Americký stafordšírský teriér - fenky na prodej

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - CHS Promising Future nabízí k r...
25000 KčAnetttttttttttttt
XXX.XXX.206.234
Dobrý den,
máme 4,5 roku staforda pes a nyní 9 týdenní štěně pes staford. Vypadá to, že si sedli dobře, ale štěně pořád jede do staršího a chce si hrát a on si to nechává líbit, ale občas i zakňučí.
Štěně vůbec nespí a potřebovali bychom radu, jak je naučit, aby si hráli opravdu chvíli a pak měli svůj klid. Ani hračky ho poté moc nezajímají a hned do něj chce kousat. Štěně máme týden.
Děkuji moc za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Bezva nápad.
Kde bydlíte?
Anetttttttttttttt
napsal(a):
Dobrý den,
máme 4,5 roku staforda pes a nyní 9 týdenní štěně pes staford. Vypadá to, že si sedli dobře, ale štěně pořád jede do staršího a chce si hrát a on si to nechává líbit, ale občas i zakňučí.
Štěně vůbec nespí a potřebovali bychom radu, jak je naučit, aby si hráli opravdu chvíli a pak měli svůj klid. Ani hračky ho poté moc nezajímají a hned do něj chce kousat. Štěně máme týden.
Děkuji moc za rady.
Vy jste k psovi staforda pořídili další štěně stejného plemene a pohlaví? Takže tak cca za půl roku tu budete psát něco jako - "naši 2 stafordi se začali rvát. Jak se to mohlo stát? A co máme dělat? Vždyť doteď spolu vycházeli." Nebo jste troll?
"Štěně vůbec nespí a potřebovali bychom radu, jak je naučit, aby si hráli opravdu chvíli a pak měli svůj klid. Ani hračky ho poté moc nezajímají a hned do něj chce kousat. "
štěně natáhnout na sebe = se štěnětem si aktivně hraje člověk
se štěnětem chodit často na procházky, byť malé....štěně uchodit
dospělému psu zajistit klidné místo, kam se štěně nedostane....když to člověk neukočíruje
štěně již cvičit, já bych použila i slovo intenzivně
součástí výcviku by měl být i nácvik "teďsetinikdověnovatnebudejeklid"
napsal(a):
Vy jste k psovi staforda pořídili další štěně stejného plemene a pohlaví? Takže tak cca za půl roku tu budete psát něco jako - "naši 2 stafordi se začali rvát. Jak se to mohlo stát? A co máme dělat? Vždyť doteď spolu vycházeli." Nebo jste troll?
Mně by zajímalo, jak se na tohle dívají chovatelé. Protože já být chovatelka, štěně do těchto podmínek nedám.
Joohana
napsal(a):
Mně by zajímalo, jak se na tohle dívají chovatelé. Protože já být chovatelka, štěně do těchto podmínek nedám.
Tak se zadavatelky zeptejte, ze které chovky ti psi jsou.
Já si udělám popcorn.
Megí, hádám, že v rámci zdejšího evergreenu se tu rozjede sáhodlouhá debata, ke které se už zadavatel/ka nikdá nevyjádří.
napsal(a):
Megí, hádám, že v rámci zdejšího evergreenu se tu rozjede sáhodlouhá debata, ke které se už zadavatel/ka nikdá nevyjádří.
Nevím, jak to mám brát :D
napsal(a):
Nevím, jak to mám brát :D
Berte to z té strany, na které budete mít tu mísu popcornu
napsal(a):
Bezva nápad.
Kde bydlíte?
Výborně, opravdu konstruktivní příspěvek, ve stejném duchu jsem to schytala i já když jsem zde napsala že mám dvě feny z jednoho vrhu. A jako bonus navíc se z nich vyklubal kříženec staforda. Ale štěňata byla inzerovana jako kříženci z nechtěného krytí.
galina
napsal(a):
Výborně, opravdu konstruktivní příspěvek, ve stejném duchu jsem to schytala i já když jsem zde napsala že mám dvě feny z jednoho vrhu. A jako bonus navíc se z nich vyklubal kříženec staforda. Ale štěňata byla inzerovana jako kříženci z nechtěného krytí.
Ale my tady máme teď placenou kynologickou poradnu! Takže.
Řeknu to jednoduše a Vy si z toho vykonstruujte, co chcete :)
Kdo si pořídí dva jedince plemene, které je nejteritoriálnější, co si lze představit, a ví to, s tím dokáže pracovat, tak se tu neptá. A kdo to neví, si je nemá pořizovat. Protože tohle nemá smysl, když už v tomto věku netuším, co mám dělat.
Ano, přiznávám, začíná mě to vytáčet, protože 3x do týdne se jen tu /jinam nechodím/ objeví problém s bojovým psem a jednou měsíčně se objeví problém s bojovým psem v novinách. Furt říkám, že to bývají kříženci, co žerou lidi. A ti kříženci (nebo čistokrevní, ale...) jsou zdr. netestovaní. A to mi vadí ještě víc. Jde o vážnou nemoc.
A jo, zajímá mě, kde takoví lidé bydlí, abych se jim mohla vyhnout, když už teď mají problém, jako dospělejší ty psy potkat opravdu nechci.
galina
napsal(a):
Tak snažím se to pochopit, jenže většina zdejších diskuzí se ubíra směrem, na to se ani neptej, to máš dávno vědět. No ale kde se to ten člověk má dozvědět, to nevím. Maximálně tím že se nikde ptát nebude a dozví se to vlastními zkušenostmi.
Chovatele se může zeptat. Byl určitě hodně zodpovědný, když si je vybral za páníčky jeho milovaného odchovu.
galina
napsal(a):
Tak snažím se to pochopit, jenže většina zdejších diskuzí se ubíra směrem, na to se ani neptej, to máš dávno vědět. No ale kde se to ten člověk má dozvědět, to nevím. Maximálně tím že se nikde ptát nebude a dozví se to vlastními zkušenostmi.
Vždyť by stačilo něco tak triviálního, jako přečíst si pár diskuzí tady na podobný téma, poprvý to tu fakt není.
Nebo zajít někam mezi pejskaře, potkat někoho, kdo si k dospělákovi pořídil štěně, a zeptat se ho, jak to dělal.
Nebo se zeptat lidí, co mají stejný plemeno. Třeba chovatele.
A ideálně s tím začít tak nejpozdějc pár týdnů před pořízením štěněte, že jo ...
Všechno stokrát lepší než ptát se cizích lidí na internetu, kteří radí nesmysly nebo dokonce vůbec neporadí, jako třeba my
Ale třeba přijde někdo fakt obětavý a po stoprvé tady vypíše, jak na to...
galina
napsal(a):
Nenapadá vás, že majitel 4,5 letého staforda by tak nějak MĚL VĚDĚT? Za těch čtyři a půl ....no dobře, za čtyři roky, ten půl rok štěněte nepočítám.... by už měl vědět, CO má v ruce a o čem toto plemeno je.
galina
napsal(a):
Souhlas se Zrzavci. Když si pořizuji plemeno, měla bych o něm něco vědět. Předem. Jako že stafordi nemilují ostatní psy, stejného pohlaví obzvlášť. Ve vedlejším vlákně se třeba Kakiva123 ptá a dostává se jí rozumných a praktických odpovědí.
galina
napsal(a):
Třeba se ptát a hledat informace před pořízením psa.Ne jen psa,ale každého zvířete, i když to jsou např. " jen " akvarijní rybičky nebo kanár.
Mí
napsal(a):
Třeba se ptát a hledat informace před pořízením psa.Ne jen psa,ale každého zvířete, i když to jsou např. " jen " akvarijní rybičky nebo kanár.
No jo no, ale proč by to dělali, ne? To vyměněj, když se to pokazí. A nebo se jednou budou divit, až přijdou domů a tam bude tratoliště krve a tadááá, máme to tady.
Chcete vidět něco blbýho?
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&plemeno=i.000174&link-utulek=
napsal(a):
Chcete vidět něco blbýho?
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&plemeno=i.000174&link-utulek=
Jako že všechno bull psi nebo jejich kříženci? Pochopila jsem správně?
otázka
XXX.XXX.230.195
Z mýho pohledu se nedivím.
Na jednu stranu, vím že tahle plemena lidi milují. Ale já bych doma nechtěla psa, co se nesnese s jinými zvířaty. Navíc je to pes pro sportovce, tím myslím někoho, kdo ho unaví fyzicky i psychicky. Myslím, že hodně lidí tohle podcení a pak psi končí v útulku.
otázka
napsal(a):
Z mýho pohledu se nedivím.
Na jednu stranu, vím že tahle plemena lidi milují. Ale já bych doma nechtěla psa, co se nesnese s jinými zvířaty. Navíc je to pes pro sportovce, tím myslím někoho, kdo ho unaví fyzicky i psychicky. Myslím, že hodně lidí tohle podcení a pak psi končí v útulku.
Ono psů "pro sportovce" je víc, ale tady je průšvih ten komplikovaný vztah k ostatním psům, si myslím.
napsal(a):
Ono psů "pro sportovce" je víc, ale tady je průšvih ten komplikovaný vztah k ostatním psům, si myslím.
Já si myslím, že to není jenom tím.... Ono dost těch kříženců i se psy a zvířaty vychází. Ale co tak koukám, třeba i na FB, tak se často nezvládá výchova a právě ani to "unavení a vyžití" psa.... Dost často ti bullové doma ničí, což může být taky jeden z důvodu. A často je v těch nabídkách psáno "výchovou nepolíbení"... No a ono když takového psa nevychováte, tak i vzhledem k jeho síle a povaze jít do všeho na plno, je to potom docela problém a lidi to nedávají no... Plus do toho ten jejich temperament..
Ale je to hrozný, kolik těch psů je v útulcích . Hodně se točí i ve skupinách bull sportů, kde je spousta z nich doporučována, že by skvěle hodili na sport...
Otázka
XXX.XXX.230.195
napsal(a):
Určitě máte pravdu. Tahle kombinace povahy je nešťastná. Navíc ten vzhled je takový, že je každý pozná, ani teoreticky bezproblémový pes nemá na adopci moc šancí. Navíc upřímně řečeno, moc bezproblémových psů v útulku nekončí.
marcelaamax
napsal(a):
Já si myslím, že to není jenom tím.... Ono dost těch kříženců i se psy a zvířaty vychází. Ale co tak koukám, třeba i na FB, tak se často nezvládá výchova a právě ani to "unavení a vyžití" psa.... Dost často ti bullové doma ničí, což může být taky jeden z důvodu. A často je v těch nabídkách psáno "výchovou nepolíbení"... No a ono když takového psa nevychováte, tak i vzhledem k jeho síle a povaze jít do všeho na plno, je to potom docela problém a lidi to nedávají no... Plus do toho ten jejich temperament..
Ale je to hrozný, kolik těch psů je v útulcích . Hodně se točí i ve skupinách bull sportů, kde je spousta z nich doporučována, že by skvěle hodili na sport...
Ano, mám dva exempláře doma, dva křížence staforda. Snažím se to výchovou potlačit, občas se daří, občas ne. ( když ne, tak to znamená že nedokázali minout psa na voditku aniž by se vrcelo a stekalo). Jinak se celkem daří. Zapraham je u kola, u bežek, zatím se krotim, je jim teprve rok, ty pořádný výlety na nás teprve čekají. Teď běhají cca15 km. Doufám v 40 a více.
Co se týče těch psů, překvapilo mě že na volno zvládají míjejí lépe, prostě se vyhnou, já radši teda hned zakazuju, ale vypadá to jako by to měli v plánu oni sami. Po 25 letech života se smečkou hasky jsem totiž chtěla nějaké méně komplikované plemeno, víte?
galina
napsal(a):
Ano, mám dva exempláře doma, dva křížence staforda. Snažím se to výchovou potlačit, občas se daří, občas ne. ( když ne, tak to znamená že nedokázali minout psa na voditku aniž by se vrcelo a stekalo). Jinak se celkem daří. Zapraham je u kola, u bežek, zatím se krotim, je jim teprve rok, ty pořádný výlety na nás teprve čekají. Teď běhají cca15 km. Doufám v 40 a více.
Co se týče těch psů, překvapilo mě že na volno zvládají míjejí lépe, prostě se vyhnou, já radši teda hned zakazuju, ale vypadá to jako by to měli v plánu oni sami. Po 25 letech života se smečkou hasky jsem totiž chtěla nějaké méně komplikované plemeno, víte?
Lépe jste si vybrat nemohla
napsal(a):
Lépe jste si vybrat nemohla
No co, tady je to jako každý jiný pes /plus milion nesmyslů a na foto jako bonus staffbull/
https://vse-pro-zviratka.cz/americky-stafordsirsky-terier/
Mě vždy zaráží, že ten lovecký pud úplně ignorují, přitom stafford a prase...
Ale tady paní si asi pořídila dva křížence a nevěděla, že v tom tohle je. Což u křížence... no nic :-)
galina
napsal(a):
Je jim teprve rok.... A vo tom to je. Napište za dalšího půl roku.
Jistě, uvědomuji si to. Vím že teprve dospívají. Teď se obě haraji. Tak jsou obě tak nějak na mekko.
marcelaamax
napsal(a):
Hele mimo téma, ale není pro roční psy 15 km v zápřahu hodně?
Edit.: a date pro zajímavost ještě nějaké fotky? Tady v nich moc staforda nevidím 😁
Tohle je ta vic stafordi.
Když mě přijde, ze tohle je trochu kontraproduktivní. Čím lepší má pes fyzičku, tím hůř se potom vybeha, unavi. Já bych se teda na roce bála zaprahavat na takovou dálku, ale nemám závodní ambice a kolobka není jedina cinnost, kterou děláme. Takže dáme třeba na kolobce v zaprahu par km, a pak unavime hlavu a psi padnou.
A rodiče psů jsou jisti? Ten staford? Ja teda nevim, ale opravdu tam staforda nevidím
Dnešní foto, psi ani synator při focení moc nespolupracují. Čím míň staforda, tím lépe, je to jejich dědeček.
marcelaamax
napsal(a):
Když mě přijde, ze tohle je trochu kontraproduktivní. Čím lepší má pes fyzičku, tím hůř se potom vybeha, unavi. Já bych se teda na roce bála zaprahavat na takovou dálku, ale nemám závodní ambice a kolobka není jedina cinnost, kterou děláme. Takže dáme třeba na kolobce v zaprahu par km, a pak unavime hlavu a psi padnou.
A rodiče psů jsou jisti? Ten staford? Ja teda nevim, ale opravdu tam staforda nevidím
Já taky ne.
napsal(a):
Je jim teprve rok.... A vo tom to je. Napište za dalšího půl roku.
Tak jo, na co teda mám dát pozor
1) servou se spolu tak že další soužití spolu nebude možné.
2) někoho pokousou, člověka nebo psa.
A další mě nenapadá.
Jinak mě celkem pomohl názor že jsem byla zvyklá jednat se psy z pozice,, vysokoškolskeho profesora,, a teď musím být vychovatel v polepšovne.
galina
napsal(a):
A další mě nenapadá.
Jinak mě celkem pomohl názor že jsem byla zvyklá jednat se psy z pozice,, vysokoškolskeho profesora,, a teď musím být vychovatel v polepšovne.
To mi ale nepřijde jako.moc dobrej názor, zejména ne u bull křížencú.
galina
napsal(a):
A další mě nenapadá.
1) i 2) je správně.