Americký stafordšírský teriér

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice Bet Taylor...
30000 KčStaffbul
XXX.XXX.100.150
Měla bych dotaz.
Jaká je pravděpodobnost modrých štěňat, když je fena hnědobíla a pes modrý. Jedná se o kombinaci staforda a bulíka, kdyby někdo věděl, předem děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Už zas.
celkem nula.
Varaxi
napsal(a):
Ten bulík je buďto homozygot, nebo heterozygot, který ale neskrývá gen pro modrou. To je fakt.
Takže žádné jeho štěně nebude mít modrou barvu. Nikdy. Není to geneticky možné.
Ale to přece nemůžete takhle složitě! Že se nestydíte!
napsal(a):
Ale to přece nemůžete takhle složitě! Že se nestydíte!
Dobrá, tak jinak. Kaji se a nabízím alternativní odpověď:
Bude-li při zadavateli pánbůh stát, budou modrá štěňata. Budou-li při něm stát i všichni svatí, tak ta štěňata budou modrá jak Bello z Médi Pusíka.
Když pánbůh dopustí, i motyka spustí.
Dasvo
napsal(a):
Bulteriéři jsou hnědí? Odkdy prosím?
Na druhou stranu, pokud je bulík skutečně hnědý, tak u potomků nelze vyloučit vůbec žádnou barvu. Nikdo totiž nemůže tušit, kdo všechno jsou předci toho jakožebulíka.
to je sice pravda, ale pravděpodobnost že jen bulteriér bude mít náhodou vlohu pro modrou je hodně malá, takže říct, že modrá štěňata nebudou, je tvrzení s největší pravděpodobností pravdy.
Esi neříká staffbullovi bulík.
Varaxi
napsal(a):
Ten bulík je buďto homozygot, nebo heterozygot, který ale neskrývá gen pro modrou. To je fakt.
Takže žádné jeho štěně nebude mít modrou barvu. Nikdy. Není to geneticky možné.
Varaxi nebo heterozygot, který ale neskrývá gen pro modrou. To je fakt.
totální nesmysl, zopakujte si základy
Černí psi se stávají modrými, když jsou dd na lokusu D. Modrá se může pohybovat od stříbrné po břidlicovou nebo téměř černou a může být obtížné rozeznat modrou od černé pouhým pohledem ...
Lze to poznat, když vedle sebe postavím psa s černým čumcem a tohodle. Bígl takhle dobře posloužil, nebo se podívat proti slunci.
U některých plemen to není, u některých je to zcela normální. Může být po generace skryto. Jo, též opisuji z
http://www.doggenetics.co.uk/dilutes.html
Zředěného ang. bullteriéra/hnědého (jakože nepletu si pískovou s bílými fleky a hnědou) jsem nikdy neviděla a na zředěné štěně potřebuji, aby oba rodiče tohle nesli? Takže asi nic. Pokud to fakt není ang. staff. bullteriér.
lupus4
napsal(a):
Varaxi nebo heterozygot, který ale neskrývá gen pro modrou. To je fakt.
totální nesmysl, zopakujte si základy
Černí psi se stávají modrými, když jsou dd na lokusu D. Modrá se může pohybovat od stříbrné po břidlicovou nebo téměř černou a může být obtížné rozeznat modrou od černé pouhým pohledem ...
Chápu Váš argument správně, tedy že modrá je zesvětlená černá?
No ano, měla jsem napsat, že nemá gen pro zesvětlenou. To máte pravdu.
Ještě může teoreticky přenášet gen pro zesvětlenou, to je taky fakt. Ale ta pravděpodobnost je opravdu maličká.
Takže si za tím stojím. Ten pes modré štěně nedá.
napsal(a):
Lze to poznat, když vedle sebe postavím psa s černým čumcem a tohodle. Bígl takhle dobře posloužil, nebo se podívat proti slunci.
U některých plemen to není, u některých je to zcela normální. Může být po generace skryto. Jo, též opisuji z
http://www.doggenetics.co.uk/dilutes.html
Zředěného ang. bullteriéra/hnědého (jakože nepletu si pískovou s bílými fleky a hnědou) jsem nikdy neviděla a na zředěné štěně potřebuji, aby oba rodiče tohle nesli? Takže asi nic. Pokud to fakt není ang. staff. bullteriér.
https://www.bulterierclub.com/index.php/chov-bulterieru/180-vzornik-barev-bull-terriera
Já koukám do vzorníku a vidím, že mají fawn, tj. zesvětlená hnědá. Což jsem nevěděla, že tam mají, tímto děkuji lupus4 za upozornění.
Tak jestli je ten pes přenašeč, tak bude 50 % zesvětlených - ale jaká je pravděpodobnost? Pak ještě kolik ze zesvětlených bude černých? Kolik ze zesvětlených černých bude bez fleků? To je definice modrého psa - zesvětlená černá bez fleků. Pořád je to oblast zázraku.
Varaxi
napsal(a):
https://www.bulterierclub.com/index.php/chov-bulterieru/180-vzornik-barev-bull-terriera
Já koukám do vzorníku a vidím, že mají fawn, tj. zesvětlená hnědá. Což jsem nevěděla, že tam mají, tímto děkuji lupus4 za upozornění.
Tak jestli je ten pes přenašeč, tak bude 50 % zesvětlených - ale jaká je pravděpodobnost? Pak ještě kolik ze zesvětlených bude černých? Kolik ze zesvětlených černých bude bez fleků? To je definice modrého psa - zesvětlená černá bez fleků. Pořád je to oblast zázraku.
Fawn není žádná zesvětlená hnědá.
Hnědá barva je třeba čokoládový labrador a to je sama o sobě barva ředěná. Čokoládový labrador je celočerné zvíře plus ředění na hnědou.
Stejně jak jako modrý buldoček je celočerné zvíře plus ředění na modrou
Výmarák je celočerné zvíře s ředěním na modrou a na hnědou zároveň
Fawn je vloha na aguti alelické sérii. V té sérii je dominantní. Úplně jiná věc.
Varaxi
napsal(a):
Aha, oni znají i blue, i játro... to jsem nevěděla. Nikdy neviděla ani na obrázku, jinak bych šla hned pátrat :D Našla jsem merle obrázek, ale víc nic. Fawn je ta písková s maskou? Dělá to stejná věc? Jestli to není žlutá :D nebo červená :D Podle mě to není hnědá/nebyla.
Je b, je e...
A tady https://www.animalgenetics.us/canine/canine-color/DLocus.asp
to jsem neměla číst, teď jsem si to celé zamotala a už to nerozmotám.
napsal(a):
Hnědá barva je třeba čokoládový labrador a to je sama o sobě barva ředěná. Čokoládový labrador je celočerné zvíře plus ředění na hnědou.
Fawn je vloha na aguti alelické sérii. V té sérii je dominantní. Úplně jiná věc.
Ty bláho, tak to jsem zas něco z definic zaspala.
No, já skočila na web o barvách bulteriérů, kde byla fawn definovaná jako zesvětlená červená (což předpokládám, že tím zadavatel myslí tu hnědou, jako jasně, že to není ta čokoládově hnědá od labradora). A dál nad tím hluboce nedumala.
Tak díky, jdu si osvěžit znalosti angličtiny a definic barev.
Jinak já to ředění chápu, ale zamotala jsem se do termínů. Ale naprosto.
Varaxi
napsal(a):
Ty bláho, tak to jsem zas něco z definic zaspala.
No, já skočila na web o barvách bulteriérů, kde byla fawn definovaná jako zesvětlená červená (což předpokládám, že tím zadavatel myslí tu hnědou, jako jasně, že to není ta čokoládově hnědá od labradora). A dál nad tím hluboce nedumala.
Tak díky, jdu si osvěžit znalosti angličtiny a definic barev.
z hlediska majorgenů je zlatý retrívr který je téměř bílý a zlatý retrívr který je zlatý a třeba toler který je úplně červený jedno a to samé, ten odstín feomelaninu řídí různý modifikátory, u různých plemen možná i různý
no a stejný je to s Aw (fawn, sable). Jestli je pes nakonec spíš žlutej nebo spíš rezavej je věc těch modifikátorů.
napsal(a):
z hlediska majorgenů je zlatý retrívr který je téměř bílý a zlatý retrívr který je zlatý a třeba toler který je úplně červený jedno a to samé, ten odstín feomelaninu řídí různý modifikátory, u různých plemen možná i různý
no a stejný je to s Aw (fawn, sable). Jestli je pes nakonec spíš žlutej nebo spíš rezavej je věc těch modifikátorů.
Jojo, toto já vím, já se zamotala do toho internetového odkazu, který tvrdil, že fawn je zesvětlený, což jsem mylně akceptovala jako fakt.
lupus4
napsal(a):
dd je recesivní homozygot - modrý
DD je dominantní homozygot černý
váš Dd je černý ve fenotypu a hetero v genotypu, tudíž tvrzení, že jen neskrývá d a je modrý je hovadina
Jaký můj černý - tady žádný můj černý není. Je tady zadavatelův modrý (ten je černý) a hnědobílý, což geneticky může být téměř cokoli, protože to je popis zbarvení.
Varaxi
napsal(a):
Jaký můj černý - tady žádný můj černý není. Je tady zadavatelův modrý (ten je černý) a hnědobílý, což geneticky může být téměř cokoli, protože to je popis zbarvení.
A kdo ví, co vidí :-) jestli to psala ve stejném pořadí jako plemena, tak modrý je ten bulík. A toho bych hrozně chtěla vidět, ale fotografie nám asi nedá, když jsme byli tak oškliví :-) Nadpis je americký stafford, nick má staffbul a ptá se na bulíka a staforda. Končim :D
No hlavně si myslím, že zadavatel, který asi sprsknul bůhví co, doufaje v hyper moderní bull štěňata a kopec peněz, má teď z lekce genetiky pěkně hlavu v pejru
Varaxi
napsal(a):
Varaxi, u bulteriérů (anglických) je písková barva světlá červená, nikoliv hnědá! Jak je výše několikrát zmíněno, hnědá je labrador nebo třeba německý ohař.
Bulteriéři a stafordšírští bulteriéři prostě hnědí nejsou. U těch amstafů by to teoreticky možné bylo, ale myslím si, že hnědá není ve standardu podporovaná (a skutečně hnědého jsem nikdy neviděl).
Osobně se tak nějak nedomnívám, že zadavatel rozlišuje bulíka, stafbulíka a amstafa. Podle mě nakryl bulteriéra (anglického) a amstafa (amerického stafordšírského teriéra).
Už vůbec pak nekomentuju možnost krytí amstafa a stafbulíka. Zadavatel je K.R.E.T.É.N, který se ani nesnaží to skrývat.
Americký hnědý asi není. Ne celý. A ještě je seal. A vždy má někde aspoň jeden bílý flek. Nebo je vidět slabé žíhání, maska, flek. Seal je černý, co vypadá jako hnědý, ale stejně je tam někde malinko vidět bílá. Zadavatelky hnědobílý bude bílý s hnědými fleky žíhanými :-)
http://www.doggenetics.co.uk/black.htm uprostřed je trojfoto pitbullka
a ten konec je zajímavý... rozdíl mezi psem a zbytkem savců.
Jsem myslela, že hnědý labrador je játrový. Všecko mi pletete.
Dasvo
napsal(a):
Varaxi, u bulteriérů (anglických) je písková barva světlá červená, nikoliv hnědá! Jak je výše několikrát zmíněno, hnědá je labrador nebo třeba německý ohař.
Bulteriéři a stafordšírští bulteriéři prostě hnědí nejsou. U těch amstafů by to teoreticky možné bylo, ale myslím si, že hnědá není ve standardu podporovaná (a skutečně hnědého jsem nikdy neviděl).
Osobně se tak nějak nedomnívám, že zadavatel rozlišuje bulíka, stafbulíka a amstafa. Podle mě nakryl bulteriéra (anglického) a amstafa (amerického stafordšírského teriéra).
Už vůbec pak nekomentuju možnost krytí amstafa a stafbulíka. Zadavatel je K.R.E.T.É.N, který se ani nesnaží to skrývat.
Tak jasně, já tam dál píšu, že vycházím z předpokladu, že zadavatelovou hnědou je myšlena ta červená.
A že jsem mimo, protože jsem doplatila na to, že neznám anglické názvosloví, a tudíž jsem to googlila a „uvěřila“ nějakému webu, kde mají fawn vysvětlenou jako zesvětlenou barvu - a já to automaticky přiřkla stejnému typu zesvětlení.
Jinak jo, celé to tam mám špatně. Schomtala jsem pět věcí dohromady, Vy a bodlinka máte pravdu, už jsem si to ujasnila. :) Trvalo to, ale už to seplo.
Jinak už asi deset minut klikám na toto, a pořád mě to baví:
https://gen.runeterra.sk/bocColorCalculator/
No, doufám, že zadavatel ještě nenakryl, jen o tom uvažuje. Ale jestli skutečně nakryl, tak nemám co dodat.
Jenže ona nepsala hnědý, ale hnědobílý. A "hnědobílých" psů je mraky.
Dasvo
napsal(a):
Tak tím „hnědobílým“ je myšlen červený s bílými znaky, to se klidně vsadím.
nebo možná ještě žíhaný.
záleží na tom, jak moc "hnědý"
napsal(a):
Jenže ona nepsala hnědý, ale hnědobílý. A "hnědobílých" psů je mraky.
No, to jo. Ale stejně to bude nejspíš červená s bílými znaky (red with white marks).
I když zároveň platí, že to může být prakticky cokoli, zvláště pokud připustíme, že pes je bPP (nebo s jiným než FCI PP, nepochybuji, že jsou chovaní pod jinými kluby/federacemi s jinými podmínkami). Nebo pokud plemena zadavatel schomtal víc než já s barvama a pes (nebo fena, to už je jedno) vůbec není bulík.
Takže prostě je možné úplně všechno.
Stejně nevěřím, že by ten pár dal modré štěně. :)
Varaxi
napsal(a):
No, to jo. Ale stejně to bude nejspíš červená s bílými znaky (red with white marks).
I když zároveň platí, že to může být prakticky cokoli, zvláště pokud připustíme, že pes je bPP (nebo s jiným než FCI PP, nepochybuji, že jsou chovaní pod jinými kluby/federacemi s jinými podmínkami). Nebo pokud plemena zadavatel schomtal víc než já s barvama a pes (nebo fena, to už je jedno) vůbec není bulík.
Takže prostě je možné úplně všechno.
Stejně nevěřím, že by ten pár dal modré štěně. :)
Já s tou červenou nevím, vůbec tomu totiž nerozumím :D ale byl pes hnědobílý (bílá s žíhanými fleky) a fena bílá a vzniklo tohle: černobílé, celý tatínek, modrobílé, hodně černé s malinko bílou... viděla jste tady těch milion štěkanátek? 16! :-)
http://www.doggenetics.co.uk/breeding.htm
S border kolií nehraju, nenechá mě to zapnout, co já chci!
napsal(a):
Já s tou červenou nevím, vůbec tomu totiž nerozumím :D ale byl pes hnědobílý (bílá s žíhanými fleky) a fena bílá a vzniklo tohle: černobílé, celý tatínek, modrobílé, hodně černé s malinko bílou... viděla jste tady těch milion štěkanátek? 16! :-)
http://www.doggenetics.co.uk/breeding.htm
S border kolií nehraju, nenechá mě to zapnout, co já chci!
Já to pořád říkám - bordery si hrají divně. :)
16 štěňátek, ale vždycky čtyři stejná, tak by stačilo čtyři štěňata, každé jiné. :)
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.112.178
napsal(a):
"Výmarák je celočerné zvíře s ředěním na modrou a na hnědou zároveň"
Klasicky vymarsky ohar ma zakladni barvu hnedou, tedy B- dd
"Stejně jak jako modrý buldoček je celočerné zvíře plus ředění na modrou"
Muzete prosim vysvetlit to "ředění na modrou a na hnědou zároveň" vs "ředění na modrou"? dd redi podle toho, jestli je zakladni barva cerna nebo hneda.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
"Výmarák je celočerné zvíře s ředěním na modrou a na hnědou zároveň"
Klasicky vymarsky ohar ma zakladni barvu hnedou, tedy B- dd
"Stejně jak jako modrý buldoček je celočerné zvíře plus ředění na modrou"
Muzete prosim vysvetlit to "ředění na modrou a na hnědou zároveň" vs "ředění na modrou"? dd redi podle toho, jestli je zakladni barva cerna nebo hneda.
Výmarský je liver + zesvětlení. Tedy je bbdd. Ne B-dd.
Ne?
Já už dnes nevím nic. Vůbec nic.
Varaxi
napsal(a):
Ne?
Ano, je to tak, tzv. isabella... bbdd = játro + d. Dvě d. To není dobré, protože d je rozpustný v tucích. Proto se to jmenuje zředěná játra :D
http://www.doggenetics.co.uk/dilutes.html /Isabella uprostřed shluk foto s výmarem uprostřed/
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.112.178
Varaxi
napsal(a):
Ne?
Ano, bb, pardon. Tj zakladni barva hneda, nikoli cerna (to psala Bodlinka, ze je celocerny).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, bb, pardon. Tj zakladni barva hneda, nikoli cerna (to psala Bodlinka, ze je celocerny).
A jak se značí hnědá? Výmar je černý. Jenže kvůli dalším věcem - bb a dd je z něj "na pohled" isabella. Varaxi pomoc! Jestli jsem to zase nepochopila, tak už sem nemůžu chodit! :-)
http://www.doggenetics.co.uk/black.htm
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.112.178
napsal(a):
A jak se značí hnědá? Výmar je černý. Jenže kvůli dalším věcem - bb a dd je z něj "na pohled" isabella. Varaxi pomoc! Jestli jsem to zase nepochopila, tak už sem nemůžu chodit! :-)
http://www.doggenetics.co.uk/black.htm
bb je (fenotypicky) hneda, Bb a BB cerna. Pokud neni eumelanin, je pes cerveny (zluty) a alely na lokusu B se fenotypicky neprojevi. Typicky priklad jsou labradori.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
bb je (fenotypicky) hneda, Bb a BB cerna. Pokud neni eumelanin, je pes cerveny (zluty) a alely na lokusu B se fenotypicky neprojevi. Typicky priklad jsou labradori.
Co se neprojeví, je pro mě španělská ves. Já vím jen tohle: Pes je něco od Bé - od černé. A když z té černé (ona nezmizí, jen se zředí) stane bb, tak máme játrového (zesvětlenou černou, "hnědou") psa.
To je pořád černá. Ona nikam nezmizela, pouze zesvětlá, zrezaví. Jako když se odbarvuje černé triko z tržnice.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.112.178
napsal(a):
Co se neprojeví, je pro mě španělská ves. Já vím jen tohle: Pes je něco od Bé - od černé. A když z té černé (ona nezmizí, jen se zředí) stane bb, tak máme játrového (zesvětlenou černou, "hnědou") psa.
To je pořád černá. Ona nikam nezmizela, pouze zesvětlá, zrezaví. Jako když se odbarvuje černé triko z tržnice.
V geneticke terminologii (tedy aspon v anglictine) se bb oznacuje jako 'brown'.
Vezmete se treba australske ovcaky - mate tam red merle nebo red tri nebo red bi, ale geneticky jsou tito psi hnedi.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Aha, já myslela, že psala celoplášťový = jednobarevný. :)
Já byla včera dost mimo. Já se nad tím zamyslím, ať si nepletu české a anglické názvosloví a třeba z toho něco vzejde.
napsal(a):
Jo, B je černá, b je recesivní játrová.
Zesvětlená černá je modrá, zesvětlená játrová je výmar.
Čokoládový labrador je celočerné zvíře plus ředění na hnědou.
Játrový labrador je tedy geneticky bbDD, modrý buldoček je Bxdd, výmarský ohař je bbdd.
Takže jo, bodlinka má pravdu; zasahují dvě sady genů, jedna zesvětluje černou na játrovou, druhá zesvětluje původní barvu (černá, játrová) na modrou/isabelu.
Kurnik můžu se vetřít, když je tu tolik chytrých hlav?
Pro mě je to absolutně španělská vesnice a dřív se naučím věštit budoucnost z psích kulek, jak genetiku barev.
Nemáte někdo teorii, kde se v tomhle kikánským vořechovi vzala tahle barva? Co se týče figury, tak zatím nejvíc vypadá jako mix NO.
me teda vice pripomina kelpii - a ta tuhle barvu ma
impact
napsal(a):
Mě je právě poměrně záhadou to, kde by se v osadě na východě Slovenska vzal kříženec kelpie. Proto mě zajímá, jestli je i nějaká jiná cesta, jak na toho křížence hnědou dostat. On je oproti kelpiím opravdu mohutný, fotka zkresluje.
Hnědá je recesivní barva a může se nést skrytě celé generace, stejně tak i to black and tan zbarvení, které má, takže v podstatě rodiče mohli vypadat jakkoliv, akorát prostě museli mít oba vlohu pro hnědou a tan fleky.
Stačil i australák
Nebo samotný venkovský NO, oni totiž liver NO existují, i liver tan :-)
marcelaamax
napsal(a):
Taky v něm vidím kelpii, ale hodně to asi dělá prave ta barva, každopádně nádhernej pes ❤️, jakej je povahově?
Na můj vkus moc "přecitlivělý". Stačil křivej pohled silnějšího a úplně se sesypal. Na druhou stranu když se na něj křivě podíval slabší jedinec, dokázal ho dost zle napadnout. Což v jeho třech měsících vykolejilo i mě, která jsem za svoji praxi viděla už ledasco.
napsal(a):
Nebo samotný venkovský NO, oni totiž liver NO existují, i liver tan :-)
On právě při klusu z profilu vypadal jako typický NO, lehce sraženej zadek, takovej ten typicky "šmajdopohyb" NOček. Nějaká ladnost a mrštnost kelpie úplně mimo. By si zpřerážel haxny. Všichni "sourozenci" mu vždycky utekli, protože při honičkách padal v každé zatáčce, bo si přišlápl nohy.
impact
napsal(a):
On právě při klusu z profilu vypadal jako typický NO, lehce sraženej zadek, takovej ten typicky "šmajdopohyb" NOček. Nějaká ladnost a mrštnost kelpie úplně mimo. By si zpřerážel haxny. Všichni "sourozenci" mu vždycky utekli, protože při honičkách padal v každé zatáčce, bo si přišlápl nohy.
ježiš :-) a není to nějaká vada, stará zlomenina nebo vývojová?
Koukala jsem na "liver german shep." a ono se to někdy fakt narodí, tak možná se nehodil, zahodil a s něčím sprsknul.
Fuj ale ňákej vostrej :-)
impact
napsal(a):
Na můj vkus moc "přecitlivělý". Stačil křivej pohled silnějšího a úplně se sesypal. Na druhou stranu když se na něj křivě podíval slabší jedinec, dokázal ho dost zle napadnout. Což v jeho třech měsících vykolejilo i mě, která jsem za svoji praxi viděla už ledasco.
Podle popisu vidím psa mé švagrové - přecitlivělá, afektovaná, hysterická kelpie s PP. :-)