Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2022 14:20

Dobrý den, partner si v létě pořídil pointera. Protože partner pracuje z domu a já jsem doma na rodičáku, pejsek je s námi pořád. I přes veškeré mé přesvědčování partnera, že je potřeba ho od útlého věku naučit být doma sám, se mi to nepodařilo. Je fixovaný na partnera, který teď začal častěji odcházet pryč. Můj dotaz zní - jak mám na pejska reagovat, když partner odejde a pejsek kňučí a lítá po baráku jak splašenej do chvíle, než se partner vrátí? Nejdřív jsem se ho pokoušela zabavit, jít na procházku, dávat mu žvýkací kost, čmuchací kobereček, ale zabere to vždy na chvilku. Pes nevydrží být chvilku v klidu, a já nemůžu ani uspat děti. Nechci a nebudu na něj zlá. Partner odmítá pořídit i klec, aby se naučil trochu relaxu a odpočinku. Jsem zoufalá, myslí si, že ho do tý klece chcu zavírat jako trest, ale není to tak. Chci jen, aby měl bezpečné místo, kde bude v klidu odpočívat. Jak na něj mám reagovat? Mám ho ignorovat, dál zaměstnávat, nebo ho konejšit - což mi přijde jako hloupost. Trochu se o něj bojím. Zkouším i v kratších intervalech odejít, zas se vrátit, ale nepřijde mi to efektivní. Nechci, aby trpěl takovou úzkostí.

Upraveno Adminem 15.3.2022 v 16:43 - interpunkce

15.3.2022 15:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

Klec může být psem brána za bezpečné místo a pelíšek jen v případě, že je na ni zvykán jako na cokoli dalšího. Určitě jsou chvíle, kdy se dá z toho, že je pes naučen pobývat v kleci nějak těžit, ale není to instantní pomůcka na uklidnění.
Tomuhle psu nepomůže, nemá jak. Když ho do ni zavřete s představou, že tam chvíli bude a vy třeba půjdete uspávat děti, tak kromě psího řvaní budete uspávat ještě za ocelový melodie rachtající klece.

Celkově si dovolím tvrdit, že vy nezmůžete nic moc. Jestliže je pes fixovaný na vašeho přítele, musí to být zase jen on, kdo odvede největší kus práce. Toho psa asi tolik nezajímá, kam jdete vy, ale když odejde partner, je to pro něj konec světa. Taky jsme se v minulosti takhle snažili naučit samotě psa se separačkou. Babička si to takhle vyrobila asi podobně jako váš přítel. A nespolupracovala s náma, takže nám to prostě nešlo. A pes řval a řval... Vím, že to víte, ale tu část, kdy to bylo lehký, jste propásli. Nezávidím vám ani trochu.

15.3.2022 16:02
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Dobrý den, partner si v lete poridil pointera,
protoze partner pracuje z domu ...

Hezký.
Jak "z domu" běhá po lese s lovečákem?
Nebo máte jen módní doplněk
do klece?
Jó, ptáte se na něco jinýho ...

15.3.2022 16:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

rapotacka11 napsal(a):
Dobrý den, partner si v lete poridil pointera,
protoze partner pracuje z domu ...

Hezký.
Jak "z domu" běhá po lese s lovečákem?
Nebo máte jen módní doplněk
do klece?
Jó, ptáte se na něco jinýho ...

Jak se to, že někdo pracuje z domu, vylučuje s tím, že se psem normálně chodí po venku a jinak ho zaměstnává? . Fakt netuším...

Je nás tu několik, které pracujeme z domu, stejně tak několik dalších, kteří normálně chodí do práce, a tak jako tak to znamená, že se psovi nemůžeme několik hodin aktivně věnovat, plus teda u toho HO je výhoda, že pes není sám a můžu ho třeba pustit ven. No a po práci (i po té z domu) se s tím psem jde prostě ven... co je na tom divného?

15.3.2022 16:30

ou fuck, ja vždy zapomenu na to že tady se dotazy automaticky berou jako musím vyhejtit člověka co se ptá protože on o tom, určitě nic neví. vono je totiž lepší držet hubu než se zeptat když sem v koncích. ja tam toho psa nechci prostě strčit, je mi jasný že pejsek se na klec musí naučit. muj muž se k tomu nema tk se obracím na lidi se zkušenostma co s te s tim da dělat. jestli k tomu nemate co vic ríct nekomentujte to. to same platí pro slecnu s modním doplnkem. za 1 to ze si clovek poridi lovecke plemeno automaticky neznamená že musí jít a lovit :). za 2. s pejskem jsme dlouho řešili zdravotní problémy a mam 2 koně tkže pohyb mu určitě nechybí a za 3. nemyslim si že pointer je tk hezkej aby byl modním doplnkem :) ven chodíme často ale neřeší to problem samoty... nema cenu se tu očividně ptat vubec na nic....

15.3.2022 16:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

Kdo vás tady hejtí? Víte co? Když jste takhle praštěná. Já vám jenom říkám, že klec vám v tomhle absolutně nepomůže. To není hejt, to je fakt.

Upraveno Adminem 15.3.2022 v 16:54 - vulgarismy

15.3.2022 17:41
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vždyť jsem ani nenapsala, co si má políbit.

16.3.2022 21:28
Dudlik

XXX.XXX.176.44

Pointer je lovecke plemeno. Nevim, na jak dlouhe prochazky chodite, ale mohlo by pomoci, kdyby se na prochazce poradne vybehal a unavil tak, ze by doma zalehnul a nejakou tu chvili prospal.
Dale co by mohlo pomoci - ve volnem case jsem se hodne koukala na internetu na serial ZNALEC PSI DUSE - CESAR MILLAN. Jeden dil tam byl presne i o tomto problemu. Bobuzel si nepamatuji jaky dil to byl, ale fascinovala me promena toho drive nezvladatelneho pejska.
Doufam ze to trosku pomuze😊

Přidejte reakci

Přidat smajlík