Štěňata Labrador Retriever s PP

Prodám Labradorského retrívra - Rodinná CHS Blazing Diamond nabízí černého...
Dohodou
Dobrý den,
má někdo zkušenost s odebráním štěněte od nového majitele (je mu 6 měsíců - štěněti)?
Prodali jsme jedno ze štěňat novému majiteli, o kterém se domníváme, že se o štěně nikterak nestará.
S ostatními majiteli jsme v kontaktu, kromě tohoto, právě řešeného. Když jsme nyní viděli jak se toto štěně chová, jak je oproti ostatním hubené a bojácné, máme sto chutí vzít ho zpět a nechat si ho. Je nám z toho zle
Máte s tím někdo zkušenost, případně dokážete někdo poradit jak se chovat?
Asi bude těžké jít za majitelem a říct mu to, ovšem když nastane situace, kdy ho nebude chtít vrátit, jak se pak zachovat?
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Prodali jste - štěně není vaše. Nemůžete ho "odebrat". Pokud pochybujete o dostatečné péči, pak kontaktujte KVS.
Janae.
XXX.XXX.160.6
Přesně tohoto se bojím když kupuji každého psa.
Chci psa, ne další kamarady, známé, nebo snad dávat raporty.
Psa jste prodali, není váš. Pokud se vám něco nezdá, kontaktujte třeba KVS nebo policii.
Popravdě, kdyby za námi přešel bývalý majitel psa a chtěl ho vrátit, za prvé ho pošlu do háje a pokud by byl hodně neodbytný, volám na podivína policii.
janouskova
napsal(a):
Dobrý den,
má někdo zkušenost s odebráním štěněte od nového majitele (je mu 6 měsíců - štěněti)?
Prodali jsme jedno ze štěňat novému majiteli, o kterém se domníváme, že se o štěně nikterak nestará.
S ostatními majiteli jsme v kontaktu, kromě tohoto, právě řešeného. Když jsme nyní viděli jak se toto štěně chová, jak je oproti ostatním hubené a bojácné, máme sto chutí vzít ho zpět a nechat si ho. Je nám z toho zle
Máte s tím někdo zkušenost, případně dokážete někdo poradit jak se chovat?
Asi bude těžké jít za majitelem a říct mu to, ovšem když nastane situace, kdy ho nebude chtít vrátit, jak se pak zachovat?
Děkuji
Kde jste štěně viděli, když nejste s majitelem v kontaktu? Moc to nechápu...
Nebo se ozval teď, po půl roce?
Můžete nabídnout pomoc, můžete nabídnout radu, můžete nabídnut, že jestli to s pejsem nefunguje, vezmete ho zpět (vrátíte kupní cenu a třeba část nákladů...). Jak se k tomu postaví nový majitel, to je jiná věc. Pokud to není na volání policie a KVS, šla bych dál a snažila bych se tím nezabývat. Není to ve vaší moci.
Tady je otázkou, zda máte opravdu informace ověřené a v kontaktu aspoň drobet budete, když o této skutečnosti víte.
Pokud máte kontakt, zkusila bych se domluvit. Zeptala bych se, jestli je u nich všechno v pořádku a ujistila bych je, že pokud by měli jakékoliv potíže, vždycky mohou pejska vrátit. Mohou zavolat, kdyby si s něčím nevěděli rady, pokud třeba i můžete pejska pohlídat během dovči atd.
Pokud by nekomunikovali a věděli jste, že je tam opravdu problém, tak potom dejte podnět na Krajskou veterinární správu. Nicméně vždy bych se pokoušela primárně domluvit, od toho máme takové možnosti komunikace.
Trochu by mohlo pomoci, pokud máte na štěně smlouvu o prodeji a máte tam nějaké ošetření i podobných situací. Je to v podstatě nevymahatelné, ale je možnost, že se spíše majitelé zaleknou a štěně případně raději vydají.. Ale nejprve bych to zkusila normálně lidsky.
Počkejte............. teď jsem trochu zaražená........ pokud by bylo štěně ve špatném stavu, vy byste fakt všichni jednali tak, jak tady píšete (jakože, psa jste prodali, není váš??) Kdyby Vámi vymazlený štěně bylo v potížích?
Copak toto není ošetřeno smlouvou, stejně jako předkupní právo?
Zrzavci
napsal(a):
Počkejte............. teď jsem trochu zaražená........ pokud by bylo štěně ve špatném stavu, vy byste fakt všichni jednali tak, jak tady píšete (jakože, psa jste prodali, není váš??) Kdyby Vámi vymazlený štěně bylo v potížích?
Nemůžeš někomu jen tak odebrat psa, to nemá oporu v legislativě, a kupní smlouva na tom nic nemění. Musíš to řešit přes KVS/SVS. Pokud se tedy bavíme o legálním postupu.
Zrzavci
napsal(a):
Tohle se tu probíralo mnohokrát. To zvíře není jejich, prodali ho. Na tom není moc co vymýšlet.
Kdyby vymazlené štěně bylo v potížích, šla bych za nimi v dobrém a nabízela řešení. Ale odebrat ho prostě nemůžu, nemám jak. A už se opakujeme
Předkupní právo je drobet jiná situace. Nebo spíš úplně jiná situace.
Zrzavci
napsal(a):
Předkupní právo se ale dá uplatnit, jen když ho chce majitel prodat, tak že ho musí nabídnout prvně chovateli.
Prostě psa prodáš, páky nejsou. Před pár lety známá zjistila, že její odchov fena slouží jako množka na bezpapráky a fakt se snažila jí dostat zpátky a bez úspěchu. Když ten majitel nechce, nemáš šanci, ten pes je už jeho a může si s ním v rámci zákona dělat co chce. A popravdě, podnět na KVS by měl úspěch, jen kdyby ten pes fakt umíral hlady nebo tak něco, jinak taky bez šance.
Já ani nechci dělat ďáblova advokáta, ani to celé relativizovat, ale na druhou stranu… chovatelka píše, že s majiteli není v kontaktu, tedy neví, co se děje. Pouze viděla, že štěně je oproti ostatním sourozencům hubené a že je to bojínek. Nezní to úplně ok, ale taky to nemusí hned znamenat, že je to štěně týrané.
Já osobně bych zachovala chladnou hlavu, navázala kontakt s novými majiteli, a snažila se zjistit, co se reálně děje. Nabídla bych pomoc, pokusila bych se domluvit i na nějaké krátké návštěvě nebo společné vycházce. A pokud bych měla podezření, že je tam opravdu problém, nabídla bych odkup, nebo to řešila oficiálními cestami.
Musím vzpomenout jednu historku ze života - hned při prvním odčervení mého nebožtíka ohaříka u nás měl velmi silnou alergickou reakci na tabletu, kterou mu veterinář předepsal. Bylo to hrozné, báli jsme se, že to nepřežije. Kdyby ho tehdy někdo, kdo o tom nevěděl, v tomto stavu náhodně zahlédl, asi by si o mně taky mohl myslet strašlivé věci. Naštěstí to dobře dopadlo, a byl celoživotně milován a opečováván. Chci tím jenom říct… nejdřív bych zjišťovala fakta, pak bych teprve formovala nějaká rozhodnutí.
napsal(a):
Tohle se tu probíralo mnohokrát. To zvíře není jejich, prodali ho. Na tom není moc co vymýšlet.
Kdyby vymazlené štěně bylo v potížích, šla bych za nimi v dobrém a nabízela řešení. Ale odebrat ho prostě nemůžu, nemám jak. A už se opakujeme
Předkupní právo je drobet jiná situace. Nebo spíš úplně jiná situace.
Jasně, určitě tam nenaběhnu s houfnicí, to bych asi nic nepořídila /opominu fakt, že s mojí náturou, bych tu houfnici ale s sebou do auta stejně vzala pro případ, co by kdyby :D / a budu se snažit domluvit, už právě kvůli tomu štěněti . Ale měla jsem nějak za to, že ve smlouvě nějaký právo původního chovatele - v případě, že je zvíře týráno atd. - že tam něco může být. Alespoň něco o co se lze aspoň trošku opřít.
Nicméně mě zarazilo, ani ne tak to, že teda v ruce nemám nic, ale spíš to vyjádření.
Popravdě, kdyby za námi přešel bývalý majitel psa a chtěl ho vrátit, za prvé ho pošlu do háje a pokud by byl hodně neodbytný, volám na podivína policii.
Já k tomu přistupuju z pohledu toho majitele - a teď myslím obecně, ne jen tento případ, kdy pochopitelně my nevíme nic, detaily a tak. Ale nevím nějak mi to takhle přišlo netaktně napsaný. Spíš bych očekávala právě nějaký osobní zkušenosti, jak třeba ten kdo bohužel podobnou situaci zažil, postupoval.
assil
napsal(a):
Předkupní právo se ale dá uplatnit, jen když ho chce majitel prodat, tak že ho musí nabídnout prvně chovateli.
Prostě psa prodáš, páky nejsou. Před pár lety známá zjistila, že její odchov fena slouží jako množka na bezpapráky a fakt se snažila jí dostat zpátky a bez úspěchu. Když ten majitel nechce, nemáš šanci, ten pes je už jeho a může si s ním v rámci zákona dělat co chce. A popravdě, podnět na KVS by měl úspěch, jen kdyby ten pes fakt umíral hlady nebo tak něco, jinak taky bez šance.
Tohle musí být hrozná beznaděj, když to zjistíš, víš to a nemůžeš pomoci :-(
KVS je s prominutím tak nějak k ničemu mi přijde, ale třeba jim křivdím.
Zrzavci
napsal(a):
Jasně, určitě tam nenaběhnu s houfnicí, to bych asi nic nepořídila /opominu fakt, že s mojí náturou, bych tu houfnici ale s sebou do auta stejně vzala pro případ, co by kdyby :D / a budu se snažit domluvit, už právě kvůli tomu štěněti . Ale měla jsem nějak za to, že ve smlouvě nějaký právo původního chovatele - v případě, že je zvíře týráno atd. - že tam něco může být. Alespoň něco o co se lze aspoň trošku opřít.
Nicméně mě zarazilo, ani ne tak to, že teda v ruce nemám nic, ale spíš to vyjádření.
Já k tomu přistupuju z pohledu toho majitele - a teď myslím obecně, ne jen tento případ, kdy pochopitelně my nevíme nic, detaily a tak. Ale nevím nějak mi to takhle přišlo netaktně napsaný. Spíš bych očekávala právě nějaký osobní zkušenosti, jak třeba ten kdo bohužel podobnou situaci zažil, postupoval.
Helejte, já uznávám, že moje odpověď byla strohá. Ale na druhou stranu bohužel všeříkající.
Je to asi můj problém, jasně, nikdo mě nenutí odpovídat tady, ale na tohle téma tu proběhlo několik diskuzí, kde se to rozebralo od A do Z a stačí použít vyhledávání. A omáčky se najde plno, jenže ve výsledku z toho opět vyjde jen to, co jsem napsala v prvním příspěvku.
Dobrý den,
díky ze reakci... netušila jsem, že se tu strhne taková mela. Chtěla jsem jen vědět postřehy, zda to již někdo někdy řešil, případně jak.
Je to tak, že v přímém kontaktu nejsme, ale mohu se osobně přijet podívat. A ano, samozřejmně jsme se na štěně ptali, nic moc jsme se nedozvěděli. A ano, nejprve bychom řešili s majiteli a hledali nějakou cestu apod... Možná dotaz vyzněl jinak, nebo radikálněji, než byl myšleno, každopádně díky za reakce, třeba není vše tak, jak na první pohled vypadá
napsal(a):
Helejte, já uznávám, že moje odpověď byla strohá. Ale na druhou stranu bohužel všeříkající.
Je to asi můj problém, jasně, nikdo mě nenutí odpovídat tady, ale na tohle téma tu proběhlo několik diskuzí, kde se to rozebralo od A do Z a stačí použít vyhledávání. A omáčky se najde plno, jenže ve výsledku z toho opět vyjde jen to, co jsem napsala v prvním příspěvku.
Mě rozhodila sandály ta reakce od Janae. když si vezmu, že bych byla na místě zadavatelky a došla se zeptat, jestli už to někdy někdo řešil a jak..... a dozvěděla bych se tohle, velice by mě to v mé situaci, kdy mám štěně třeba v blbejch podmínkách, potěšilo.
Pro Janae - pro mě je zase přiměřený zájem původního chovatele známkou toho, že mu jeho psi nejsou ukradení. Když jsme si domů odvezli Flekatici, tak tý továrně odkud byla (a je to prosím chovka papírová) bylo naprosto šumák, co se s tím balíkem peněz - jinak vlastně Tali nazvat nelze, diky jejich přístupu) stalo. Kdybych ji namlela do guláše (a že jsem občas chutě měla :D ) bylo by jim to naprosto fučíček. Stejně jako to, kdyby skončila v kotci na roštu a prděla jeden vrh za druhým. Zatímco chovatelka našeho druhého psa zájem má a jsme v kontaktu, tady to svědčí o tom,že psi jsou prostě tiskárna na prachy.
janouskova
napsal(a):
Dobrý den,
díky ze reakci... netušila jsem, že se tu strhne taková mela. Chtěla jsem jen vědět postřehy, zda to již někdo někdy řešil, případně jak.
Je to tak, že v přímém kontaktu nejsme, ale mohu se osobně přijet podívat. A ano, samozřejmně jsme se na štěně ptali, nic moc jsme se nedozvěděli. A ano, nejprve bychom řešili s majiteli a hledali nějakou cestu apod... Možná dotaz vyzněl jinak, nebo radikálněji, než byl myšleno, každopádně díky za reakce, třeba není vše tak, jak na první pohled vypadá
Ale houby mela, tohle je naprosto poklidná diskuze
Držím pěsti, ať je s majiteli řeč, protože je to takřka to jediné, co můžete udělat. Dát řeč a doufat.
Janae.
napsal(a):
Přesně tohoto se bojím když kupuji každého psa.
Chci psa, ne další kamarady, známé, nebo snad dávat raporty.
Psa jste prodali, není váš. Pokud se vám něco nezdá, kontaktujte třeba KVS nebo policii.
Já se přesně toho bojím, ale naopak. Bojím se, že naše štěňata nepřijdou do dobrých podmínek, i když nové majitele dost prověřuji, sháním reference,... ale je to těžký. Teď jsme měli štěstí. Proto jsem se rozhodla, že už štěnda mít nebudeme, než se takhle nervovat.
Já se přiznám, že tohle chovatelům vůbec nezávidím, hlavně když je ten vrh velkopočetný. Můj druhý pes je ze 13 štěňat, shánět 13 majitelů, kteří vypadají, že budou trochu vědět, co s tím plemenem dělat, musela být dřina.
Občas si říkám, jestli jsme chovatelku trochu nezklamali, protože se z nás vyklubali vystavovací i zkouškovací povaleči. Na druhou stranu si občas napíšeme, takže ví, že se pes u nás má dobře, tak doufám, že to případný zklamání není moc veliký.
Janae.
XXX.XXX.160.6
eli22
napsal(a):
Já se přesně toho bojím, ale naopak. Bojím se, že naše štěňata nepřijdou do dobrých podmínek, i když nové majitele dost prověřuji, sháním reference,... ale je to těžký. Teď jsme měli štěstí. Proto jsem se rozhodla, že už štěnda mít nebudeme, než se takhle nervovat.
ALe že se nehodlám s chovatelem kamarádit nebo posílat raporty přece neznamená, že přijdou do špatných podmínek.
Jedna z našich fen taí byla hodně hubené štěně, nechtěla jíst, ani granule z chovky, jinak zdravý pes, ale žebra z ní lezla také, jednu chvíli byla děsná, lezla ji i pánev. Dělali jsme jsme vše možné od "nechte ji vyhladovět" - to nefunguje vůbec od krmení z ruky nebo BARF.
Kdyby v té době přišla chovatelka se podívat, jestli pes není týraný a udílet rady, tak asi vraždím.
Pes z toho vyrostl, teď už jí normálně, spíš naopak má tendence k popelnici a tloustnutí.
Vždy jsme se s chovkou domluvili, řekli jsme kam psi jdou, jaké máme zkušenosti, poslala jsem asi dva maily s fotkami, jak se štěně aklimatizovalo a víc řešit nehodlám.
Zoia
napsal(a):
Já se přiznám, že tohle chovatelům vůbec nezávidím, hlavně když je ten vrh velkopočetný. Můj druhý pes je ze 13 štěňat, shánět 13 majitelů, kteří vypadají, že budou trochu vědět, co s tím plemenem dělat, musela být dřina.
Občas si říkám, jestli jsme chovatelku trochu nezklamali, protože se z nás vyklubali vystavovací i zkouškovací povaleči. Na druhou stranu si občas napíšeme, takže ví, že se pes u nás má dobře, tak doufám, že to případný zklamání není moc veliký.
já myslím, že pro hodně chovatelů je nejdůležitější, že je pes spokojený, a že na počtu zkoušek a ocenění z výstav až tak nezáleží. Potěší to, ale není to nutností.
Na straně druhé je fakt, že i když jsem si brala štěňata z kvalitních a hodně se prezentujících chovných stanic, tak jsem nenalhávala chovatelům, že budu aktivně vystavovat a prezentovat plemeno... Vždy jsme narovinu říkali, že pes má být parťák a že maximálně splníme minimum pro chovnost. Ne že bychom chtěli chovat, spíš jako poděkování chovatelům, že mají kvalitní standardní odchovy...
Janae.
napsal(a):
ALe že se nehodlám s chovatelem kamarádit nebo posílat raporty přece neznamená, že přijdou do špatných podmínek.
Jedna z našich fen taí byla hodně hubené štěně, nechtěla jíst, ani granule z chovky, jinak zdravý pes, ale žebra z ní lezla také, jednu chvíli byla děsná, lezla ji i pánev. Dělali jsme jsme vše možné od "nechte ji vyhladovět" - to nefunguje vůbec od krmení z ruky nebo BARF.
Kdyby v té době přišla chovatelka se podívat, jestli pes není týraný a udílet rady, tak asi vraždím.
Pes z toho vyrostl, teď už jí normálně, spíš naopak má tendence k popelnici a tloustnutí.
Vždy jsme se s chovkou domluvili, řekli jsme kam psi jdou, jaké máme zkušenosti, poslala jsem asi dva maily s fotkami, jak se štěně aklimatizovalo a víc řešit nehodlám.
To jsem ani nepsala, mně je jedno, že nový majitel nekomunikuje, a už úplně jedno, jestli budou vystavovat nebo ne, ale chci, aby se měl v nové rodině dobře, to je vše. A najít dobrou rodinu je občas práce.