Americky stafordširsky terier

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chov. stanice přijímá rezervace...
15000 Kč
Dobrý večer,
Chtěla bych se zeptat.
Pořizuji si štěně amstaffa, buhžel mi v práci nedají volno delší než týde-10 dní. Po teto době bych musela nechat prcka o samotě doma zhruba od 5:15-14:00, kdy by za ním přišla spolubydlící.
Já pracuji 24h směny, tudíž se za ním dostanu až další den dopoledne.
Myslíte, že to bude mít zásadní vliv na náš vztah a výchovu?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Myslím si, že je nesmysl si do takového režimu pořizovat psa.
Malé štěně by mělo žrát zhruba 4-5x denně. Venčit by se mělo chodit tak co dvě, tři hodiny přes den, když ho chcete naučit nějaké hygieně. Jak to zabezpečíte s vaším režimem? Vztah to ovlivní. Zejména sousedů k vám, až tam bude amstaffátko výt nebo likvidovat byt. 7x do měsice.
Je to nesmysl. Kajulko, pořiďte si dvě koťátka a bude spokojenost na všech stranách.
Kajulka
napsal(a):
Do práce chodím cca 7x do měsíce, takže mimo to mám čas prckovi věnovat téměř veškerý volný čas.
Budu s ním cca prvních 10 dní každý den, pak mě čeká práce.
Ptám se na tento začátek, jestli by to mohlo mít velký vliv na náš vzath.
Mám to úplně stejně /chodím na 24 hod/, a když jsem v práci, přítel si to zařídil tak, že ten den se stará on. Nedokážu si představit, že on by nemohl. To bych si štěně nepořídila. Když se po 24 h vrátím domů, myslím, že to našim psům /a to už nejsou štěňata a jsou dvě/ připadá, jako že jsem byla týden pryč. Alespoň tak se chovají.
Kajulka
napsal(a):
Dobrý večer,
Chtěla bych se zeptat.
Pořizuji si štěně amstaffa, buhžel mi v práci nedají volno delší než týde-10 dní. Po teto době bych musela nechat prcka o samotě doma zhruba od 5:15-14:00, kdy by za ním přišla spolubydlící.
Já pracuji 24h směny, tudíž se za ním dostanu až další den dopoledne.
Myslíte, že to bude mít zásadní vliv na náš vztah a výchovu?
...může se časem stat, že spolubydlící se bude chtít odstěhovat nebo nebude mít čas pokaždé, popřípadě psa časem nebude zvládat....pokud to není rodinný příslušník zapaleny do psa, psa bych si neporizovala......ja mam pravidelně turnusy dvě denní dvě noční 12 hodinové směny a pak čtyři dny volna....psa mám pouze proto, že si ho mohu brát do práce a cestu tam i zpět pokud napadají trakaře absolvují pěšky se psem plus pravidelně vencici teta o mě denní směně plus mohu se psem na krátko vyběhnout ven na dvůr během směny, nemít to takto do psa bych nešla I když pak mám čtyři dny volna....
eli22
napsal(a):
Mám to úplně stejně /chodím na 24 hod/, a když jsem v práci, přítel si to zařídil tak, že ten den se stará on. Nedokážu si představit, že on by nemohl. To bych si štěně nepořídila. Když se po 24 h vrátím domů, myslím, že to našim psům /a to už nejsou štěňata a jsou dvě/ připadá, jako že jsem byla týden pryč. Alespoň tak se chovají.
A ještě dodám, že přítel kvůli tomu musel změnit zaměstnání.
já to úplně nepochopila - takže pes by byl více než 24 hodin sám jen s jedním vyvenčením ve 14 hodin kamarádkou ?? Pokud je to míněno takto, tak je to nesmysl i když jen párkrát za měsíc... Bez ohledu na to, je-li to štěně či dospělý pes.
Mám ještě ne tříměsíční štěně a bez louže přes den vydrží tři hodiny... Čtyři už ne. A hlavně potřebuje kontakt, mazlit se, prát se, řádit, poznávat svět... Spát dlouho nevydrží - často mění čas aktivity a spánku.
Ne, to by určitě nebyl. Bylo to myšleno tak, že bych ho vyvenčilq před odjezdem do práce cca 5:15 a pak by zůstal doma. Bydlím se 2 kamarádkama, jedna bude bývat někdy doma cele dny, takže by nebyl sám vůbec, ale může se stát, že by od těch 5:15 byl sám doma do 14, než by přišla druhá slečna a zůstala s pejskem až do doby, než se vrátím z práce. Případně mám možnost pejska dát tetě, která by s ním byla celou dobu.
S loužičkami samozřejmě počítám.
Pokud by s tím psem někdo byl, a měla byste to zařízené i do budoucna, tak dejme tomu. Ale ono třeba dalších 15 let nebudete pořád bydlet se dvěma spolubydlícíma, že? Ok, tak teta - ví o tom? Souhlasí? Je ráda? Nemá vlastní psy?
V každém případě bych tak jako tak změnila plemeno, když budu předpokládat, že s tím psem bude dost času někdo jiný a i on ho bude muset zvládat. Plus navíc AST v mladém věku je hodně energický pes, a pokud ho spolubydlící odpoledne vyvenčí, tak nepočítejte s tím, že po zbytek dne, a předtím, bude spát nebo v klidu ležet....
Kajulka
napsal(a):
Ne, to by určitě nebyl. Bylo to myšleno tak, že bych ho vyvenčilq před odjezdem do práce cca 5:15 a pak by zůstal doma. Bydlím se 2 kamarádkama, jedna bude bývat někdy doma cele dny, takže by nebyl sám vůbec, ale může se stát, že by od těch 5:15 byl sám doma do 14, než by přišla druhá slečna a zůstala s pejskem až do doby, než se vrátím z práce. Případně mám možnost pejska dát tetě, která by s ním byla celou dobu.
Od 5 15 do 14 00 je prostě dlouho. Jedna kamarádka bude někdy doma celé dny - co je to někdy? Případně mám možnost dát pejska k tetě... Proč si pořizovat štěně, když už teď uvažujete o kamarádce a tetě? Co když nebudou moci nebo chtít?
mě marcelka předběhla.....
když člověk pomine ty časy, tak je třeba a nutno vzít v úvahu, že takové štěňátko bude aktivní, razantní a energické a bude to "on si nechce hrát s hračkami a kouše do člověka a vrčí a je zuřivý a agresivní a co mám/kamarádka/teta/někdo dělat auauau?!"
Kajulka
napsal(a):
Nezajímá mě to, ale
- ten byt je Váš?
napsal(a):
Malé štěně by mělo žrát zhruba 4-5x denně. Venčit by se mělo chodit tak co dvě, tři hodiny přes den, když ho chcete naučit nějaké hygieně. Jak to zabezpečíte s vaším režimem? Vztah to ovlivní. Zejména sousedů k vám, až tam bude amstaffátko výt nebo likvidovat byt. 7x do měsice.
Je to nesmysl. Kajulko, pořiďte si dvě koťátka a bude spokojenost na všech stranách.
OT: Nějak dlouho jsem Vás zde, "Plako", neviděla. Po deaktivaci účtu některých lidí musím říct, že to, že jsem narazila na Váš aktuální příspěvek, mi udělalo radost!