Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2022 23:55
ako

XXX.XXX.239.55

Dobrý večer,
chcel by som psa už odmalička učiť na "normálnu" stravu podobnú nášmu jedálničku, keďže granule z bežných obchodov typu lidl, kaufland... mi nepríjemne smrdia. Čo je taká vhodná strava pre psa, prípadne čo mu vyslovene vadí? Niekde som čítal že nesmie cibuľu, inde ju odporúčajú, všade sa hovorí, že čokoláda nie, susedov ju však jedol na kilá.
Budem vďačný za skúsenosti

24.3.2022 00:45
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Přehrajte si, co Vás zajímá.
http://www.deutsche-dogge.cz/rozhovory-v-rozhlase/

24.3.2022 08:15
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Cibuli bych psu nedala. U čokolády vadí hlavně kakao - theobrominem se může pes skutečně otrávit; laciná mléčná čokoláda s minimem kakaa je relativně bezpečná, nicméně z výživového hlediska naprosto bezvýznamná až nevhodná surovina. Taky se psům nedoporučuje dávat hroznové víno, i když se dosud nikdo neshodl, jestli a co psům vadí.
Co se týče granulí, tak existují i kvalitní granule a některé z nich voní bylinkami.
Pokud si přejete granule opustit úplně, doporučuju si nastudovat kompletní krmení psa syrovou nebo vařenou stravou, viz odkazy výše.
A počítejte, že krmení masem nebo kvalitními granulemi se oproti levným marketovým granulím na první pohled prodraží; nicméně ušetříte za veterináře a budete mít spokojeného psa, což je k nezaplacení.

24.3.2022 11:04
ako

XXX.XXX.246.55

Varaxi napsal(a):
Cibuli bych psu nedala. U čokolády vadí hlavně kakao - theobrominem se může pes skutečně otrávit; laciná mléčná čokoláda s minimem kakaa je relativně bezpečná, nicméně z výživového hlediska naprosto bezvýznamná až nevhodná surovina. Taky se psům nedoporučuje dávat hroznové víno, i když se dosud nikdo neshodl, jestli a co psům vadí.
Co se týče granulí, tak existují i kvalitní granule a některé z nich voní bylinkami.
Pokud si přejete granule opustit úplně, doporučuju si nastudovat kompletní krmení psa syrovou nebo vařenou stravou, viz odkazy výše.
A počítejte, že krmení masem nebo kvalitními granulemi se oproti levným marketovým granulím na první pohled prodraží; nicméně ušetříte za veterináře a budete mít spokojeného psa, což je k nezaplacení.

veľmi ďakujem za radu,
áno, na spokojnosti psa mi taktiež záleží a čo by som nezjedol sám, nedal by som ani jemu

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.3.2022 11:27

ako napsal(a):
veľmi ďakujem za radu,
áno, na spokojnosti psa mi taktiež záleží a čo by som nezjedol sám, nedal by som ani jemu

Zase asi netřeba to takhle přehánět. Já bych třeba opravdu nesnědla tučné ořezy, dršťky nebo kravské ucho, ale psovi to dám bez mrknutí oka

24.3.2022 13:00
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zase asi netřeba to takhle přehánět. Já bych třeba opravdu nesnědla tučné ořezy, dršťky nebo kravské ucho, ale psovi to dám bez mrknutí oka

Vy byste nesnědla kravské ucho? To je na krávě to nejlepší, o to se všichni pereme. :)

24.3.2022 13:02

Varaxi napsal(a):
Vy byste nesnědla kravské ucho? To je na krávě to nejlepší, o to se všichni pereme. :)

A hádám, že vepřová nožka je obdobná pochoutka, že?

24.3.2022 13:09
Varaxi

XXX.XXX.150.244

A hádám, že vepřová nožka je obdobná pochoutka, že?

Vepřová nožka, vepřové uši, rypáček... Mňam.

24.3.2022 13:17

Vy k nám na návštěvu nesmíte, neb byste bezohledně užírala Panu Psovi z misky

24.3.2022 23:22
ako

XXX.XXX.246.55

24.3.2022 23:39
ako

XXX.XXX.246.55

haha, samozrejme, ale to je vcelku fajn, to je len o osobných preferenciách, čo všetko je však v lacných granuliach ani srnka netuší

Přidejte reakci

Přidat smajlík