Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jezefciiik

31.3.2022 11:42
Jezefciiik

XXX.XXX.225.141

Dobrý den,
Zajímá mne vás názor na fakt, že si člověk pořídí štěně, které po dobu, kdy je majitel v práci, je u "babičky a dedy"
Máme holčičku jezevčíka(11t) s tím, že se děda nabídl pro začátky k pomoci...Představa byla, že ji naučíme v kooperaci samotě nejprve na dopoledne, časem přidáme delší dobu.Vzdy ale max tak 6-7 hodin celkem.
Bohužel deda toto absolutně nerespektuje a psa si vodí po dobu zaměstnání majitele k sobě domů.
Moje otázky tedy samozřejmě směřují k tomu, zda se tím psovi motá hlava.Zda se může pokazit osamostatnění nebo je stále časová rezerva a zatím je možno ještě chvilku rozmazlovat.

31.3.2022 12:23
aluska

XXX.XXX.197.205

Já si brala svý štěně jezevčíka do kaclu každej den až do věku 4 měsíců. Pak začal zůstávat doma, ale nebyl sám, měl tam další 3 jezevce. V poledne se dostanu domů je vyvenčit.

31.3.2022 13:52
rapotacka11

XXX.XXX.225.32

Zajímá mne vás názor na fakt, že si člověk pořídí štěně, které po dobu, kdy je majitel v práci, je u "babičky a dedy"

Ideální stav.
Hlavu to psovi opravdu nemotá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.3.2022 14:00

tak já v tom potencionální problém vidím
zdůrazňuji potencionální, neboli že může, ne musí

31.3.2022 15:00

já bych se dohodla, že alespoň třeba dvě hodiny tam štěně musí být samo - a pak ať si ho děda odvede. Protože pak se stane, že jednou nebude venčitel moci (stačí nemoc, dovolená...) a pes nebude umět být ani chvilku doma sám. A to je špatně.

31.3.2022 15:12
janaa

XXX.XXX.174.216

Hele,tak předpokládám,že když jedou zadavatelé na nákup,tak je štěně doma, i o víkendu nemusí být doma nonstop. Děda asi taky nechodí hned,jak se za nima zavřou dveře. Takže se samostatnosti normálně naučí. Mám v podobném režimu roční odchov, a myslím,že nic lepšího pro psa nemůže být.

Přidejte reakci

Přidat smajlík