Ježiši, takhle blbě si ten můj blb drápek ještě nezlomil. Ideálka v pátek večer, aby naše veterinární ordinace už nefungovala až do pondělí. Do toho mně klekl telefon a nejde zprovoznit. Pokusil jsem se to nakreslit (a ne není to husa ). Dezinfikuju roztokem z betadinu a dal jsem mu kornout ať si to nelíže přes víkend. Dělali byste s tím ještě něco navíc? Snad není potřeba, abych do pondělí musel nějakou část z těch dvou rozpůlených odlomit/odstřihnout nebo budou omývat ještě mě, omdlévám na veterině při přeočkování.
On s tím normálně běhá jako pometlo, žádné projevy smrtící choroby, takže mám pocit, že to co má odpadnout se stejně odlomí samo.
Miriam33

XXX.XXX.226.21
Asi bych kolem krku nic osobně nedávala, přijde mi to zbytečné. Pokud s tím nedělá sám cavyky, nechala bych to na pondělí k veterináři, tak jak říkáte. Můj pes si kdysi strhl celý dráp a jen kvikl v tu chvíli, pak už to neřešil. Samo všechno dorostlo. Jo, kdyby si to psi nechali a všechno neslizavali a nekousali, řekla bych zkusit ten dráp trochu zpevnit náplastí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych to asi nechala být, ať si to doutrhne sám při hře. Ale zároveň tuším, že s tím můžou být problémy, asi že to může začít hnisat? Jednou jsem s tím šla na veterinu a psovi to jednoduše utrhli. Zaživa, to bylo řevu. Chápu, že nemá smysl to umrtvovat, ale znovu bych to teda zažít nechtěla....
napsal(a):
Já bych to asi nechala být, ať si to doutrhne sám při hře. Ale zároveň tuším, že s tím můžou být problémy, asi že to může začít hnisat? Jednou jsem s tím šla na veterinu a psovi to jednoduše utrhli. Zaživa, to bylo řevu. Chápu, že nemá smysl to umrtvovat, ale znovu bych to teda zažít nechtěla....
Já si klidně nechám tahat bez umrtvení nerv ze zubu, ale jak se jedná o někoho jiného, kdo trpí, tak je to můj konec.
Miriam ... on je vždycky dost v pohodě s kornoutem, neřeší to a už si to začal docela olizovat tak proto ...

napsal(a):
Souhlasím.
No taky jsem to s běloušem jednou zažila a nechtěla bych znovu. Řval. Kdyby k tomu někdy znovu došlo, že je potřeba dráp strhnout, tak poprosím vet o zmrazení sprejem (tak to dělali předchozímu psovi a ani nevěděl o ničem) Tomu předchozímu padaly drápky několikrát všechny (autoimunitní onemocnění)

To je pěkná husa! :-)
Náplast spadne, musela by se mu ovázat k sobě celá tlapka a stejně to nesroste. Lepší by bylo, kdyby si to urval náhodně doma, protože tam není tolik bordýlku jako venku, případně se pokusit ustřihnout tenčí část, a kdyby si to urval moc, tak ponořit do ředěného hypermang. a dáte botičku na ven a je to dobrý.

Já bych asi fakt opatrně zkrátila,co to jde, a hlídala,aby se mu do toho nedostal binec a aby to neopečovával.To moje pometlo třeba dokáže rozlízat z pidi stroupku díru...:-(
Záleží kam až je to rozštípenuté. Havanés jako malý na úplně rovném terénu v parku zakopnul a strhnul si dráp tak,že si ulomil i špičičku prstní kosti.Samozřejmě řev,okolo si mysleli,že zabíjím štěně a krve jako z vola.Doběhli jsme na veterinu,tam na to vet kouknul a než jsem něco stihla říct,vzal kleště a celé to utrhnul,já i pes jsme jen stihli vyvalit oči. Pak měl chvilku "hokejku" a pak už bez obvazu jsme jen hlídali,aby se do toho nedostala špína.Zahojilo se to celé ok.
Dobrou lepící pásku, možná pružnou instalatérskou, nebo něco podobného, pokud širší, ustříhnula bych tenký pásek max půl cenťáku a dráp stáhnula pevně k sobě. Za den dva sundala, zkontrolovala, pokud dobrý, opakovala...dokud by neodrostl. Momentálně jsem si také řízla pěkně do nehtu, jako-že až do živého, takže odstříhnout to nejde, všude si tím zatrhám a ještě to postupuje dál. Tudíž oprava podobná, jako bych udělala u psa.

molok
napsal(a):
Díky za rady, já jen abych zbytečně nepanikařil a nesvolával záchranářské vrtulníky
Tak ono to vypadá hrozně,co si budeme povídat a když si člověk představí,jak bolí jen zatržený nehet,nebo záděra...:-(Jako hlavní bych fakt viděla ohlídat to lůžko,aby se tam nedostala infekce.