Štěňata Bernského salašnického psa sPP

Prodám Bernského salašnického psa - Krásně zbarvený poslední pejsek, super...
25000 Kč
Prosim o pomoc s davkovanim konskeho alavisu bernakovi cca 42kg, skoro 9 let. Davam asi 3 tydny odmerku. Bohuzel zacal vic kulhat a sem tam na prochazce i zaskobrtne a spadne. Snazim se nyni zatezovat minimalne. Chtela jsem davku navysit ale ma pul roku zjistene horsi hodnoty jater. Krmime granulemi na jaterni dietu a dostava ostropestrec v oleji.
Budu rada za kazdou radu. Dekuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ostropestrec v oleji jatrum nijak nepomuze.
a nepisete proc kulha.
na nektere kulhani Alavis nepomuze,
1 odměrka je na 40kg psa moc. Dávkování máte napsané na Alavisu.
Prvních 14 dní 1 odměrka na 100kg, potom snížit na 1/2 odměrky na 100kg
Ve vašem případě měla být startovací dávka max. 1/2 odměrky, teď už by pes měl dostávat jen 1/4 odměrky.
Takže rozhodně nic nenavyšujte, ale naopak snižte dávkování na 1/4 odměrky, zvlášť, když má pes problémy s játry.
Jinak viz výše. Diagnostika, proč kulhá, a podle toho pak léčba.
Alavis extra silný pro koně má v půlodměrce (2,25 g) 0,78 g glukosaminu.
Pes vážící 40-50 kg potřebuje na den 2,5 g glukosaminu.
V celé odměrce je 1,5 g. Furt málo.
Chondroitin pro psa na den = 1,25 g. V celé odměrce je půl g. MSM potřeba 2,5 g, odměrka dá necelé 2 g.
Proč lidé dávají psům koňské alavisy, když neznají dávkování?
To jen k dávkování... tohle psovi nepomůže, pátrejte dál.
se jen přidám...
ostropestřec v oleji je na nic, normálně kup v lékárně nějaký silymarin
a co se týká alavisu, viz megí
je nutno se dívat na obsah látek, co je doporučeno pro psa a co je v dávce koňského
a spočítat si to
a na závěr - veterinář
nejdřív musím vědět, co mám léčit, čemu pomáhat
napsal(a):
Alavis extra silný pro koně má v půlodměrce (2,25 g) 0,78 g glukosaminu.
Pes vážící 40-50 kg potřebuje na den 2,5 g glukosaminu.
V celé odměrce je 1,5 g. Furt málo.
Chondroitin pro psa na den = 1,25 g. V celé odměrce je půl g. MSM potřeba 2,5 g, odměrka dá necelé 2 g.
Proč lidé dávají psům koňské alavisy, když neznají dávkování?
To jen k dávkování... tohle psovi nepomůže, pátrejte dál.
Aha, já to brala v přepočtu na kg. Ale pes není kůň a má jinou potřebu, to mi nějak nedošlo...
Díky za opravu 😉
ttevi
napsal(a):
Prosim o pomoc s davkovanim konskeho alavisu bernakovi cca 42kg, skoro 9 let. Davam asi 3 tydny odmerku. Bohuzel zacal vic kulhat a sem tam na prochazce i zaskobrtne a spadne. Snazim se nyni zatezovat minimalne. Chtela jsem davku navysit ale ma pul roku zjistene horsi hodnoty jater. Krmime granulemi na jaterni dietu a dostava ostropestrec v oleji.
Budu rada za kazdou radu. Dekuji
Nechte psovi nohu zrentgenovat.Nám začal po 9.roce kulhat tibeťan a po řadě rtg. se ukázala rakovina kosti.U berńáků se rakovina objevuje dost často.Bez diagnózy to Alavis nezachrání.
Dekuji za rady. Pes naposled kvikl u veta pri kontrole nohou a doktor rikal,ze uz ho zacinaji bolet klouby, tak nam doporucili Alavis pro psy. Jenze ten nam nevystaci ani na mesic pri te vaze. Po dobrani jsme meli pauzu. Tady jsem se docetla,ze ten konsky je to same,ale musi se spocitat ta davka. U te diskuse meli myslim vypocitanou tu odmerku na 45kg. Vim ze to je podle tech potrebnych latek a ne jen prepocet vahy. Spis me zajimalo jestli nemuzeme navysit pri zhorseni problemu,ale mam strach skrz ty jatra. Nezhorsuji se,ale ani nelepsi.
Kastrovany neni (jak to muze prosim souviset)? Je jinak dost vitalni, nateseny ven, venku energicky,ale treba po hodce chuze zacne zaskobrtavat a sem tam spadne (je to az po zatezi-ne porad) proto to svadim na ty klouby. Prijde mi ze hlavne leva predni. Nekdy i pri zvednuti pri curani se jakoby hur udrzi. Je pravda ze tu zadni zveda az kdo vi kam 😁 vim ze BSP s timto maji casto problemy,tak nevim jak nejlepe pomoci. K vet.muzeme v utery.
Jeste ten ostropestrec, to jsem spatne pochopila. Myslela jsem ze je jedno v jake forme. Napred jsme meli tablety. Toto mi prislo jako lepsi forma jak to do nej dostat-ve strave.
Diky za vas cas
Ostropestřec - potřebujete silymarin, nejlépe standard. extrakt, v oleji není, existují ještě kapsle.
Když zvednete dávku, tak 1) může fungovat na bolest 2) průjem např.
Ale tak jako to nemá cenu, když se neví, co mu je. Alavis chrupavku nespraví, svaly a šlachy taky ne.
Kastrace, hormony, kosti... souvisí, ale to je teď úplně fuk a u fen.
Aha to jsem nevedela. Dekuji. Na kontrolu s nim pujdu v to utery. Zatim je to stejne. Bez zateze je to ok. Na prochazce tak za pul hodky chuze kulhani myslim leva predni. Prijde mi ze uplne nepropne loketni kloub.
Ostropestrec se poptam v lekarne teda na jinou formu. Ale olej asi muzu davat k tomu? Je tam psano ze je to celkove i na vitalitu srst a pod. I o tech jatrech tam pisi
Dekuji vam za vas cas. Bohuzel mam nemocne deti a nemam uplne cas vyhledavat informace