Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2022 07:30
Restey

XXX.XXX.1.132

Dobrý den, přicházím s prosbou. Mám tříletého německého ovčáka. Včera se odehrál další útok cizího psa na toho mého. Již podruhé zaútočil akita pes. Majitel asi 250 metrů od nás, já svého psa na vodítku.
Co mě ale zajímá...

Jak se mohu v ten moment nejefektivněji bránit? Můj pes měl už teď velký problém vyjít s jiným psem, jelikož už na cvičáku nastal problém. Po tom co se odehrálo pár takových incidentů toho mám vážně plnění kecky, kdy majitel ani netuší kde má svého psa a není schopen jej odvolat.

Navštívila jsem majitele akity, ale mám takový pocit že to k zdárnému výsledku nepovede. Poradíte mi prosím jak se pro příště bránit, abych nejlépe zamezila útoku nebo mu nějak předešla nebo jej efektivně ukončila?
Pokaždé co se to stalo jsem začala křičet všechna sprostá slova, kdy to pes po chvíli vzdá a uteče, ale bojím se toho co se stane při příští procházce, jelikož akita bydlí o ulici dál.
Moc děkuji všem za návrhy, nápady co v ten moment dělat.
Kdyby to šlo vyhnula bych se psovi, ale zaútočil na nás zezadu, kdy do poslední chvíle jsem neměla ani tušení že nám je v patách.

13.2.2022 08:36
Atheira

XXX.XXX.148.47

Na vás zaútočila akita a rozmyslela si to po sprostý nadávce?
Jak vám ostatní psi toho vašeho napadaj?
Když proti vám běží pes, není to vždycky hned agresor. Někdy jsou to jen nevycválaní blbečci, na který stačí houknout, ať se klidí. Nedovedu si představit, že akitu rozhodnutou mě zahrdlit zastaví sprostý slovo.

Tak jak to teda máte? Tihle psi od majitelů, kterým je všechno jedno jsou otravný, ale z toho popisu mám pocit, že se chcete bránit před něčím, co není. Běžící pes co uteče na nasraný zařvaní to přece nepotřebuje schytat dalším způsobem.

13.2.2022 08:49
Restey

XXX.XXX.1.132

Kdyby to zůstalo u toho že pejsek uteče ještě než zaútočí, byla bych velice šťastná. Včera se to stalo tak, že jsem měla akitu za zadkem a moment kdy jsem si psa všimla byl, kdy byl ode mě metr a půl. (Nosím čepku a v uších vatu kvůli větru). Než jsem stihla cokoliv, zaútočil na mého psa. Ano zaútočil, kdy psi se změnili ve smět chlupů. Naštěstí není ani jeden potrhany.. nenazvala bych útokem něco co útokem nebylo. A ano v momentě kdy jsem začala opravdu řvát že mě museli slyšet i ve vedlejší vesnici pes utekl.

Prosím buď reagujte na to na co se ptám, nebo vůbec děkuji.

13.2.2022 08:52
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak si pořiďte paralyzér. Když se ho naučíte používat správně, ten konkrétní pes se na vás časem už ani nepodívá. A když budete reagovat včas, nemusíte mu ani nic udělat.

Ten dodatek je vtipnej. Ono se vám možná zdá, že je to mimo. Ale divila byste se, kolik lidí se chce bránit proti psům, kteří vlastně vůbec neútočí. Jsou otravní, ale některý hysterky by jim pomalu lámaly krky a tak...

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2022 08:54

Akita není legrace. Útočí potichu a pro kolemjdoucí jakoby bez úvodu. Tak byl vyšlechtěn. Nebojí se prasete, medvěda...
Jaká je u Vás vyhláška o volném pohybu psů?
https://www.youtube.com/watch?v=lGYK0_FQhKQ&ab_channel=Stafordi%26spol

13.2.2022 09:25
Restey

XXX.XXX.1.132

Víte, mě moc vtipné nepřijde když vám cizí pes škube toho vašeho. Každopádně děkuji za tip.

Megi - vyhlášku zkusím pohledat. Co vím od myslivců, tak pes zde nesmí pobíhat na volno po honidbě, což je vše okolo nás krom vedlejších cest. Jdu zhlédnout video.

13.2.2022 09:38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Akita není legrace. Útočí potichu a pro kolemjdoucí jakoby bez úvodu. Tak byl vyšlechtěn. Nebojí se prasete, medvěda...
Jaká je u Vás vyhláška o volném pohybu psů?
https://www.youtube.com/watch?v=lGYK0_FQhKQ&ab_channel=Stafordi%26spol

To video tady myslím už bylo a pán radí nejvíc ten pepřák. Zkoušel jste to někdo už? Mě by zajímalo, jestli při těch větrech, co teď jsou, to nedopadne tak, že to mají v očích všichni zúčastnění.

13.2.2022 09:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

To video tady myslím už bylo a pán radí nejvíc ten pepřák. Zkoušel jste to někdo už? Mě by zajímalo, jestli při těch větrech, co teď jsou, to nedopadne tak, že to mají v očích všichni zúčastnění.

Myslím, že žínka tu jednou psala, že ho používala a rochnila se pak v potoce i ona se psem, jestli si to dobře vybavuju? Ale už nevím, jestli to aspoň pomohlo.

13.2.2022 09:53

Atheira napsal(a):
Myslím, že žínka tu jednou psala, že ho používala a rochnila se pak v potoce i ona se psem, jestli si to dobře vybavuju? Ale už nevím, jestli to aspoň pomohlo.

Ano, na to si vzpomínám, třeba nám napíše víc.
Nám se teda zatím nic nestalo (klepu na dřevo), ale mám v úmyslu pro jistotu něco pořídit, protože na procházky chodím sama. A některé psy z naší ulice znám za plotem a nedej bože kdyby s nimi někdo chtěl jít taky ven a pustit je na volno.

13.2.2022 09:56

hovořil tam něco o gelu, ,který ten vítr neovlivní
pak by to šlo

https://www.google.com/search?q=pep%C5%99ov%C3%BD+sprej+gelov%C3%BD&oq=pep%C5%99ov%C3%BD+&aqs=chrome.8.0i433i512j69i57j0i512l8.7133j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

u paralyzéru - je kontaktní, ale to neznamená, že musí být v kontaktu ti psi.......

"Včera se to stalo tak, že jsem měla akitu za zadkem a moment kdy jsem si psa všimla byl, kdy byl ode mě metr a půl. (Nosím čepku a v uších vatu kvůli větru)"

musíš monitorovat okolí, i to "vzadu"
(si nějak neumím představit, že bych netušila.....lidé, psi, tuna cyklistů, auta...)
zejména pokud víš, že tam běhá na volno akita

13.2.2022 10:03
Restey

XXX.XXX.1.132

Máte pravdu, že záda jsem si nehlídala. Chodím hodně po loukách a polích, kde moc lidí nepotkáte nebo alespoň u nás, tohle se stalo na louce, kde jsme zacházeli za horizont.

13.2.2022 10:07

Některé ty pepřáky mají dosah 4 5 metrů. A pak "tekutá střela" třeba 7. Mají v názvu většinou JET, velká síla do trysky a tenký proud.
na youtube jsou testy
Paralyzer to samé... co má on na videu je staré a k ničemu, krátké, ale dnes máme baterky/svítilny, teleskopy od decimetru po hafec, ... pohaněč dobytka a tak :-)
Důležité je mít kam utéct, nebo psa za sebe a být rozhodnutá, si jistá útočníkovi rozbít hubu, no.

13.2.2022 10:15

jenom tam nějak pomíjí situaci, kdy se vlastní pes uklidit za člověka nenechá a uklizený nebude
a má 40-50-60-70-.....kg

ale kvituji, že myslel i na nás, křehké ženy, které toho cizího psa fyzicky nezpacifikují

13.2.2022 10:17
lupus4

XXX.XXX.205.61

mluvil dobře, jinak to nejde

jen bylo úsměvné, jak na jeden nádech zahrnul svoji fenku povely " NE... FUJ... ČEKEJ

13.2.2022 10:18

jenom tam nějak pomíjí situaci, kdy se vlastní pes uklidit za člověka nenechá a uklizený nebude
a má 40-50-60-70-.....kg

ale kvituji, že myslel i na nás, křehké ženy, které toho cizího psa fyzicky nezpacifikují

No právě, uklidit, to se snadno řekne a hůř udělá.

13.2.2022 10:23

lupus4 napsal(a):
mluvil dobře, jinak to nejde

jen bylo úsměvné, jak na jeden nádech zahrnul svoji fenku povely " NE... FUJ... ČEKEJ

Jo, on někdy na ty psy drmolí celé A4 :-) ale smečka i návštěvníci jim fungují jako nikomu.

hmn_, myslíte třeba obranáře, co to chce řešit sám? Však říkal - sundat košík. Kdo ví, esi akita jde do takového psa. Nebo umí "za paty". Ale zas s takovým psem bych se nebála.

13.2.2022 10:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):

Ano pomohlo. Kavkazák rval na zemi Workovi krk, normálně ho strhnul za krk, byl do něj zakouslý a snažil se ho zabít, bez přehánění. Ten pes byl magor, zabil tu několik menších psů, pokousal x lidí. Měla jsem tehdy šité prsty na pravé ruce asi 4 dny, ještě v obvazech a než se mi povedlo pepřák z tašky levou vytáhnout, Worka už sípal. Psu jsem to musela do gesichtu nastříkat z 20cm a po pár sekundách pustil a s frkáním utekl. Tím pádem jsem postříkala Worku někde pod uchem a na ,,tváři". Potok od nás 50m, tak jsem ho zatáhnula do potoka a snažila se mu to co nejvíc smýt, u toho jsem si to já nanesla na tvář a na stehno. Volala jsem muži, odvezl nás autem domů, tam hned do sprcháče a znova ještě šamponem. Worka to nesl statečně, já stehno a hubu červené a popálené ještě druhý den, ale to už byla maličkost. Od té doby bylo napadení ještě x krát, ale nějaké grr, grr dvou stejně velkých psů mě nerozhodí, to si jen kluci poměřujou pindíky, málokdy to skončí nějakým šrámem, nikdy jsem už nemusela pepřák použít.

13.2.2022 10:26
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Atheira napsal(a):
Tak si pořiďte paralyzér. Když se ho naučíte používat správně, ten konkrétní pes se na vás časem už ani nepodívá. A když budete reagovat včas, nemusíte mu ani nic udělat.

Ten dodatek je vtipnej. Ono se vám možná zdá, že je to mimo. Ale divila byste se, kolik lidí se chce bránit proti psům, kteří vlastně vůbec neútočí. Jsou otravní, ale některý hysterky by jim pomalu lámaly krky a tak...

Akity jsou obecně kamarádský, společenský psi.
To jen v mém okolí žila jedna netypická, kterou venčila
stará, senilní babka vnukovi. Ta potvůrka zabila na vycházce
pinče na vodítku. Napadala co se hýbalo. NO i středoaziata.
Ale jinak netřeba se volné, neonáhubkované akity bát. Jasný?

15.2.2022 05:35
Mí

XXX.XXX.68.58

rapotacka11 napsal(a):

Akita a kamarádská? Ten palec nahoru mi tam skočil omylem...

15.2.2022 05:40
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Tak ho dejte pryč.

Zřejmě nerozumíte ironii, nevadí,
jsem zvyklá.

15.2.2022 08:45
eli22

XXX.XXX.58.38

Restey napsal(a):
Dobrý den, přicházím s prosbou. Mám tříletého německého ovčáka. Včera se odehrál další útok cizího psa na toho mého. Již podruhé zaútočil akita pes. Majitel asi 250 metrů od nás, já svého psa na vodítku.
Co mě ale zajímá...

Jak se mohu v ten moment nejefektivněji bránit? Můj pes měl už teď velký problém vyjít s jiným psem, jelikož už na cvičáku nastal problém. Po tom co se odehrálo pár takových incidentů toho mám vážně plnění kecky, kdy majitel ani netuší kde má svého psa a není schopen jej odvolat.

Navštívila jsem majitele akity, ale mám takový pocit že to k zdárnému výsledku nepovede. Poradíte mi prosím jak se pro příště bránit, abych nejlépe zamezila útoku nebo mu nějak předešla nebo jej efektivně ukončila?
Pokaždé co se to stalo jsem začala křičet všechna sprostá slova, kdy to pes po chvíli vzdá a uteče, ale bojím se toho co se stane při příští procházce, jelikož akita bydlí o ulici dál.
Moc děkuji všem za návrhy, nápady co v ten moment dělat.
Kdyby to šlo vyhnula bych se psovi, ale zaútočil na nás zezadu, kdy do poslední chvíle jsem neměla ani tušení že nám je v patách.

Já o tom tak přemýšlela a nejlepší obrana je útok. Asi bych zkusila něco, aby se mě pes bál. Třeba bych šla sama bez psa, možná s tím paralyzerém , a až bych potakala útočníka, byla bych první, kdo by na něj šel. Ale nevím, jestli to není blbost. Asi jo

15.2.2022 08:52
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Ještě dodám, že ta akita, kterou zmiňuji
byla americká akita, mohutná, bílá, zlá fena.

15.2.2022 10:05
OnlyK

XXX.XXX.168.140

eli22 napsal(a):
Já o tom tak přemýšlela a nejlepší obrana je útok. Asi bych zkusila něco, aby se mě pes bál. Třeba bych šla sama bez psa, možná s tím paralyzerém , a až bych potakala útočníka, byla bych první, kdo by na něj šel. Ale nevím, jestli to není blbost. Asi jo

U nás na místní smečku zdivočelých psů (xx let incestu - správní vořeši středního vzrůstu) platí křik, ale je fakt, že jsou vcelku poserové, přiběhnou k člověku max na 15 metrů a i když vypadají vztekle a štěkají, na člověka bez psa u nohy by si možná ani netroufli - tedy zatím se naštěstí nic nestalo.

Jednou jsme tak křikem odehnali 5 psů co bylo hned za patami daněle, nevěděli co se děje tak to raději otočili.

Ale taky to nemusí fungovat na každého a musí se zakročit fyzicky..

15.2.2022 11:47

Ještě se u nás na cvičáku tradovalo, že dobře mířená rána hranou ruky na psí čumák psa oddělá. Ale natrvalo, rozdrtí mu nosní přepážky a ty už nikdo nedá dohromady.
Ale jde o to, jestli na to má 160 cm ženská dost síly. Třeba jak tam předvádí ten kop.....asi by byl jediný výsledek, že bych si sedla na zadek.
Já když jsem musela projít kolem plotu, kde řádila smečka ridgebaků-fen, tak jsem byla připravená, psici přehodit přes plot do protější zahrady. Mívali jich tam 8. A ten plot nic moc vysoký.

15.2.2022 12:20
BlueBee

XXX.XXX.3.174

rapotacka11 napsal(a):

Akita Inu je sice kamaradaka a pratelska, to je pravda, ale ke sve rodine. Tu miluje. Deti, pribuzne, kamarady.. Co se tyce psu, tak je bud ignoruje nebo s nimi nejak extra tedy nevychazi. Kor feny jsou hodne nesnasenlive. Mela jsem ji vychovanou, krasne jsme spolu fungovaly, ovsem s cistym svedomim bych ji tedy na louce na volno s jinyma psiskama nevypustila. ( nemela jsem americkou akitu)
A co vim, tak jsme na tom byli dost podobne s jinymi majiteli Akit.

15.2.2022 12:26
BlueBee

XXX.XXX.3.174

Majitel te akity by si ji mel predevsim zabezpecit, ale to by musel uznat tedy problem, ze Vas ohrozuje:-( Akity maji taky tendenci preskakovat ploty a vencit se sami, pokud se dostatecne neunavi. Hodna akita je ta, co ma dostatek aktivit a pak nema myslenky na blbiny a litani po ulicich:-)) No proste jako u jinych psu..

15.2.2022 12:36
BlueBee

XXX.XXX.3.174

Jinak zrovna taky budu objednavat ten pepřák pro moji maminu. Snad se bude s peprakem v kapse citil lip… Minuly tyden byl jeji pejsek na voditku napadeny vlčakem, ktery lital po meste s majitelkou bez voditka:-( Mamka o psa musela dost bojovat, pejsem ma potrhane brisko. Kazdy den jezdim prevazovat po domluve s vet. doktorkou. No je to hned, kdyz je majitel psa nezodpovedny.. U nas psi ve meste navolno byt nesmi a stejne se tak stale deje. A stale nejake takoveto kolize..

15.2.2022 14:24
Terven

XXX.XXX.110.191

Já pepřák mám. Zatím jsem ho použila jenom cvičně - zkusila jsem stříknout. Je to ten "typ mlha", kdy není třeba přesně mířit, ale zas hrozí riziko, že to chytí všichni okolo.
Mířila jsem do volnýho prostoru, žádná pevná překážka, pocitově žádnej vítr nebyl. Přesto mi začaly slzet oči, začala jsem kuckat...přijde mi to celkem na houby, pokud by nastala nějaká akutní situace, psi v chumlu apod.
Pak je "typ střela", ten má výhodu, že zasáhne jen cíl a nic okolo, ale zas je třeba umět mířit.
Gel neznám, nevím.
Za sebe si myslím, že by mohl být lepší paralyzér, ale zkušenost nemám.

15.2.2022 14:33
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

No, pokud by se na moje feny řítila cizí akita, tak s ohledem na pověst, jakou to plemeno má a vzhledem k velikosti mých fen, bych nespekulovala, bude-li to útok nebo nebude-li to útok a pokud bych měla cokoli při sobě, použila bych to preventivně. Protože akita by je zvládla zabít na jedinej zákus.
Jinak souhlasím, že hodně lidí považuje za útok i to, co útokem není, třeba hodně divokou hru anebo drsnější ohrazení se. Ale pokud mám prcky a řítí se k nim cizí velkej pes, zejména plemene s ne příliš dobrou pověstí co se týče mezipsích vztahů, vyplatí se předpokládat radši to horší. Protože na nějaký dlouhý zkoumání, jak to ten pes vlastně myslí, nemusí být prostor. Většina těch útoků je hodně rychlá.

15.2.2022 15:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
No, pokud by se na moje feny řítila cizí akita, tak s ohledem na pověst, jakou to plemeno má a vzhledem k velikosti mých fen, bych nespekulovala, bude-li to útok nebo nebude-li to útok a pokud bych měla cokoli při sobě, použila bych to preventivně. Protože akita by je zvládla zabít na jedinej zákus.
Jinak souhlasím, že hodně lidí považuje za útok i to, co útokem není, třeba hodně divokou hru anebo drsnější ohrazení se. Ale pokud mám prcky a řítí se k nim cizí velkej pes, zejména plemene s ne příliš dobrou pověstí co se týče mezipsích vztahů, vyplatí se předpokládat radši to horší. Protože na nějaký dlouhý zkoumání, jak to ten pes vlastně myslí, nemusí být prostor. Většina těch útoků je hodně rychlá.

Reagovala jsem na to, že akita rozhodnutá vraždit si to rozmyslela po zařvání. Proto jsem se ptala. Ten úvodní příspěvek je napsanej tak, že není vůbec jasný, co ten pes kde dělá. Jestli tam běhá a řve nebo co se tam děje. Pochopila jsem z toho, že toho psa ze zadání psi napadaj častějš tak jako obecně, ne jenom ta jedna akita. Z toho důvodu mě to zajímalo. Fakt nepotřebuju vtipně vysvětlovat tady od rapotacky, co je akita zač. Taky tady jednoho takovýho máme a ten by sežral všechno, co se hne... No, řvát byste mohla jak chcete a klidně sprostě, bylo by mu to celkem jedno.
Je samozřejmě na místě nečekat, jestli se takový pes jde kamarádit nebo ne. V tom případě ale stejně sleduju svoje okolí předem, obzvlášť, pokud vím, že tam ta akita je... Ono co si budem. I nabíhání přátelských psů bývá otravný. Nikdo není zvědavej na takový to pořvávání z povzdálí "nebojte, on je hodnej" (často za tím stejně následuje ještě "jenom ..." nebo "ale")

15.2.2022 15:34
kalypes

XXX.XXX.252.76

Já nedobré psy bez náhubku a páníčka nablízko zaháním klackem, elegantnější verze by asi byl teleskopický obušek, s tím však zatím zkušenosti nemám.

15.2.2022 15:42
Atheira

XXX.XXX.209.8

kalypes napsal(a):
Já nedobré psy bez náhubku a páníčka nablízko zaháním klackem, elegantnější verze by asi byl teleskopický obušek, s tím však zatím zkušenosti nemám.

Stejně, náhoda je vždycky pěkně vypečená. Už jsme se starším psem taky zažili kdeco a jako naschvál se to stává, když u sebe zrovna nic nemáte/zapomenete... Takže koukat po klacku, když tam kolem jsou, je pořád dobrý řešení, když to stihnete.

neverend

15.2.2022 18:41
neverend

XXX.XXX.213.247

Když ono je to asi podobná blbost jako kurz sebeobrany pro důchodce.😄 Bude obrovský rozdíl kdo se brání,v jakém je věku a kondici. Prostě žádná rada v teoretické rovině zde nebude universální a někdo psa odžene jen hlasem,jiný ani klackem. Já osobně mám to štěstí, že lidi nepotkávám na procházkách a když už se psem, tak předpokládám že je to trouba a raději se obloukem vyhnu. 🙂

15.2.2022 20:10
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Reagovala jsem na to, že akita rozhodnutá vraždit si to rozmyslela po zařvání. Proto jsem se ptala. Ten úvodní příspěvek je napsanej tak, že není vůbec jasný, co ten pes kde dělá. Jestli tam běhá a řve nebo co se tam děje. Pochopila jsem z toho, že toho psa ze zadání psi napadaj častějš tak jako obecně, ne jenom ta jedna akita. Z toho důvodu mě to zajímalo. Fakt nepotřebuju vtipně vysvětlovat tady od rapotacky, co je akita zač. Taky tady jednoho takovýho máme a ten by sežral všechno, co se hne... No, řvát byste mohla jak chcete a klidně sprostě, bylo by mu to celkem jedno.
Je samozřejmě na místě nečekat, jestli se takový pes jde kamarádit nebo ne. V tom případě ale stejně sleduju svoje okolí předem, obzvlášť, pokud vím, že tam ta akita je... Ono co si budem. I nabíhání přátelských psů bývá otravný. Nikdo není zvědavej na takový to pořvávání z povzdálí "nebojte, on je hodnej" (často za tím stejně následuje ještě "jenom ..." nebo "ale")

No, ona zadavatelka tam doslova píše, že akita to po chvíli vzdá a uteče.
Pes je NO, ten se samozřejmě nepřekousne tak snadno jako pinč, ale celkem chápu, že majitelka není nadšená, že si na něm pravidelně jinej pes chladí žáhu - ono se to dost podepíše na psychice a chování toho napadenýho psa. I když je to jenom chvíle a útočník ho při tom nezabije.
Mně by třeba vadilo i to, pokud by k mejm fenám lítali cizí psi a jen by je semleli pod sebe bez použití zubů anebo by k nim prostě jenom lítali, čímž by je děsili. Protože Vikina má dost blbý reakce na cizí velký psy a takhle bychom byly pořád na začátku, či spíš v zápornejch hodnotách.

Přidejte reakci

Přidat smajlík