Dlouhosrstá štěňátka německého ovčáka s PP

Prodám Německého ovčáka - Nabízíme dlouhosrstá štěňátka německého ovčáka s...
17000 KčNeregistrovaný uživatel
XXX.XXX.108.249
Dobrý den,
mám fenu, přítel má psa pes nakryl mojí fenu, narodila se nám stenata, s přítelem se rozcházím, on tvrdí, že má právo na štěně za štěně.
Platila jsem celou veterinu já, v průkazu jsem taky já, myslíte i tak, má na štěně právo?
Nebo ne?
Děkuji za info.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.108.249
ano neuhlídali jsme je bylo jich 3 kluci 3 holky nechala jsem si dve vše jsem platila za svoje peníze
To štěně mu nechcete dát z důvodu, že se rozcházíte a nemáte ho ráda, nepovažujete ho za člověka, který se hezky stará o psy a nebude mu u něj dobře, víte, že ho chce pouze zpeněžit a prodat dál nebo z jakého důvodu? Obecně v chovatelském světě se za krytí platí kompenzací, většinou finanční. Předpokládám, že tohle nebude papírový vrh a neznám tedy důvod, proč jste se rozhodli k množení Vašich psů ("nehoda", finanční zisk, "každá fenka by měla mít jednou štěňata" ...) ale v životě je většinou mnohem důležitější, co je správné a ne co říkají právní normy. Rozhodněte se podle toho.
Edit: než jsem to odeslal tak vidím, že to byla ta "nehoda" ale to jak se máte rozhodnout stále platí, to budete vědět pouze vy.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ježiš, máte dvě, tak jedno dejte jemu, ne. Na co vám budou tři vlčáci? :-)
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.108.249
Ono se vám to řekne kdyz se o to neumi postarat kdyz je porad praco
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.96
Neumi se starat jen na ty zvirata zve
Tak mu zaplaťte poplatek za krytí. Třeba v ceně jednoho štěněte. Každý za krytí feny platí majiteli psa. A žádný majitel psa se o vrh nestará.
majitelka feny chtěla krýt?
Píše, že neuhlídali, takže asi nechtěli ani jeden.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.108.249
Majitelka jsem ja feny
napsal(a):
majitelka feny chtěla krýt?
Tož to už je jedno, ale hrozně bych chtěla vidět, jak on platí za interrupci :-)
Esi je na zvířata ošklivý, dala bych mu radši peníze. A nechte si to podepsat, o co za co kolik šlo, ať to neřešíte ještě za pět let.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.108.249
to je ten problém on chce za to stene 15000 a nebo psa ale mě uz je ho líto i jeho otce on by měl taky dva mě jde o to že jeho pes to stene nemá rád a on je požád práci domu jezdí 22:00 ze by ho mohli i zabít
Tak se koukněte jaká je cena obvyklá NO bez PP. 15000 to asi nebude.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.122.215
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to je ten problém on chce za to stene 15000 a nebo psa ale mě uz je ho líto i jeho otce on by měl taky dva mě jde o to že jeho pes to stene nemá rád a on je požád práci domu jezdí 22:00 ze by ho mohli i zabít
Zjistete si ceny bezpapirovejch no a to mu zaplatte a tim to hasne. Pokud nebude delat testy nema sanci dokazat ze jeho pes je tata vasich navic v to muzete pojmout naopak jako škodu. A hadali byste se u soudu este 10let.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy jste se myslím hledali ..., až jste na sebe zbylí😱.
Těžko může chtít za vořecha tolik, kolik stojí pes s PP. Dejte mu cenu v místě a čase obvyklou (to je zhruba 7 tis.), nechte si podepsat převzetí částky a nazdar.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.108.249
já jsem si zjistovala ceny taky jsem mu to psala ale porad tvrdi to svoje ze chce psa a nebo tich 15000 od 1000 do 7000 stojí On bez PP asi bude lepší mu toho psa dát ale jak ríkám je mi jich líto
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
já jsem si zjistovala ceny taky jsem mu to psala ale porad tvrdi to svoje ze chce psa a nebo tich 15000 od 1000 do 7000 stojí On bez PP asi bude lepší mu toho psa dát ale jak ríkám je mi jich líto
Tak mu ho nedávejte a ať se soudí.....poslala bych mu třeba doporučenej dopis nebo email s nabídkou kompenzace v hodnotě třeba těch 7000,- a hotovo.
Nebo vy jste měli uzavřenou nějakou smlouvu, že za nakrytí dostane štěně??
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.108.249
my jsme stenata nechteli ale neuhlidali jsme to kvuli tomu že já byla v nemocnici porodnici a on v práci psa si měl vzít do práce ale tak neudelal
Mno, v listopadu jste neměla NO, ale malamuty a vrh byl s PP.
Ne, že by to bylo podstatné, ale tak víte jak, drobátko to nesedí a tak vám asi moc nevěřím...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.108.249
moje fena je NO
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
moje fena je NO
MartaMarta123455@seznam.cz
18.11.2021 17:23
XXX.XXX.108.249
Matka je malamut
Otec je malamut
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.108.249
tak to je moje chyba když jsem to psala chtela jsem na psat Matka No otec Malamut
Jo jo, a tím, že jsou s PP, jste měla na mysli pet pas, že...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.108.249
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.108.249
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
matka
Protože asi nemůžete být sama s dítětem a třemi psy, tak štěňata prodejte, peníze za jedno mu dejte a nazdar.
Trochu rozumu by to chtělo.
Za křížence patnáct tisíc? To je dobrý vtip.
Pročpak jste se, zadavatelko, deaktivovala?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak to je moje chyba když jsem to psala chtela jsem na psat Matka No otec Malamut
Mám zrovna čas a důležitou práci, před kterou utíkám sem na smysluprázdnou diskuzi, tak si dovolím zcela zbytečně opravit vaši větu:
"Tak to je moje chyba. Když jsem to psala, chtěla jsem napsat: Matka NO, otec malamut."
lesnížínka
napsal(a):
Vy nevíte, co máte za psa? To není NO, s bílou packou...
Nepodstatný detail u psa bez PP.
Dasvo
napsal(a):
Analfabet neschopný napsat smysluplný příspěvek ve svém (předpokládám) rodném jazyce nejen, že má občanku, on se i množí, chová psy a dokonce může volit. Smutná je budoucnost tohoto národa.
Tak třeba vymyslíte nějaké super řešení a ten národ zachráníte. Inspirace z historie je spousta, že.
napsal(a):
Mám zrovna čas a důležitou práci, před kterou utíkám sem na smysluprázdnou diskuzi, tak si dovolím zcela zbytečně opravit vaši větu:
"Tak to je moje chyba. Když jsem to psala, chtěla jsem napsat: Matka NO, otec malamut."
Konečně něco smysluplného :-) Co myslíte, ta čárka v příspěvku Dasvo?
napsal(a):
Konečně něco smysluplného :-) Co myslíte, ta čárka v příspěvku Dasvo?
Myslíte před a dokonce? Tam by asi měla být, že? Pravda však je, že takové případy mnohdy opomenu i já, protože tady píšu hovorově. Někdy se ale vrátím a opravím to po sobě, protože si říkám, že to napomůže čitelnosti textu.
napsal(a):
Myslíte před a dokonce? Tam by asi měla být, že? Pravda však je, že takové případy mnohdy opomenu i já, protože tady píšu hovorově. Někdy se ale vrátím a opravím to po sobě, protože si říkám, že to napomůže čitelnosti textu.
nejen, že
Někde jsem četla, že to nemožné není, ale zdroj nevím, jen to tak jako bolí do očí :-)
To "a dokonce" jsem zcela přehlédla, se přiznám, tam je čárka vždy, i když u ostatních stup. výrazů být nemusí. To je matoucí a takové nevyžadování té čárky mě rozčiluje :D
On kdyby člověk psal "ba dokonce", tak na tu čárku nezapomene, protože už je to dlouhé slovo, že jo :-)
Já mám teorii... na netu dělá člověk chyby, které by propiskou v životě neudělal.
napsal(a):
nejen, že
Někde jsem četla, že to nemožné není, ale zdroj nevím, jen to tak jako bolí do očí :-)
To "a dokonce" jsem zcela přehlédla, se přiznám, tam je čárka vždy, i když u ostatních stup. výrazů být nemusí. To je matoucí a takové nevyžadování té čárky mě rozčiluje :D
On kdyby člověk psal "ba dokonce", tak na tu čárku nezapomene, protože už je to dlouhé slovo, že jo :-)
Já mám teorii... na netu dělá člověk chyby, které by propiskou v životě neudělal.
a když bude "nejen že", tak by ale měla být čárka před "nejen"?
napsal(a):
a když bude "nejen že", tak by ale měla být čárka před "nejen"?
Pokud by to bylo dohromady jako "nejenže".
Já bych tam tu čárku nepsala. Ale já bych to napsala jako spřežku, dohromady. (A čárku před spřežku.)
Edit: Sarah mě předběhla. :-))
Když bude spřežka, tak před ní, když bude "nejen že", tak čárka před "nejen". Tam je to jednoduché, jak je takových výrazů víc po sobě, tak se píše čárka před ten první... nebo to cítíte. Jenže já fakt někde viděla, že existuje i "nejen, že". Ale kde, nevím.
edit.: jinak v tom konkrétním případě zde vůbec čárka být nemusí, si myslím, tak to myslela Odetta? Že je to prostě věta...
napsal(a):
Když bude spřežka, tak před ní, když bude "nejen že", tak čárka před "nejen". Tam je to jednoduché, jak je takových výrazů víc po sobě, tak se píše čárka před ten první... nebo to cítíte. Jenže já fakt někde viděla, že existuje i "nejen, že". Ale kde, nevím.
edit.: jinak v tom konkrétním případě zde vůbec čárka být nemusí, si myslím, tak to myslela Odetta? Že je to prostě věta...
Co třeba takhle:
Nejen, že má občanku, on se i množí, chová psy, a dokonce může volit.
napsal(a):
Co třeba takhle:
Nejen, že má občanku, on se i množí, chová psy, a dokonce může volit.
Ne, to také nerozchodím :D Já hledala nějaké pravidlo, no našla jsem jen, že výskyt je, ale podle jakého klíče, tam neříkali.
napsal(a):
Ne, to také nerozchodím :D Já hledala nějaké pravidlo, no našla jsem jen, že výskyt je, ale podle jakého klíče, tam neříkali.
ÚJČ k tomu uvádí: “Podle dokladů z ČNK je zřejmé, že v praxi je výrazně nejfrekventovanější spřežka nejenže (70 000 dokladů) – nepochybně i proto, že u ní nemusíme řešit problém s interpunkcí. Přestože jazykové zdroje uvádějí jako variantu zápis bez čárky „nejen že“ (tato možnost je v ČNK doložena 18 000 záznamy), je i psaní s čárkou „nejen, že“ v praxi dosti hojné (9 900 dokladů) a ze syntaktického hlediska není ani to vyloučené.”
Takže je to asi punk. :D Přečetla jsem si tu Dasvovu větu ještě několikrát, a zjistila jsem, že nevím, jak jsem to vlastně myslela - jsem zmatená, asi budu také analfabet. :D Ale ty uvozovky mám zapsané chybně kvůli telefonu, umí jen tyhle (aby to nevypadalo, že jsem zcela hloupá).
Už jsem si zvykla, že se diskuze odchýlí od původního tématu, ale pravopis je novinka :-D
Bývalý přítel by měl být rád, že nechcete platit alimetny. Psy bych prodala, mimino a štěňata nejdou dohromady a dala bych mu ty peníze za jedno štěně, Kříženci skoro NO a malamuta, zas tolik drahé nebudou.