Border terier - Štěňata

Prodám Border teriéra - CHS Malí ďáblíci nabízí dva volné pejsky nar. 28.3....
17000 KčAnyt94
XXX.XXX.113.17
Dobrý den, osvojili jsme si pejska z útulku, který než se tam dostal, žil se smečkou dalších asi třiceti psů, se starým chlapem, na dvoře mezi haldami různý veteše a bordelu. Takže venčení nejspíš probíhalo tam, kde to na něj zrovna přišlo. Už při první návštěvě, nás upozornili, že i po procházce vykoná potřebu až u sebe v kotci. Teď doma, čůránpředevším na svůj pelíšek. Je mi jasné, že výuka hygieny bude probíhat podobně jako u štěněte, jen jsem nikdy nenatrefila, na to, že by si pes čůral, tam kde spí. Nechci mu přivodit nějaký trauma, takže když ho přistihnu, použiju jen zamračení a důrazné fuj, potom uklidím, vydesinfikuji, a zbavím smradu. Vždy když přijdeme z procházky, tak se opakuje stejný scénář. Máme ho zatím 4. den, ale chci od začátku mít správně výchovu nastavenou. Takže se obracím na nějakého chovatele s podobnou zkušeností, zda - li by mi dokázal poradit, jak toto nejlépe přenaučit, aby pochopil, že procházky, jsou od toho aby vše vykonal, a doma hraní, bašta, a odpočinek 😊 Máme ještě 9letou fenku křížence, od které jsem myslela, že by to mohl okoukat, ale zatím nezájem, začala jsem ji i chválit za vykonání potřeby, aby třeba taky chtěl pochvalu, tak by se vyčůral. Než se dostal do útulku, tak samozřejmě nic neznal. Takže je mi jasné, že vše půjde pomalu. Jen se chci ujistit, zda jednáme alespoň trochu správně, či bychom mohli ještě něco vylepšit! :) Jedná se o cca rok starého, vykastrovaného křížence teriéra. Je velmi bystrý, a zatím pěkně spolupracuje. Až na to venčení. Díky za všechny odpovědi!
Pěkný den
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý deň,
no expert nie som , ale pár psov už som vychovávala... Mali sme jednu kríženku dogy, ktorá sa chovala zo začiatku tiež podobne. Aj po dvojhodinovej prechádzke vonku, kde sa nevyvenčila, prišla domov a už to bolo tam. Čo pomohlo? v momente "činu" ju vziať na ruky a utekať von - tam zase nič až kým sme nedošli na to, že proste sa nevyvenčila tam kde už cítila iných psov - na sídlisku bežné. Mali sme šťastie, že sme bývali hneď pri poli a tam sa už vytento... Stále sme ju povzbudzovali, mega chválili za správne vykonanie. Trvalo to možno tri mesiace, ale dostali sme sa do štádia, že to bol jediný pes, ktorý sa venčil na povel Potom už aj bližšie domu ... Teda trpezlivosť a skúsiť nájsť miesto, kde nebudú značky iných psov - môj názor ,že to môže byť práve z dôvodu podmienok v ktorých ten Váš žil predtým. A teda by som skúsila venčiť ho samostatne - zrovna venčenie s fenkou môže mať opačný efekt
Místo fujování bych při přistižení, že se chystá zvedat nohu nebo přidřepne spíš psa honem čapla a hnala s ním ven, položila ho na trávu a když mu na ven zbyde aspoň kapka, tak bych chválila. Fuj mu nic neřekne. Jak se plní fuj, co to znamená? Má se vyčurat až se nebudete dívat? Nebo to znamená, že už to jdete uklidit? Nemá to pro učení čehokoli vůbec žádnou hodnotu.
Anyt94
XXX.XXX.113.17
Dobrý den, díky za tip! Je pravda, že vynášet ven jsem ho nezkoušela (bydlíme v 5.patře, takže to bychom asi ani nestihli 😃) Při dalším přistižení asi vyzkoušíme. To, že nechce přeznačkovávat, mě už také napadlo, jenže opět problém - těžko na Žižkově najdeme místo, úplně bez psů…. No budeme hledat a zkoušet dál. Já také nejsem nějaký expert, ale všechny pejsky, jsem měla vždy pěkně vycvičené, tak jsem si říkala, že to zvládneme i s útuláčkem, jenže je to opravdu nebe a dudy oproti štěneti 😃 No, budeme trpělivý a zkoušet dál. Mockrát děkuji a pěkný den :)
Já bych procházky pro začátek rozpůlila. Uprostřed procházky bych došla domů a v momentě, kdy pejsek zamíří k pelechu, bych ho popadla a vyrazila na druhou půlku procházky. Příchodem domů se v psovi povzbudí potřeba a pak by to venku mohl snadněji pustit. Nebo venku vydržet prostě několik hodin, aby musel, vzít ho někam, kde bude hodně běhat, pít, třeba i koupačka (většina mých psů po plavání vždy hodilo bobek).
Anyt94
XXX.XXX.81.250
Dobrý den,
ještě jednou moc děkuji za cenné rady! Procházky jsem rozpůlila, našla méně vytížená místa, a šlo to “hned”! :) Moc děkuji, samotnou by mě to nenapadlo, byla jsem z nového přírůstku pěkně “poprděná” 😃 a neuvažovala jsem moc logicky 😂 spíš jen lítostivě. Naštěstí mě z toho partner rychle probral, a Mennymu důraznější přístup také samozřejmě více prospívá než šišlačka, proč chudáček nečůrá 😄. Takže děkuji za záchranu parket! 😊 A držte palce ať mu to puberťákovi vydrží! Pěkný den! 😊