Bostonský teriér

Prodám Bostonského teriéra - Chovná stanica Sherry´s garden, bude mať šteni...
36521 Kč
Zdravím,
dneska jsme zjistili, že naše štěně má nejspíš na něco alergii. Má u tváře červený flek s vyrážkou, má kolem pusy řidší chlupy s nějakou vyrážkou a teď na večer se mi zdá, že mu i zrůžovělo bříško a trochu i tlapky...
Má otázka je, co teď? Před týdnem jsme začali měnit granule z RC na Taste of the wild. (samozřejmě postupně) V pondělí byl na očkování. (druhá dávka) Co jsme mu zatím dávali kromě granulí, byla zakysaná smetana (zvyklý od chovatelky), jahody, banán a včera dostal hovězí konzervu. Už ve čtvrtek jsem si všimla, že má trošku zrůžovělý čumáček a trochu nateklé, ale říkala jsem si, že to nic není. Bohužel dnes jsme si všimli, že to má v takovém stavu, jaký jsem popsala...
Teď mu nechci dávat nic jiného, než granule, aby se přišlo na to, z čeho to má a hlavně se mu to zahojilo, ale mám dilema, co s těma granulema? Co když je alergický na ty nové? Mám mu zas dávat jen RC a nemíchat, nebo dál míchat?
Btw. pejsek je s PP, rodiče alergie nemají.
Díky všem za rady! :)
Šla bych na to tentokrát naopak a pro začátek vyhodila a nikdy nedávala jahody, jako nejpodivnější ingredienci pro psa. Ony se nedávají ani malým dětem, protože kopřivka z jahod, je snad nejznámější alergie co znám. Neřkuli u nedozrálých, či uměle dozrálých jahod. Pokud by se to do pár dní nezlepšilo, vrátit se ke starým granulím.
Uživatel s deaktivovaným účtem
rapotacka11
napsal(a):
To, co se prodává, snad ani jahody nejsou.
Jahody jedině hezky česky, až se urodí venku na sluníčku. Jinak to je takový bez chuti.
Eli23
napsal(a):
Zdá se mi, že se to zhoršuje. Čenich se mu začal loupat, na tvařích taky trochu. Obávám se, že jsou to ty nové granule. Mám je přestat dávat úplně? A dávat pouze RC?
A nechcete radši navštívit veterináře, aby se na to kouknul? Vůbec to nemusí být alergie.
Podle popisu tipuju spíš zánět kůže, nebo i nějakou "breberku"...
lesnížínka
napsal(a):
No, podle tohoto popisu, se mi to na tu alergii až tak nezdá. Určitě bych se ale vrátila ke starým granulím, tím nic nepokazíte. A tu veterinu, asi by to chtělo seškrab a vyšetřit pod mikroskopem, o co jde.
Podle popisu to ta alergie být může. Ale my to tady nevyřešíme.
No, ještě přikládám fotky pro představu ze včera. Určitě jedu zítra na veterinu, veterinář ví nejlépe.
Eli23
napsal(a):
No, ještě přikládám fotky pro představu ze včera. Určitě jedu zítra na veterinu, veterinář ví nejlépe.
Vypadá to na alergii. Když tak, dejte vědět, jak jste dopadli.
Sázím na parazita/plíseň. Trudník.
napsal(a):
Sázím na parazita/plíseň. Trudník.
Může taky být. Snad se dozvíme.
fikovnice
napsal(a):
No a mě ještě jako asi málo pravděpodobná varianta napadá i nějakej štípanec...
Každopádně jsem alergik a když si odmyslím tu srst , tak třeba ekzémová ložiska jsou podobná.
Já jsem ekzematik, takže já jsem si taky říkala, že to vypadá jak ekzém
No to by jsme to vyhráli, oba dva ekzematici. Jaký pán, takový pes, že?
Eli23
napsal(a):
To máte asi pravdu. Já jsem z toho taková "vyjuchaná". Přeci je to jen můj první pejsek, takže jsem vyděšená ze všeho - jak z alergie, tak z trudníka...
No jo, dyť ani jedno není žádná tragédie. Oboje granule jsou hnus, alergii na jídlo vyřešíte úplně jednoduše - eliminační dietou, parazita tabletou... a štěněčí forma odchází sama časem. Odkud ho máte?
Eli23
napsal(a):
To máte asi pravdu. Já jsem z toho taková "vyjuchaná". Přeci je to jen můj první pejsek, takže jsem vyděšená ze všeho - jak z alergie, tak z trudníka...
Trudník je v pohodě. Pokud by se potvrdila alergie, což pohledově bude asi i pro veta problém,teda potravinová alergie, tak musíte vyhodit granule a zkoušet postupně, na co je alergický. Po složkách. Je to na měsíce, ale jinak to nejde. Mohla by to být i alergie na blechu, může to být x možností. Je třeba udělat stěry nejdřív.
edit:Ještě koukám na ty fotky, na alergii se mi to nezdá.
eli22
napsal(a):
Trudník je v pohodě. Pokud by se potvrdila alergie, což pohledově bude asi i pro veta problém,teda potravinová alergie, tak musíte vyhodit granule a zkoušet postupně, na co je alergický. Po složkách. Je to na měsíce, ale jinak to nejde. Mohla by to být i alergie na blechu, může to být x možností. Je třeba udělat stěry nejdřív.
edit:Ještě koukám na ty fotky, na alergii se mi to nezdá.
Uvidíme, co na to veterinář, dám vědět :) Každopádně díky za reakci :)
Mně se to zdá taky jako demodex. Kolik mu je? Mohl to rozjet nějaký pokles imunity.
napsal(a):
Mně se to zdá taky jako demodex. Kolik mu je? Mohl to rozjet nějaký pokles imunity.
11 týdnů. Minulé pondělí byl na druhé dávce očkování, takže je to dost možné...
Čím víc o tom čtu, tím víc si myslím, že máte pravdu a fakt to alergie nebude, ale já si můžu myslet, co chci, že
Jinak dnes jsem ho přistihla, že si to škrábe už...
Tak pak dejte vědět, až se vrátíte od veta. Trvejte na seškrabu.
napsal(a):
Tak pak dejte vědět, až se vrátíte od veta. Trvejte na seškrabu.
Tak je to nakonec alergie. Dostali jsme hypoalergenní granule a za týden máme přijet znovu na kontrolu, pokud se to nezlepší. Říkal, že by nám dal injekce, ale tím, že mám tak mladýho prcka, tak to chce udělat co nejšetrněji. :)
Eli23
napsal(a):
Tak je to nakonec alergie. Dostali jsme hypoalergenní granule a za týden máme přijet znovu na kontrolu, pokud se to nezlepší. Říkal, že by nám dal injekce, ale tím, že mám tak mladýho prcka, tak to chce udělat co nejšetrněji. :)
Můžete napsat, jak na to přišli? Díky
lupus4
napsal(a):
Dostali jsme hypoalergenní granule
a čirou náhodou je zrovna měl...
kdyby měl grancle "na trudníka" tak to byl trudník...
a stěr nebyl?
Tak granule mi říkal, že si mám klidně koupit vlastní, že na tom netrvá a nenutil mě.
Stěr nebyl, na trudníka jsem se ptala, ale vyloučil to.
To by mě zajímalo, jak se bez seškrabu vylučuje trudník. 😳 Já tedy takovéhle “vyžrané fleky” viděla u jednoho psa i u potravinové alergie, o to nic, ale tenhle způsob diagnostiky… to by člověk plakal.
zažila jsem trudníky - vypadalo to velmi podobně. Seškrab - a bylo hned jasno. U Nighta - zhruba po měsíci u nás - prý standardní čas pro zbouřenou imunitu ze životních změn a očkování... Přeléčen jako štěně, pak se již nikdy žádná ataka neopakovala - měl hustý lesklý kožíšek až do smrti...
@Xerxová U nás totéž.
Eli23
napsal(a):
No veterinář se podíval na ta místa a řekl, že to je alergie.
A granule dal které přesně? Ale ono je to jedno skoro...
Dietní granule slouží na to, aby se pes dal dohromady, zatímco se pátrá po příčině. Nemůže je jíst dlouho, ani navždy, protože jsou nedostatečná výživa, navíc
na nich nezjistíte, na co ten pes alergický je. Jestli vůbec.
Takovou nějakou hloupost jsem tušila, proto jsem se zeptala... ještě že do něj rovnou teda nerval ten cytopoint, no, buďme rádi.
Hledala bych si jiného veterináře, tohle není v pořádku. Jde o toho psa.
Téměř každý den se ujišťuji, že vet, kam chodím, je nejlepší na světě. A jde na mě hysterický záchvat s kopřivkou při představě, že bych musela jít někdy jinam.
@Megí Mě to taky “baví”, jak někteří veterináři dělají, jak kdyby byl seškrab CT. 🤦🏻♀️ Reálně uvažuju, že budu s houskou dojíždět x desítek km na “svou” veterinu…
Jinak by mě teda zajímalo, jestli se aspoň porovnalo složení granulí od chovatele a těch nových, jestli je “podezření” na konkrétní složku, nebo jestli se diagnostika dělala tak, že se tomu vetovi v mozku zjevil obraz hypoalergenních granulí se svatou září. Tohle (ten vet + tato strava) je to poslední, co štěkanátek potřebuje… Tvl, než aby udělal seškrab, radši ho za týden opíchá nějakým blivajzem, nebo kterým čertem.
eli22
napsal(a):
Souhlas se všemi výše. Jen by mě zajímalo, jaký máte názor na to, dávat deviti, deseti týdennímu štěndu jahody a zakysanou smetanu. + granule.
Tak já si třeba nemyslím, že zakysaná smetana je blbě.....taky dávám štěníkům jogurt, tvaroh, pribiňák takže kdybysme byli rodina, co tu zakysanku normálně konzumuje, tak by určitě dostalo i tu.......třeba uváděný banán mi připadá jako dobrá volba a jahody?? No znám i štěňata, která v sezóně pěkně očesala jahodovej záhonek.
Spíš záleží asi celkově na skladbě stravy a pokud je to alergen, tak to může být cokoliv, jeden z nejčastějších bych řekla, že v dnešní době je kuře......
Netuším, proč by mohla vadit zakysaná smetana. Je to zkyslé. Zakyslé. Nějaký proces proběhl. Sice nevím jaký :D :D ale není to obyčejné mléko, takže ok (a ani to některým psům neva).
Jestli kvůli fosfor/vápníku, tak to je jasné - nebudu to dávat každý den, neutralizuji něčím víc vápníkovým... nehroutím se z toho, ale samozřejmě nebudu krmit smetanu/tvaroh/jogurt jako největší dávku dne...
Alergen jahoda... hmm... chem. ošetření? Nebyla to ta hovězí konzerva? Prášek na praní? Roztoči v koberci, v granulích, plísně v granulích?
Když ono štěkanátko je jaksi "alergické" na vše. Vidí vše poprvé v životě. Než si zvykne, může to být všelijaké.
napsal(a):
Netuším, proč by mohla vadit zakysaná smetana. Je to zkyslé. Zakyslé. Nějaký proces proběhl. Sice nevím jaký :D :D ale není to obyčejné mléko, takže ok (a ani to některým psům neva).
Jestli kvůli fosfor/vápníku, tak to je jasné - nebudu to dávat každý den, neutralizuji něčím víc vápníkovým... nehroutím se z toho, ale samozřejmě nebudu krmit smetanu/tvaroh/jogurt jako největší dávku dne...
Alergen jahoda... hmm... chem. ošetření? Nebyla to ta hovězí konzerva? Prášek na praní? Roztoči v koberci, v granulích, plísně v granulích?
Když ono štěkanátko je jaksi "alergické" na vše. Vidí vše poprvé v životě. Než si zvykne, může to být všelijaké.
Ta hovězí konzerva by to mohla klidně být taky. No ale pamlsky ze sušeného hovězího dostával a nebyl problém. No budu pozorovat.
janaa
napsal(a):
Hele,o to tady nejde,jde o to,že krmit štěně hypoalergenními granulemi anébrž veterinární dietou je prostě blbost
Budu krmit do zlepšení, když se to nezlepší, problém je asi jinde. Pak přejdeme na jiné krmivo. Ale říkám si, že k Taste of the wild se asi nevrátím. Doporučily mi to kamarádky s Bostonkama, že jim na tom hezky prospívají, ale já nevím. Bez lososového oleje mi to nesní. RC se ani nedivím, že mu nechutná… ale překvapivě po tom neprděl, jak po TOTW😃
Eli23
napsal(a):
Já vím, že by jste ráda slyšela odpověď Barf, ale bohužel na to nemám možnosti momentálně.
Teď mu nechci dávat nic jiného, než granule, aby se přišlo na to, z čeho to má a hlavně se mu to zahojilo, ale mám dilema, co s těma granulema? Co když je alergický na ty nové? Mám mu zas dávat jen RC a nemíchat, nebo dál míchat?
problém je v tom, že v granclích je takovejch "přísad, konzervantů, dochucovadel" a jinýho sajrajtu, že nemáte šanci zjistit, na co alergii má (a jestli ji vůbec má)...
O mne vůbec nejde, ale když vám nezáleží na štěněti...
To fakt nemáte místo na pitomý cca 3kg masa/týden ?
Je to vaše volba.
PS. Zrovna dneska nás předbíhala slečna s bostonkem na volno...všiml jsem si ho na poslední chvíli, těsně před Lůďovo startem z polohy ležmo ...
Eli23
napsal(a):
Budu krmit do zlepšení, když se to nezlepší, problém je asi jinde. Pak přejdeme na jiné krmivo. Ale říkám si, že k Taste of the wild se asi nevrátím. Doporučily mi to kamarádky s Bostonkama, že jim na tom hezky prospívají, ale já nevím. Bez lososového oleje mi to nesní. RC se ani nedivím, že mu nechutná… ale překvapivě po tom neprděl, jak po TOTW😃
Nekrmte do zlepšení, jeďte co nejdříve na jinou veterinu, kde vám udělají ten seškrab a nějakou diagnozu.
Chudák eli22, ještě by si někdo mohl myslet, že bedličky chytly plíseň.
napsal(a):
To by mě zajímalo, jak se bez seškrabu vylučuje trudník. 😳 Já tedy takovéhle “vyžrané fleky” viděla u jednoho psa i u potravinové alergie, o to nic, ale tenhle způsob diagnostiky… to by člověk plakal.
Je pravda, že když si to teď promýšlím v hlavě, tak se i mě ta diagnostika nelíbí. Je fakt, že se ani neptal na otázky, co v poslední době jedl, takovej trochu nezájem. Byl mi doporučen, ale už jsem dnes volala na jinou veterinu. No doufám, že už to bude lepší. Dneska nás bohužel nevezmou, mají plno, ale paní doktorka mi zavolá zpátky a domluvíme se na seškrab, ať mám klid na duši a mám opravdovou diagnózu.
napsal(a):
@Megí Mě to taky “baví”, jak někteří veterináři dělají, jak kdyby byl seškrab CT. 🤦🏻♀️ Reálně uvažuju, že budu s houskou dojíždět x desítek km na “svou” veterinu…
Jinak by mě teda zajímalo, jestli se aspoň porovnalo složení granulí od chovatele a těch nových, jestli je “podezření” na konkrétní složku, nebo jestli se diagnostika dělala tak, že se tomu vetovi v mozku zjevil obraz hypoalergenních granulí se svatou září. Tohle (ten vet + tato strava) je to poslední, co štěkanátek potřebuje… Tvl, než aby udělal seškrab, radši ho za týden opíchá nějakým blivajzem, nebo kterým čertem.
Vůbec ne. Ani se pořádně nezeptal, co v poslední době štěně jedlo. Nebojte, pojedeme na jinou veterinu. Já bych dnes asi ani nemohla spát s takovou myšlenkou, že ta diagnostika byla na nic a přece jen to může být něco úplně jiného a mohlo by se to zhoršit. Co jsem četla, tak trudník se dá v té lehké formě, než se to rozjede, hezky vyléčit a je to jednodušší, než když se to pak rozjede. Bez seškrabu je fakt, že nemám tu jistotu a protože co jsem tu četla a slyšela od známých historky o špatném úsudku veterinářů, radši pojedu ještě jednou a jinam. Mají tam přímo paní doktroku v týmu, která se specializuje na dermatologii. Uvidím, co nám řeknou a hlavně kdy nás vezmou.
@Eli23 Dobře děláte. Chápu, že - obzvlášť když je to Váš první pejsek - vnímáte (nebo jste vnímala) veta jako autoritu, ale je důležité pochopit, že je to “služba”, za kterou člověk platí (a za své peníze očekává nějakou kvalitu). Neříkám, abyste vetům nevěřila, ale vždycky to chce zapojit kritické myšlení. Třeba to ta alergie i nakonec bude (není to zcela vyloučené, i když je to asi méně pravděpodobné), ale cpát do malého štěněte veterinární diety, nebo v budoucnu injekce, bez diagnostiky a nabrání anamnézy, jej na zkoušku, jestli se to náhodou nevyřeší “samo”, to není ok. Štěně potřebuje kvalitní a pestrou stravu.
Trudníka se nemusíte nijak zvlášť bát, přeléčí se to antiparazitiky, a bude to dobré (pokud je to demodex).
Držím s pejskem palce, ať pěkně prospívá a dělá Vám jen radost.
Oceňuji, že si necháte poradit a jedete na jinou veterinu. Přístup veta byl opravdu nedůsledný...
@Odetta Ano, přesně jak píšete. Nejvíc mě štve, že jsem si od něj vzala ty granule, abych už nikde nemusela shánět, přitom, kdybych si je obstarala sama, jak mi říkal, tak jsem mohla vlastně ušetřit peníze a dnes bych je už nekoupila a čekala na diagnostiku. Paní veterinářka mi volala, jsme objednání na zítra, tak uvidíme. A děkuji moc!
Je to těžké posoudit, který veterinář se zvířátkům opravdu snaží porozumět a pomoci. Jak říkáte, je to můj první pejsek, nemám předchozí zkušenosti. Ale jsem ráda, že jsem sem napsala a všichni jste mi tu ochotně pomohli, bez Vás bych věřila včerejšímu úsudku veta a nezpochybňovala bych. Třeba má pravdu a opravdu to alergie je, ale bez té diagnostiky se tomu nedá prostě věřit no.
@efe Tak myslím si, že se tu pohybují rozhodně zkušenější pejskaři/pejskařky, než jsem já. Hlavně tím nic nepokazím, když pojedu jinam. Z hlediska času mě to nezabije a o peníze přeci nejde. Jde hlavně o to, aby se to štěňátku co nejdříve spravilo a byl zdravý!
Chodí sem s dotazy spousta lidí, ale jen málokdo z nich si nechá poradit, bohužel. Proto oceňujeme Vaši zpětnou vazbu.
Jinak k tomu přistupujte tak, jako byste šla k doktorovi sama s nějakým problémem - líbilo by se Vám, kdyby se na Vás doktor ani nepodíval, od stolu diagnostikoval a prodal Vám lék, na který má reklamu v čekárně a tudíž evidentně s tučnou provizí pro něj?
Navíc se opravdu dobře zamyslete nad výživou štěňátka - veterinář není (bohužel) výživář a granule rozhodně nejsou žádný zázrak pro vývoj mladého organismu.
napsal(a):
Tak já si třeba nemyslím, že zakysaná smetana je blbě.....taky dávám štěníkům jogurt, tvaroh, pribiňák takže kdybysme byli rodina, co tu zakysanku normálně konzumuje, tak by určitě dostalo i tu.......třeba uváděný banán mi připadá jako dobrá volba a jahody?? No znám i štěňata, která v sezóně pěkně očesala jahodovej záhonek.
Spíš záleží asi celkově na skladbě stravy a pokud je to alergen, tak to může být cokoliv, jeden z nejčastějších bych řekla, že v dnešní době je kuře......
Já se jenom zeptala. Taky jsem dávala štěndům mléčné výrobky, ale hlavně Lučinu, tvaroh....Jahody jsem nezkoušela. JInak do 8 neděl jsem dávala všem jen syrové maso. A přesně, kuřecí bílkovina je nejčastější alergen.
napsal(a):
Chodí sem s dotazy spousta lidí, ale jen málokdo z nich si nechá poradit, bohužel. Proto oceňujeme Vaši zpětnou vazbu.
Jinak k tomu přistupujte tak, jako byste šla k doktorovi sama s nějakým problémem - líbilo by se Vám, kdyby se na Vás doktor ani nepodíval, od stolu diagnostikoval a prodal Vám lék, na který má reklamu v čekárně a tudíž evidentně s tučnou provizí pro něj?
Navíc se opravdu dobře zamyslete nad výživou štěňátka - veterinář není (bohužel) výživář a granule rozhodně nejsou žádný zázrak pro vývoj mladého organismu.
Tak ono je to někdy těžké slyšet něco, co ten člověk slyšet nechce.
No určitě bych se tam už nikdy neukázala. Jako zrovna u toho včerejšího veta nemám úplně pocit, že by ty granule vyloženě chtěl prodat. Ale to je jen můj osobní pocit. Zas když to vezmu z druhé strany, že se na něj pouze okem podíval a diagnostikoval, pak toto tvrzení jde lehce zpochybnit. Taky to může být moje důvěřivost vůči lidem.
Já bych ráda znala někoho osboně, kdo barfem krmí. Řeknu upřímně, že se toho bojím a netroufnu si na to, ale kvalitní granule, aby člověk pohledal, že? Ale zkusím o tom popřemýšlet. U toho barfu by byl i problém to, že já odcházím 5:35 do práce a ráno mi kolem té 5 ráno jíst nechce. Takže mu dávám granulky do klece a on si je v průběhu dne sní. Ale s masem? Vždyť to se po pár hodinách zkazí a zas nemůže být o hladu do půl 3 odpoledne (1 den v týdnu, kdy je přítel na 26h službě a není doma) nebo do půl 11, kdy se přítel vrátí ze služby...
U chovatelky byl krmen 20% granule RC puppy mini, 80% maso (mix mleté drůbeží a vepřové tuším?) a zakysanka. Já jsem zkoušela krmit stejně, ale neměl po tom dobrý bobek a docela dost prděl. (a fakt to smrdělo, trávil nás hodně ) Po vysazení masa a krmení pouze granulemi má krásně pevný bobek. Takže nevím. Samozřejmě vím, že tento styl krmení není barf.
eli22
napsal(a):
Já se jenom zeptala. Taky jsem dávala štěndům mléčné výrobky, ale hlavně Lučinu, tvaroh....Jahody jsem nezkoušela. JInak do 8 neděl jsem dávala všem jen syrové maso. A přesně, kuřecí bílkovina je nejčastější alergen.
Já jo, ale vidíte, že jsem na to nejspíš doplatila
Kuřecí má v granulích od chovatelky.
Taky dostal jako pamlsek nějaký kuřecí filet, co jsme dostali, takže to to mohlo vyvolat taky.
Z barfu si lidi, nevím proč, dělají zbytečného strašáka. Že bude maso ležet v misce dvě nebo tři hodiny neznamená, že se zkazí, toho bych se fakt nebála. Já krmím mopse barfem už víc jak dvanáct let, odchovala jsem i jeden vrh a všichni psi z toho vždy jen prosperovali a to i naše množírenská adopťačka, ke který byly instrukce, že musí žrát malý porce, x krát denně a stejně se vždycky poblila. Začla jsem ji krmit barfem a po třech dnech bylo po problémech. U granulí nikdy nebudete znát 100% složení, u barfu vždy a krásně můžete ladit, co do misky dáte a co ne.
Ale nic Vám nenutím, rozhodnutí je vždy na Vás.
napsal(a):
Z barfu si lidi, nevím proč, dělají zbytečného strašáka. Že bude maso ležet v misce dvě nebo tři hodiny neznamená, že se zkazí, toho bych se fakt nebála. Já krmím mopse barfem už víc jak dvanáct let, odchovala jsem i jeden vrh a všichni psi z toho vždy jen prosperovali a to i naše množírenská adopťačka, ke který byly instrukce, že musí žrát malý porce, x krát denně a stejně se vždycky poblila. Začla jsem ji krmit barfem a po třech dnech bylo po problémech. U granulí nikdy nebudete znát 100% složení, u barfu vždy a krásně můžete ladit, co do misky dáte a co ne.
Ale nic Vám nenutím, rozhodnutí je vždy na Vás.
Děkuji za radu. Co by jste doporučila jako zdroj informací, kde je to stručně a srozumitelně napsané? Co třeba knížka Barf - krmení psa přirozenou stravou? Vím, že byla doporučovaná v tématech o barfu :) (znovu si je pročtu) A jak je to třeba časově náročné pro Vás?
Eli23
napsal(a):
Já jo, ale vidíte, že jsem na to nejspíš doplatila
Kuřecí má v granulích od chovatelky.
Taky dostal jako pamlsek nějaký kuřecí filet, co jsme dostali, takže to to mohlo vyvolat taky.
Ale přeci nemusíte krmit hned syrovým. Můžete vařit. Třeba batáty jsou výborný. Vařené maso + příloha /batáty, brambory, vločky, kroupy, těstoviny, rýže - ta se mi u jednoho psa ale neosvědčila, nezpracovával ji/. To dáváte postupně /jeden druh masa + přílohy/ a zjišťujete, jak je na tom s alergií /pokud to tedy skutečně alergie je/. Ale stejně nechápu, jak pohledově vet zjistil alergii /no budiž/, ale rovnou potravinovou????
eli22
napsal(a):
Ale přeci nemusíte krmit hned syrovým. Můžete vařit. Třeba batáty jsou výborný. Vařené maso + příloha /batáty, brambory, vločky, kroupy, těstoviny, rýže - ta se mi u jednoho psa ale neosvědčila, nezpracovával ji/. To dáváte postupně /jeden druh masa + přílohy/ a zjišťujete, jak je na tom s alergií /pokud to tedy skutečně alergie je/. Ale stejně nechápu, jak pohledově vet zjistil alergii /no budiž/, ale rovnou potravinovou????
No a to maso, to se nemusí ten poměr kostí/vnitřností apod.?
Jo a neříkal přímo potravinovou, prostě řekl, že je to alergie. A že to mohly být ty jahody, ale taky nemusely.
"U toho barfu by byl i problém to, že já odcházím 5:35 do práce a ráno mi kolem té 5 ráno jíst nechce. Takže mu dávám granulky do klece a on si je v průběhu dne sní. Ale s masem? Vždyť to se po pár hodinách zkazí a zas nemůže být o hladu do půl 3 odpoledne."
Koneckonců se to dá i kombinovat, jestli máte obavy, aby se mu to nezkazilo. Dopoledne dáte do misky kvalitní granule, odpoledne a večer můžete krmit barfem...
napsal(a):
"U toho barfu by byl i problém to, že já odcházím 5:35 do práce a ráno mi kolem té 5 ráno jíst nechce. Takže mu dávám granulky do klece a on si je v průběhu dne sní. Ale s masem? Vždyť to se po pár hodinách zkazí a zas nemůže být o hladu do půl 3 odpoledne."
Koneckonců se to dá i kombinovat, jestli máte obavy, aby se mu to nezkazilo. Dopoledne dáte do misky kvalitní granule, odpoledne a večer můžete krmit barfem...
Super a jaké granule, prosím? :) Mně přijde, že všechny granule jsou tu podle pročtených diskuzí něčím špatné
Eli23
napsal(a):
Máte tip na značku, prosím? :)
Já mám v zásobě od falcokrmiva.com třeba konzervy hovězí svaloviny. Ale mám i Yoggies. Pokud by se vyloučila ta alergie potravinová, což by bylo super, může pejsek baštit všechno možné, a je to dobře. My máme syrové, vařené, jogurty,starý chleba, konzervy a i granule jim občas hodím. Ovoce - hruška, ... takový ty neutrální spíš, bramborová kaše - největší lahůdka... Prostě není to složité. Jen je teď prvotně třeba zjistit ti vyrážku.
eli22
napsal(a):
Já mám v zásobě od falcokrmiva.com třeba konzervy hovězí svaloviny. Ale mám i Yoggies. Pokud by se vyloučila ta alergie potravinová, což by bylo super, může pejsek baštit všechno možné, a je to dobře. My máme syrové, vařené, jogurty,starý chleba, konzervy a i granule jim občas hodím. Ovoce - hruška, ... takový ty neutrální spíš, bramborová kaše - největší lahůdka... Prostě není to složité. Jen je teď prvotně třeba zjistit ti vyrážku.
Yoggies konzervu jsem dala a nejsem si jistá, jestli důvodem vyrážky nemůže být i ta. No uvidíme. Ale záleží, co máte za rasu pejska. Jako já úplně nevím, jestli by tohle u bostonka prošlo
Eli23
napsal(a):
Děkuji za radu. Co by jste doporučila jako zdroj informací, kde je to stručně a srozumitelně napsané? Co třeba knížka Barf - krmení psa přirozenou stravou? Vím, že byla doporučovaná v tématech o barfu :) (znovu si je pročtu) A jak je to třeba časově náročné pro Vás?
Knihy neznám, možná doporučí ostatní.
Co se týká časové náročnosti pro 3 mopse a 1 takymopse (kocoura): 2x do měsíce objednám maso na netu. Zmrzlé maso (v našem případě mletou směs) vyndám večer z mrazáku do dřezu, ráno přendám do krabičky, ve které skladuji v lednici. Nandám do misek, přisypu či kápnu potřebné doplňky (které jsou zrovna potřeba - mám seniory) a servíruju. Večer vyndám z lednice krabičku s masem, nakydám do misek, přidám doplňky, servíruju. Takže ekvivaletně k nasypání granulí, co se času týká.
Na dovolenou buď konzervy nebo klidně granule nebo snad už existuje nějaký sušený barf či co, někdo to tu zmiňoval.
Výhodou u krmení masem je to, že ti psi se pak jen tak z něčeho nepo***rou, mají daleko odolnější zažívání.
Eli23
napsal(a):
No tak mají citlivější zažívání, než jiná plemena.
To určitě nemají, je to pes (placka) jako každý jiný. Kde jste k této informaci přišla?
Eli23
napsal(a):
Ano, má.
Já si fakt myslím, že to budou nějací parazité. Jestli trudníci, těžko říci, my je měli, úplně si to už nepamatuju, vím že se mu dělali pak už takové vylysané mapy. Určitě to takhle nějak podobně bylo. My s tím měli velké problémy, to bylo ale tenkrát, teď už jsou super preparáty. Blbé je to, že když si to rozškrabe, tak se mu tam dá infekce a pak se ještě řeší to. Já bych šla jinam a trvala na tom stěru. Otázka 5 minut.
napsal(a):
To určitě nemají, je to pes (placka) jako každý jiný. Kde jste k této informaci přišla?
https://vse-pro-zviratka.cz/bostonsky-terier/ Hele ale oni opravdu třeba tady píšou, že bostonci mají citlivé zažívání... A co znám tahle plemena osobně, tak majitelé to potvrzují. A ne, není to o tom, že by byli psi celý život na granulích a rozhodilo je cokoli jiného, ale majitelé samy tvrdí, že oproti jiným plemenům co mají/měli, a při stejném pestrém krmení, ti bostnoci jsou na to fakt citlivější (a nebo je to třeba zrovna jen náhoda, nevím). Mě se ti psi líbí a celkem jsem se o ně zajímala, a to s tím citlivým zažíváním fakt tvrdí hodně lidí, co se mezi bostonky pohybuje.
Logicky teda jako nevím, čím by to mohlo být způsobeno, ale podobně třeba jako geneticky je u některých plemen vyšší pravděpodobnost výskytu různých onemocnění, problémů, tak u bostonků může být vyšší pravděpodobnost právě tohoto?
marcelaamax
napsal(a):
https://vse-pro-zviratka.cz/bostonsky-terier/ Hele ale oni opravdu třeba tady píšou, že bostonci mají citlivé zažívání... A co znám tahle plemena osobně, tak majitelé to potvrzují. A ne, není to o tom, že by byli psi celý život na granulích a rozhodilo je cokoli jiného, ale majitelé samy tvrdí, že oproti jiným plemenům co mají/měli, a při stejném pestrém krmení, ti bostnoci jsou na to fakt citlivější (a nebo je to třeba zrovna jen náhoda, nevím). Mě se ti psi líbí a celkem jsem se o ně zajímala, a to s tím citlivým zažíváním fakt tvrdí hodně lidí, co se mezi bostonky pohybuje.
Logicky teda jako nevím, čím by to mohlo být způsobeno, ale podobně třeba jako geneticky je u některých plemen vyšší pravděpodobnost výskytu různých onemocnění, problémů, tak u bostonků může být vyšší pravděpodobnost právě tohoto?
Já se tedy dočetla jen to, že myjí rychlejší metabolismus, tedy by se mělo krmit spíš menší množství, ale o to kvalitnější stravou. A pak že mohou trpět na roztoče a alergie.
eli22
napsal(a):
Já si fakt myslím, že to budou nějací parazité. Jestli trudníci, těžko říci, my je měli, úplně si to už nepamatuju, vím že se mu dělali pak už takové vylysané mapy. Určitě to takhle nějak podobně bylo. My s tím měli velké problémy, to bylo ale tenkrát, teď už jsou super preparáty. Blbé je to, že když si to rozškrabe, tak se mu tam dá infekce a pak se ještě řeší to. Já bych šla jinam a trvala na tom stěru. Otázka 5 minut.
Jojo, už jsem nás objednala jinam, jedeme zítra. Přímo k dermatoložce.
marcelaamax
napsal(a):
Takové informace mám také. Právě proto jeden člověk tvrdí to, druhý ono. Je těžké se v tom potom vyznat a přijít na to, jak to je doopravdy... Ještě pro člověka, který má pejska prvně. Je fakt, že granule, zakysanka a měl krasný bobek. Když jsem dávala maso jako většinu krmné dávky, měl průjem.
Eli23: ještě se můžete přidat na FB do naší skupiny "U placatého psa" - je tam spousta majitelů mj. bostonků i jedna chovatelka pokud vím.
lesnížínka
napsal(a):
Máme v široké rodině bostonka a to je chodící alergie. Ten má alergii snad na všechno
A je s pp? Mám známé s bostonem, ale bez pp a taky alergik neskutečný.
Chudák je tlustý z prášků na alergie, bere denně... (má 14 kg) Nechali mu udělat testy na alergie v půlroce a je alergický na rybí olej.Tak krmí granulemi z Lídlu, že to jsou jediné, které může a ty ten rybí olej nemají. Složení těch granulí jsem ale raději nestudovala, jestli náhodou chudák není alergický ještě na něco jiného, když dělali ty testy takhle brzo. (myslím tím, zda ten výsledek byl vůbec průkazný)
Eli23
napsal(a):
Chudák je tlustý z prášků na alergie, bere denně... (má 14 kg) Nechali mu udělat testy na alergie v půlroce a je alergický na rybí olej.Tak krmí granulemi z Lídlu, že to jsou jediné, které může a ty ten rybí olej nemají. Složení těch granulí jsem ale raději nestudovala, jestli náhodou chudák není alergický ještě na něco jiného, když dělali ty testy takhle brzo. (myslím tím, zda ten výsledek byl vůbec průkazný)
Výsledek je neprůkazný skoro vždy. Znám alergického psa, který může jíst slepici z jednoho obchodu, z jiného ne.
Alergie na rybí olej? Ne na ryby? Lososa? Jí prednison? Kvůli jedné alergizující potravině? Ježišmarja na to se nedá koukat. Dyť je to malinký pejsek, co se dá krmit svíčkovou. O citlivém zažívání se píše u každého druhého psa, ale začínám si myslet, že citliví jsou akorát majitelé.
Eli23
napsal(a):
Tipla bych, že ne, ale jistě to nevím, nikdy jsem se neptala. Ostatně...když se lidí zeptáte, jestli je papírový, řeknou vám, že ano, postupně se ale dozvíte, že papíry měl jen otec atd To se mi poslední dobou stává celkem často.
lesnížínka
napsal(a):
Tipla bych, že ne, ale jistě to nevím, nikdy jsem se neptala. Ostatně...když se lidí zeptáte, jestli je papírový, řeknou vám, že ano, postupně se ale dozvíte, že papíry měl jen otec atd To se mi poslední dobou stává celkem často.
Ostatně taky mám na Malinu papíry, jen to teda není s rodokmenem, ale jako pes ze spolku má možná víc papírů než pes s průkazem původu
napsal(a):
Výsledek je neprůkazný skoro vždy. Znám alergického psa, který může jíst slepici z jednoho obchodu, z jiného ne.
Alergie na rybí olej? Ne na ryby? Lososa? Jí prednison? Kvůli jedné alergizující potravině? Ježišmarja na to se nedá koukat. Dyť je to malinký pejsek, co se dá krmit svíčkovou. O citlivém zažívání se píše u každého druhého psa, ale začínám si myslet, že citliví jsou akorát majitelé.
Znám alergického psa, který může jíst slepici z jednoho obchodu, z jiného ne.
- to je dost drsný teda
Bylo mi řečeno na rybí olej, víc jsem nepátrala, takže víc nevím. Ale je mi ho líto. Vypadá to fakt strašně smutně
napsal(a):
Počkej, něco mi uniklo?
Ty už máš psíka???
fikovnice
napsal(a):
Počkej, něco mi uniklo?
Ty už máš psíka???
Ještě né, když vše klapne, budu ho mít na prázdniny. Ale třeba o té veterině přemýšlím už teď, musím si to nechat projít hlavou…
Update: Včera už se mi to zdálo lepší, kolem nosu se přestal loupat a neměl to tolik nateklé a červené. Ty místa se mi zdají vyžrané dost, ale vypadá, že už to nemá tolik podrážděné. Ale že mě se to může zdát lepší, to neznamená, že je to pravda
Mrkne na něj odborník, a pak vám dám vědět
Tak jsem ráda, že jsem vás poslechla. Na jinou veterinu, než na tu, kde jsem byla včera, už jezdit nebudu! Naprosto jiný přístup Paní doktorka říkala, že to alergie být může a nemusí, že teď má v sobě více potenciálních alergenů a bylo by těžké určit z čeho to je, taky to může být jen ze změny granulí. Dala nám tabletku Nexgard SPECTRA na všechny možné parazity, aby jsme se zbavili trudníka, pokud by tam byl. Seškrabem ho nechtěla stresovat, ale máme přijít na kontrolu za tři týdny nebo kdyby se to zhoršilo (stejně nám tak vychází i očkování) Poradila mi, jak to udělat s těma granulema, ale říkala, že je na nic, že nám nedal ty hypo pro štěňátka. Hlavně jsem ráda, že Olík nebyl ve stresu a neklepal se jak u předchozího veterináře, protože paní doktorka na něj hezky mluvila, dala mu pamlsky, pomazlila se a takhle by to mělo být všude! Koukla nám i do uší, jestli tam náhodou není svrab, ale naštěstí ne! :)
Eli23
napsal(a):
Tak jsem ráda, že jsem vás poslechla. Na jinou veterinu, než na tu, kde jsem byla včera, už jezdit nebudu! Naprosto jiný přístup Paní doktorka říkala, že to alergie být může a nemusí, že teď má v sobě více potenciálních alergenů a bylo by těžké určit z čeho to je, taky to může být jen ze změny granulí. Dala nám tabletku Nexgard SPECTRA na všechny možné parazity, aby jsme se zbavili trudníka, pokud by tam byl. Seškrabem ho nechtěla stresovat, ale máme přijít na kontrolu za tři týdny nebo kdyby se to zhoršilo (stejně nám tak vychází i očkování) Poradila mi, jak to udělat s těma granulema, ale říkala, že je na nic, že nám nedal ty hypo pro štěňátka. Hlavně jsem ráda, že Olík nebyl ve stresu a neklepal se jak u předchozího veterináře, protože paní doktorka na něj hezky mluvila, dala mu pamlsky, pomazlila se a takhle by to mělo být všude! Koukla nám i do uší, jestli tam náhodou není svrab, ale naštěstí ne! :)
Super...i když já bych možná na tom seškrabu trvala. Nemyslím, že je to nějak extra stresující, pokud tedy psík sám o sobě není u veta stresař a bojínek.
fikovnice
napsal(a):
Super...i když já bych možná na tom seškrabu trvala. Nemyslím, že je to nějak extra stresující, pokud tedy psík sám o sobě není u veta stresař a bojínek.
Já jsem jí jako říkala, že bych ho chtěla udělat, ale ona mi řekla toto, tak jsem to nechala. Tím, že se specializuje přímo na dermatologii, tak v ní mám mnohem větší důvěru než k obecnému vetovi :)
U předchozího veta se mi klepal, ale včera byl parádní. Tím, že veterinářka byla opravdu milá, mluvila na něj, pomazlila a dala pamlsek, tak si chtěl dokonce hrát Zatím nezažil žádný velký zákrok, takže se nemá proč bát :) Největší zážitek bylo očkování zatím
Eli23
napsal(a):
Já jsem jí jako říkala, že bych ho chtěla udělat, ale ona mi řekla toto, tak jsem to nechala. Tím, že se specializuje přímo na dermatologii, tak v ní mám mnohem větší důvěru než k obecnému vetovi :)
U předchozího veta se mi klepal, ale včera byl parádní. Tím, že veterinářka byla opravdu milá, mluvila na něj, pomazlila a dala pamlsek, tak si chtěl dokonce hrát Zatím nezažil žádný velký zákrok, takže se nemá proč bát :) Největší zážitek bylo očkování zatím
Richii
XXX.XXX.17.122
Já mám Bostona a má alergii od malá. Řeším to injekci cytopoint. Teď mám , ale jiný problém asi něco snědl jiné granule co neznal a nafouklo se mu břicho . Nevíme co to je jestli změna granulí An alergic Royal Canin za Hypoalergenni Royal Canin, nebo Calibra nevím . Každopádně jsem dnes byla na veterině a neměl čas jsem proto objednána na pátek na SONO . Normálně de vyprázni i cura .
Richii
XXX.XXX.17.122
Od malá má stejné granule, jen nebyly na skladě 🙄
lupus4
napsal(a):
Nepochopila
Vy si myslíte, že když pes po sebemenší změně stravy má potíže , že je v pořádku ?
No NENÍ.
Kdyby měl problém jen s jídlem, tak nedostává cytopoint, stojí hodně peněz.