Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

karoline

13.3.2022 07:17
karoline

XXX.XXX.24.65

Zdravím, mám dotaz spíš na chovatele toy pudlíků. Mám štěně toy pudla bez pp za týden mu bude 5 měsíců, kolik by měl přibližně vážit a měřit? Nyní má 2kg a 23cm je to akorát nebo moc? A jak dlouho ještě poroste? Děkuji moc za odpovědi

KlaraMaly

13.3.2022 08:29
KlaraMaly

XXX.XXX.224.136

Zeptejte se chovatele, nebo veterináře.

13.3.2022 08:54
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Poroste 2 roky
a pořádně ho krmte.

13.3.2022 09:15
impact

XXX.XXX.195.92

karoline napsal(a):
Zdravím, mám dotaz spíš na chovatele toy pudlíků. Mám štěně toy pudla bez pp za týden mu bude 5 měsíců, kolik by měl přibližně vážit a měřit? Nyní má 2kg a 23cm je to akorát nebo moc? A jak dlouho ještě poroste? Děkuji moc za odpovědi

Zdravím. Nic jako toy pudl bez PP neexistuje. Toy pudlík je pudlík, který má průkaz původu - rodný list, který prokazuje, že patří k plemeni toy pudl. Pokud Vaše štěně rodný list nemá, je zcela zbytečné se řídit tabulkami pro plemeno, jelikož je to kříženec.

Krmte štěňátko tak, aby nebylo extrémně tlusté, ale samozřejmě ani hubené, řiďte se primárně aktuální kondicí štěněte a zbytek nechejte na přírodě. Vyroste přesně tak, jak to má geneticky dané rodiči, prarodiči, atd. Kteří klidně vůbec nemusí být toy pudlík.

karoline

13.3.2022 09:19
karoline

XXX.XXX.24.65

Rodiče sem viděla byli malincí. Krmím brit care small puppy zatím dávám 4x denně není ani tlustý ani hubený. Veterinářka říkala že je zdravý a v dobré kondici jen mě zajímá když je teď takovýhle jak ještě asi může vyrůst

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2022 09:25

"Rodiče sem viděla byli malincí"

1. viděla jsi psa a fenu, kteří ale rodiči vůbec být nemuseli
2. neznáš předky těchto psů (to je ta informace v PP) a vůbec netušíš, co za plemena či neplemena tam můžou být a čí geny má i tvé štěně

13.3.2022 09:38

karoline napsal(a):
Rodiče sem viděla byli malincí. Krmím brit care small puppy zatím dávám 4x denně není ani tlustý ani hubený. Veterinářka říkala že je zdravý a v dobré kondici jen mě zajímá když je teď takovýhle jak ještě asi může vyrůst

Vyšetřila patelly a PRA? Víte, že se nesmí rozmnožovat jedinci pod 2,5 kg? Znáte důvod?
Bude mít tak o 2 cm a 1 kg víc. Zkrátka mrzák, no, hezky jste podpořila týrání chovem.

13.3.2022 09:38
impact

XXX.XXX.195.92

karoline napsal(a):

Tak Yettiho taky údajně viděli...

Znovu říkám, že vyroste přesně tak, jak má vyrůst - s ohledem na to, že je to kříženeček. Jeho děda mohl být klidně standardní pudl a babička kokršpaněl, takže taky klidně může vyrůst podle nich.

13.3.2022 09:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Když ono se tak úplně přesně nějakými tabulkami nedá řídit ani u štěňat s PP. I štěňda z jednoho vrhu můžou mít nějaké rozdíly ve velikosti, váze, to nejmenší štěně to nakonec může dohnat a být stejné jako ostatní nebo klidně i největší... A asi dost záleží i na celkovém vzhledu štěněte - dvě štěnda můžou vážit stejně, ale každé bude vypadat jinak.

U psa bez PP to pak už vůbec nemá smysl řešit...

Nejhorší je, že ono to těm lidem kolikrát opravdu nejde vysvětlit... Oni ty rodiče viděli a vůbec nechápou, proč by to rodiče být neměli . A to je kolikrát viděli jen na fotce, a to stačí, rodiče to jsou a tečka. A ti, co štěně prodávali, ho prodávali jako čistokrevné, takže čistokrevné je a nevysvětlíte těm lidem nic...

13.3.2022 09:54
impact

XXX.XXX.195.92

marcelaamax napsal(a):
Když ono se tak úplně přesně nějakými tabulkami nedá řídit ani u štěňat s PP. I štěňda z jednoho vrhu můžou mít nějaké rozdíly ve velikosti, váze, to nejmenší štěně to nakonec může dohnat a být stejné jako ostatní nebo klidně i největší... A asi dost záleží i na celkovém vzhledu štěněte - dvě štěnda můžou vážit stejně, ale každé bude vypadat jinak.

U psa bez PP to pak už vůbec nemá smysl řešit...

Nejhorší je, že ono to těm lidem kolikrát opravdu nejde vysvětlit... Oni ty rodiče viděli a vůbec nechápou, proč by to rodiče být neměli . A to je kolikrát viděli jen na fotce, a to stačí, rodiče to jsou a tečka. A ti, co štěně prodávali, ho prodávali jako čistokrevné, takže čistokrevné je a nevysvětlíte těm lidem nic...

A protože to veterinář napsal do očkovacího průkazu, tak je úplně jasný, že je to pravda.

13.3.2022 10:01
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

impact napsal(a):
A protože to veterinář napsal do očkovacího průkazu, tak je úplně jasný, že je to pravda.

A že veterináři jsou na určování plemen odborníci . Když jsme byla s fenou SBT u jiného veta (ne u našho), tak se mě ptal, jestli je fena americký buldok, fena váží 14 kg . A to bych řekla, že zrovna SBT je docela známé a rozšířené plemeno , ale asi zmátla barvou.

13.3.2022 10:27

Já si myslím, že nejhorší varianta, ať už se jedná o psa s PP nebo bez PP, je snaha ovlivnit růst stravou, buď ve snaze, aby pejsek vyrostl co nejméně, prostě aby měl páníček doma miniyorka a miničivavu, takže jídlo omezují, v domění a snaze, že pejsek nevyroste a naopak u velkých plemen snaha, aby byl pes co největší, nejmohutnější, takže do něj cpou horem dolem, hlavně vápník apod. Bohužel jsem se už setkala s oběma variantami.

Jinak si myslím, že pes to má dáno geneticky a pokud je dobře-správně krmen, tak prostě nakonec vyroste přesně tak, jak mu bylo dáno do vínku.

karoline...jak už vám psaly holky výše, vy máte psa bez PP a tam vám nezbývá nic jiného, než čekat, co z toho vyroste...když to hodně dobře dopadne, tak váš pejsek bude opravdu pudlík toy a bude zdravý a v tom případě jste vyhrála v loterii. Další lepší varianta je, že pejsek nebude toy, ale bude zdravý.

karoline

13.3.2022 10:39
karoline

XXX.XXX.24.65

Nepodporuji množení vzali sme si pejska jen za poplatek za očkování a čipování, od tchyně známá měla štěňata bohužel neuhlidali hárání nyní je fenka již kastrovaná. Fenka měla 4kg a pejsek 3.5kg Měli 2 štěňata my si vzali jedno a tchyně druhé a to od tchyně je trochu větší proto mě jen zajímalo zda odpovídá to naše alespoň přibližně danému plemeni

13.3.2022 11:50
impact

XXX.XXX.195.92

karoline napsal(a):
Nepodporuji množení vzali sme si pejska jen za poplatek za očkování a čipování, od tchyně známá měla štěňata bohužel neuhlidali hárání nyní je fenka již kastrovaná. Fenka měla 4kg a pejsek 3.5kg Měli 2 štěňata my si vzali jedno a tchyně druhé a to od tchyně je trochu větší proto mě jen zajímalo zda odpovídá to naše alespoň přibližně danému plemeni

A teď tu o červené Karkulce...

13.3.2022 13:12
juhaj

XXX.XXX.164.121

Nevím, ale pokud dáváte jen granulky, asi bych se bála pozdějších potíží. Sestra má také minipsa, jejich první, tak dávali jen granulky, nenechali si to vymluvit. Vydrželi něco přes rok, pak pochopili, že by ho nemohli dávat hlídat našim, ty by jen granulky nedávali. Takže začlo přidávat kapsičky, maso, ale bylo uz pozdě. Pes, 10 let, doteď trpí zažívacími problémy, vím, to nemusí být po granulové dietě, ale začlo to až po ní.
Jinak, kdysi měli známý fenku toy pudla, už nevím zda s PP nebo bez, každopádně, chovatelka jim tehdy řekla, ať celý život krmí granule, aby jim moc nevyrostla, hlavně ne žádné mléčné výrobky. Dodrzeli to, ten pes fakt nevyrostl, ale podle mě byl podtržený ve vývoji a zakrslý.

karoline

13.3.2022 13:28
karoline

XXX.XXX.24.65

Samozřejmě ke granulim sem tam dám maso s rýži a mrkev do toho

13.3.2022 18:10
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

Granule nahradí tu rýži.

Přidejte reakci

Přidat smajlík