Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

nika031

1.4.2022 15:04
nika031

XXX.XXX.247.43

Ahoj všem. Náš pejsek (2,5 měsíce) má nejspíše hydrocefalus - není to tedy diagnostikované, ale veterináři si to myslí. Má zvětšenou hlavičku a šilhá. Měli bychom jet na konzultaci do Jaggy Brno, kde bychom měli mít konzultaci + vyšetření. Chtěla jsem se zeptat,zda s tímto onemocněním má někdo zkušenost případně, jak se žije pejskovi se zavedeným shuntem a má to vůbec cenu? Prcek zatím nemá žádné neuro problémy , je úplně normální štěně. Chceme udělat pro pejska maximum..

1.4.2022 15:34
janaa

XXX.XXX.174.216

Tohle vám nikdo neřekne bez vyšetření. Ano,jsou psi,kteří s tím žijí alespoň nějak normální život, jsou psi,kteří dříve nebo později na hydrocefalus umřou. Záleží na postižení. U štěněte je vidět hydrocefalus už z té fotky,co sem dáváte,mimochodem už to šilhání je dost možná neurologickým projevem (nejen fyziologickým)

1.4.2022 16:06
impact

XXX.XXX.100.163

No hlavně dávejte pozor, když půjde kolem značky.

Na kolik takové štěně vyjde peněz?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2022 18:14

Jestli máte možnost vrátit ho chovateli, tak to udělejte. Ušetříte si spoustu trápení.

Nevím, jak štěně vypadalo v době odběru, ale na této fotce je viditelně nemocné...

1.4.2022 23:29
fikovnice

XXX.XXX.134.143

janaa napsal(a):
Tohle vám nikdo neřekne bez vyšetření. Ano,jsou psi,kteří s tím žijí alespoň nějak normální život, jsou psi,kteří dříve nebo později na hydrocefalus umřou. Záleží na postižení. U štěněte je vidět hydrocefalus už z té fotky,co sem dáváte,mimochodem už to šilhání je dost možná neurologickým projevem (nejen fyziologickým)

Souhlasím!
Zde platit za diagnostiku hydrocefalu je téměř zbytečné a vyhozené peníze.
Moji přátelé mají hydrocefalickou čivavu (psala jsem v jiném vlákně). Mají ji již několik let. Mají ji rádi, ale vyjadřují se o ní tak, že prý je úplně blbá, neschopná se cokoli naučit. Snad jen, tuším, čistotě ano. Ale jinak ji musí dost hlídat, např. mi říkali, že by třeba klidně prošla mřížemi na schodišti paneláku a skočila/spadla dolů. Už to prý jednou téměř udělala...myslím, že zrak postižený nemá, ale asi kognitivní funkce má úplně v háji. Jo, a je to samozřejmě "čivava" bPP!

Což se domnívám, že je i případ tohoto buldočka. Ráda se budu mýlit!

1.4.2022 23:57

Nemám osobní zkušenost, ale vím o jednom psovi středního plemene s hydrocefalem… Neměl vypouklou hlavu, diagnóza byla stanovena v důsledku záchvatů. Je po několika velmi nákladných operacích a náročné rekonvalescenci, má shunt. Nevím přesně, jak je na tom s intelektem, ale je slepý na jedno oko a kvalita života je těmi zdravotními problémy silně ovlivněná… Je to velmi aktivní plemeno, ale ze psa je de facto ležák, má povolenou a zvládne naprosto minimální zátěž, s těmi záchvaty je to taky všelijaké… Pro mě osobně je to zcela za hranou toho, co bych pro svého psa chtěla.

Nic to nevypovídá o prognóze konkrétně Vašeho štěněte, to musíte probrat s neurologem - mnou zmíněný příběh je jen jeden osud z mého okolí. Ale připravte se na to, že se jedná o velmi závažnou diagnózu, která je často fatální, a která Vás bude i při nejlepším možném scénáři stát spoustu zdrojů (a tím nemyslím jen finance). Nevím, jak štěně vypadalo při odběru a nechci Vás uvádět do rozpaků svými domněnkami, ale vezměte rozum do hrsti, a to štěně včas vraťte. Podobné osudy happy endem nekončívají.

2.4.2022 20:47
dadu

XXX.XXX.33.64

Štěně vraťte!
Mám zkušenosti s čivavkou s PP s hydrocefalem. Po týdnu (kdy štěně mělo denně záchvaty) si štěndo chovatelka vzala zpět a po cestě se stavila na veterině, kde nechala fenečku zrovna uspat . . .

Přidejte reakci

Přidat smajlík