Čím přikrmovat štěňátka od 4. týdne?

Francouzský buldoček
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2022 13:28
Terkl

XXX.XXX.247.17

Dobrý den,
mám dotaz, máme doma 21 dnu stará štěňátka, četla jsem, ze bych je měla od 4 týdne prikrmovat stenecim mlékem nebo masem.
Někde jsem zas četla ze je nemusím ještě prikrmovat, když fena stále kojí a štěňátka neknuci, tak se chci zeptat na zkušenosti a rady. Jestli už mám štěňátka prikrmovat nebo ještě nemusím.
Děkuji moc za odpovědi.

21.2.2022 13:30
Terkl

XXX.XXX.247.17

A čím bych je popripade měla prikrmovat. Dekuju

21.2.2022 13:38
janaa

XXX.XXX.39.105

Od tří týdnů přikrmovat. Mámě se uleví a štěnda si postupně zvykají na pevnou stravu. Já začínám na škrábaném hovězím zředěném trochou kozího mlíka do "akurátní" konzistence - nesmí to být moc tekuté,aby se v tom mrňata netopila, ani moc tuhé,aby se jim to dobře olizovalo. Postupně pak přidávám další druhy masa, zvolna, a vždy jeden druh. Feny mi kojí až do odchodu štěňat, i jim vyvrhují potravu,takže argument,nepřikrmovat,dokud fena kojí a štěňata nekňučí,je dost lichý. Ale velmi doporučuju si o přikrmování štěňat tedy něco nastudovat, v tomhle byste měli mít jasno dřív,než je to aktuální, a radit se už jen s drobnostmi

21.2.2022 14:30
Terkl

XXX.XXX.247.17

janaa napsal(a):
Od tří týdnů přikrmovat. Mámě se uleví a štěnda si postupně zvykají na pevnou stravu. Já začínám na škrábaném hovězím zředěném trochou kozího mlíka do "akurátní" konzistence - nesmí to být moc tekuté,aby se v tom mrňata netopila, ani moc tuhé,aby se jim to dobře olizovalo. Postupně pak přidávám další druhy masa, zvolna, a vždy jeden druh. Feny mi kojí až do odchodu štěňat, i jim vyvrhují potravu,takže argument,nepřikrmovat,dokud fena kojí a štěňata nekňučí,je dost lichý. Ale velmi doporučuju si o přikrmování štěňat tedy něco nastudovat, v tomhle byste měli mít jasno dřív,než je to aktuální, a radit se už jen s drobnostmi

Takže jim klidně muzu uvařit kuřecí maso a promichat se stenecim mlékem ?

21.2.2022 14:45
lupus4

XXX.XXX.205.61

Terkl napsal(a):

zbytečně varem zničíte vše potřebné...
dejte (umelte) syrové hovězí, můžete i to drůbeží, králíka apod.
ono je totiž přirozené krmit přirozeně
a on i frbul je pes

22.2.2022 10:24
eli22

XXX.XXX.181.79

Terkl napsal(a):

Od tří neděl jsem dávala škrabané kvalitní hovězí syrové maso.

22.2.2022 10:48
Terkl

XXX.XXX.246.254

Já četla ze muže byt i vařené dokonce i kureci ,já už kureci uvarila tak teď nevím zda jim ho muzu dat .
Včera jsem mluvila s chovatelkou od které mám fenku a ta mi řekla ze jim dávala jen steneci mléko .

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2022 11:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Terkl napsal(a):
Já četla ze muže byt i vařené dokonce i kureci ,já už kureci uvarila tak teď nevím zda jim ho muzu dat .
Včera jsem mluvila s chovatelkou od které mám fenku a ta mi řekla ze jim dávala jen steneci mléko .

Tak proč se tady ptáte?

22.2.2022 11:55
Terkl

XXX.XXX.246.254

Protože se raději zeptám více lidi kteří s tím mají zkušenosti , všude píšou neco jiného

22.2.2022 12:14
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Terkl napsal(a):
Protože se raději zeptám více lidi kteří s tím mají zkušenosti , všude píšou neco jiného

Protože různým lidem fungují různé postupy. Nelze dopředu říci, co by mohlo fungovat Vám a Vašim štěňatům.
Být Vámi, pokud jste spokojená s chovatelkou, jedu podle ní. Je to osoba, kterou znáte osobně, můžete jí s dotazem zavolat a odpověď se dozvědět okamžitě, kdežto tady Vám může odpovědět pokaždé někdo jiný.
Jako jo, pro rozšíření obzorů jsou diskuze fajn. Ale pro skutečnou radu bych preferovala osobní kontakt.

22.2.2022 12:36
eli22

XXX.XXX.181.79

Terkl napsal(a):

Štěněčím mlékem jsem krmila týden, když fenka stávkovala ve 14ti dnech věku štěňat. Od třech třech neděl jsem dávala TOP hovězí škrabané v rýžové kaši s kozím mlékem. Syrové, před tím min 48 hodin v mrazáku. Kuřecí jsem nedávala prakticky vůbec, je to hnus občas.

22.2.2022 13:58
janaa

XXX.XXX.39.105

Mléko pro štěňata je příkrm do těch třech týdnů,pokud matka nemá dostatek mléka. Od třítýdnů se přikrmuje,převádí na pevnou stravu.
Vařené kuřecí bude rozmixované tlamolep. Naprosto zbytečné

22.2.2022 22:25
Annaa

XXX.XXX.224.136

Přikrmujte. Štěňata byste měla začít převádět na pevnou stravu. Můžete krmit granulemi - rozmočenými a změkčenými ve vodě, nebo přirozenou stravou - barfem/ syrovým masem. Své psy barfuji, je to za mě nejlepší možnost. Doporučuji mleté maso, přílohy…

Přidejte reakci

Přidat smajlík