Americký bulldog

Prodám Amerického buldoka - V ponuke krásne šteniatka s PP - FCI. V treťom...
20000 Kč
Ahoj,
prosím Vás je z cela v pořádku když ,páníček" psovi utírá zadek pokaždé, když udělá potřebu? At venku na procházce, tak doma?
Já teda nevím, ale nikdy jsem se s tím nesetkala, ze by nekdo z meho okoli svemu psovi otiral zadek ubrouskem, toaletakem po kazde potrebe jako díteti.
Jsem divná ja, ze mi to prijde divny nebo je to divny?
Dekuji za jakoukoli odpoved.
Uživatel s deaktivovaným účtem
lupus4
napsal(a):
+ dlouhosrstý ?
Americký buldok?
taky potkávám pána, který vždy psovi utírá pozadí... ale že skáče jeho pes po lidech, otravuje psy, neslyší na přivolání... to mu nevadí. Ale čistý zadek pes má...
Krátkosrstý, na průjmy netrpí. Když ráčí odevzdat bobek, po příchodu domů mu ten zadek utřu namočeným toaleťákem. Vždycky se tam nějaký drobek chytí, čímž nemyslím chlupy. Ovšem kdybych ho nepouštěla do postele a na gauč, tak bych si to odpustila.
Petahonc
napsal(a):
On je krátkosrstý ..
buldocek se sam neumyje. to je mozna duvod
napsal(a):
buldocek se sam neumyje. to je mozna duvod
Asi to k současným buldočkům patří? Taky u nás v Prahé byl jeden za kterým majitel chodil a utíral mu zadnici. tak jestli nějaká tělesná nedostatečnost? Na druhou stranu ve vedlejším paneláku bydlela holka má buldočku a kříženkyni buldočky, obě supr, stejně jako jejich panička, která k nim přistupuje jako ke psům. Nikdy jsem neviděla, že by něco takovýho bylo potřeba. tak těžko říct.
Já nevím, já jsem nikdy psa, co bych mu musela utírat zadek, neměla a jsem ráda! Jezevčík musel čas od času do vany, protože měl ty rajtky na zadních nohách zaneřáděný, ale to bylo kvůli tomu, že byly raný 90. léta a my jsme dočasně uvěřili, že Pedigrre pal je to nej :-D.
Jinak jsme si ale díky diskuzi vzpomněla na jednu provozovatelku buldoka, co mu ten zadek taky utírá. Akorát, že ho nemá úplně zvládlýho a on s tím hrubě nesouhlasí, takže k němu vždycky na tenhle úkon hbitě přiskakuje a pak zase musí hbitě odskočit, protože jinak riskuje kus ruky.
eli22
napsal(a):
Tak já teda nevím, ale když má pes normální hovinko, tak přece není nutné nic utírat, páč tam nic nezbude, ne? Já jednou teda při průjmu venku utřela, ale bylo to horší než lepší.
Já teď jen malilinkatě mimo téma náš ohařík se naučil - jak to nevím, prostě ho to napadlo - utřít si někdy zadel sám. Není to jako když pes sáńkuje,protože je začervený, má plný análky nebo tak. Ne, on je asi pan hygiena, takže dokoná a pokud má asi pocit, že by bylo zapotřebí, zasedne, utře a je spokojenej. Tudle ovšem blbý, u Křivokláta zrovinka ve stárni všude bylo bláto - kdybyste viděli ten gezicht bylo mi ho převelice líto a šla jsem mu najít plácek, kde by to šlo.
Zrzavci
napsal(a):
Já teď jen malilinkatě mimo téma náš ohařík se naučil - jak to nevím, prostě ho to napadlo - utřít si někdy zadel sám. Není to jako když pes sáńkuje,protože je začervený, má plný análky nebo tak. Ne, on je asi pan hygiena, takže dokoná a pokud má asi pocit, že by bylo zapotřebí, zasedne, utře a je spokojenej. Tudle ovšem blbý, u Křivokláta zrovinka ve stárni všude bylo bláto - kdybyste viděli ten gezicht bylo mi ho převelice líto a šla jsem mu najít plácek, kde by to šlo.
To naše zase občas, když jí visí hovínko na mém dlouhém vlase, který někde slíže, tak si ho odkousne. Ale jen ten vlas, aby hovínko odpadlo.
eli22
napsal(a):
To naše zase občas, když jí visí hovínko na mém dlouhém vlase, který někde slíže, tak si ho odkousne. Ale jen ten vlas, aby hovínko odpadlo.
Tak k tomudle se bohužel žádný za našich psů nepropracoval, ti v takovým případku často propadnou panice, že je honí hovno . Když se to stalo prvně našemu prvnímu ohaři pod Tolštejnem, byl naprosto paralyzován, ač jinak velmi inteligentní stvoření. My se nejdřív vyděsili, co se mu stalo, co má za záchvat, pak jsme museli přestát svůj vlastní záchvat smíchu. První se ovládl páníček a šel shánět lupen. Pamatuju si to dodnes.
Buldočci nemají ocas a velmi často mají problém se srůstáním obratlů na konci páteře.Naše buldočka při kadění prostě nezvedá ten pahýlek ocasu,co má. Což znamená, že pokud není bobek úplně super truper konzistence, tak se ušpiní. Zadek neutírám,ale když jsme u ní měli problémy s průjmama,tak i v době,než to přešlo do totálního průšvihu, a bobek byl jen měkkouš,tak už ocas a okolí prdky měla špinavý, a utírat se muselo. Takže věřím,že buldočkovi na granulích,se ta prdka utírá běžně.
eli22
napsal(a):
Tak já teda nevím, ale když má pes normální hovinko, tak přece není nutné nic utírat, páč tam nic nezbude, ne? Já jednou teda při průjmu venku utřela, ale bylo to horší než lepší.
No on ten otvůrek má různé záhyby, většinou tam minimálně nějaké smetíčko zůstane, ne že by byl papír špinavý. Pro svůj dobrý pocit to dělám a dělat budu, postel je postel.
Zrzavci
napsal(a):
Tak k tomudle se bohužel žádný za našich psů nepropracoval, ti v takovým případku často propadnou panice, že je honí hovno . Když se to stalo prvně našemu prvnímu ohaři pod Tolštejnem, byl naprosto paralyzován, ač jinak velmi inteligentní stvoření. My se nejdřív vyděsili, co se mu stalo, co má za záchvat, pak jsme museli přestát svůj vlastní záchvat smíchu. První se ovládl páníček a šel shánět lupen. Pamatuju si to dodnes.
"honí hov*o
Fidouš zase tak hrozně vyčítavě čumí jakože "co stojíš, dělej něco!" a občas pumpuje nožkou
amstafron
XXX.XXX.35.25
Nemůže mít pes nějaké zažívací problémy z těch vlasů? Nebo třeba při vytahování z konečníku? Mám dlouhé vlasy - spíš dráty než vlasy. A i když se snažím sebevíc, stejně pes sem tam nějaký zhltne.
eli22
napsal(a):
Ten můj je zvyklý na dokonalý servis. Když mu visí bobek na trávě nebo na vlasu, tak udělá panické kolečko, hlavu mi strčí skloněnou mezi nohy a vystrčí zadek, abych mu zachránila život. Sám se rozhodně nesnaží. On to má vůbec dokonale zmáklé. Pokud šlápne na kamínek, který se mu přichytí na tlapce, ani se neohlédne, jen se zastaví, "postiženou" tlapku zvedne a čeká, až to servismanka vyřeší.
napsal(a):
Ten můj je zvyklý na dokonalý servis. Když mu visí bobek na trávě nebo na vlasu, tak udělá panické kolečko, hlavu mi strčí skloněnou mezi nohy a vystrčí zadek, abych mu zachránila život. Sám se rozhodně nesnaží. On to má vůbec dokonale zmáklé. Pokud šlápne na kamínek, který se mu přichytí na tlapce, ani se neohlédne, jen se zastaví, "postiženou" tlapku zvedne a čeká, až to servismanka vyřeší.
Naše tohle dělá, když má v srsti třeba ostružinvý list nebo takový ty ježky na nohou. Ale s hovínkem si poradí sama, asi se stydí nebo je jí to trapný
eli22
napsal(a):
Naše tohle dělá, když má v srsti třeba ostružinvý list nebo takový ty ježky na nohou. Ale s hovínkem si poradí sama, asi se stydí nebo je jí to trapný
No jo no., ženská,,,
napsal(a):
S tou tlapkou je to fakt? Řada psů je na tlapajzny háklivá... Takže koukám - já onehdá kdesi psala, že musím jít obsloužit nadřízené (kočky) a Vy to tak máte i se psem - holt, daly jsem se do služby, ba přímo do dřiny...
fikovnice
napsal(a):
S tou tlapkou je to fakt? Řada psů je na tlapajzny háklivá... Takže koukám - já onehdá kdesi psala, že musím jít obsloužit nadřízené (kočky) a Vy to tak máte i se psem - holt, daly jsem se do služby, ba přímo do dřiny...
Taky je to kočkopes.
napsal(a):
No u bělouše to samé...pecky z třešní v létě se zasekávají mezi polštářky tlapek běžně každou procházku snad....zastaví, zvedne nohu a čeká až ho zbavím trápení...tuhle "ježek" na tlapce, jen zlehka visel na chlupech...nejdřív si říkám, že nějak divně jde, pak zastavil, otočil se s významným pohledem na mě a bylo mi jasný, že to bude buď lísteček nebo "ježek"...no úplnej zakletej princ náš bělouš 😇 no a minulej pes, když ho honilo h.vno, přesně, jak popisuje Zrzavci, tak to zastavil a nechtěl vůbec jít, brzdil na vodítku...že mu jako zchromly nohy...no to prostě musíte vyřešit, když se chcete ještě ten den dostat domů...😁