojí. Pokud mají velký pozemek, my máme 4000m oplocené, celkem si vystačí, ale na procházky chodí nadšeně, rádi plavou. Strašně rádi se mazlí, češou a tak, maj rádi pozornost, ale nevynucujou si jí. Řekla bych, jako pes na hlídání, super, není to závislák, rád hlídá, věnovat se jim člověk musí, ale nemám pocit že berou jako křivdu, když jsou venku na zahradě.