Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2022 05:59
DeNou

XXX.XXX.225.243

Dobrý den, máte někdo radu,nebo zkušenosti,jak venčit psa, který se nepostaví na zadní nohy?
Zvedací pásy nejsou na venčení.
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2022 09:52

celkem nijak

pokud to má nějakou prognózu, tak ten pes to chvilku dá na savé plíně, případně s katetrem

no a pokud je prognóza nepříznivá, tak se utratí, protože nejsme tyrani z lásky, že

13.2.2022 10:29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
celkem nijak

pokud to má nějakou prognózu, tak ten pes to chvilku dá na savé plíně, případně s katetrem

no a pokud je prognóza nepříznivá, tak se utratí, protože nejsme tyrani z lásky, že

Vozíček ?

13.2.2022 10:41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vozíček ?

ne.

buďme realisti

vozíček je dobrý k tomu, že tam psa na půl hodiny denně vysadím a pak dělám fotky a videa a biju se v prsa, jak jsem skvělá, jak se starám, že to neutratím

těch ostatních 23,5 h pes dělá co, leží v pelechu, odírá si nohy do krve, pořizuje si skvělý proleženiny

a ten problém s vyměšováním a to s močením i s kálením je zcela reálný, neřešitelný a nakonec to končí buď neřešitelnými opruzeninami nebo neřešitelnými záněty, podle toho, jestli je tam inkontinence nebo naopak neschopnost se vyprázdnit.

13.2.2022 10:50

Přiznám se, že vozíčkům taky nefandím, Svou psici bych na něj nikdy nedala (asi). Zas na druhou stranu : Vídala jsem fenu na vozíčku a "jezdila" s ostatnmi psy z ulice, majitelky starší dámy, pěkně po chodníkách kolem dokola.
A pak také "jezdil" francouzský buldoček. Pes po úraze. Asi hodně záleží na typu postižení a také věku psa. A také na velikosti. Jak se s ním dá manipulovat v náručí.

13.2.2022 11:16
Jiří5

XXX.XXX.231.15

Mám bohužel čerstvou zkušenost. Trvalo půl roku než jsem dospěl k racionálnímu řešení. Dodnes si prodlení vyčítám. Bodlinka

13.2.2022 11:28
Fatia

XXX.XXX.134.127

U mladého psa po úrazu bych vozíček zvažovala, taky záleží na váze psa a schopnosti majitele s ním manipulovat. My uspávali 12 letého 60 kg psa v okamžiku, kdy se přestal snažit zvednout když měl potřebu. Nehoda se občas stala už dřív (v horizontu měsíců), rozhodnutí padlo v okamžiku, kdy se doma v předsíni ani nepokusil se zvednout a kadil pod sebe.

13.2.2022 11:42
DeNou

XXX.XXX.225.243

Naštěstí o uspání nebudu rozhodovat já. Fenka je u dcery, která čeká mimino. Zvažuji, že bych si pejska vzala k sobě. Máme zahradu a 3 psy. Je mi jí líto, když se venčí vleže na boku. Lepší už to nebude a má asi 10-11 let,je z útulku. Děkuji vám za reakc
DeNou

13.2.2022 11:57
Jiří5

XXX.XXX.231.15

DeNou napsal(a):
Naštěstí o uspání nebudu rozhodovat já. Fenka je u dcery, která čeká mimino. Zvažuji, že bych si pejska vzala k sobě. Máme zahradu a 3 psy. Je mi jí líto, když se venčí vleže na boku. Lepší už to nebude a má asi 10-11 let,je z útulku. Děkuji vám za reakc
DeNou

Tak v tom rozhodování nenechte dcerku samotnou. Já bych byl vděčný za kohokoliv kdo by mě v podobné choulostivé chvíli pomohl. A to rozhodně miminko nečekám.

13.2.2022 12:03
Fatia

XXX.XXX.134.127

Ochrnutí je následkem čeho? Jestli je to prostě stáří, tak vozíček nepřipadá v úvahu, jakékoliv nadnášenní zadku znamená přetěžování předku, to by ten náš obřík třeba vůbec nedal. Zadní měl slabší, ale přední by celého psa prostě neutáhly. Tam by to bylo čistě trápení. Už jsem to tu někde psala, u psů tohle těžké a smutné rozhodnutí můžeme udělat a děkujme za to. Pár let po tomhle psovi odcházel můj děda. V podstatě v podobném stavu, nohy už ho neunesly a kadil pod sebe (do plen, smaozřejmě), realitu nevnímal nebo vnímal velmi omezeně. Že to bylo obrovsky náročné pro babičku jako pečující ososbu je jedna věc, ale bylo to nedůstojné trápení hlavně pro toho dědu. Narozdíl od psa, který odešel obklopen svými lidmi, když se z života stalo přežívání, děda se trápil měsíce, poslední týdny v nemocnici napojen na hadičky. S babičkou jsme to probíraly, udržovat psa v takovém stavu by se považovalo za týrání, u milovaného dědečka to bohužel jinak nejde :(

Zvažte, jak moc by u tohoto psa šlo o život a jetli už to není přežívání. Taky jak by na něj reagovali domácí psi, na starého psa navíc ležáka může smečka reagovat různě.

13.2.2022 12:29
DeNou

XXX.XXX.225.243

Oni jsou na ni zvyklí, bývá tady na návštěvě. Co je příčinou, netušíme.Ani veterinář. Možná,ale to se jen dohadujeme, máme trochu hloupého souseda, který trávil u nich potkany a granule prohodil i našim plotem,ne ze zlého úmyslu. Po té návštěvě u nás začala mívat křeče,vet se klonil k epilepsii,a od těch dob to s nohama jde postupně z kopce. Ráda bych byla oporou při rozhodování..Ale před rokem jsem nechala uspat její sestru kvůli 4. stupni srdeční nedostatečnosti.. Samozřejmě všichni mi říkali, že jsem udělala dobře. A mě je dodnes z toho špatně,jak jsme dojeli na veterinu před půlnocí a ona se snažila utýct a když ji vetka uspávala, odvíjela půlnoc 🙈

13.2.2022 12:50

DeNou napsal(a):
Oni jsou na ni zvyklí, bývá tady na návštěvě. Co je příčinou, netušíme.Ani veterinář. Možná,ale to se jen dohadujeme, máme trochu hloupého souseda, který trávil u nich potkany a granule prohodil i našim plotem,ne ze zlého úmyslu. Po té návštěvě u nás začala mívat křeče,vet se klonil k epilepsii,a od těch dob to s nohama jde postupně z kopce. Ráda bych byla oporou při rozhodování..Ale před rokem jsem nechala uspat její sestru kvůli 4. stupni srdeční nedostatečnosti.. Samozřejmě všichni mi říkali, že jsem udělala dobře. A mě je dodnes z toho špatně,jak jsme dojeli na veterinu před půlnocí a ona se snažila utýct a když ji vetka uspávala, odvíjela půlnoc 🙈

Určitě si fenku vezměte k soubě. Nenechávejte trápení s ní a konečné rozhodnutí na těhotné dceři. Má s radostí očekávat mimino a ne se trápit nad nemohoucím psem.
Může to dítě špatně poznamenat.

13.2.2022 12:52
Fatia

XXX.XXX.134.127

DeNou napsal(a):

Zkusila bych najít veterinu, která by se nesmířila s tím, že netuší příčinu problémů. Jaké vyšetření provedli?

Druhá věc je váš postoj k uspání psa. Protože Vy to špatně nesete, budete psa trápit? Možná jsem saďour, ale já jsem vděčná, že u psů lze to rozhodnutí udělat, když už život není k žití. Je to těžké, obrečela jsem to u psa i u feny... Ale špatně mi z toho není. Naopak, jsem ráda, že jsem pro své milované zvíře mohla udělat i tuhle smutnou poslední službu. Máte těch psů víc, to skončíte v blázinci, až Vám zestárnou. Zpracujte to v sobě. Přece nebudete ochrnutou fenu trápit proto, že jste nechala uspat její sestru s těžkým srdečním selhánéím?

13.2.2022 13:15
DeNou

XXX.XXX.225.243

Co na to říct
Máte pravdu...

VeselaKopa

13.2.2022 16:52
VeselaKopa

XXX.XXX.139.101

Je to smutné, ale víceméně každý pejskař s tím musí počítat. Je snad možné zavolat pro tento případ veta domů. Aspoň pak pejsek nemá ještě stres s cestou k veterináři. Až přijde naše chvíle (a doufám, že až za hodně dlouho), mám tenhle plán...

13.2.2022 17:05
DeNou

XXX.XXX.225.243

Když jsem veterinářku volala, řekla, že přijede do ordinace. Napřed jsem myslela, že přijede k nám.Zase je fakt, že my tam trefíme, kdežto ona by tu o půlnoci bloudila po vesnicích. Uspání nebylo plánované. Terezka se dusila

Přidejte reakci

Přidat smajlík