Labradorský retrívr s PP

Prodám Labradorského retrívra - Prodám šť.tmavě čokoládového labradorského...
DohodouLenunu
XXX.XXX.2.31
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat…..máme u 8,5 letého pejska z utulku(kříženec Labradora a Godzily)diagnostikovanou rakovinu kostí….Zjistili mu to někdy v říjnu.Po nastudování všeho z internetu jsem myslela,že do Vánoc nevydrží…ale je stále zde,za což jsme samozřejmě nesmírně rádi…Ale předevčírem a včera jsme začaly s mamkou pozorovat,že začal hoooodně pít a i dloooouho čůrat….Bohužel si myslíme,že mu asi začaly odcházet ledviny.V noci nevydržel a počůral se.A sakra teď znovu…..konečná fáze?????
Dobrý večer,
jelikož jsme nikdo pejska neviděl a nejsme veterináři, nemůžeme říct, zda jde či nejde o terminální stadium nebo "jen" o zánět močového měchýře, případně něco s ledvinami. Nejlepší co můžete udělat je, že alespoň zavoláte ošetřujícímu veterináři, který pejska ošetřuje. Ideálně vyrazit nejpozději zítra na veterinu, s sebou vzít vzorek moče a nechat pejska vyšetřit. Poměrně účinné v boji proti rakovině jsou přípravky od Energyvet, mám vlastní zkušenost, ne s ohledem na rakovinu, ale podpůrně fungovaly při léčbe kardiologické feny a nezhoubných nádorů v tlamě, které přestaly růst.
Držím palce
Lenunu
XXX.XXX.2.31
My užíváme Meloxicam…to už je prý vyloženě na bolest….Řekli nám,že má tak dva měsíce a my jsme s mamkou věřiy…Ale teď po pěti měsících už nevím.Nevím jestli má cenu s ním jít k jinému vet.Druhého pejska jsme radši přihlásily jinam….a jsem spokojená(úplně jiný přístup)
Ale teď nevím jestli má cenu Godzilu vůbec vézt na vet…a nechat ho zase trpět na rentgenu
No tak bych v první řadě změnila veterináře a vzala tu moč, anamnézu od bývalého veta si nechala nejlépe vytisknout a jela bych. To minimum co je, tak je vyšetření moče a krve a potom se uvidí, co dál. Určitě to stojí za to, aby se pejskovi ulevilo, ať už to bude jakkoliv. Ten Meloxicam dáváte celou dobu?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Klidně to může být konečná fáze a bylo by fér nenechat psa s takovým bolestivým onemocněním déle trpět. Rakovina kostí - myslíte osteosarkom, předpokládám? Nenechte ho tudíž trápit na rentgenu, nechte ho uspat. Buď na veterině nebo si pozvěte veterináře domů.
Lenunu
XXX.XXX.2.31
Ano osteosarkom….já vím,že je to špatný,ale chtěla jsem se zeptat,jestli pejsana něco nebolí,,když tak čurá a najednou hrozně moc
jana.jenickova
napsal(a):
Dobrý večer,
jelikož jsme nikdo pejska neviděl a nejsme veterináři, nemůžeme říct, zda jde či nejde o terminální stadium nebo "jen" o zánět močového měchýře, případně něco s ledvinami. Nejlepší co můžete udělat je, že alespoň zavoláte ošetřujícímu veterináři, který pejska ošetřuje. Ideálně vyrazit nejpozději zítra na veterinu, s sebou vzít vzorek moče a nechat pejska vyšetřit. Poměrně účinné v boji proti rakovině jsou přípravky od Energyvet, mám vlastní zkušenost, ne s ohledem na rakovinu, ale podpůrně fungovaly při léčbe kardiologické feny a nezhoubných nádorů v tlamě, které přestaly růst.
Držím palce
Obávám se, že na osteosarkom Energyvet nepomůže.
Lenunu
napsal(a):
Ano osteosarkom….já vím,že je to špatný,ale chtěla jsem se zeptat,jestli pejsana něco nebolí,,když tak čurá a najednou hrozně moc
Jestli ho něco bolí, musíte poznat sami. Za mě, osteosarkom má infaustní prognózu, i u lidí.
Lenunu
napsal(a):
Jistě, že bolí. Osteosarkom je jeden z nejbolestivějších typů rakoviny. Netrapte pejska dále. Nedá se to vyléčit, nebude lépe...
Lenunu
XXX.XXX.2.31
Ano to vím,ale pejsan i nade vše očekávání byl a je v poho co se týče nožky kde má rakkupodivu)ale mě jde o to,že najednou začal hrozně hodně pít vody a dlouho čůrá.a v noci nevydrží a počůrá se.To nikdy neudělal.Tak se obávám,že mu selhaly ledviny…že mu tam ta rakovina metastázovala..Chtěla jsem se pouze zeptat na vaše zkušenosti a na radu,jak mám říct,že už dost!!!
napsal(a):
Obávám se, že na osteosarkom Energyvet nepomůže.
Tak tady už se asi ani nejedná o to, aby osteosarkom dal na ústup, pokud je to 5 měsíců od diagnózy (i když klobouk dolů, dost dlouho bez zhoršení!).
Jejich přípravky lže využít doplňkově, na spoustu jiných věcí (pokud by teď šlo o zhoršené ledviny kupříkladu, či obranyschopnost zánět), i pro případné budoucí použití je to jistě něco, co je možné doporučit k využití při léčbě různých potíží.
Za mě jednoznačně návštěva veterináře a základní vyšetření, dál podle stavu pejska a domluvy. Ať se vám i pejskovi daří.
Lenunu
napsal(a):
Ano to vím,ale pejsan i nade vše očekávání byl a je v poho co se týče nožky kde má rakkupodivu)ale mě jde o to,že najednou začal hrozně hodně pít vody a dlouho čůrá.a v noci nevydrží a počůrá se.To nikdy neudělal.Tak se obávám,že mu selhaly ledviny…že mu tam ta rakovina metastázovala..Chtěla jsem se pouze zeptat na vaše zkušenosti a na radu,jak mám říct,že už dost!!!
Jestli chcete potvrzení, že má pes metastáze, musíte s ním na rtg. To nechcete, proto radím nechat pejska uspat. Sama jsem to musela rozhodovat u dvou psů s osteosarkomem, takže vlastní zkušenost mám. Rada na toto rozhodnutí není, je to vždy nesmírně těžké a individuální. Jak říci, že už dost? Zavolám ošetřujícímu vetovi, že chci nechat psa utratit a domluvím si termín. A vybulím se pak, až pes nebude.
Hodně sil vám a pejskovi co nejméně bolesti a důstojný odchod.
Lenunu
napsal(a):
Metastázy pozná vet na RTG, my tady těžko.
Lenunu
XXX.XXX.2.31
Mockrát děkuji za radu a je mi líto vašich pejsanů…Nevím jestli toto rozhodnutí zvládnu.Miluji ho i když je to agresivní godzila a v pekle bude šéfovat všem😂😂😂😂😂😂😂😂je to moje láska
Moje milovaná nejlepší měla taky osteosarkom, první příznaky v březnu, diagnóza v dubnu…a vcelku bez velkých potíží (s léky na bolest) vydržela do listopadu. Poslední měsíce už musela mít nonstop přístup ven, protože jsme po noci občas doma našli bobek, (ale bylo jí skoro 13).
Jak to rostlo, trnula jsem každý den, aby si tu packu třeba nezlomila, prý se to stává. Nakonec jednoho dne přestala žrát, schovávala se za mě a bála se obyčejných zvuků…pro mě jasný signál změny k horšímu. Večer jsme se rozloučily
Moje fena osteosarkom...první příznaky prosinec, občasné kulhání, které jsem považovala vzhledem k věku feny spíše za potíže s klouby. V únoru diagnostikován osteosarkom. Prognóza 3 měsíce.
Na bolesti od veta dostávala Rimadil.
Fenu jsem nechala uspat po 2,5 měsíce od diagnozy. Hned při prvním náznaku, že noha bolí i v klidu.
Musím říct, že nejhorší bylo to riziko, že jí ta noha rupne, že si jí může kdykoliv zlomit. Jsem vděčná za každou minutu, kterou jsme spolu mohly ještě být, ale pokud bych se musela rozhodovat znovu, tak už bych psa s touto diagnózou nechala uspat rovnou.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.26.246
napsal(a):
Moje fena osteosarkom...první příznaky prosinec, občasné kulhání, které jsem považovala vzhledem k věku feny spíše za potíže s klouby. V únoru diagnostikován osteosarkom. Prognóza 3 měsíce.
Na bolesti od veta dostávala Rimadil.
Fenu jsem nechala uspat po 2,5 měsíce od diagnozy. Hned při prvním náznaku, že noha bolí i v klidu.
Musím říct, že nejhorší bylo to riziko, že jí ta noha rupne, že si jí může kdykoliv zlomit. Jsem vděčná za každou minutu, kterou jsme spolu mohly ještě být, ale pokud bych se musela rozhodovat znovu, tak už bych psa s touto diagnózou nechala uspat rovnou.
Presne. Ex to nechal u rtw jak zadavatelka. Dira v noze byt se nezlomila a uspat aem ji vezla ja ve chvili kdy z ni vicemene zadem tekly vnitrnosti. Zrala do posledni chvile i behala. Ale ten posledni den muselo byt peklo. Ja se tehdy s ex hadala aby hned. Ne. Takze zadavatelko. Uspat. Jestli sobe i psovo nechcete pripravit fakt hnusnej zazitek.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Presne. Ex to nechal u rtw jak zadavatelka. Dira v noze byt se nezlomila a uspat aem ji vezla ja ve chvili kdy z ni vicemene zadem tekly vnitrnosti. Zrala do posledni chvile i behala. Ale ten posledni den muselo byt peklo. Ja se tehdy s ex hadala aby hned. Ne. Takze zadavatelko. Uspat. Jestli sobe i psovo nechcete pripravit fakt hnusnej zazitek.
Tak u nás to nedošlo tak daleko....defakto jsem odvezla na uspání hned druhý den ráno poté, co už si fena začala pokňourávat i když měla nohu v klidu a ležela.
Prostě ta nejistota, jestli poznám, že už to bolí moc, že už je čas, když psi jsou kolikrát na tu bolest držáci, ta panická obava, že se jí ta noha zlomí, když nebudu doma a to přestože měla dohled 24/7......
Co je u rakoviny kostí konečná fáze?? Rozšíření rakoviny, třeba metastázy do plic??
Nebo je konečná fáze, kdy už přestávají zabírat prášky na bolest?? Nebo kdy už si pes třeba zlomí tu nohu??
Člověk si to musí vyrpět do konce, když má štěstí tak zabírají opiáty. U psa a u rakoviny jsme konečnou fází my lidé, my rozhodujeme o tom, kdy už je čas nechat psa odejít, kdy už je sobecké držet ho při životě jenom proto, že se ho nechceme vzdát.
Navíc je pondělí večer, tak myslím, že už to určitě zadavatelka řešila na veterině.
napsal(a):
Tak u nás to nedošlo tak daleko....defakto jsem odvezla na uspání hned druhý den ráno poté, co už si fena začala pokňourávat i když měla nohu v klidu a ležela.
Prostě ta nejistota, jestli poznám, že už to bolí moc, že už je čas, když psi jsou kolikrát na tu bolest držáci, ta panická obava, že se jí ta noha zlomí, když nebudu doma a to přestože měla dohled 24/7......
Co je u rakoviny kostí konečná fáze?? Rozšíření rakoviny, třeba metastázy do plic??
Nebo je konečná fáze, kdy už přestávají zabírat prášky na bolest?? Nebo kdy už si pes třeba zlomí tu nohu??
Člověk si to musí vyrpět do konce, když má štěstí tak zabírají opiáty. U psa a u rakoviny jsme konečnou fází my lidé, my rozhodujeme o tom, kdy už je čas nechat psa odejít, kdy už je sobecké držet ho při životě jenom proto, že se ho nechceme vzdát.
Navíc je pondělí večer, tak myslím, že už to určitě zadavatelka řešila na veterině.
Opioidy na děravé kosti nezabírají, obzvl. je-li meta rozsev generalizovaný a jsou-li na některých kostech již deformace/infrakce/fraktury; strašlivá zkušenost, příšerná!!!
A nic nemůžeš dělat...jen přemýšlet, co by člověk dělal, kdyby šlo vrátit čas...