Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2022 16:29
sarina10

XXX.XXX.180.15

Dobrý den, máme štěně 4 měsíce staré jezevčík drsnosrstý. Nevíme si rady, jak jej naučit samotě. Do 3 měsíců vyrůstal pouze s chovatelem , svou psí mámou, tátou a starším bratrem v osamělé vesničce, v domku se zahrádkou. Původní majitel ho nenaučil téměř nic. U nás se naučil velmi rychle povel sedni a zůstaň ( poslední zmíněný povel zatím jen u přecházení cesty). Je milý, máme ho moc rádi, chodíme s ním na časté procházky do parků i lesa, celkem slušně již zvládá i chůzi na vodítku. Jediným vážnějším problémem je ponechání jej doma( v kuchyni ) samostatně. Vyzkoušela jsem snad již všechny rady. Od postupného odcházení a ponechávání jej jen krátkou dobu, přes unavení pobytem venku, plnění hraček štěněcí paštikou, neobvyklých hraček, čmuchacího koberečku, oblíbených hraček, mírného vyhubování a potahání za kůži na krku, odnesení do pelíšku. Jakmile se vzdálím jen třeba na WC, do koupelny, už ho mám za patama a pokud mu tam uteču a zavřu dvéře, začne kňučet, což bych ještě nějak omluvila nízkým věkem a třeba krátkou dobou u nás, ale musím jezdit 3x týdně vyzvedávat dcerku ze školky a to pak i hlasitě štěká, pokouší se výt a kňučí i hodinu, než se vrátím. Vždy než přijdu s dcerkou domů, tak posloucháme pod naším oknem a je to hrůza. Mám velmi nepříjemnou sousedku a tak dcerku vyzvedávám hned po obědě, aby to neslyšela, ale co když půjdu do práce? Nejedná se už u něj o separační úzkost? A co dál? Prosím, moc, moc prosím, pokud někdo umíte pomoct, poraďte.

22.3.2022 17:50
impact

XXX.XXX.195.92

Co zkusit naučit na klec? Aby za Vámi doma pořád nechodil jak ocásek. Nebo nějaké dětské zábrany do dveří? Že by se to naučil po dobu Vaší přítomnosti a pak to přenést na nepřítomnost?

Zamezit v sezení u vchodových dveří by nepomohlo?

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2022 18:01

Asi jste to udělali moc rychle. Jsou mu 4 měsíce, budete muset pomaleji.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3835512/utek-psa

22.3.2022 21:51

Ja jsem uplny amater a samouk, tak berte me rady s rezervou, ridim se citem a mam maleho spolecenskeho coklika, zadneho cviceneho superpsa.

Ten Vas pejsek je jeste miminko, proc za Vami nemuze na zachod? Jen nakoukne, neco pocmucha, stejne tam neni moc mista, tak muzou byt dvere pootevrene. Nase Tapka postupem casu naznala, ze neni nutne prerusit lenoseni jenom proto, ze ja jdu na zachod. Ona si jen prelehne tak, aby na me zdalky videla - a dvere uz si v pohode zaviram. Je ji skoro devet mesicu, v pohode je tak zhruba tri mesice. Taky s ni komunikuju - na “zustan” uz si pekne zvykla a vi, ze se zase vratim.

Trosku mam z toho Vaseho prispevku pocit, ze svou uzkost na to stenatko prenasite. Chapu, ze to je kvuli sousedum neprijemne, ale budte v klidu, stene vyroste strasne rychle.

24.3.2022 15:23
sarina10

XXX.XXX.180.15

No, možná by to pomohlo proti jeho ničitelským schopnostem, ale jak to zabrání štěkotu? Toto mi už navrhla jedna paní při venčení . Udělali jsme opatření, aby nemohl vysypat koš, odstranili jsme židle dál od stolu, vše, co by mohl strhnout, povalit a rozkousat zabezpečili, tak to už by šlo. Ovšem štěkání , kňučení, drápání po dveřích to neřeší.

24.3.2022 15:26
sarina10

XXX.XXX.180.15

Co se týká rychlosti v učení samoty, je to možné, že jsme to udělali moc rychle, ale co teď? Začít znovu pomalu nebo jinak?

Přidejte reakci

Přidat smajlík